HANDLA SMART. KÖP TESTVINNARE.
Vi utser tre testvinnare i varje produktsegment. Handla smart.
OM OSSKONTAKTBLOGG
 

Bilöverdrag bäst-i-test

Skriven av Andrea Feldt
Skriven av Andrea Feldt
testvinnare
#1 ProPlus SUV/MPV Bilöverdrag
Bäst-i-test 2024

Bilöverdrag bäst-i-test

Skriven av Andrea Feldt
Skriven av Andrea Feldt
 

1. ProPlus SUV/MPV Bilöverdrag

ProPlus SUV/MPV Bilöverdrag
 • Högkvalitativt 170T polyestermaterial
 • Effektivt skydd mot fukt, snö, smuts och frost
 • Lättsamt att rengöra för att behålla kvaliteten
 • Passar de flesta SUV/MPV-modeller med generös storlek
 • Prisvärt alternativ med positiva omdömen från tidigare kunder
 

2. Carpoint Bilkapell

Carpoint Bilkapell
 • Finns i många olika storlekar som passar alla tänkbara bilmodeller
 • Robust polyesterkonstruktion för pålitligt skydd
 • Skyddar mot UV-strålning, regn, snö och frost
 • Motstår damm, havsvatten och salt för att förhindra skador
 • Passar de flesta combi-modeller med generös storlek
Nackdelar:
 • Går inte att lämna på bilen i mer än fyra dagar i rad
 

3. Bilöverdrag Pela

Bilöverdrag Pela
 • Vädertåligt PVC-material som skyddar mot regn, snö, UV-ljus och smuts
 • Bomullsfodrad insida som är skonsam mot bilens lack
 • Vattentätt men andas för att undvika kondensbildning
 • Passar både för inomhus- och utomhusbruk
 • Generös storlek för att täcka de flesta bilar
Nackdelar:
 • Universell passform kan begränsa anpassningsförmågan till vissa bilar
Innehåll [ visa ]

Bäst bilöverdrag → Bäst-i-test (2024) — Bästa bilöverdragen

Ett bra bilöverdrag spelar en avgörande roll i att skydda din bil mot de naturliga elementen. Det fungerar som en barriär mot regn, snö, hagel, stark sol, samt damm och smuts som kan orsaka repor och missfärgningar på bilens yta. Dessutom kan ett bilöverdrag även förhindra att fåglar, trädgrenar och andra föremål skadar din bil.

I denna artikel kommer vi att utforska de bästa bilöverdragen under 2024 och ge dig all information du behöver för att göra rätt val. Vi kommer att diskutera deras fördelar och nackdelar samt ge en köpguide för att hjälpa dig att hitta det perfekta skyddet för din bil.

Bästa bilöverdragen 2024 — Bäst i test

10/10
EXPERTBETYG

1. ProPlus SUV/MPV Bilöverdrag

Bästa bilöverdraget 2024
ProPlus SUV/MPV Bilöverdrag

ProPlus SUV/MPV är det bästa bilöverdraget 2024, som imponerade stort på oss med sin höga kvalitet och förmåga att ge ett effektivt skydd för din bil mot fukt, snö, smuts och frost. Det är även otroligt lätt och smidigt att använda, och man känner kvaliteten så fort man håller i det.

Detta bilöverdrag är tillverkat av 170T polyester av hög kvalitet och är utformat för att vara både slitstarkt och lättsamt att rengöra. Detta gör att du enkelt kan hålla överdraget i gott skick och förlänga dess livslängd. Med sin höga kvalitet ger detta överdrag ett pålitligt skydd för din bil genom hela året.

ProPlus SUV/MPV överdrag är utformat för att vara just användarvänligt och passar de flesta SUV/MPV-modeller. Dess generösa storlek, 515 x 195 x 142 cm (L x B x H), gör att det kan täcka bilar upp till ca. 515 cm i längd. Detta ger en omfattande täckning och säkerställer att hela bilens exteriör skyddas.

En av de imponerande aspekterna med detta överdrag är dess förmåga att ge ett effektivt skydd mot frost på bilrutor. Detta är särskilt viktigt under kalla vintermånader när frost kan vara en utmaning att hantera. Genom att använda ProPlus SUV/MPV Bilöverdrag kan du minska behovet av att använda en isskrapa på dina bilrutor och spara tid och ansträngning under kalla morgnar.

Det är också viktigt att nämna att detta överdrag erbjuder ett prisvärt alternativ för bilägare. Med sin kombination av hög kvalitet och rimligt pris är det ett ekonomiskt val för att skydda din bil utan att behöva göra avkall på prestanda och funktion.

Vi har även tagit hänsyn till andra kunders omdömen om ProPlus SUV/MPV och har funnit att det har fått positiva recensioner från tidigare användare. Dessa positiva omdömen bekräftar överdragets effektivitet och pålitlighet.

Trots dess många fördelar finns det några aspekter att tänka på när det gäller ProPlus SUV/MPV. Till exempel kan dess universella passform vara mindre anpassningsbar för vissa specifika bilmodeller. Det är därför viktigt att kontrollera måtten noggrant för att säkerställa att överdraget passar din bil ordentligt.

Summa summarum erbjuder ProPlus SUV/MPV en högkvalitativ och effektiv lösning för att skydda din bil mot fukt, snö, smuts och frost. Dess slitstarka polyesterkonstruktion, användarvänlighet och rimliga pris gör det till ett attraktivt val för bilägare. Med tanke på dess positiva omdömen från tidigare kunder, i kombination med vårt eget test, kan vi varmt rekommendera detta bilöverdrag som en pålitlig skyddslösning för din SUV eller MPV.

Fördelar:

 • Högkvalitativt 170T polyestermaterial
 • Effektivt skydd mot fukt, snö, smuts och frost
 • Lättsamt att rengöra för att behålla kvaliteten
 • Passar de flesta SUV/MPV-modeller med generös storlek
 • Prisvärt alternativ med positiva omdömen från tidigare kunder

Nackdelar:9/10
EXPERTBETYG

2. Carpoint Bilkapell

Effektivt skydd mot UV-strålning, regn, snö och frost
Carpoint Bilkapell

Carpoint Bilkapell är tillverkat av polyester av hög kvalitet och utformats för att erbjuda ett pålitligt skydd för din combi. Detta överdrag fungerar som en sköld mot olika yttre element och erbjuder ett effektivt skydd mot UV-strålning, regn, snö och frost. Det är en idealisk lösning för att förhindra att väderförhållandena påverkar din bils yttre och interiör, givetvis kan du använda solfilm på fönstren för att förhindra att bilklädseln bleknar, men detta bilkapell ger ett betydligt bättre och mer omfattande skydd.

En av de mest imponerande egenskaperna hos Carpoint Bilkapell är dess förmåga att motstå smuts och skadliga ämnen. Överdraget förhindrar att damm, havsvatten och salt når biltaket och orsakar skador eller korrosion. Detta är särskilt viktigt om du bor i kustnära områden eller om du parkerar din bil utomhus där den kan utsättas för dessa faktorer.

Det är dock viktigt att notera några aspekter innan du använder Carpoint Bilkapell. Till att börja med rekommenderas det att inte lämna överdraget på bilen i mer än fyra dagar i rad. Detta kan vara en begränsning för vissa användare som behöver långvarigt skydd eller föredrar att ha överdraget på bilen kontinuerligt. Dessutom bör du undvika att använda överdraget på nymålad lack som inte har torkat helt. Detta beror på att överdraget kan påverka lackens härdningsprocess och potentiellt orsaka skador.

Carpoint Bilkapell levereras i en stilren blå färg och är tillverkat av hållbar polyester. Dess mått, 352 x 175 x 45 cm (L x B x H), gör att det passar de flesta combi-modeller och ger en generös täckning. Denna storlek gör att överdraget kan skydda hela bilens exteriör effektivt.

Därmed erbjuder Carpoint Bilkapell ett robust och pålitligt skydd för din bil mot smuts och olika väderförhållanden. Dess förmåga att skydda mot UV-strålning, regn, snö och frost samt motstå damm, havsvatten och salt ger en omfattande skyddslösning för bilägare. Dock är det viktigt att vara medveten om begränsningarna när det gäller långvarig användning och applicering på nymålad lack.

Vi rekommenderar Carpoint Bilkapell till de som söker ett pålitligt och robust bilöverdrag för att skydda sin combi. Med omsorgsfull användning och medvetenhet om dess nackdelar kan detta överdrag vara en utmärkt investering för att bevara din bils skick och bibehålla dess estetiska utseende under lång tid.

Fördelar:

 • Finns i många olika storlekar som passar alla tänkbara bilmodeller
 • Robust polyesterkonstruktion för pålitligt skydd
 • Skyddar mot UV-strålning, regn, snö och frost
 • Motstår damm, havsvatten och salt för att förhindra skador
 • Passar de flesta combi-modeller med generös storlek

Nackdelar:

 • Går inte att lämna på bilen i mer än fyra dagar i rad


8/10
EXPERTBETYG

3. Bilöverdrag Pela

Bra skydd mot regn, snö, UV-ljus & damm
Bilöverdrag Pela

Bilöverdrag Pela är tillverkat av PVC-material av hög kvalitet och utformats för att skydda din bil mot en rad olika väderförhållanden och yttre påfrestningar. Detta överdrag erbjuder ett effektivt skydd mot regn, snö, UV-ljus, damm och annan smuts som kan påverka din bils utseende och skick. Dess vattentäta egenskaper garanterar att regn och snö inte tränger igenom och når bilens yta, vilket minskar risken för rost och andra skador.

En av de mest imponerande funktionerna hos detta överdrag är dess förmåga att andas. Trots att det är vattentätt, tillåter överdraget luftcirkulation, vilket förhindrar kondens och mögelbildning under överdraget. Detta är särskilt viktigt för långtidsförvaring av bilen, eftersom det bidrar till att upprätthålla en hälsosam miljö och undviker fuktrelaterade problem.

En annan positiv egenskap hos Pela är dess bomullsfodrade insida. Den mjuka bomullsfodringen är skonsam mot bilens lack och minskar risken för repor och skador vid användning och montering. Detta gör att du kan använda överdraget utan att oroa dig för att det ska skada din bil.

Därtill är det utformat för att vara användarvänligt och passar både för inomhus- och utomhusbruk. Med tre olika storlekar att välja mellan strävar överdraget efter att passa de flesta bilar. Det är dock viktigt att nämna att passformen kan variera beroende på bilens form och storlek. Som referens kan vi nämna att en Volkswagen Golf är ungefär 4,29 meter lång, medan en Volvo V90 mäter cirka 4,95 meter. Att mäta din egen bil noggrant innan du köper bilöverdraget är avgörande för att säkerställa bästa möjliga passform.

Med det sagt har överdraget en imponerande storlek på 5,8 x 1,75 x 1,2 meter. Det ger en generös täckning för de flesta bilar och garanterar att hela fordonet skyddas.

Det finns en potentiell nackdel att nämna när det gäller Bilöverdrag Pela, nämligen att den universella passformen begränsa dess anpassningsförmåga till vissa bilar, särskilt de med ovanliga former eller storlekar. Det är viktigt att noggrant kontrollera måtten och jämföra dem med din bil för att undvika att köpa ett överdrag som inte passar ordentligt.

En annan negativ aspekt är att PVC-materialet kan vara något tungt och stelt jämfört med andra materialval. Detta kan göra monteringen och avmonteringen något mer tidskrävande och kräva mer ansträngning än med lättare överdrag. Det är en aspekt att överväga om du planerar att använda överdraget regelbundet eller behöver snabb åtkomst till din bil.

Sammanfattningsvis erbjuder detta bilöverdrag en pålitlig och allsidig skyddslösning för din bil. Dess vädertåliga egenskaper, andningsförmåga och bomullsfoder ger ett pålitligt skydd mot väder och vind, samtidigt som det skonsamt behandlar din bils lack. Trots vissa eventuella nackdelar, som universell passform och något tyngre material, är detta överdrag en stark kandidat för att skydda din bil på ett effektivt sätt.

Fördelar:

 • Vädertåligt PVC-material som skyddar mot regn, snö, UV-ljus och smuts
 • Bomullsfodrad insida som är skonsam mot bilens lack
 • Vattentätt men andas för att undvika kondensbildning
 • Passar både för inomhus- och utomhusbruk
 • Generös storlek för att täcka de flesta bilar

Nackdelar:

 • Universell passform kan begränsa anpassningsförmågan till vissa bilar


Innan du köper ett bilöverdrag — Tänk på dessa 4 faktorer

Vid valet av ett bilöverdrag är det viktigt att överväga några särskilda faktorer. För det första behöver du mäta din bil för att säkerställa att överdraget passar perfekt. En bra passform är avgörande för att ge maximalt skydd och förhindra att vinden blåser av överdraget. En annan faktor att tänka på är överdragets enkelhet att sätta på och ta av. Det bör vara smidigt och lätt att använda för att undvika onödig tid och ansträngning vid varje användning. Dessutom kan extra funktioner som spännband eller lås öka säkerheten och stabiliteten hos överdraget.

Nedan hittar du samtliga av de 4 viktigaste faktorerna du bör känna till innan du köper:

1. Passform

En korrekt passform är avgörande när du väljer ett bilöverdrag. Att ha en passform som är perfekt anpassad till din bil är nyckeln till optimalt skydd. För att säkerställa att du får rätt passform är det viktigt att mäta din bil noggrant innan du gör ditt val. Ta hänsyn till bilens längd, bredd och höjd för att välja ett överdrag som matchar dessa dimensioner. Det finns också överdrag som är speciellt utformade för olika bilmodeller och tillverkare, vilket kan ge en ännu bättre passform.

Om du har en bil med ovanliga former eller storlekar kan det vara fördelaktigt att välja ett överdrag med justeringsmöjligheter, till exempel spännband eller elastiska kanter, för att anpassa överdraget efter din bils specifika form.

Att ha en korrekt passform för ditt bilöverdrag har flera fördelar. För det första minskar det risken för att överdraget blåser av i starka vindar eller rör sig när det är monterat. En tät och säker passform gör att överdraget ligger ordentligt på plats och skyddar bilens yta från smuts, regn, snö och andra yttre påfrestningar. Dessutom minimerar en perfekt passform risken för att överdraget skaver eller repas mot bilens lack. Genom att täcka hela bilen ordentligt ger en korrekt passform maximalt skydd mot skador och slitage.

För att hjälpa dig att hitta rätt passform kan du använda dig av tillverkarens storleksguide och rekommendationer. Dessa kan ge dig specifika mått och dimensioner för olika bilmodeller. Kom ihåg att dubbelkolla dina egna mätningar och jämföra dem med storleksguiden för att vara säker på att du väljer rätt storlek och passform för ditt bilöverdrag.

2. Material

Valet av material för ett bilöverdrag spelar en avgörande roll för dess prestanda och hållbarhet. Det finns flera vanliga material att välja mellan, inklusive polyester, PVC och nylon. Varje material har sina egna egenskaper och fördelar som kan påverka överdragets skyddsförmåga och användning.

 • Polyester: Polyester är ett populärt material för bilöverdrag på grund av dess slitstyrka och vattenavvisande egenskaper. Det är vanligtvis behandlat med en vattenavvisande beläggning som hjälper till att förhindra att vatten tränger igenom överdraget och når bilens yta. Polyester är också känt för sin motståndskraft mot UV-strålning, vilket hjälper till att skydda bilens lack mot solens blekande effekter. Dessutom är polyester oftast lättsamt att rengöra och kan hålla överdraget i gott skick under lång tid.
 • PVC: PVC (polyvinylklorid) är ett annat vanligt materialval för bilöverdrag, särskilt när det kommer till att erbjuda vattentätning och skydd mot extrema väderförhållanden. PVC-belagda överdrag är effektiva för att förhindra att regn, snö och smuts tränger igenom och når bilen. Detta gör PVC-överdraget idealiskt för användning i områden med intensivt regnfall eller kustnära områden där havsvatten kan vara en faktor. PVC-materialet ger dock överdraget en viss nivå av stelhet, vilket kan försvåra monteringen.
 • Nylon: Nylon är ett lätt och starkt material som är populärt för resor och användning på platser med varierande klimatförhållanden. Nylonöverdrag är vanligtvis vattenavvisande och erbjuder bra skydd mot regn och snö. Materialet är också känt för sin motståndskraft mot repor och tårar, vilket gör överdraget hållbart och tåligt.

När du väljer material för ditt överdrag är det således viktigt att överväga vilka egenskaper som är viktigast för dig och dina behov. Om du bor i ett område med mycket regn eller extrema väderförhållanden kan ett PVC-överdrag vara det bästa valet för att säkerställa att din bil förblir torr och skyddad. Om du reser mycket eller behöver ett överdrag som är lätt att hantera och ta med dig kan nylon vara det bästa alternativet.

3. Väderbeständighet

Ett bra bilöverdrag bör givetvis vara vattentätt för att förhindra att regn och snö tränger igenom och når bilens yta. Det är särskilt viktigt om du bor i områden med intensiva regnskurar eller snöfall. Genom att hålla din bil torr minskar du risken för rost, korrosion och andra skador som kan orsakas av fukt.

Utöver vattentäthet är det också viktigt att överdraget är UV-resistent. Solens starka strålar kan bleka och skada bilens lack med tiden. Genom att välja ett överdrag som är UV-resistent kan du skydda din bils färg och glans. Detta är särskilt viktigt om du parkerar din bil utomhus eller om du bor i områden med starkt solsken.

Det kan vara fördelaktigt att leta efter överdrag som erbjuder specifika egenskaper för att möta de unika kraven i ditt klimat. Till exempel kan överdrag med extra skydd mot UV-strålning vara idealiska för soliga områden i söder- och mellansverige, medan överdrag med speciell frostskyddsfunktion kan vara lämpliga för kalla och isiga vintrar i mer nordliga delar av vårt avlånga land. Att välja ett överdrag med rätt egenskaper för ditt specifika klimat ger dig en mer skräddarsydd och effektiv skyddslösning för din bil.

Tips: Komplettera bilöverdraget med ett vindruteskydd för att skydda bilen ytterligare.

4. Enkel användning

När du väljer ett bilöverdrag är det viktigt att överväga hur enkelt det är att använda. Ett överdrag som är lätt att montera och ta av gör hela processen smidigare och mer bekväm för dig som användare, särskilt om du använder det dagligen. Här är några faktorer att tänka på när det gäller enkel användning:

 • Montering och avmontering: Kolla efter överdrag som kommer med enkla instruktioner och en smidig monteringsprocess. Elastiska kanter eller spännband gör det som sagt enklare att dra överdraget över bilen och säkerställa en tät passform. Enkel avmontering är också viktigt för att kunna ta bort överdraget snabbt och enkelt när det inte längre behövs.
 • Anpassningsbarhet: Flexibilitet och anpassningsbarhet är viktiga egenskaper för enkel användning. Överdrag med justerbara spännband eller elastiska kanter kan anpassa sig till olika bilstorlekar och former, vilket gör dem mer mångsidiga och enklare att använda. Detta kan vara särskilt viktigt om du har flera bilar och om du därför planerar att använda överdraget på olika bilar.
 • Extra funktioner: Vissa överdrag kommer med extra funktioner som ytterligare underlättar användningen. Till exempel kan överdrag med dragkedjor längs sidorna göra det enklare att komma åt dörrarna utan att ta av hela överdraget. Ventilationsöppningar kan hjälpa till att undvika kondensbildning och främja luftcirkulationen under överdraget, vilket är särskilt viktigt vid långvarig användning.

Att välja ett bilöverdrag som är lätt att använda sparar följaktligen tid och gör hela processen mer bekväm. Det minskar risken för frustration och gör att du kan skydda din bil snabbt och effektivt. Genom att ha enkelheten i åtanke kan du välja ett överdrag som passar dina behov och ger en smidig användarupplevelse.

Tips: Behöver du även skydda din cykel eller husvagn mot väder och vind kan du läsa våra artiklar om cykelöverdrag och husvagnsöverdrag.

Vanliga frågor och svar om bilöverdrag

Vilken storlek på bilöverdrag behöver jag?

För att välja rätt storlek på bilöverdrag behöver du mäta längd, bredd och höjd på din bil. Jämför dessa mått med tillverkarens storleksguide eller rekommendationer för att hitta rätt storlek och passform.

Vilket material är bäst för ett överdrag?

Det beror på dina behov och preferenser. Polyester är populärt för sin slitstyrka och vattenavvisande egenskaper. PVC erbjuder vattentätning och skydd mot extrema väderförhållanden. Nylon är lätt och starkt. Välj ett material som passar dina krav på hållbarhet och väderbeständighet.

Kan jag använda ett bilöverdrag på en nylackad bil?

Det beror på lackens torkningstid. Läs tillverkarens rekommendationer. Vissa överdrag kan skapa kondens och därmed påverka lackens torkning negativt. Se helst till att lacken har torkat helt innan du använder överdraget.

Hur rengör jag mitt överdrag?

Vanligtvis kan du använda mild tvål och vatten för att rengöra överdraget. Undvik användning av hårda kemikalier eller maskintvätt, om inte tillverkaren rekommenderar det.

Kan jag använda ett bilöverdrag inomhus?

Ja, vissa bilöverdrag är lämpliga för både inomhus- och utomhusbruk. Kontrollera att överdraget är lämpligt för inomhusbruk och följ tillverkarens anvisningar.

Hur länge håller ett bilöverdrag?

Hållbarheten varierar beroende på kvaliteten på överdraget och hur väl du sköter det. Ett väl underhållet överdrag av hög kvalitet kan hålla i flera år. Följ tillverkarens skötselråd och förvara överdraget på rätt sätt när det inte används.

Kan jag använda ett bilöverdrag på olika bilar?

Det beror på överdragets passform och justeringsmöjligheter. Vissa överdrag kan anpassas till olika bilstorlekar och former, medan andra är specifikt utformade för en viss bilmodell. Kontrollera om bilöverdraget har flexibilitet för att passa olika bilar eller om det är specifikt för en viss modell.


Skriven av Andrea Feldt
Skriven av Andrea Feldt

Hur vi utförde detta test

Samtliga produkter som vi rekommenderar i detta test har vi testat på egen hand. I de flesta fall får vi produkter tillskickade oss på vår begäran, och i somliga fall köper vi produkterna själva. Därefter testar vi dem en längre tid för att se om de är bra nog utifrån vår subjektiva bedömning, varpå de placeras på topplistan högst upp på den här sidan. 

Således ska du vara medveten om att våra rekommendationer är högst subjektiva, och inte rangordnade efter vad andra aktörer tycker om dem. 

Vidare, den ackompanjerade köpguiden vars syfte är att lära dig allt du behöver veta om denna produkt, så du kan ta mer genomtänkta beslut, är skriven av oss själva baserat på all kunskap vi tillskansat oss under den ovan åsyftade testperioden. Därmed måste du källhänvisa denna webbplatsadress ifall du vill citera något.

Har du frågor eller funderingar beträffande detta test får du mer än gärna kontakta oss.