HANDLA SMART. KÖP TESTVINNARE.
Vi utser tre testvinnare i varje produktsegment. Handla smart.
OM OSSKONTAKTBLOGG
 

Tablettdelare bäst-i-test

Skriven av Maria Johansson
Skriven av Maria Johansson
testvinnare
#1 Vitility Tablettdelare
Bäst-i-test 2023

Tablettdelare bäst-i-test

Skriven av Maria Johansson
Skriven av Maria Johansson
 

1. Vitility Tablettdelare

Vitility Tablettdelare
 • Ergonomisk design som gör det enkelt att dela tabletter med kroppens vikt
 • Kan hantera piller av olika storlekar för ökad flexibilitet
 • Smidig och kompakt, perfekt för att bära med sig
 • Inbyggda pillerfack för praktisk förvaring av mediciner
 • Tillverkad av hållbar och lätt att rengöra PP-plast
 

2. Swereco tablettdelare

Swereco tablettdelare
 • Gummiplattan håller tabletten på plats för en enklare och mer exakt delning
 • Ergonomisk design för bekväm användning
 • CE-märkt medicinteknisk produkt som uppfyller europeiska standarder
 • Enkel dosering och användning
Innehåll [ visa ]

Bäst tablettdelare → Bäst-i-test (2023) — Dela tabletten på mitten

En tablettdelare hjälper dig att dela på tabletter, piller och annan medicin i tablettform som behöver delas upp i mindre bitar. Det kan vara ett oumbärligt verktyg för personer som behöver anpassa sin dosering eller för dem som har svårt att svälja hela tabletter. På denna sida kommer vi att utforska de bästa tablettdelarna på marknaden år 2023 och ge dig all information du behöver för att göra ett välgrundat val.

Bästa tablettdelare 2023 — Bäst i test

10/10
EXPERTBETYG

1. Vitility Tablettdelare

Kan dela piller av många storlekar
Vitility Tablettdelare

Den ergonomiska designen var en av de första sakerna som fångade vår uppmärksamhet. Vitility Tablettdelare har utformats med tanke på användarvänlighet och bekvämlighet. Den är konstruerad på ett sådant sätt att du kan lägga hela handen med kroppens vikt bakom när du delar tabletter. Detta gör det enkelt att applicera den nödvändiga kraften för att dela tabletten utan ansträngning.

En annan imponerande egenskap hos denna tablettdelare är dess förmåga att hantera piller av olika storlekar. Det smala bladet inuti delaren är skarpt och kan enkelt dela tabletter i många olika storlekar. Du behöver inte oroa dig för att tabletten inte skulle passa, eftersom den sluttande skåran i tablettdelaren är utformad för att passa i princip alla piller och tabletter. Detta ger en flexibilitet som är mycket uppskattad, oavsett om du behöver dela små eller stora tabletter.

När det kommer till praktisk användning och portabilitet gör Vitility Tablettdelare inte några kompromisser. Dess kompakta storlek och lätta vikt gör den lätt att bära med sig i väskan eller fickan, vilket gör det till ett oumbärligt hjälpmedel för personer som är ständigt på språng. Du kan vara säker på att du alltid har den med dig när du behöver dela en tablett. Dessutom finns det två små pillerfack inuti, vilket ger dig extra bekvämlighet genom att du kan förvara dina piller och tabletter i samma enhet. Du kan till exempel använda det ena facket för hela tabletter och det andra facket för de delade tabletterna. Detta är en smart funktion som hjälper dig att hålla ordning på dina mediciner och underlättar när du är på språng.

Vidare är den tillverkad av högkvalitativ PP-plast som är hållbar och lätt att rengöra. Med en bredd på 3,3 cm, en djup på 8,5 cm och en höjd på 2,5 cm har den en optimal storlek för att vara smidig och samtidigt tillräckligt rymlig för att rymma de flesta tabletter. Pillerfacken inuti har generösa mått på 2,9 cm i bredd, 1,5 cm i djup och 1,2 cm i höjd, vilket ger tillräckligt med utrymme för dina piller och tabletter.

Trots alla positiva aspekter finns det några saker som är värda att nämna för att ge en balanserad bild. Vissa användare kan uppleva att tablettdelaren inte fungerar optimalt för vissa ovanligt stora tabletter eller kapslar. I dessa fall kan det vara nödvändigt att använda en alternativ metod för att dela tabletterna. Det är också värt att nämna att den ergonomiska utformningen, med hela handens vikt bakom trycket, kan vara mer ansträngande för personer med vissa medicinska tillstånd.

Med det sagt är Vitility en ergonomisk och mångsidig hjälpreda för medicinhantering. Dess användarvänliga design och förmåga att hantera piller av olika storlekar gör den till ett pålitligt verktyg för att dela tabletter. Dess kompakta storlek och inbyggda pillerfack gör den enkel att bära med sig och hålla ordning på medicinerna. Trots några eventuella begränsningar för vissa användare, är denna modell enligt oss den bästa tablettdelaren 2023, och en stark kandidat för dem som söker en pålitlig och bekväm lösning för att dela tabletter.

Fördelar:

 • Ergonomisk design som gör det enkelt att dela tabletter med kroppens vikt
 • Kan hantera piller av olika storlekar för ökad flexibilitet
 • Smidig och kompakt, perfekt för att bära med sig
 • Inbyggda pillerfack för praktisk förvaring av mediciner
 • Tillverkad av hållbar och lätt att rengöra PP-plast

Nackdelar:9/10
EXPERTBETYG

2. Swereco tablettdelare

Med en gummiplatta som håller tabletten på plats
Swereco tablettdelare

Swereco är en en tablettdelare som intar en välförtjänt andra plats i vårt bäst-i-test för år 2023. Att dela tabletter kan vara en knepig uppgift, och det är lätt att de glider iväg eller inte delas jämnt när man försöker göra det för hand. Med Swereco blir delningen av tabletterna enklare och mer bekväm.

En av de mest framträdande egenskaperna hos Swereco Tablettdelare är dess gummiplatta. Denna flexibla platta håller tabletten på plats under delningsmomentet, vilket eliminerar risken för att tabletten glider iväg. Detta gör det betydligt enklare att dela tabletterna jämnt och exakt. Den ergonomiska utformningen av delaren ger också en bekväm grepposition och underlättar användningen.

Förutom den praktiska aspekten är det värt att notera att Swereco är en CE-märkt medicinteknisk produkt. Detta innebär att den uppfyller de europeiska standarderna för medicintekniska produkter och har genomgått nödvändiga säkerhetstester och kontroller. Det ger användarna en extra nivå av förtroende och trygghet när de använder denna delare för sin medicinhantering.

När det gäller dosering och användning är Swereco enkel att använda. Du lägger helt enkelt tabletten på gummiplattan och använder delaren för att smidigt dela tabletten. Observera att det är viktigt att alltid kontrollera om tabletten ska delas eller inte innan du utför delningen. På så sätt kan du vara säker på att du doserar rätt och enligt dina medicinska behov.

Sammanfattningsvis erbjuder Swereco en effektiv och ergonomisk lösning för att dela tabletter. Den flexibla gummiplattan håller tabletterna på plats, vilket gör delningen enklare och mer exakt. Dess CE-märkning ger användarna extra förtroende för produktens säkerhet och kvalitet. Därmed är detta en högkvalitativ tablettdelare som gör jobbet utan problem!

Fördelar:

 • Gummiplattan håller tabletten på plats för en enklare och mer exakt delning
 • Ergonomisk design för bekväm användning
 • CE-märkt medicinteknisk produkt som uppfyller europeiska standarder
 • Enkel dosering och användning

Nackdelar:Innan du köper en tablettdelare — Tänk på dessa 3 faktorer

När det kommer till att välja rätt tablettdelare är det viktigt att ta hänsyn till flera faktorer. En av de främsta faktorerna är precisionen i delningsprocessen. En bra modell bör kunna dela tabletterna på ett exakt och jämnt sätt för att säkerställa korrekt dosering. En annan viktig aspekt att överväga är säkerheten; den ska vara konstruerad på ett sätt som minimerar risken för skador och olyckor under användning.

Nedan går vi igenom samtliga faktorer du behöver tänka på innan köpet:

1. Precision och jämnhet i delningen

Precision och jämnhet i delningen är avgörande när det gäller tablettdelare. Att få en exakt och jämn delning av tabletterna är viktigt för att säkerställa att du får rätt dos av medicinen varje gång. En delare av hög kvalitet bör ha en teknik och mekanism som är utformad för att säkerställa denna precision.

När du undersöker olika modeller är det värt att titta på hur de delar tabletterna. Vissa tablettdelare använder knivar eller skarpa blad för att skära genom tabletten, medan andra använder tryck- och brytmekanismer. Det är viktigt att bedöma vilken teknik som används och hur effektiv den är när det gäller att dela tabletterna på ett jämnt och exakt sätt.

Recensioner är också en värdefull källa för att bedöma en delarens prestanda när det gäller precision och jämnhet i delningen. Läs vad andra kunder säger om produkten och om de har upplevt problem med ojämn delning eller om tabletten inte delas exakt. Detta kan ge dig en uppfattning om hur tillförlitlig och noggrann en viss modell är.

En noggrann delning är särskilt viktig för personer som har strikta doseringsbehov eller för mediciner där en exakt dos är nödvändig. Om tablettdelaren inte delar tabletterna jämnt kan det leda till att du får för mycket eller för lite medicin, vilket kan påverka effektiviteten och säkerheten av behandlingen.

2. Säkerhetsfunktioner

Att hantera skarpa blad kan innebära en viss risk, särskilt för personer med nedsatt handstyrka eller äldre personer. Därför är det viktigt att se till att tablettdelaren har inbyggda säkerhetsfunktioner för att minimera risken för olyckor och skador.

En av de vanligaste säkerhetsfunktionerna är skyddskåpor. Tablettdelare med skyddskåpor har en mekanism som täcker kniven eller bladet när den inte används. Detta minskar risken för att du oavsiktligt skär dig själv när du hanterar delaren eller när den inte används.

En annan viktig säkerhetsfunktion är att den har en stabil och säker greppyta. Detta kan vara särskilt viktigt för personer med nedsatt handstyrka eller begränsad rörlighet. En tablettdelare med ett ergonomiskt grepp eller en halkfri yta kan hjälpa till att förhindra att den glider ur handen under delningsprocessen.

För personer som har svårt att se eller som har nedsatt känsel kan det vara fördelaktigt att välja en delare med tydliga markeringar och indikatorer. Detta kan underlätta rätt placering av tabletten och minimera risken för felaktig delning.

Nyckelpunkter:

 • Se till att den har skyddskåpor för att minska risken för skador.
 • Bedöm greppytan för att säkerställa stabilitet och säkerhet.
 • För personer med syn- eller känselnedsättning, välj en delare med tydliga markeringar och indikatorer.

3. Storlek och bärbarhet

Storlek och bärbarhet är avgörande faktorer att överväga när du väljer en tablettdelare. Det är viktigt att hitta en storlek som passar bäst för din livsstil och hur du ämnar använda den. Nedan följer några aspekter att tänka på när det gäller storlek och bärbarhet:

 • Portabilitet: Om du är en person som ständigt är på språng eller reser mycket är en kompakt delare att föredra. En liten och nätt tablettdelare är enkel att bära med sig i handväskan eller fickan. Det gör att du kan ha den till hands när du behöver dela en tablett, oavsett var du befinner dig.
 • Stabilitet: En större tablettdelare kan vara mer robust och stabil. Det kan vara fördelaktigt om du delar stora eller hårda tabletter som kräver mer tryck och stadga. En större delare kan också ha en mer stabil bas som minskar risken för att den glider eller rör sig under delningsprocessen. Detta kan vara särskilt viktigt om du har nedsatt handstyrka eller begränsad rörlighet.
 • Förvaringsutrymme: Vissa delare har inbyggda förvaringsfack där du kan förvara dina tabletter eller piller. Om du behöver ha med dig både hela och delade tabletter kan en med tillräckligt förvaringsutrymme vara praktisk. Du kan då ha dina mediciner samlade på ett ställe för enkel åtkomst och organisation.

Sammanfattningsvis är storlek och bärbarhet viktiga faktorer att tänka på när du köper en tablettdelare. En kompakt delare är idealisk för personer på språng, medan en större delare kan erbjuda ökad stabilitet.

tablettdelare bäst i test

Vanliga frågor och svar om tablettdelare

Vad är en tablettdelare?

En tablettdelare är en medicinsk hjälpreda som används för att dela tabletter, piller och annan medicin i tablettform i mindre bitar. Den underlättar för personer som behöver dela tabletter för att få rätt dos av medicinen.

Varför skulle jag behöva använda en tablettdelare?

Vissa mediciner måste tas i delade doser, och en tablettdelare hjälper till att få rätt dos. För personer som har svårt att svälja stora tabletter kan en delare också göra medicineringen mer bekväm och lättare att ta.

Hur använder jag dessa delare?

För att använda en tablettdelare placerar du helt enkelt tabletten i delningsfacket eller på gummiplattan och stänger locket eller pressar ned för att dela tabletten.

Finns det olika typer av tablettdelare?

Ja, det finns olika typer tillgängliga. Vissa använder knivar eller blad för att skära genom tabletten, medan andra använder en tryck- och brytmekanism. Det finns även delare med skyddskåpor eller inbyggda pillerfack för förvaring.

Kan jag använda en tablettdelare för alla typer av mediciner?

De kan användas för de flesta tabletter och piller. De kan hantera både tabletter med skåra och utan. Dessutom kan du dela tabletter som t.ex. vattenreningstabletter och koltabletter.


Skriven av Maria Johansson
Skriven av Maria Johansson

Hur vi utförde detta test

Samtliga produkter som vi rekommenderar i detta test har vi testat på egen hand. I de flesta fall får vi produkter tillskickade oss på vår begäran, och i somliga fall köper vi produkterna själva. Därefter testar vi dem en längre tid för att se om de är bra nog utifrån vår subjektiva bedömning, varpå de placeras på topplistan högst upp på den här sidan. 

Således ska du vara medveten om att våra rekommendationer är högst subjektiva, och inte rangordnade efter vad andra aktörer tycker om dem. 

Vidare, den ackompanjerade köpguiden vars syfte är att lära dig allt du behöver veta om denna produkt, så du kan ta mer genomtänkta beslut, är skriven av oss själva baserat på all kunskap vi tillskansat oss under den ovan åsyftade testperioden. Därmed måste du källhänvisa denna webbplatsadress ifall du vill citera något.

Har du frågor eller funderingar beträffande detta test får du mer än gärna kontakta oss.