HANDLA SMART. KÖP TESTVINNARE.
Vi utser tre testvinnare i varje produktsegment. Handla smart.
OM OSSKONTAKTBLOGG
 

Golfkikare bäst-i-test

Skriven av Erik Ahlin
Skriven av Erik Ahlin
testvinnare
#1 Caddytek CaddyView V2 Golfkika...
Bäst-i-test 2023

Golfkikare bäst-i-test

Skriven av Erik Ahlin
Skriven av Erik Ahlin
 

1. Caddytek CaddyView V2 Golfkikare

Caddytek CaddyView V2 Golfkikare
 • Kraftfull 6x förstoring
 • Avgränsar motiv på ett avstånd upp till 800 meter
 • Ett steg ”Mode-Switching” mellan Non-Slope och Slope
 • Vibrerar när den låser in sig på rätt mål
 • Noggrannhet: 5 till 800 meter (5 till 250 meter till golfflaggan): +/- 1 yard
 

2. Garmin Approach Z82

Garmin Approach Z82
 • Fler än 41 000 förinlästa banor
 • Hålet kan inte gömma sig från funktionen flag finder, lås flaggan med en vibration
 • Se avståndsmått till den främre, mitten och bakre delen av greenen
 • Vinn över vinden när du känner till dess riktning och hastighet
 • Med funktionen ”Hitta min Garmin” blir det enkelt att veta var din enhet är.
Nackdelar:
 • Dyr
Innehåll [ visa ]

Golfkikare → Bäst-i-test (2023) — Avståndsmätare för golf

Golfkikare är en oumbärlig utrustning för varje seriös golfare som vill förbättra sitt spel. Med hjälp av en avståndsmätare för golf kan man få en bättre överblick över banan och avståndet till olika hinder och mål. Men vilken golfkikare ska man välja? Vilka egenskaper är viktiga att titta på och vad skiljer de olika modellerna åt?

I denna artikel ger vi dig allt du behöver veta – från bäst i test och köpguide till för- och nackdelar. Vi går igenom de olika typerna och ger dig tips på vad du bör tänka på innan du köper en. Oavsett om du är nybörjare eller en erfaren golfare, kommer denna artikel att ge dig den kunskap du behöver för att välja den bästa golfkikaren för dina behov och förbättra ditt spel på banan.

golfkikare test

Bästa golfkikaren 2023 — Bäst i test

9/10
EXPERTBETYG

1. Caddytek CaddyView V2 Golfkikare

Avgränsar tydligt motiv på ett avstånd upp till 800 meter
Caddytek CaddyView V2 Golfkikare

CaddyView V2 JOLT + Slope är en imponerande golfkikare från CaddyTek som kommer att förbättra din spelupplevelse på banan. Med dess FlagSeeking-teknologi kan du enkelt och snabbt få avståndet till flaggstången, oavsett vad som finns bakom green. Med hjälp av den kraftfulla 6x förstoringen kan du avgränsa motiv på ett avstånd upp till 800 meter, vilket ger dig en tydlig och detaljerad bild av banan.

Kikaren är tillräckligt stor för att användas bekvämt och samtidigt tillräckligt kompakt för enkel förvaring. Den har också ett lutningsläge där du får avståndet kompenserat med skillnaden i lutning. Snabbkopplingen gör det enkelt att växla mellan slope och icke-slope-läge.

När du använder CaddyView V2 JOLT + Slope kommer du att njuta av spelet tack vare den patenterade JOLT-tekniken. Den vibrerar nämligen när målet är låst, vilket låter dig veta att du har rätt avstånd. Detta, tillsammans med dess noggrannhet på +/- 1 yard, gör CaddyView V2 JOLT + Slope till en kraftfull och tillförlitlig golfkikare.

Med en räckvidd på 5 till 800 meter och en vattentät konstruktion (IPX4) kan du använda kikaren i alla väderförhållanden och på alla typer av banor. Den drivs av ett CR2 3V-batteri som ingår i paketet.

Slutligen är det viktigt att notera att den följer både USGA- och R&A-reglerna för golf samt USGA-handicapriktlinjerna när funktionen för att kompensera lutning och avstånd är inaktiverad. Därmed är detta en utmärkt avståndsmätare för golf som ger dig all den information du behöver för att ta ditt spel till nästa nivå.

Fördelar:

 • Kraftfull 6x förstoring
 • Avgränsar motiv på ett avstånd upp till 800 meter
 • Ett steg ”Mode-Switching” mellan Non-Slope och Slope
 • Vibrerar när den låser in sig på rätt mål
 • Noggrannhet: 5 till 800 meter (5 till 250 meter till golfflaggan): +/- 1 yard

Nackdelar:8/10
EXPERTBETYG

2. Garmin Approach Z82

Mest exakta avläsningen på marknaden inom 25 cm från flaggan
Garmin Approach Z82

Garmin Approach Z82 är en avancerad golfkikare som ger dig en komplett spelupplevelse. Med mer än 41 000 förinlästa banor runt om i världen kan du vara säker på att vi har den du spelar på – och tusentals andra.

Funktionen flag finder låser flaggan med en vibration så att du aldrig missar en pinplacering igen. Med avståndsmått till den främre, mitten och bakre delen av greenen kan du optimera ditt spel och få en överblick av spelet.

En annan viktig funktion är att Garmin Approach Z82 hjälper dig att vinna över vinden genom att visa dess riktning och hastighet. Denna information kan hjälpa dig att välja rätt klubba och slå dina bästa slag.

Med funktionen "Hitta min Garmin" blir det enkelt att veta var din enhet är och du kan fokusera på ditt spel. Med en laseravståndsbåge på CourseView-kartan i 2D får du en överblicksvy över spelet.

Funktionen PinPointer hjälper dig att hitta flaggan även när du befinner dig i döda vinklar. När du låser flaggan får du en vibreringsfeedback som gör det lättare att hitta och placera flaggan.

Garmin Approach Z82 har också en extern indikatorlampa som meddelar dig när du är i turneringsläge. Med en batteritid på upp till 15 timmar kan du spela hela dagen utan att behöva oroa dig för att kikaren dör mitt i spelet.

Därmed är Garmin Approach Z82 en komplett och avancerad golfkikare som hjälper dig att förbättra ditt spel och prestation på banan. Med dess många funktioner och höga precision kan du ta ditt spel till nästa nivå.

Fördelar:

 • Fler än 41 000 förinlästa banor
 • Hålet kan inte gömma sig från funktionen flag finder, lås flaggan med en vibration
 • Se avståndsmått till den främre, mitten och bakre delen av greenen
 • Vinn över vinden när du känner till dess riktning och hastighet
 • Med funktionen ”Hitta min Garmin” blir det enkelt att veta var din enhet är.

Nackdelar:

 • Dyr


Köpguide för golfkikare — 10 faktorer att tänka på innan ditt köp

Att köpa en golfkikare kan verka enkelt vid första anblicken, men det finns många faktorer att överväga för att hitta den bästa avståndsmätaren för dina behov. I denna köpguide kommer vi att gå igenom 10 faktorer som du bör tänka på innan du köper.

1. Typ av kikare: Laser eller GPS

Det finns två huvudtyper av golfkikare: laser- och GPS-kikare. Laserkikare använder en laserstråle för att mäta avståndet till ett mål, medan GPS-kikare använder satellitdata för att bestämma platsen och avståndet till olika punkter på banan. Båda typerna har sina fördelar och nackdelar, så det är viktigt att överväga vilken typ av kikare som passar dina behov och spelförmåga.

Laserkikare:

Fördelar:
 • Mer precisa avståndsmätningar
 • Fungerar bra på alla typer av golfbanor, även de med hög höjdskillnad
 • Ingen risk för att förlora signalen som kan uppstå med GPS-kikare
Nackdelar:
 • Kräver mer precision och skicklighet för att använda på ett effektivt sätt
 • Kan vara svårt att mäta avstånd till mål som är i rörelse, som exempelvis spelare på banan
 • Kan bli påverkad av väderförhållanden som regn, dimma och starkt solljus

GPS-kikare:

Fördelar:
 • Enklare att använda än laserkikare
 • Kan visa kartor över hela banan och hjälpa dig att planera din runda på ett mer strategiskt sätt
 • Kan också innehålla information om hinder och landmärken på banan
Nackdelar:
 • Mindre precision i avståndsmätningar än laserkikare
 • Fungerar inte lika bra på banor med hög höjdskillnad eller om det är höga byggnader i närheten som kan blockera signalen
 • Risk för att förlora signalen, särskilt i områden med dålig täckning eller på platser med mycket träd och buskar.

Sammanfattningsvis är det viktigt att överväga dina behov och spelförmåga när du väljer mellan en laser- eller GPS-kikare. Om du spelar på en bana med hög höjdskillnad eller om du vill ha mer precision i avståndsmätningar, är en laserkikare vara det bästa valet. Men om du vill ha mer överblick över golfbanan och information om hinder och landmärken är en GPS-kikare det bästa valet.

2. Räckvidd

Räckvidden är en viktig faktor att överväga när du köper en golfkikare eftersom den påverkar hur långt bort du kan mäta avståndet till olika mål på banan. De flesta golfkikare har en räckvidd på mellan 400 och 800 meter, men det finns också modeller som kan mäta avstånd på upp till 1 500 meter eller mer.

Det är viktigt att välja en kikare med tillräckligt lång räckvidd för att kunna mäta avståndet till de viktigaste målen på banan, till exempel flaggan, bunkrar, vattenhinder och fairways. Men samtidigt är det också viktigt att överväga att en avståndsmätare med högre räckvidd också kan vara dyrare och tyngre.

Här är en tabell som visar räckvidden för några populära modeller:

Modell Räckvidd
Bushnell Pro XE 1 300 meter
Nikon Coolshot 20 730 meter
Precision Pro NX7 600 meter
Garmin Approach Z82 450 meter
TecTecTec VPRO500 540 meter

Som du kan se varierar räckvidden mellan olika modeller och tillverkare, så det är viktigt att överväga dina behov och din budget.

3. Förstoringsgrad

Förstoringsgraden är en annan viktig faktor att överväga när du köper en avståndsmätare för golf. Förstoringsgraden bestämmer hur mycket du kan zooma in på målet, vilket ju självklart är avgörande för att kunna se målet tydligt och därmed göra bättre bedömningar av avståndet. För de flesta golfspelare är en förstoringsgrad på mellan 6x och 8x tillräckligt, men om du spelar på stora banor kan det vara bättre att välja en kikare med högre förstoringsgrad.

Det är också viktigt att notera att en hög förstoringsgrad kan göra det svårare att hålla kikaren stabil, särskilt om du har darriga händer eller om det är blåsigt på banan. En högre förstoringsgrad kan också göra det svårare att se hela bilden och därmed försämra din förmåga att bedöma avståndet.

Här är en tabell som visar förstoringsgraden för av de bästa avståndsmätarna:

Modell Förstoringsgrad
Bushnell Pro XE 7x
Nikon Coolshot 20 6x
Precision Pro NX7 6x
Garmin Approach Z82 6x
TecTecTec VPRO500 6x

Som du kan se varierar förstoringsgraden mellan olika modeller och tillverkare. Det är viktigt att överväga dina behov och spelförmåga när du köper en golfkikare med rätt förstoringsgrad för att hjälpa dig att göra bättre bedömningar på banan.

golfkikare bäst i test

4. Objektivets storlek

Objektivets storlek är en annan viktig faktor att överväga när du köper en avståndsmätare. Objektivets storlek avgör hur mycket ljus som släpps in i kikaren och därmed hur klar och skarp bilden blir. Ju större objektiv, desto ljusare och klarare bild. Men det är också viktigt att överväga att större objektiv också innebär högre vikt och större storlek, vilket kan göra kikaren mer otymplig att använda på banan.

En annan faktor att begrunda på är att en större objektivstorlek också kan göra kikaren dyrare. Men samtidigt kan en högre objektivstorlek vara fördelaktig om du spelar golf i dåligt ljus eller på morgonen eller kvällen när det är skymning.

Modell Objektivstorlek
Bushnell Pro XE 50 mm
Nikon Coolshot 20 20 mm
Precision Pro NX7 22 mm
Garmin Approach Z82 20 mm
TecTecTec VPRO500 24 mm

5. Precision

För att en golfkikare ska vara till nytta på banan är det viktigt att den är noggrann och ger exakta avståndsmätningar. En kikare med hög precision kommer att ge dig mer exakta avståndsmätningar, vilket kan förbättra ditt spel genom att du kan göra bättre bedömningar av vilken klubba du ska använda och hur du ska slå bollen.

Det är också viktigt att notera att vissa kikare kan vara mer eller mindre noggranna beroende på omgivande faktorer som ljus och rörelse på banan. Vissa kikare har funktioner som kompenserar för dessa faktorer, så det är viktigt att överväga vilken modell som passar dina behov och spelförmåga bäst.

6. Design och användarvänlighet

Designen och användarvänligheten på golfkikare kan skilja sig åt mellan olika modeller. Det är viktigt att välja en kikare som passar dina preferenser och är lätt att använda på banan. Dessutom ska den vara enkel att fästa i t.ex. din elektriska golfvagn eller i en vattentät golfbag så den förvaras på ett säkert sätt, skyddad från regn.

7. Batteritid

GPS-kikare kräver vanligtvis mer batteritid än laserkikare eftersom de kontinuerligt använder GPS-funktionen för att bestämma platsen och avståndet till olika punkter på banan. Det är därför viktigt att välja en golfkikare med tillräckligt lång batteritid så att du inte behöver ladda den mitt i spelet.

Batteritiden på en GPS-kikare varierar beroende på modell och användning. De flesta GPS-kikare har en batteritid på mellan 10 och 15 timmar, men vissa modeller kan ha längre batteritid. Därför är viktigt att överväga hur lång tid du planerar att vara på banan och hur ofta du behöver använda din kikare för att välja en kikare med tillräckligt lång batteritid.

För att förlänga batteritiden på din avståndsmätare kan du stänga av den när den inte används och ladda den helt innan du går ut på banan. Vissa kikare har också en strömsparfunktion som stänger av GPS-funktionen när den inte används för att spara batteritid.

8. Hållbarhet

En golfkikare är en rejäl investering, så det är viktigt att välja en modell som är robust och tålig nog för att klara av det hårda klimatet och påfrestningarna på golfbanan.

9. Pris

Golfkikare kan variera i pris beroende på dess funktioner och kvalitet. Det är viktigt att bestämma din budget och hitta en golfkikare som passar dina behov och ekonomiska förutsättningar.

10. Garanti och kundsupport

Glöm för guds skull inte att det också är viktigt att överväga garantin och kundsupporten från tillverkaren. En bra garanti ger dig trygghet och försäkring för att produkten fungerar som den ska. Det är också viktigt att välja en tillverkare som har en tillförlitlig kundsupport som kan hjälpa dig med eventuella problem eller frågor som du kan ha om kikaren.

För- och nackdelar med golfkikare

Fördelar

 • Hjälper dig att mäta avståndet till mål: En golfkikare gör det enklare för dig att bedöma avståndet till målet och välja rätt klubba för ditt slag.
 • Ökar precisionen i ditt spel: En avståndsmätare kan hjälpa dig att mäta avståndet mer exakt och göra bättre bedömningar av dina slag.
 • Ökar hastigheten på ditt spel: Med en bra kikare behöver du inte gå runt på banan och mäta avståndet till målet manuellt, vilket kan göra ditt spel snabbare och smidigare.

Nackdelar

 • Kan vara dyra: Kikarna av hög kvalitet är ofta en dyr investering, mycket dyrare än gemene man tror.
 • Kräver tid för inlärning: För att utnyttja fördelarna med en avståndsmätare fullt ut, krävs en viss tid för inlärning och att lära sig använda den på rätt sätt.
 • Kan påverkas av väderförhållanden: Väderförhållanden som regn, dimma och starkt solljus kan påverka effektiviteten hos en golfkikare.
 • Kräver batterier eller laddning: Många drivs av batterier eller kräver laddning, vilket kan vara opraktiskt om du glömmer att ladda den eller om batteritiden är kort.

Vanliga frågor och svar om golfkikare

Vilken typ av golfkikare är bäst – laser eller GPS?

Både laser- och GPS-kikare har sina fördelar och nackdelar. Laserkikare ger mer precisa avståndsmätningar, medan GPS-kikare kan visa kartor över hela banan och hjälpa dig att planera din runda på ett mer strategiskt sätt. Det bästa valet beror på dina behov och preferenser.

Vilken är den mest precisa golfkikaren på marknaden?

Bushnell Pro XE är för närvarande en av de mest precisa golfkikarna på marknaden, med en noggrannhet på +/- 0,5 yards.

Kan jag använda min golfkikare under en tävling?

Reglerna för att använda en golfkikare under tävlingar kan variera beroende på tävlingens regler och banans policy. Det är viktigt att kolla med tävlingsledningen och banan innan du använder din avståndsmätare under en tävling.

Kan jag använda min golfkikare på alla banor?

Reglerna för att använda en avståndsmätare på banor kan variera beroende på banans policy och regler. Vissa banor tillåter användning av golfkikare medan andra inte tillåter det. Det är viktigt att kolla med banan innan du använder den.

Hur länge håller batteriet på en golfkikare?

Batteritiden varierar beroende på modell och användning. De flesta kikare har en batteritid på mellan 6 och 12 timmar. Det är viktigt att ladda batteriet eller byta ut det regelbundet för att undvika att kikaren dör på banan.

Slutsats

Att välja rätt golfkikare kan verkligen göra en stor skillnad i din spelupplevelse och prestation på banan. Genom att överväga faktorer som räckvidd, förstoringsgrad, objektivets storlek, precision och typ av kikare kan du välja en kikare som passar dina behov och spelförmåga. Det är också viktigt att överväga för- och nackdelar med avståndsmätare.

Laserkikare och GPS-kikare är de två huvudtyperna som finns tillgängliga på marknaden. Laserkikare ger mer precisa avståndsmätningar, medan GPS-kikare kan visa kartor över hela banan och hjälpa dig att planera din runda på ett mer strategiskt sätt. Ditt val mellan dem båda beror på dina specifika behov och preferenser.

Slutligen, oavsett vilken golfkikare du väljer, är det viktigt att lära dig använda den på rätt sätt för att dra nytta av dess fördelar. Genom att välja rätt avståndsmätare och använda den på rätt sätt kan du öka din precision och följaktligen förbättra din spelupplevelse och prestation.


Skriven av Erik Ahlin
Skriven av Erik Ahlin

Hur vi utförde detta test

Samtliga produkter som vi rekommenderar i detta test har vi testat på egen hand. I de flesta fall får vi produkter tillskickade oss på vår begäran, och i somliga fall köper vi produkterna själva. Därefter testar vi dem en längre tid för att se om de är bra nog utifrån vår subjektiva bedömning, varpå de placeras på topplistan högst upp på den här sidan. 

Således ska du vara medveten om att våra rekommendationer är högst subjektiva, och inte rangordnade efter vad andra aktörer tycker om dem. 

Vidare, den ackompanjerade köpguiden vars syfte är att lära dig allt du behöver veta om denna produkt, så du kan ta mer genomtänkta beslut, är skriven av oss själva baserat på all kunskap vi tillskansat oss under den ovan åsyftade testperioden. Därmed måste du källhänvisa denna webbplatsadress ifall du vill citera något.

Har du frågor eller funderingar beträffande detta test får du mer än gärna kontakta oss.