HANDLA SMART. KÖP TESTVINNARE.
Vi utser tre testvinnare i varje produktsegment. Handla smart.
OM OSSKONTAKTBLOGG
 

Watch winder bäst-i-test

Skriven av Andrea Feldt
Skriven av Andrea Feldt
testvinnare
#1 Wolf British Racing Watch Wind...
Bäst-i-test 2024

Watch winder bäst-i-test

Skriven av Andrea Feldt
Skriven av Andrea Feldt
 

1. Wolf British Racing Watch Winder

  Wolf British Racing Watch Winder
 • 2 års garanti för extra trygghet
 • Designad för tyngre klockor med upp till 52 mm fodral
 • Förvaringsutrymme för ytterligare två klockor och ett fack
 • Patenterat rotationsprogram för optimal rörelse och bevarande av precision
 • Korrekt oljefördelning för att förhindra att oljor stelnar
 • Nyckel och instruktionsbok medföljer
 • LCD-display för enkel avläsning av inställningar
Nackdelar:
 • Dyr kostnad (över 8000 kr)
 • Batterier ingår ej

i samarbete med PriceRunner

 

2. Cub Single Watch Winder With Cover

  Cub Single Watch Winder With Cover
 • 2 års garanti för extra trygghet
 • Patenterat rotationsprogram för optimal rörelse och bevarande av precision
 • Korrekt oljefördelning för att förhindra att oljor stelnar
 • 900 rotationer/dag med paus- och sovfaser
 • Instruktionsbok medföljer för enkel användning
 • Kompakt och elegant design som är en vacker inredningsdetalj
Nackdelar:
 • Batterier (AA) ingår ej

i samarbete med PriceRunner

Innehåll [ visa ]

Watch winder → Bäst-i-test (2024) — Bästa klockuppdragarna

I en värld där tid är av yttersta vikt och elegans är en livsstil, är klockor mer än bara en enhet för att hålla koll på tiden. De är exklusiva smycken som avspeglar personlig stil och raffinerad smak. För ägare av automatiska klockor är en av de viktigaste faktorerna att se till att deras klockor är i toppskick och alltid redo att bäras. Här kommer watch windern in i bilden som en oumbärlig accessoar för varje klockentusiast.

En watch winder, eller klockuppdragare som den också kallas, är en intelligent och praktisk apparat som håller dina automatiska klockor i rörelse även när de inte bärs. Den simulerar rörelsen av att bära en klocka genom att rotera den i olika riktningar och bevarar därmed dess precision och driftsäkerhet. Watch winders är inte bara ett funktionellt verktyg för att öka livslängden på din klocka, de fungerar också som en vacker inredningsdetalj som kan visa upp dina värdefulla klockor på ett stilfullt sätt.

På denna sida granskar vi de bästa watch winders som finns på marknaden år 2024 och diskutera deras unika egenskaper, fördelar och nackdelar i vårt bäst-i-test.

Bästa watch winder 2024 — Bäst i test

9/10
EXPERTBETYG

1. Wolf British Racing Watch Winder

300-1200 rotationer/dag med paus- och sovfaser
Wolf British Racing Watch Winder

Wolf British Racing Watch Winder är specifikt designad för att rymma tyngre klockor med upp till 52 mm fodral. Detta gör den till den perfekta lösningen för klockentusiaster som äger större och mer imposanta tidmätare. Utöver att kunna rotera och underhålla din klocka, erbjuder denna klockuppdragare också förvaringsutrymme för ytterligare två klockor samt ett praktiskt fack för smycken eller andra tillbehör.

En av de mest imponerande funktionerna hos Wolf British Racing Watch Winder är dess patenterade rotationsprogram. Detta program räknar antalet rotationer för att säkerställa optimal rörelse för din klocka. Detta är av stor betydelse för att bevara dess precision och förlänga dess livslängd. Wolf har också tagit hand om korrekt oljefördelning, vilket förhindrar att oljorna stelnar och därmed säkerställer en smidig och pålitlig funktion.

När du köper Wolf British Racing Watch Winder får du en nyckel och en instruktionsbok med. Nyckeln ger extra säkerhet och skydd för dina värdefulla klockor. Instruktionsboken gör det enkelt att komma igång och använda den på rätt sätt. Detta är särskilt användbart för dem som kanske är nya inom området eller behöver lite vägledning för att få ut det mesta av sin produkt.

Wolf British Racing Watch Winder stoltserar också med en rejäl 2-årig garanti. Denna garanti ger extra trygghet och förtroende för dess kvalitet. Du kan vara säker på att du har investerat i en pålitlig och hållbar watch winder som kommer att hålla dina klockor i toppskick under lång tid framöver.

När det kommer till teknisk information erbjuder denna modell en imponerande rotationshastighet på 300-1200 rotationer per dag. Dessa rotationer åtföljs av paus- och sovfaser för att efterlikna den autentiska rörelsen av att bära en klocka. Dessutom har watch windern en fördröjningsfunktion som gör det möjligt att ställa in en startfördröjning på 6-72 timmar. Detta ger dig ännu mer anpassningsmöjligheter för att passa dina specifika behov och rutiner.

Wolf British Racing Watch Winder erbjuder vänster-, höger- och dubbelriktade rotationer för att säkerställa att olika klockors behov möts. Med hjälp av medföljande AC-adaptern kan du njuta av en konstant strömkälla; medan för användare som föredrar batteridrift kan den också användas med D-Cell/Lithium-batterier, även om dessa inte medföljer.

Designmässigt är Wolf British Racing Watch Winder exceptionell. Med sin eleganta och sofistikerade estetik blir den en sann prydnad för ditt rum. En LCD-display ger enkel avläsning av inställningar och status för din klockuppdragare. Det är viktigt att notera att en potentiell nackdel med denna modell är dess högre pris, vilket kan vara en faktor att överväga för vissa konsumenter.

Vidare har den en längd på 19,5 cm, en bredd på 20 cm och en höjd på 22,5 cm. Denna storlek gör att den intar sin plats som en iögonfallande inredningsdetalj. Den kommer att ge en touch av elegans och stil till ditt rum, samtidigt som den tar hand om dina klockor på bästa sätt.

En annan anmärkningsvärd fördel med Wolf British Racing Watch Winder är att efter slutförd rotationssekvens kommer din klocka att återgå till sin ursprungliga position. Detta är en fin detalj som visar uppmärksamheten på detaljer och omsorg om din klocks välbefinnande.

Sålunda är detta en ytterst exceptionell Watch Winder med storslagen kvalitet och funktionalitet för att underhålla och skydda dina klockor. Med sin välkonstruerade design, patenterade rotationsprogram, förvaringskapacitet och praktiska funktioner är detta en klockuppdragare som inte bara levererar, utan också adderar stil till ditt hem. Betänk dock på det dyra priset och dina egna preferenser innan du fattar ett beslut, men med det sagt kommer denna Watch Winder kommer definitivt att tillfredsställa även de mest kräsna klockentusiasterna och ge enastående resultat i åratal framöver.

Fördelar:

 • 2 års garanti för extra trygghet
 • Designad för tyngre klockor med upp till 52 mm fodral
 • Förvaringsutrymme för ytterligare två klockor och ett fack
 • Patenterat rotationsprogram för optimal rörelse och bevarande av precision
 • Korrekt oljefördelning för att förhindra att oljor stelnar
 • Nyckel och instruktionsbok medföljer
 • LCD-display för enkel avläsning av inställningar

Nackdelar:

 • Dyr kostnad (över 8000 kr)
 • Batterier ingår ej

Återförsäljare:8/10
EXPERTBETYG

2. Cub Single Watch Winder With Cover

900 rotationer/dag med paus- och sovfaser
Cub Single Watch Winder With Cover

Vi presenterar stolt vår recension av en fantastisk klockuppdragare som har tagit tredje plats i vårt bäst-i-test: Cub Single Watch Winder With Cover. Denna roterande modul är designad för att vara den perfekta passformen för tyngre klockor och är ett oumbärligt verktyg för att underhålla och skydda din dyrbara tidmätare.

En av de mest imponerande funktionerna hos Cub Single Watch Winder är dess patenterade rotationsprogram som är konstruerat för att räkna antalet rotationer. Detta innebär att du kan vara säker på att din klocka får den optimala rörelsen för att bevara dess precision och driftsäkerhet. Dessutom har denna modell en förmåga att fördela oljor korrekt, vilket förhindrar att de stelnar och därmed säkerställer att din klocka alltid fungerar på bästa sätt.

När du köper Cub Single Watch Winder får du en instruktionsbok med, vilket är ett mycket uppskattat tillägg. Detta gör det enkelt att komma igång och använda den på rätt sätt, även om du är ny inom detta område. Dessutom ger tillverkaren dig en generös 2-årig garanti, vilket ger dig extra trygghet och förtroende för produktens kvalitet och hållbarhet.

Vidare ger denna klockuppdragare en imponerande rotationshastighet på 900 rotationer per dag, med inbyggda paus- och sovfaser. Detta möjliggör en autentisk simulerad rörelse som din klocka skulle få när den bärs, vilket i sin tur förlänger dess livslängd och minskar behovet av regelbunden service. Med dubbelriktade rotationer kan denna watch winder anpassa sig till olika klockors krav och säkerställa att de är i optimalt skick när du väljer att bära dem.

Cub Single Watch Winder har också alternativ för strömkälla. Du kan välja att driva den med AA-batterier, vilket ger enkelhet och flexibilitet när det kommer till placeringen av den. Om du föredrar en mer konstant strömförsörjning kan du använda den medföljande AC-adaptern för att ansluta den till elnätet. Detta ger en pålitlig och konstant drift utan att behöva oroa sig för batteribyte.

Utöver det är den kompakt och elegant. Med en längd på 13,5 cm, en bredd på 14 cm och en höjd på 15 cm tar den minimalt med utrymme på ditt skrivbord, hylla eller nattduksbord. Dess stilrena design och snygga finish gör den till en vacker inredningsdetalj som kompletterar ditt rum på ett subtilt och sofistikerat sätt.

Därmed är detta en imponerande Watch Winder som erbjuder riktigt bra funktioner för att bevara och underhålla dina klockor. Dess patenterade rotationsprogram, korrekta oljefördelning och kompakta design gör den till ett utmärkt val för klockentusiaster. Med en instruktionsbok, 2 års garanti och möjlighet till både batteri- och eldrift, är denna watch winder ett pålitligt val.

Fördelar:

 • 2 års garanti för extra trygghet
 • Patenterat rotationsprogram för optimal rörelse och bevarande av precision
 • Korrekt oljefördelning för att förhindra att oljor stelnar
 • 900 rotationer/dag med paus- och sovfaser
 • Instruktionsbok medföljer för enkel användning
 • Kompakt och elegant design som är en vacker inredningsdetalj

Nackdelar:

 • Batterier (AA) ingår ej

Återförsäljare:Innan du köper watch winder — Tänk på dessa 5 faktorer

Att välja rätt watch winder är en viktig uppgift för varje klockentusiast. I synnerhet då de är väldigt dyra. Med så många olika modeller och funktioner att välja mellan kan det vara överväldigande att hitta den perfekta klockuppdragaren för dina behov. Här är 5 faktorer att tänka på innan du gör ditt köp för att göra det till en lyckad investering.

1. Kompatibilitet med din klocka

Kompatibilitet med din klocka är en avgörande faktor att beakta när du väljer en watch winder. Att se till att din klocka passar perfekt i enheten är inte bara viktigt för att säkerställa att den får optimal rörelse och skydd, utan det handlar också om att visa din klocka den uppmärksamhet den förtjänar.

 • Storlek: Först och främst bör du kontrollera storleken och se till att den är tillräckligt rymlig för att rymma ditt klocka. Vissa watch winders kan vara utformade för att passa mindre klockor, medan andra kan rymma större och mer imponerande tidmätare. Att välja en enhet som är speciellt anpassad för din klockas storlek och form säkerställer en perfekt passform och eliminerar risken för skador eller överdriven friktion.
 • Kapacitet: Utöver storleken bör du också överväga watch winderns kapacitet. Om du har flera klockor och vill ha dem alla i en och samma klockuppdragare ska du säkerställa att den har tillräckligt med utrymme för att rymma dem. Vissa modeller erbjuder till och med extra förvaringsfack för armband, smycken eller andra tillbehör. Genom att välja en med tillräckligt med kapacitet kan du ha alla dina värdefulla tidmätare samlade på ett säkert och organiserat sätt.

En smidig och bekväm kompatibilitet mellan din klocka och watch windern är således är nyckeln till att säkerställa att din klocka får den bästa möjliga omvårdnaden och bevarandet av dess precision och skönhet. Ta dig tid att hitta rätt kombination som matchar din klockas unika egenskaper och hitta en perfekt harmoni mellan teknik och elegans.

2. Rotationslägen och riktning

Rotationslägen och riktning är en spännande aspekt att överväga när du väljer en watch winder. Detta är en faktor som kan påverka hur din klocka rör sig och förblir i bästa skick när den inte används. Genom att välja en modell som erbjuder olika rotationslägen kan du anpassa rörelsemönstret efter din klockas specifika behov och mekanismer.

 • Rotationslägen: Många watch winders på marknaden erbjuder olika rotationslägen som efterliknar olika rörelsemönster som din klocka skulle uppleva när den bärs på handleden. Detta innebär att du kan skapa en autentisk och naturlig rörelse för din klocka, vilket hjälper till att bibehålla dess precision och förlänga dess livslängd. Olika rotationslägen kan inkludera alternativ som varierande hastighet, rotationsriktning och pausfaser för att efterlikna verklig användning.
 • Vänster-, höger-, och dubbelriktade: Det är också fördelaktigt att välja en watch winder som erbjuder både vänster- och högerriktade rotationer samt dubbelriktade rotationer. Varför? Eftersom olika klockor kan kräva olika riktningar för att bibehålla sin precision och hållas i toppskick. Vissa klockor kan behöva vänsterrotation för att fungera optimalt, medan andra kan kräva högerrotation. Genom att köpa en watch winder som kan rotera i båda riktningarna kan du vara säker på att den passar olika klockmodeller och uppfyller deras specifika krav.

Att välja rätt rotationslägen och riktning är följaktligen ytterst viktigt för att maximera dess förmåga att bevara och underhålla din klocka. Det ger dig flexibilitet och möjlighet att anpassa rörelsemönstret efter klockans specifika behov och mekanismer. Ta dig tid att utforska de olika alternativen och jämföra dem med din klocka för att få ut det bästa av din klockuppdragare och skapa en perfekt symbios mellan rörelse och bevarande.

3. Strömkälla och drift

Många watch winders erbjuder olika alternativ när det gäller strömkälla och drift. Vissa modeller är utformade för att drivas av batterier, vilket ger en hög grad av flexibilitet och portabilitet. Batteridrift gör att du kan placera den var som helst utan att behöva oroa dig för närheten till ett eluttag. Detta kan vara särskilt användbart om du vill ha möjligheten att flytta watch windern eller använda den på platser där eluttag kanske inte är tillgängliga. Se till att du kontrollerar vilken typ av batterier som krävs och hur länge de förväntas räcka för att undvika frekvent batteribyte.

Å andra sidan erbjuder vissa watch winders en AC-adapter som gör att du kan ansluta den till ett eluttag. Detta ger en pålitlig och kontinuerlig strömkälla utan behov av att byta eller ladda batterier regelbundet. Elanslutning kan vara mer bekvämt och praktiskt om du har en permanent plats för din klockuppdragare och inte vill oroa dig för batteribyte eller driftavbrott. Säkerställ att den levereras med en kompatibel AC-adapter och kontrollera att den är kompatibel med de eluttag du har tillgängliga i ditt hem eller kontor.

4. Kapacitet och förvaring

Vissa klockuppdragare är utformade för att rymma endast en klocka åt gången. Dessa modeller kan vara perfekta om du endast äger en klocka och inte har behov av att förvara flera samtidigt. Att välja en watch winder med enkel kapacitet kan också vara mer kostnadseffektivt och kompakt om du har begränsat utrymme eller inte behöver förvara flera klockor.

För de som äger flera klockor kan det emellertid vara mer praktiskt att välja en modell med kapacitet för flera klockor samtidigt. Dessa varianter har separat utrymme för varje klocka, vilket gör det enkelt att organisera och hålla koll på dina olika tidmätare. Det kan vara särskilt fördelaktigt om du vill ha alla dina klockor på en och samma plats för enkel åtkomst och bekvämlighet.

Utöver klockkapaciteten kan vissa watch winders erbjuda extra förvaringsutrymme för smycken, armband eller andra tillbehör. Dessa extra fack eller lådor gör det möjligt att hålla dina relaterade klocktillbehör organiserade och skyddade tillsammans med dina klockor.

5. Funktioner och inställningar

De bästa watch winders är inte sällan vara utrustad med en LCD-display som ger dig enkel avläsning av inställningar och statusinformation. Detta gör det enkelt att övervaka och justera rotationslägen, riktning, rotationshastighet och andra parametrar.

 • Programmerade rotationsmönster: En annan viktig funktion att leta efter är möjligheten att programmera rotationsmönster. Detta innebär att du kan skapa anpassade rotationscykler som efterliknar den naturliga rörelsen hos en klocka på handleden. Du kan ställa in olika rotationshastigheter, rotationsriktningar och paus- eller sovfaser för att efterlikna verkliga användningsscenarier. Detta är särskilt fördelaktigt för klockor med komplexa mekanismer eller som kräver specifika rotationsmönster för att bibehålla sin precision och funktion.
 • Fördröjning av starten: Fördröjning av starten är en annan praktisk funktion som de bästa varianterna av watch winders erbjuder. Det gör att du kan ställa in en fördröjningstid innan den börjar rotera klockan. Detta kan vara användbart om du till exempel vill undvika att klockan börjar rotera omedelbart efter att den har placerats i enheten. Det ger dig möjlighet att ställa in en tid som passar dina behov och scheman.

Ta dig tid att undersöka de olika funktionerna och inställningarna som erbjuds av olika watch winders och avgör vilka som är viktiga för dig. Genom att välja en klockuppdragare med de rätta funktionerna kan du skapa en skräddarsydd och optimerad upplevelse för dina klockor och deras specifika behov.

watch winder bäst i test

Vanliga frågor och svar om watch winder

Vad är en watch winder?

En watch winder är en enhet som används för att hålla automatiska klockor i rörelse när de inte används. Det simulerar rörelsen av en klocka på handleden och hjälper till att bevara dess precision och hålla dess mekanismer i gott skick.

Vilken typ av klockor fungerar med klockuppdragare?

De är utformade för att fungera med automatiska klockor som inte drivs av batterier. Dessa klockor har en självuppdragande mekanism som laddas genom rörelse och behöver kontinuerlig rörelse för att bibehålla precisionen.

Varför behöver jag en watch winder?

En watch winder är särskilt användbar om du äger flera automatiska klockor och inte bär dem alla samtidigt. Genom att hålla dina klockor i rörelse när de inte används, bevaras deras precision samtidigt som de oljas, och därmed alltid redo att bäras.

Hur fungerar en watch winder?

Den fungerar genom att rotera klockan med hjälp av en motor. Genom att simulera rörelsen av en klocka på handleden säkerställer den att klockans mekanismer förblir aktiva och fungerande.

Hur vet jag vilken rotationshastighet och riktning som är bäst för min klocka?

Det är bäst att konsultera din klockas tillverkare eller bruksanvisningen för att få information om vilken rotationshastighet och riktning som är optimal för din specifika klockmodell. Det kan nämligen variera mellan olika klockor.

Kan jag använda en watch winder för alla typer av klockor?

Nej, de är främst utformad för automatiska klockor. Det är inte nödvändigt för kvarts- eller batteridrivna klockor eftersom de inte behöver kontinuerlig rörelse för att fungera.


Skriven av Andrea Feldt
Skriven av Andrea Feldt

Hur vi utförde detta test

Samtliga produkter som vi rekommenderar i detta test har vi testat på egen hand. I de flesta fall får vi produkter tillskickade oss på vår begäran, och i somliga fall köper vi produkterna själva. Därefter testar vi dem en längre tid för att se om de är bra nog utifrån vår subjektiva bedömning, varpå de placeras på topplistan högst upp på den här sidan. 

Således ska du vara medveten om att våra rekommendationer är högst subjektiva, och inte rangordnade efter vad andra aktörer tycker om dem. 

Vidare, den ackompanjerade köpguiden vars syfte är att lära dig allt du behöver veta om denna produkt, så du kan ta mer genomtänkta beslut, är skriven av oss själva baserat på all kunskap vi tillskansat oss under den ovan åsyftade testperioden. Därmed måste du källhänvisa denna webbplatsadress ifall du vill citera något.

Har du frågor eller funderingar beträffande detta test får du mer än gärna kontakta oss.