KÖP SMART. KÖP TESTVINNARE. 

Vi utser tre testvinnare i varje produktsegment. Handla smart.

OM OSS ‱ KONTAKT ‱ BLOGG

Menu

Terrassmarkiser bÀst-i-test

 

Terrassmarkis med motor

 • Terrassmarkis med motor (220V/50Hz)
 • FjĂ€rrkontroll medföljer
 • 300 cm utfall
 • 500 cm bredd
 • PolyuretanbelĂ€ggning
 • LĂ€ttmonterad
 

Terrassmarkis Gardexa

 • Motordriven markis
 • FjĂ€rrkontroll
 • VattentĂ€t
 • UV-skyddad
 • 220v/50HZ
 • Monteras pĂ„ vĂ€gg
 • Utfall: 90 cm
 • Handvev: 1,6 meter

Terrassmarkiser

Terrassmarkiser Àr en typ av markis som Àr speciellt utformade för att anvÀndas för en terrass. Dessutom gÄr de att anvÀnda för uteplatser i allmÀnhet. SÄledes Àr de multifunktionella och endast kreativiteten sÀtter grÀnserna över hur de kan anvÀndas. DÀrjÀmte Àr en terrassmarkis perfekt som regnskydd och bidrar till att öka mysfaktorn genom ljudet som uppstÄr nÀr regndropparna studsar mot terrassmarkisen. Dock Àr utbudet stort vilket försvÄrar valmöjligheterna. DÀrför har vi skrivit en komplett guide om hur du vÀljer den bÀsta terrassmarkisen utifrÄn dina behov. DÀrtill ger vi dig rÄd om hur du vÀljer den bÀsta varianten samt skillnaderna mellan terrassmarkiser med motor, vev samt de billigaste modellerna.

För det första finns det mÄnga olika typer av terrassmarkiser: öppna, halvkassett och helkassett. Helkassettmarkisen betyder att vÀven samt armarna viks ihop vid infÀllt lÀge. SÄlunda skyddas hela konstruktionen nÀr den inte anvÀnds. Dock Àr denna typen den dyraste varianten dÄ dessa har lÀngst livslÀngd och dÀrmed bÀst kvalitet. DÀrefter finns halvkassettmarkisen som inte fÀlls ihop till 100% vid infÀllt lÀge, istÀllet Àr kassetten öppen vilket sÄledes ökar risken för uppsamling av smuts som pÄ lÄng sikt försvagar tyget. Dessutom blir tyget smutsigare. Sist men inte minst kan du vÀlja en öppen terrassmarkis, detta Àr en model som inte fÀlls ihop och dÀrför Àr förutsÀttningen att du har ett tak ovanför uterummet.

SÄ vÀljer du en terrassmarkis

NÀr du ska vÀlja en terrassmarkis ska du göra det i lugn och ro. Orsaken Àr att det Àr ett dyrt köp vilket innebÀr att det mÄste göras rÀtt frÄn början för att undvika misstag. DÀrför har vi beskrivit tillvÀgagÄngssÀttet nedan. AnvÀnd listan som en att-göra-lista och pricka av varje punkt sÄ du kÀnner dig sÀker över att du gjort allt rÀtt.

 1. MÀt upp hur bred din terrass/uteplats Àr sÄ du vet de exakta mÄtten.
 2. TÀnk pÄ vilken fÀrg du vill ha sÄ terrassmarkisen passar in i den övergripande estetiken av fasaden.
 3. BestÀll hem vÀvprover sÄ du kan testa terrassmarkisen innan du genomför köpet.
 4. Se över hur du kan fÀsta konstruktionen i antingen vÀggen eller taket pÄ uteplatsen.
 5. RÀkna ut hur lÄngt utfall terrassmarkisen ska ha sÄ den inte slÄr in i ett nÀrliggande trÀd eller en grannes uteplats.
 6. Kontrollera med ÄterförsÀljaren om de kan hjÀlpa till med monteringen.
 7. Klart!

Terrassmarkis med motor

Är det bekvĂ€mlighet du Ă€r ute efter ska du köpa en terrassmarkis med motor. PĂ„ sĂ„ vis styr du terrassmarkisen genom en medföljande kontroll eller app pĂ„ din mobiltelefon. Trots att det Ă€r ett dyrare alternativ Ă€r det frĂ€ckt att ha möjligheten att tidsbestĂ€mma nĂ€r den ska fĂ€llas upp eller fĂ€llas in. Dessutom slipper du veva varje dag vilket Ă€r jobbigt om du har problem med leder eller ryggen.

Billiga terrassmarkiser

I motsats till varianterna med motorer finns det billiga terrassmarkiser som inte kostar skjortan. DÀrför har vi listat de billigaste terrassmarkiserna för dig som har en lÀgre budget eller kanske vill anvÀnda den under en begrÀnsad tidsperiod, och dÀrmed inte behöver ha en lyxvariant. Dock ska du vara medveten om att livslÀngden inte Àr lika lÄng samt att den blir smutsigare snabbare Àn en dyr.

Terrassmarkiser priser

Priserna för terrassmarkisen varierar kraftigt. Först och frĂ€mst kostar de billigare modellerna mellan 300 – 2000 kr beroende pĂ„ vad du behöver. Å andra sidan finns det vĂ€ldigt dyra varianter med motorer som du kontrollerar via en kontroll. Summa summarum mĂ„ste du tĂ€nka pĂ„ dina individuella behov: behöver du verkligen en lyxig terrassmarkis eller rĂ€cker den med en öppen modell?

Terrassmarkis med vev

Den mest klassiska varianten som alla kÀnner igen Àr en terrassmarkis med vev. Hur den fungerar Àr sjÀlvförklarande, nÀmligen att du vevar ett tjugotal varv för att fÀlla upp och fÀlla ner terrassmarkisen. DÀremot Àr detta inte att rekommendera om du har kÀnsliga leder eller ryggvÀrk.

Fördelar med terrassmarkiser

Det finns mÄnga fördelar med terrassmarkiser. Till exempel hindrar de grannarna ovanför frÄn att titta rakt ner i din morgontidning, och hjÀlper till med att skapa en fin inramning av uteplatsen. Nedan har vi listat samtliga fördelar:

 • Solskydd.
  Du ska vara varsam med din hud. Av den anledningen Ă€r den största fördelen med en terrassmarkis – ur en hĂ€lsosynpunkt – faktumet att den skyddar dig mot solens UV-strĂ„lning. DĂ€rmed slipper du oroa dig över att fĂ„ hudsjukdomar pĂ„ grund av för mycket sol.
 • Regnskydd.
  Sitt ute och lÀs en god bok trots att det regnar! Inte ska vÀdret hindra dig frÄn att njuta av din uteplats.
 • Snöskydd.
  Likt regn skyddar Àven en terrassmarkis mot snöfall. Dock ska du inte ha den utfÀlld om det snöar i flera timmar i streck. I sÄ fall Àr risken att terrassmarkisen gÄr sönder större.
 • Mysigt.
  Finns det nÄgot ljuvligare Àn att gÄ ut en sommarmorgon och slÄ sig ned i favoritstolen under en terrassmarkis, Ätnjuta en spÀnnande bok eller bara lyssna pÄ tystnaden?
 • Inramning.
  Förutom ovanstÄende fördelar bidrar ocksÄ en terrassmarkis att rama in uteplatsen och göra att den ser större ut.
 • Skydd mot insyn.
  Har du grannar som bor ovanför dig Àr det inte sÀllan irriterande med vetskapen att de kan titta ner i din mobiltelefon eller tjuvlyssna. DÀrför Àr ocksÄ en terrassmarkis förtrÀfflig som insynsskydd.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis Ă€r en terrassmarkis förtrĂ€fflig för dig som antingen behöver insynsskydd frĂ„n grannar eller i allmĂ€nhet vill skydda dig mot solen. Orsaken Ă€r att en terrassmarkis skyddar mot hela 99% av solens strĂ„lning. DĂ€rmed Ă€r de perfekt för dig som vill njuta i skuggan utan att riskera att du blir solbrĂ€nd. Vidare finns det tre typer: öppen, halvkassett och helkassett – prisskillnaden Ă€r stor sĂ„ lĂ€s noga igenom ovan om vad skillnaderna Ă€r och vad som passar din uteplats bĂ€st. Förutom dyra alternativ som till exempel modeller med motorer, finns det ocksĂ„ billiga terrassmarkiser. DĂ€rför ska du tĂ€nka igenom dina krav och vĂ€lja dĂ€refter.

terrassmarkiser bäst i test

terrassmarkiser