HANDLA SMART. KÖP TESTVINNARE.
Vi utser tre testvinnare i varje produktsegment. Handla smart.
OM OSSKONTAKTBLOGG
 

Gasolvärmare bäst-i-test

Skriven av Karin Stagnelius
Skriven av Karin Stagnelius
testvinnare
#1 Bluegaz Bullet
Bäst-i-test 2024

Gasolvärmare bäst-i-test

Skriven av Karin Stagnelius
Skriven av Karin Stagnelius
 

1. Bluegaz Bullet

Bluegaz Bullet
 • Konisk brännare med optimal värmeutstrålning
 • Högeffektiv med steglös reglering
 • Stängs av om den skulle välta (tippsäkring)
 • 2 st hjul för enkel förflyttning
 • Foten har monteringshål för säkrare installation
 • Gasförbrukning: max 870 g/t
 • Använd PC5 eller PC10 gasoltub i foten
 

2. Gasolvärmare Ace 80

Gasolvärmare Ace 80
 • Värmer upp till 50 m²
 • Uppvärmningsradie på 5 meter
 • Väger 22 kilo
 • Utstrålar infrarött ljus
 • Effekt: 5-14 kW
 • Tillverkad i pulverlackerat stål
 • Gasförbrukning mellan 450-870 g/h
 

3. Tower gasol 14 kW

Tower gasol 14 kW
 • Gasdriven terrassvärmare
 • Värmer upp till m²
 • Gastyp: Butan/Propan
 • Uppvärmningsradie: 5 m
 • Vikt: 22 kg
 • Diameter på hatt: 80 cm
 • Höjd: 215 cm
 • Gastryck: 28-30/37
Innehåll [ visa ]

Gasolvärmare — Bäst-i-test (2024)

Ett utmärkt sätt att förlänga sommaren är att värma upp terassen, balkongen eller altanen med en gasolvärmare. På så vis kan du glida ut på terassen i shorts och t-shirt mitt i vintertid för att njuta av en god bok i värmen. Därtill går värmare alldeles utmärkt att använda under sensommarens svala kvällar så du och ditt sällskap kan sitta ute fram till småtimmarna.

På grund av att gasolvärmare på senare år sjunkit markant i pris, har efterfrågan följaktligen ökat. Följden av detta är att det är svårt för konsumenten att välja bland alla modellers olika egenskaper. Därför har vi sammanställt en bäst-i-test lista baserat på samlade recensioner på nätet.

Därmed är det både enkelt och smidigt för dig att välja den modell som passar dig bäst. Dessutom har vi knåpat ihop en komplett köpguide så du vet vad du ska tänka på innan köpet. Börja således med att utbilda dig själv nedan för att därefter välja den gasolvärmare som passar dina individuella behov bäst.

Tips: Behöver du värma upp ditt garage rekommenderar vi dieselvärmare då detta är billigare på sikt.

Så väljer du bäst gasolvärmare

Har du bestämt dig för att använda en gasolvärmare i syfte att värma upp antingen terassen, altanen eller balkongen, så ska du tänka på några innan du genomför köpet. För det första är storleken viktig då den i hög grad bestämmer hur mycket värme som emanerar. För det andra måste den fungera både inom- och utomhus så den går att använda på flera sätt. Vidare har du fler alternativ utöver gasol som t.ex. fotogenvärmare, så det finns flera olika sätt att värma upp din bostad – både inomhus och utomhus.  Förutom detta har vi nedan radat upp de viktigaste faktorerna som du ska ha i beaktande.

 1. Typ
  Den viktigaste faktorn i valet av gasolvärmare är vilken typ av värmare du ska välja. Antingen väljer du en gasolkamin eller en rundstrålande värmare.

  • Gasolkamin
   Medan kaminen i huvudsak är framställd för inomhusbruk, är den rundstrålade modellen primärt anpassad för utomhusbruk. Dessutom måste gasolkaminen – med tanke på säkerhetsfaktorn nedan – användas med extrem försiktighet så ingen drabbas av koldioxidförgiftning. Därför ska du se till att gasolkaminen i fråga är försedd med en så kallad koldioxidvakt som automatiskt stänger av lågan om halten av koldioxid i rummet blir för hög.
  • Rundstrålande värmare
   Du har förmodligen hört talas om den rundstrålande gasolvärmaren då den tveklöst är mest populär. Skälet till detta är att den används utomhus och värms upp underifrån med hjälp av en gasolflaska, som i sin tur gör att en låga högst upp sprider värme runtomkring. Således är denna variant perfekt för dig som önskar värma upp terassen eller altanen.
 2. Säkerheten
  När du använder en gasolvärmare i allmänhet måste du tänka på säkerheten, men i synnerhet om du använder den inomhus. Orsaken är att det finns risk för koldioxidförgiftning om rummet inte har ventilation. Därtill finns det såklart en överhängande risk för brand om värmaren står för nära t.ex. ett brännbart textil. Således är det ingen fara om du använder den utomhus förutsatt att gasolvärmaren har en inbyggd funktionalitet som gör att den automatiskt stängs av vid fall. Därför ska du dubbelkolla att den stängs av automatiskt vid fall samt vid ökad koldioxidförbrukning.
 3. Design
  På grund av att en gasolvärmare oftast står framme på terassen eller altanen och sålunda är synlig, så är designen ett viktigt element. Därför är många värmare otroligt snygga ur en estetisk synpunkt. Till exempel finns det modeller som har en snyggt lackerad plåtdesign i silver, medan andra är färgade av mässing. Således kan du välja den design som passar bäst i just din trädgårds estetik.
 4. Priset
  En gasolvärmare kostar i genomsnitt från 700 – 5000 kronor. Vidare bestäms priset till stor del av kvaliteten i de individuella komponenter som utgör värmaren. Således får du vara beredd på att betala extra för en bra produkt, men då får du också garantin att livslängden är längre. Av den anledningen kan det vara värt att lägga lite extra betänketid på hur länge du vill att din värmare ska hålla. Summa summarum är att ju mer du betalar desto längre håller i regel produkten.
 5. Förankring
  Om du ska använda din gasolvärmare utomhus så ska du säkerställa att den går att förankra i trallen. På så vis behöver du inte vara orolig för att den ska ramla när vinden ligger på och att en efterföljande brand ska följa. Dock rekommenderar vi att dubbelkolla så skruvar för montering ingår i priset.
 6. Yta
  Hur stor gasolvärmaren ska vara bestäms av hur stort område du vill värma upp. Till exempel behöver du en viss storlek om ytan du ska värma upp är 20 kvm, 30 kvm etc. Varje värmare har denna yta specificerad, men det är ändock viktigt att du tänker på ytan då du inte vill köpa en för stor värmare som avger alldeles för mycket värme än vad som krävs.

Fördelar med gasolvärmare

 • Förläng sommaren – och vintern!
  En direkt konsekvens av att kunna värma upp balkongen eller terassen är att sommaren blir längre. Istället för att begränsa dig till 2-3 sommarmånader kan du förlänga den ända in i vintern med hjälp av en kvalitativ gasolvärmare. Således kvarstannar inte sommaren bara för att det blir kallare utomhus. Därjämte blir vintern betydligt mer behaglig att njuta av när temperaturen ökar något, vilket är ytterligare en fördel.
 • Använd balkongen i vintertid
  Vem av oss har inte någon gång undrat vad balkongen egentligen är till för i ett land som endast har ett fåtal varma månader per år. Tack vare gasolvärmaren kan du nu sitta ute på balkongen året runt med en god bok i ena handen medan du väntar på att den rykande heta kaffekoppen i den andra, ska svalna.
 • Perfekt för sommarhuset
  På grund av att en gasolvärmare är portabel och sålunda lätt att transportera, lämpar den sig perfekt att använda på landstället eller attefallshuset i trädgården.
 • Billig i drift
  I jämförelse mot eldrivna värmare så är gasolvärmare betydligt billigare. Sålunda sparar du mer pengar desto mer tid som rinner under bron. Därtill är det många som väljer att investera i ett gasolkylskåp då det också i regel är billigare att använda i t.ex. torpet på landet.
 • Rent bränsle
  Kort sagt består gasol av propan och butan. Dock skiljer sig mängden beroende på var gasolen är tillverkad. Medan du i Kambodja kanske får en gasol som innehåller 70% gasol, får du i Sverige gasol med minst 95% propan. Därjämte utvinns gasol ur råolja och naturgas som har betydligt lägre utsläpp av koldioxid än exempelvis kol. Därmed är det ett rent bränsle som vid förbränning resulterar i en cocktail av koldioxid, syre, kväve samt vatten.

Återförsäljare av gasolvärmare & terrassvärmare

Eftersom gasolvärmare är en dyr produkt så är det viktigt att du köper från en återförsäljare med gott renommé. Anledningen är att betrodda återförsäljare inte sällan erbjuder längre garanti och bättre kundsupport. Men de säljer även produkter av utomordentlig kvalitet eftersom motsatsen genererar dåliga recensioner, vilket i förlängningen leder till ett dåligt rykte. Således är det viktigt att handla från en trygg återförsäljare som t.ex. Bluegaz.

gasolvärmare utomhus gasolvärmare gasolvärmare test


Skriven av Karin Stagnelius
Skriven av Karin Stagnelius

Hur vi utförde detta test

Samtliga produkter som vi rekommenderar i detta test har vi testat på egen hand. I de flesta fall får vi produkter tillskickade oss på vår begäran, och i somliga fall köper vi produkterna själva. Därefter testar vi dem en längre tid för att se om de är bra nog utifrån vår subjektiva bedömning, varpå de placeras på topplistan högst upp på den här sidan. 

Således ska du vara medveten om att våra rekommendationer är högst subjektiva, och inte rangordnade efter vad andra aktörer tycker om dem. 

Vidare, den ackompanjerade köpguiden vars syfte är att lära dig allt du behöver veta om denna produkt, så du kan ta mer genomtänkta beslut, är skriven av oss själva baserat på all kunskap vi tillskansat oss under den ovan åsyftade testperioden. Därmed måste du källhänvisa denna webbplatsadress ifall du vill citera något.

Har du frågor eller funderingar beträffande detta test får du mer än gärna kontakta oss.