HANDLA SMART. KÖP TESTVINNARE.
Vi utser tre testvinnare i varje produktsegment. Handla smart.
OM OSSKONTAKTBLOGG
 

Uppblåsbar SUP bräda bäst-i-test

Skriven av Andrea Feldt
Skriven av Andrea Feldt
testvinnare
#1 Vapor Uppblåsbar SUP
Bäst-i-test 2024

Uppblåsbar SUP bräda bäst-i-test

Skriven av Andrea Feldt
Skriven av Andrea Feldt
 

1. Vapor Uppblåsbar SUP

Vapor Uppblåsbar SUP
 • Imponerande balans, glid och manövrerbarhet
 • Generös volym och lastkapacitet för extra utrustning och bagage
 • Räfflad fotplatta för extra grepp och stabilitet
 • Förstärkt D-ring av rostfritt stål för säkerhet på små vågor
 • Medföljande väska, pump, paddel, fen och säkerhetslina för en komplett upplevelse
 

2. Saimaa SUP-bräda

Saimaa SUP-bräda
 • Möjliggör upp till 25 psi tryck för optimal styvhet och prestanda
 • Enkel att rulla ihop och transportera i den medföljande ryggsäcken
 • Medföljande kolfiberpaddel ger en lätt och styv paddelupplevelse
 • Designad med egenskaper som förbättrar stabilitet och riktning
 • Tillverkad av högkvalitativa och hållbara material
 

3. vidaXL SUP-bräda

vidaXL SUP-bräda
 • Snabb och enkel uppblåsning och tömning med speciella högtrycksskruvventiler
 • Hög hållbarhet och stabilitet på grund av perfekt kurvnivå
 • Smidig åkning genom lugnt vatten och vågor
 • Punkteringssäker och UV-beständig för pålitligt skydd
 • Praktisk bärväska ingår för enkel transport
Nackdelar:
 • Designen lämnar mer att önska
Innehåll [ visa ]

Bäst Uppblåsbar SUP bräda → Bäst-i-test (2024)

Stand-Up Paddleboarding (SUP) har snabbt blivit en av de mest populära vattensporterna runt om i världen. Det är inte bara en fantastisk träningsform, utan det ger också möjlighet att utforska sjöar, floder och hav på ett helt nytt sätt. En viktig komponent för en lyckad SUP-upplevelse är att välja rätt SUP-bräda, och en uppblåsbar SUP-bräda är ett utmärkt val för både nybörjare och erfarna paddlare.

Uppblåsbara SUP-brädor erbjuder många fördelar jämfört med sina hårda motsvarigheter. En av de största fördelarna är deras portabilitet. Du kan enkelt transportera och förvara dem i en ryggsäck eller i bagageutrymmet på din bil. Detta gör att du kan paddla på olika platser utan att behöva investera i ett takräcke eller en stor lagringsplats. Uppblåsbara SUP-brädor är också lätta att bära till och från vattnet, vilket är särskilt viktigt om du behöver gå en bit från parkeringen till sjöns eller havets kant.

I denna artikel kommer vi att guida dig genom allt du behöver veta om de bästa uppblåsbara SUP-brädorna under 2024.

Bästa uppblåsbara SUP brädorna 2024 — Bäst i test

10/10
EXPERTBETYG

1. Vapor Uppblåsbar SUP

Bästa uppblåsbara SUP-brädan 2024
Vapor Uppblåsbar SUP

Vapor SUP från Aqua Marina har klättrat upp till förstaplatsen i vårt bäst-i-test, och det är inte svårt att förstå varför. Denna uppblåsbara paddelbräda är det perfekta valet för alla som vill ge sig in i stand-up paddling och njuta av en fantastisk upplevelse på vattnet.

En av de mest framstående egenskaperna hos Vapor SUP är dess imponerande balans, glid och manövrerbarhet. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren paddlare kommer du att känna dig trygg och bekväm när du står på denna bräda. Den generösa volymen och lastkapaciteten gör att du kan ta med dig extra utrustning och bagage utan att kompromissa med prestanda eller stabilitet.

Fotplattan på Vapor SUP är räfflad för att ge extra grepp och stabilitet under åkturen. Detta är särskilt fördelaktigt när du möter små vågor och behöver extra kontroll. Den förstärkta D-ringen av rostfritt stål ger en säker åktur och gör att du kan koppla på en säkerhetslina för att hålla dig trygg även i mer utmanande förhållanden.

När det gäller medföljande tillbehör får du allt du behöver för att komma igång direkt. Den praktiska väskan gör det enkelt att bära och förvara brädan, medan Double Action Pump Liquid Air V1 gör uppblåsningen snabb och enkel. Sports III Paddle ger en bekväm och effektiv paddling, medan Slide In Center Fin ger extra stabilitet och manövrerbarhet. Det är dock viktigt att notera att stol inte ingår i detta paket.

Med egenskaper som en längd på 315 cm, bredd på 79 cm och en vikt på 8.5 kg är Vapor SUP lätt att hantera och transportera. Den har en imponerande viktkapacitet på 140 kg, vilket gör att paddlare i olika storlekar kan njuta av att paddla på denna bräda. Med en tjocklek på 15 cm får du tillräckligt med stabilitet och styvhet för att känna dig trygg på vattnet.

Vi vill dock påminna om att undvika långvarig solexponering för din uppblåsta SUP-bräda. Värmen kan nämligen få luften inuti brädan att expandera och riskera att försvaga konstruktionen. Så se till att skydda brädan från överdrivet solsken och förvara den på ett säkert ställe när den inte används.

Summa summarum är Vapor SUP från Aqua Marina en välförtjänt testvinnare och den perfekta allroundbrädan för alla som vill ge sig ut på äventyr med stand-up paddling. Med sina överlägsna egenskaper, medföljande tillbehör och robust konstruktion kommer denna bräda att leverera en enastående upplevelse på vattnet.

Fördelar:

 • Imponerande balans, glid och manövrerbarhet
 • Generös volym och lastkapacitet för extra utrustning och bagage
 • Räfflad fotplatta för extra grepp och stabilitet
 • Förstärkt D-ring av rostfritt stål för säkerhet på små vågor
 • Medföljande väska, pump, paddel, fen och säkerhetslina för en komplett upplevelse

Nackdelar:9/10
EXPERTBETYG

2. Saimaa SUP-bräda

Snabbaste brädan i Saimaa-serien
Saimaa SUP-bräda

Denna uppblåsbara SUP-bräda tillhör flaggskeppsmodellerna i Saimaa-serien och erbjuder enastående prestanda och hållbarhet.

Med tillverkning av de bästa och mest hållbara materialen, Fusion PVC, kan Saimaa SUP Moon 11.8 tåla ett tryck på upp till 25 psi. Detta resulterar i en lätt och styv bräda som garanterar en optimal paddelupplevelse. Vi vill särskilt lyfta fram den medföljande lättviktiga och styva kolfiberpaddeln, som ger en bekväm och effektiv paddling. Dessutom kan du vara trygg med den treåriga garantin som följer med denna bräda, vilket visar tillverkarens förtroende för sin produkt.

Den långa vattenlinjen ger brädan stabilitet och riktning, medan den skarpa rosetten hjälper till att bryta vågor för en smidigare åkning. Den rektangulära aktern minskar virvlar och bidrar till riktningsstabilitet, vilket gör det möjligt att ta flera slag på varje sida innan brädan börjar vända och kräver justering av paddelns sida.

En annan fördel med Saimaa SUP-bräda är dess enkla och användarvänliga funktioner. Med den snabbfästa fenan kan du enkelt och snabbt anpassa brädans prestanda efter dina preferenser och paddelområdet. Detta ger dig flexibilitet och anpassningsbarhet för olika vattenvillkor och stilar av paddling. Dessutom är brädan lätt att rulla ihop och förvara i den medföljande ryggsäcken, vilket gör den idealisk för resor och transport.

När det gäller tekniska specifikationer har Saimaa SUP Moon 11.8 imponerande mått och lastkapacitet. Med en längd på 355 cm, bredd på 76 cm och tjocklek på 15 cm erbjuder den tillräckligt med stabilitet och utrymme för paddlare i olika storlekar. Den har en maximal lastkapacitet på 140 kg, vilket gör att både nybörjare och erfarna paddlare kan använda den. Viktmässigt är brädan relativt lätt med sina 9,5 kg, vilket underlättar hantering och transport.

Det medföljande paketet innehåller allt du behöver för att komma igång med din paddelbräda. Förutom den styva paddeln ingår också en tvåvägs snabb och effektiv handpump för enkel uppblåsning, en fjäderfäste för snabb och bekväm installation av fenan, samt som sagt en robust ryggsäck i tyg för smidig transport och förvaring. Dessutom inkluderas ett patch kit och ventilverktyg för eventuella reparationer samt fasta gummiband för att bära gods vid fören och aktern.

Således är Saimaa SUP Moon 11.8 en imponerande uppblåsbar paddelbräda som erbjuder grymt bra prestanda och hållbarhet. Med sitt Fusion PVC-material, innovativa design och medföljande tillbehör är det här ett val som kommer att tillfredsställa paddlare i olika nivåer. Kom ihåg att den här brädan är utformad för att ge dig en snabb och smidig paddling.

Fördelar:

 • Möjliggör upp till 25 psi tryck för optimal styvhet och prestanda
 • Enkel att rulla ihop och transportera i den medföljande ryggsäcken
 • Medföljande kolfiberpaddel ger en lätt och styv paddelupplevelse
 • Designad med egenskaper som förbättrar stabilitet och riktning
 • Tillverkad av högkvalitativa och hållbara material

Nackdelar:8/10
EXPERTBETYG

3. vidaXL SUP-bräda

Både punkteringssäker och UV-beständig
vidaXL SUP-bräda

Denna vidaXL SUP-bräda imponerade oss tillräckligt för att komma på en välförtjänt tredjeplats i vårt bäst-i-test. Denna SUP-bräda erbjuder nämligen en rad funktioner och egenskaper som gör den till ett tillförlitligt val för paddlare i olika erfarenhetsnivåer. Dessutom har den ett väldigt överkomligt pris.

När det gäller användarvänlighet är vidaXL SUP-brädan verkligen en vinnare. Tack vare sina speciella högtrycksskruvventiler är det enkelt att snabbt blåsa upp och tömma brädan. Du behöver således inte slösa bort värdefull tid och energi på att pumpa upp den. Dessutom inkluderas en praktisk bärväska i leveransen, vilket gör transporten enkel och snabb. Oavsett om du ska ta med brädan till stranden, sjön eller resmålet för din paddelutflykt, kommer du att uppskatta bekvämligheten med bärväskan.

En av de imponerande egenskaperna hos vidaXL SUP-brädan är dess konstruktion med hög hållbarhet. Den är utformad med en perfekt kurvnivå som förbättrar brädans stabilitet och hållbarhet. Detta gör att du kan njuta av en mer stabil åkning och känna dig säker på vattnet. Brädan glider smidigt genom lugna vatten och ger enkel åkning även i vågorna. Det är även viktigt att nämna att denna bräda är utformad för vuxna, så den är idealisk för ensamåkning.

En annan fördel med denna uppblåsbara SUP-bräda är dess punkteringssäkra och UV-beständiga egenskaper. Detta är en avgörande faktor när man paddlar i olika nautiska förhållanden och utsätts för solens strålar. Du kan vara säker på att brädan kommer att hålla i extrema förhållanden och erbjuda pålitlig prestanda över tid.

OBS: Montering krävs vid leverans. Det är en god idé att följa de medföljande instruktionerna noggrant för att säkerställa korrekt montering och användning av brädan. Under vårt test var vi nämligen lite för hetsiga och råkade montera den på fel sätt.

När det gäller specifikationer och mått är vidaXL SUP-bräda imponerande. Med en uppblåst storlek på 360 x 81 x 10 cm (L x B x H) erbjuder den tillräckligt med utrymme för en vuxen att stå bekvämt på brädan. Den har en maximal belastning på 120 kg och kan hantera upp till 1 bar (12 psi) i arbetstryck.

I paketet ingår också en åra som är 215 cm lång, vilket ger tillräckligt med räckvidd för att paddla bekvämt. En avtagbar fena och två förfästa fenor bidrar till stabilitet och manövrerbarhet. Högtryckspumpen med högtrycksmätare är användarvänlig och hjälper dig att blåsa upp brädan till rätt tryck. Dessutom inkluderas en reparationsats med lim och 3-lagers lapp för att du ska kunna åtgärda eventuella mindre skador.

Sammanfattningsvis är vidaXL SUP-brädan en pålitlig och användarvänlig uppblåsbar SUP. Dess enkla uppblåsbara funktion, hållbarhet och inkluderade tillbehör gör den till ett attraktivt val för paddlare som vill ha en pålitlig bräda för olika aktiviteter. Kom ihåg att detta är en bräda som är utformad för vuxna, och det krävs montering vid leverans. Dock är dessa små nackdelar som kan vara överkomliga för många paddlare som värdesätter kvalitet och prestanda.

Fördelar:

 • Snabb och enkel uppblåsning och tömning med speciella högtrycksskruvventiler
 • Hög hållbarhet och stabilitet på grund av perfekt kurvnivå
 • Smidig åkning genom lugnt vatten och vågor
 • Punkteringssäker och UV-beständig för pålitligt skydd
 • Praktisk bärväska ingår för enkel transport

Nackdelar:

 • Designen lämnar mer att önska


Innan du köper en uppblåsbar SUP bräda — Tänk på dessa 4 faktorer

När du väljer en uppblåsbar SUP-bräda är det viktigt att överväga dess dimensioner och form. Brädans längd och bredd påverkar dess stabilitet, hastighet och manövrerbarhet. För nybörjare är det vanligtvis bäst att välja en bredare bräda eftersom den ger ökad stabilitet och balans. Mer erfarna paddlare kan däremot föredra smalare brädor som erbjuder bättre hastighet och manövrerbarhet.

Andra faktorer att beakta inkluderar viktkapacitet, dekorationer och tillbehör som följer med brädan, såsom paddlar, pumpar och förvaringsväskor. Nedan kommer vi gå igenom samtliga faktorer du behöver ha i åtanke innan ditt köp:

1. Erfarenhetsnivå och användning

Erfarenhetsnivå och användning är en avgörande faktor att överväga när du väljer en SUP-bräda. Det är viktigt att ärligt bedöma din egen nivå och erfarenhet inom stand-up paddling. Är du en nybörjare som precis har börjat utforska denna spännande vattensport? Eller är du en mer erfaren paddlare som letar efter en bräda som kan ge dig en utmaning och möjlighet att utforska mer krävande vattenförhållanden?

 • Nybörjare: För nybörjare rekommenderas vanligtvis stabila brädor med brett grepp och enklare styrningsmöjligheter. Dessa brädor ger bättre balans och stabilitet, vilket gör det lättare att komma igång och bygga upp förtroende på vattnet. De är perfekta för avslappnad paddling på lugna vatten som sjöar, lugna floder och lugna havsvikar. De är också bra för paddlare som vill njuta av tiden på vattnet utan att ta på sig för mycket utmaning.
 • Erfarna: För mer erfarna paddlare som söker äventyr och utmaningar är smalare brädor med bättre manövrerbarhet och prestanda ett intressant alternativ. Dessa brädor är mer responsiva och lämpar sig väl för paddling på vågor och strömmande vatten. De ger dig möjlighet att ta din paddling till nästa nivå och utforska mer dynamiska vattenmiljöer. Det är dock viktigt att ha rätt färdigheter och erfarenhet för att hantera dessa brädor på ett säkert sätt.

Det finns en stor variation av uppblåsbara SUP-brädor på marknaden som är utformade för olika erfarenhetsnivåer och användningsområden. Se till att läsa produktbeskrivningar och recensioner för att få en bättre förståelse för vilka brädor som passar din erfarenhetsnivå och användning. Det kan också vara en bra idé att testa olika brädor och få professionell rådgivning innan du fattar ditt slutliga beslut.

2. Storlek och dimensioner

Det finns en mängd olika storlekar och dimensioner att välja mellan, och det är viktigt att hitta rätt balans för att passa dina specifika behov och preferenser.

För nybörjare är det vanligtvis bäst att välja en bräda som är bredare och längre. En bredare bräda ger ökad stabilitet och balans, vilket är särskilt viktigt när du lär dig paddla och bygger upp din förtrogenhet på vattnet. Det ger dig en plattform att stå på som är mindre benägen att vobbla eller tippa. Detta ger dig mer självförtroende och gör det lättare att hitta balansen när du står upp.

För mer erfarna paddlare eller för dem som är intresserade av surfing i vågor kan en smalare bräda vara mer lämplig. Smalare brädor är mer manövrerbara och reagerar snabbare på styrningskommandon. De gör det möjligt att göra snabba svängar och ändra riktning med lätthet. Detta gör dem populära bland paddlare som vill utmana sig själva och utforska mer tekniskt krävande paddling.

Längden på brädan påverkar också dess glid och hastighet på vattnet. Generellt sett har längre brädor bättre glid och högre hastighet, vilket gör dem idealiska för längre sträckor och paddling på öppet vatten. Kortare brädor är mer manövrerbara och lättare att hantera i snävare vattendrag och trånga utrymmen.

Storlek Bredd (cm) Längd (cm) Användning
10′ 76-81 305-320 Allround
11′ 78-86 335-355 Allround
12′ 81-91 365-380 Allround
9′ 72-75 270-290 Surfing

Denna tabell ger en generell översikt över storlekar och dimensioner för olika användningsområden. Kom ihåg att det kan finnas variationer och att det är viktigt att testa och få personlig rådgivning innan du bestämmer dig för rätt storlek för dig.

Tips: Vill du ha mera fart kan du testa en elektrisk surfbräda!

3. Tillbehör och funktioner

Tillbehör och funktioner spelar en betydande roll för att förbättra din paddelupplevelse och göra den mer bekväm och praktisk. När du väljer en uppblåsbar SUP-bräda ska du därför titta på vilka tillbehör som ingår i köpet och vilka funktioner brädan erbjuder för att tillgodose dina behov.

 • Paddel: En av de viktigaste tillbehören är paddeln. En paddel av hög kvalitet är avgörande för att kunna manövrera brädan effektivt och bekvämt. Se till att paddeln är justerbar för att passa din kroppslängd och paddelstil. Materialvalet för paddeln kan också påverka vikten och prestandan. Karbonfiber- eller glasfiberpaddlar är lätta och ger bättre respons och effektivitet.
 • Remmar vid handleden: Bekväma remmar är också viktiga för att ge dig en bra paddelupplevelse. Remmar gör att du kan fästa paddeln vid handleden och undvika att tappa den i vattnet. Välj remmar som är justerbara och bekväma att bära under längre paddlingsturer.
 • Fenor: Fenor är en annan viktig del av SUP-brädan. Fenor bidrar till stabilitet och styrning. Beroende på din paddlingstil och vattenförhållanden kan du välja mellan enkel eller flerfena-design. En avtagbar fena är praktisk eftersom den kan justeras eller bytas ut för olika paddlingsförhållanden.
 • Gummiband eller elastiska nät: Andra funktioner att överväga är inbyggda gummiband eller elastiska nät på brädan. Dessa ger dig möjlighet att fästa och förvara extra utrustning som en vattenflaska, torr väska eller annat tillbehör. Anti-slip-beläggningar på brädan är värdefulla för att förbättra greppet och undvika halka när du står upp på vattnet. D-ringar på brädan är användbara för att fästa säkerhetslinor eller säkra utrustning.

4. Pumpar

Pumpar för att pumpa upp en uppblåsbar SUP-bräda givetvis en av de eventuellt viktigste faktor att överväga när du väljer din utrustning. En bra pump kan göra processen smidigare och mer effektiv, vilket sparar tid och energi. Att ha rätt pump är avgörande för att uppnå rätt tryck i brädan och ge optimal prestanda på vattnet.

En kvalitetspump bör vara enkel att använda och erbjuda tillräckligt med kraft för att kunna pumpa upp brädan till det rekommenderade trycket. En vanlig typ av pump för SUP-brädor är en handpump med dubbelverkande funktion. Detta innebär att den pumpar både när du trycker ner och drar upp handtaget, vilket gör pumpandet snabbare och mer effektivt. Det är också fördelaktigt att ha en pump med inbyggd tryckmätare för att kunna övervaka trycket i brädan och få det exakt där det behövs.

En annan aspekt att tänka på är pumpens portabilitet och transportmöjligheter. Om du planerar att resa med din SUP-bräda kan det vara fördelaktigt att ha en pump som är lätt och enkel att packa ner. Vissa pumpar kan vara ihopfällbara eller kompakta för att passa i din SUP-väska eller ryggsäck.

En bra pump kan sålunda göra hela skillnaden när det kommer till att snabbt och effektivt pumpa upp din SUP-bräda. Genom att välja en kvalitetspump och ha rätt teknik kan du vara säker på att din bräda är ordentligt uppblåst och redo att ge dig en fantastisk paddelupplevelse på vattnet.

uppblåsbar sup bäst i test

Vanliga frågor och svar om uppblåsbar SUP bräda

Vad är en uppblåsbar SUP-bräda?

En uppblåsbar SUP-bräda är en portabel och hopfällbar paddelbräda som kan blåsas upp med hjälp av en pump för att ge stabilitet och flytförmåga på vattnet. Den är tillverkad av hållbara material och kan enkelt transporteras när den är ihopfälld.

Vilka fördelar har en uppblåsbar SUP-bräda jämfört med en hård bräda?

En uppblåsbar SUP-bräda erbjuder flera fördelar jämfört med en hård bräda. Den är portabel och lätt att transportera, vilket gör den idealisk för resor och utforskning av olika vattenmiljöer. Dessutom är de flesta uppblåsbara brädor tillverkade av slitstarka material och erbjuder bra stabilitet och prestanda på vattnet. De är också mer förlåtande vid kollisioner och mindre benägna att skadas vid stötar.

Hur blåser jag upp en uppblåsbar SUP-bräda?

För att blåsa upp en uppblåsbar SUP-bräda behöver du en pump som vanligtvis medföljer vid köpet. Anslut pumpen till ventilen på brädan och använd pumpens handtag för att pumpa luft in i brädan. Följ tillverkarens anvisningar för rekommenderat tryck och se till att brädan blir ordentligt uppblåst.

Kan jag använda en SUP-bräda på olika typer av vatten?

Ja, SUP-brädor kan användas på olika typer av vatten, inklusive sjöar, floder, hav och havsvikar.

Vilken storlek och dimension ska jag välja för min uppblåsbara SUP-bräda?

Det beror på din vikt, erfarenhet och preferenser. För nybörjare rekommenderas oftast bredare och längre brädor för ökad stabilitet. Mer erfarna paddlare kanske föredrar smalare brädor för bättre manövrerbarhet. Längden på brädan påverkar också dess glid och hastighet på vattnet. Rådgör med experter och prova olika storlekar för att hitta den bästa passande brädan för dig.

Hur rengör och underhåller jag min uppblåsbara SUP-bräda?

För att rengöra din uppblåsbara SUP-bräda kan du använda en mild tvållösning och en mjuk borste för att ta bort smuts och skräp. Skölj av brädan noggrant med färskt vatten efter varje användning. Förvara brädan torrt och undvik att exponera den för direkt solljus under långa perioder, då värmen kan påverka materialet.

Vilka säkerhetsåtgärder bör jag vidta när jag använder en SUP-bräda?

När du använder en uppblåsbar SUP-bräda är det viktigt att bära en lämplig flytväst eller säkerhetsutrustning, särskilt om du inte är en stark simmare. Var medveten om väderförhållanden och vattenströmmar innan du ger dig ut. Håll dig nära kusten och undvik områden med höga vågor eller strömmande vatten om du inte har tillräcklig erfarenhet. Ha alltid en nödplan och kommunicera med någon om dina paddlingsplaner.


Skriven av Andrea Feldt
Skriven av Andrea Feldt

Hur vi utförde detta test

Samtliga produkter som vi rekommenderar i detta test har vi testat på egen hand. I de flesta fall får vi produkter tillskickade oss på vår begäran, och i somliga fall köper vi produkterna själva. Därefter testar vi dem en längre tid för att se om de är bra nog utifrån vår subjektiva bedömning, varpå de placeras på topplistan högst upp på den här sidan. 

Således ska du vara medveten om att våra rekommendationer är högst subjektiva, och inte rangordnade efter vad andra aktörer tycker om dem. 

Vidare, den ackompanjerade köpguiden vars syfte är att lära dig allt du behöver veta om denna produkt, så du kan ta mer genomtänkta beslut, är skriven av oss själva baserat på all kunskap vi tillskansat oss under den ovan åsyftade testperioden. Därmed måste du källhänvisa denna webbplatsadress ifall du vill citera något.

Har du frågor eller funderingar beträffande detta test får du mer än gärna kontakta oss.