HANDLA SMART. KÖP TESTVINNARE.
Vi utser tre testvinnare i varje produktsegment. Handla smart.
OM OSS ‱ KONTAKT ‱ BLOGG

Terrassmarkiser bÀst-i-test

 

Terrassmarkis med motor

Terrassmarkis
 • VĂ€ldigt prisvĂ€rd terrassmarkis
 • 1 Ă„rs garanti
 • Drivs med fjĂ€rrkontroll
 • Duken Ă€r i polyester med polyuretan (TĂ€thet: 280/m2)
 • Vattenavvisande och UV-bestĂ€ndig
 • Halvkassettmarkis (Öppen undertill)
 • Anpassad för vĂ€ggmontering
 • LĂ€tt att montera sjĂ€lv
 • Utfall: 60 cm
 • Bredd: 120 cm
LÀs mer »
 

Terrassmarkis Gardexa

Terrassmarkis
 • Motordriven markis
 • FjĂ€rrkontroll
 • VattentĂ€t
 • UV-skyddad
 • 220v/50HZ
 • Monteras pĂ„ vĂ€gg
 • Utfall: 90 cm
 • Handvev: 1,6 meter
LÀs mer »
InnehÄll [ visa ]

Terrassmarkiser

Terrassmarkiser Àr en typ av markis som Àr speciellt utformade för att anvÀndas för en terrass. Dessutom gÄr de att anvÀnda för uteplatser i allmÀnhet. SÄledes Àr de multifunktionella och endast kreativiteten sÀtter grÀnserna över hur de kan anvÀndas. DÀrjÀmte Àr en terrassmarkis perfekt som regnskydd och bidrar till att öka mysfaktorn genom ljudet som uppstÄr nÀr regndropparna studsar mot terrassmarkisen. Dock Àr utbudet stort vilket försvÄrar valmöjligheterna. DÀrför har vi skrivit en komplett guide om hur du vÀljer den bÀsta terrassmarkisen utifrÄn dina behov. DÀrtill ger vi dig rÄd om hur du vÀljer den bÀsta varianten samt skillnaderna mellan terrassmarkiser med motor, vev samt de billigaste modellerna.

För det första finns det mÄnga olika typer av terrassmarkiser: öppna, halvkassett och helkassett. Helkassettmarkisen betyder att vÀven samt armarna viks ihop vid infÀllt lÀge. SÄlunda skyddas hela konstruktionen nÀr den inte anvÀnds. Dock Àr denna typen den dyraste varianten dÄ dessa har lÀngst livslÀngd och dÀrmed bÀst kvalitet. DÀrefter finns halvkassettmarkisen som inte fÀlls ihop till 100% vid infÀllt lÀge, istÀllet Àr kassetten öppen vilket sÄledes ökar risken för uppsamling av smuts som pÄ lÄng sikt försvagar tyget. Dessutom blir tyget smutsigare. Sist men inte minst kan du vÀlja en öppen terrassmarkis, detta Àr en model som inte fÀlls ihop och dÀrför Àr förutsÀttningen att du har ett tak ovanför uterummet.

SÄ vÀljer du en terrassmarkis

NÀr du ska vÀlja en terrassmarkis ska du göra det i lugn och ro. Orsaken Àr att det Àr ett dyrt köp vilket innebÀr att det mÄste göras rÀtt frÄn början för att undvika misstag. DÀrför har vi beskrivit tillvÀgagÄngssÀttet nedan. AnvÀnd listan som en att-göra-lista och pricka av varje punkt sÄ du kÀnner dig sÀker över att du gjort allt rÀtt.

 1. MÀt upp hur bred din terrass/uteplats Àr sÄ du vet de exakta mÄtten.
 2. TÀnk pÄ vilken fÀrg du vill ha sÄ terrassmarkisen passar in i den övergripande estetiken av fasaden.
 3. BestÀll hem vÀvprover sÄ du kan testa terrassmarkisen innan du genomför köpet.
 4. Se över hur du kan fÀsta konstruktionen i antingen vÀggen eller taket pÄ uteplatsen.
 5. RÀkna ut hur lÄngt utfall terrassmarkisen ska ha sÄ den inte slÄr in i ett nÀrliggande trÀd eller en grannes uteplats.
 6. Kontrollera med ÄterförsÀljaren om de kan hjÀlpa till med monteringen.
 7. Klart!

Terrassmarkis med motor

Är det bekvĂ€mlighet du Ă€r ute efter ska du köpa en terrassmarkis med motor. PĂ„ sĂ„ vis styr du terrassmarkisen genom en medföljande kontroll eller app pĂ„ din mobiltelefon. Trots att det Ă€r ett dyrare alternativ Ă€r det frĂ€ckt att ha möjligheten att tidsbestĂ€mma nĂ€r den ska fĂ€llas upp eller fĂ€llas in. Dessutom slipper du veva varje dag vilket Ă€r jobbigt om du har problem med leder eller ryggen.

Billiga terrassmarkiser

I motsats till varianterna med motorer finns det billiga terrassmarkiser som inte kostar skjortan. DÀrför har vi listat de billigaste terrassmarkiserna för dig som har en lÀgre budget eller kanske vill anvÀnda den under en begrÀnsad tidsperiod, och dÀrmed inte behöver ha en lyxvariant. Dock ska du vara medveten om att livslÀngden inte Àr lika lÄng samt att den blir smutsigare snabbare Àn en dyr.

Terrassmarkiser priser

Priserna för terrassmarkisen varierar kraftigt. Först och frĂ€mst kostar de billigare modellerna mellan 300 – 2000 kr beroende pĂ„ vad du behöver. Å andra sidan finns det vĂ€ldigt dyra varianter med motorer som du kontrollerar via en kontroll. Summa summarum mĂ„ste du tĂ€nka pĂ„ dina individuella behov: behöver du verkligen en lyxig terrassmarkis eller rĂ€cker den med en öppen modell?

Terrassmarkis med vev

Den mest klassiska varianten som alla kÀnner igen Àr en terrassmarkis med vev. Hur den fungerar Àr sjÀlvförklarande, nÀmligen att du vevar ett tjugotal varv för att fÀlla upp och fÀlla ner terrassmarkisen. DÀremot Àr detta inte att rekommendera om du har kÀnsliga leder eller ryggvÀrk.

Fördelar med terrassmarkiser

Det finns mÄnga fördelar med terrassmarkiser. Till exempel hindrar de grannarna ovanför frÄn att titta rakt ner i din morgontidning, och hjÀlper till med att skapa en fin inramning av uteplatsen. Nedan har vi listat samtliga fördelar:

Sammanfattning

Sammanfattningsvis Ă€r en terrassmarkis förtrĂ€fflig för dig som antingen behöver insynsskydd frĂ„n grannar eller i allmĂ€nhet vill skydda dig mot solen. Orsaken Ă€r att en terrassmarkis skyddar mot hela 99% av solens strĂ„lning. DĂ€rmed Ă€r de perfekt för dig som vill njuta i skuggan utan att riskera att du blir solbrĂ€nd. Vidare finns det tre typer: öppen, halvkassett och helkassett – prisskillnaden Ă€r stor sĂ„ lĂ€s noga igenom ovan om vad skillnaderna Ă€r och vad som passar din uteplats bĂ€st. Förutom dyra alternativ som till exempel modeller med motorer, finns det ocksĂ„ billiga terrassmarkiser. DĂ€rför ska du tĂ€nka igenom dina krav och vĂ€lja dĂ€refter.

terrassmarkiser bäst i test

terrassmarkiser

Hur vi utförde detta test

Samtliga produkter som vi rekommenderar i detta test har vi testat pĂ„ egen hand. I de flesta fall fĂ„r vi produkter tillskickade oss pĂ„ vĂ„r begĂ€ran, och i somliga fall köper vi produkterna sjĂ€lva. DĂ€refter testar vi dem en lĂ€ngre tid för att se om de Ă€r bra nog utifrĂ„n vĂ„r subjektiva bedömning, varpĂ„ de placeras pĂ„ topplistan högst upp pĂ„ den hĂ€r sidan. 

SĂ„ledes ska du vara medveten om att vĂ„ra rekommendationer Ă€r högst subjektiva, och inte rangordnade efter vad andra aktörer tycker om dem. 

Vidare, den ackompanjerade köpguiden vars syfte Àr att lÀra dig allt du behöver veta om denna produkt, sÄ du kan ta mer genomtÀnkta beslut, Àr skriven av oss sjÀlva baserat pÄ all kunskap vi tillskansat oss under den ovan Äsyftade testperioden. DÀrmed mÄste du kÀllhÀnvisa denna webbplatsadress ifall du vill citera nÄgot.

Har du frÄgor eller funderingar betrÀffande detta test fÄr du mer Àn gÀrna kontakta oss.