HANDLA SMART. KÖP TESTVINNARE.
Vi utser tre testvinnare i varje produktsegment. Handla smart.
OM OSSKONTAKTBLOGG
 

Vattentät golfbag bäst-i-test

Skriven av Erik Ahlin
Skriven av Erik Ahlin
testvinnare
#1 Vattentät golfbag med stativ
Bäst-i-test 2024

Vattentät golfbag bäst-i-test

Skriven av Erik Ahlin
Skriven av Erik Ahlin
 

1. Vattentät golfbag med stativ

Vattentät golfbag med stativ
 • Vattentätt tyg och tätade blixtlås håller din utrustning torr och skyddad
 • Flera fickor, inklusive sidofack, värdesaksfack och tillbehörsfack
 • Lättviktig design med bekvämt grepp för enkel transport
 • Justerbara axelremmar och skumfodring för bärande komfort
 • Stabilt stativ och nötningsbeständig konstruktion för hållbarhet
Nackdelar:
 • Något dyr
 

2. Inesis Vagnbag Cart

Inesis Vagnbag Cart
 • Vattentät konstruktion med tätade blixtlås
 • Stor kapacitet för 14 klubbor och separata fack för putter och tillbehör
 • Isotermt fack med 9 liters volym för att hålla drycker kylda
 • Lättviktig design på endast 3,3 kg
 • Ergonomiska handtag för enkel transport
 

3. Inesis vattentät golfbag

Inesis vattentät golfbag
 • Hög vattentäthet håller din utrustning torr och skyddad i alla väder
 • Väldigt prisvärt alternativ
 • Fem fack ger gott om utrymme för organiserad förvaring
 • Justerbara axelremmar för anpassningsbar komfort
 • Skumfodring med dubbel densitet ger extra stöd och dämpning
 • Praktiskt kylfack med blixtlås håller dina drycker kylda
Nackdelar:
 • En del spelare kan önska fler fack för ännu mer organiserad förvaring
Innehåll [ visa ]

Bäst vattentät golfbag → Bäst-i-test (2024) – Spela golf i alla väder

När det gäller att spela golf i alla väderförhållanden är det av största vikt att ha en vattentät golfbag som kan hålla dina klubbor och andra tillbehör torra och skyddade från regn, fukt och andra element. Med en vattentät golfbag behöver du inte längre oroa dig för att dra på ett regnöverdrag över bagen när det börjar regna, vilket gör att du kan fokusera på spelet istället för på att skydda din utrustning.

På denna sida kommer vi att gå ranka de bästa vattentäta golfbagarna för att hjälpa dig att fatta det bästa beslutet. Vi kommer att ta upp olika faktorer som du bör överväga, inklusive materialkvalitet, vattentäthet, funktioner, pris samt för- och nackdelar med varje golfbag.

Bästa vattentät golfbag 2024 — Bäst i test

10/10
EXPERTBETYG

1. Vattentät golfbag med stativ

Bästa vattentäta golfbagen 2024
Vattentät golfbag med stativ

Detta är den solklara vinnaren av vårt bäst-i-test av vattentäta golfbagar. Denna golfbag är nämligen enastående på alla sätt och erbjuder en kombination av hållbarhet, funktionalitet och skydd i alla väderförhållanden. Med denna golfbag kan du spela i regn utan att behöva dra på ett regnöverdrag över bagen.

En av de huvudsakliga egenskaperna hos denna vattentäta golfbag är dess konstruktion i ett speciellt vattentätt tyg. Detta gör att du kan känna dig trygg och försäkrad om att din utrustning förblir torr och skyddad mot regn och fukt. Blixtlåsen är också tätade för att förhindra att vatten sipprar in genom dem. Med denna bag behöver du inte längre oroa dig för att dina klubbor och tillbehör blir blöta och skadade under spelet.

För att möta dina behov av organisation och lagring, erbjuder denna modell fem olika fickor. Det finns ett sidofack med stor volym för kläder, vattenflaska och andra större föremål. Ett sammetsfodrat fack för värdesaker håller dina värdefulla ägodelar säkra och skyddade. Ett lättåtkomligt sidofack gör det enkelt att snabbt komma åt de mest använda tillbehören. Dessutom finns det ett separat tillbehörsfack och ett bollfack för att hålla allt organiserat. Alla fickor är utrustade med blixtlåsdragare som är enkla att greppa för smidig åtkomst.

Denna golfbag erbjuder också andra praktiska detaljer som ytterligare förbättrar din spelupplevelse. En supertålig tygring ger dig möjlighet att fästa handdukar, golfkikare, borstar och andra tillbehör på ett bekvämt sätt. Hällor för paraply är också inkluderade för att ge skydd mot regn eller sol.

När det gäller bärkomfort kommer du inte att bli besviken. Ryggen och axelbanden på denna vattentäta golfbag är fodrade med 20 mm skum med dubbel densitet, vilket ger en behaglig och stödjande passform under transporten. Axelremmarna är också justerbara vid fyra punkter för att möjliggöra individuell anpassning och bärande komfort.

Stabilitet är en annan viktig faktor som denna golfbag har prioriterat. Den är utrustad med ett lätt stativ som står stabilt utfällt, vilket gör att bagen inte välter eller tappar balansen. Glidfria fötter på stativet ger extra säkerhet och stabilitet på olika underlag. Den går även att fästa på en elektrisk golfvagn.

Denna golfbag är också känd för sin nötningsbeständighet. Med förstärkta tyger och sömmar är den byggd för att klara av påfrestningar och hålla länge. Men det är viktigt att notera att klubborna kan tippa över och ramla ner om bagens olika reglage inte är korrekt inställda. Detta är något att vara medveten om och justera efter behov.

Summa summarum är denna vattentäta golfbagen med stativ den ultimata vinnaren av vårt bäst-i-test. Med dess imponerande egenskaper, inklusive vattentäthet, flera fack, lätthet, bärkomfort, justerbarhet, stabilitet och nötningsbeständighet, är den ett utmärkt val för golfare som söker en pålitlig och högpresterande bag. Ta din golfupplevelse till en ny nivå med denna fantastiska modell och njut av spelet i alla väderförhållanden.

Fördelar:

 • Vattentätt tyg och tätade blixtlås håller din utrustning torr och skyddad
 • Flera fickor, inklusive sidofack, värdesaksfack och tillbehörsfack
 • Lättviktig design med bekvämt grepp för enkel transport
 • Justerbara axelremmar och skumfodring för bärande komfort
 • Stabilt stativ och nötningsbeständig konstruktion för hållbarhet

Nackdelar:

 • Något dyr


9/10
EXPERTBETYG

2. Inesis Vagnbag Cart

Väger blott 3,3 kg med regnöverdraget på
Inesis Vagnbag Cart

Inesis Vagnbag Cart är en fantastisk vattentät vagnbag som gör det möjligt att transportera din utrustning på golfvagnen eller i golfbilen i alla väder. Denna välkonstruerade och funktionella golfbag har blivit känd för sina imponerande egenskaper och hamnar på en välförtjänt andra plats i vårt bäst-i-test.

En av de främsta fördelarna med Inesis Vagnbag Cart är dess generösa lagringskapacitet. Med plats för 14 klubbor och ett separat yttre putterfack kan du enkelt organisera och skydda dina klubbor på ett säkert sätt. Dessutom finns det ytterligare sju fack som erbjuder gott om utrymme för att förvara dina tillbehör, inklusive bollar, handskar och regnkläder. Med denna bag behöver du sålunda inte kompromissa när det gäller att ha allt du behöver nära till hands.

En annan imponerande egenskap hos Inesis Vagnbag Cart är dess isolerade fack med isotermisk funktion. Detta stora fack med en volym på 9 liter ger dig möjlighet att hålla dina drycker och snacks kylda under rundan. När du behöver en uppfriskande paus kan du enkelt nå din kylda dryck och njuta av en stunds avkoppling.

En annan anmärkningsvärd fördel med Inesis Vagnbag Cart är dess lätta design. Med en vikt på endast 3,3 kg, inklusive regnöverdraget, är denna bag enkel att hantera och transportera. Den ergonomiska designen inkluderar tre bärhandtag som underlättar förflyttning och ger ett bekvämt grepp. Oavsett om du behöver lyfta bagen, sätta den på vagnen eller i bilen, kommer dessa handtag att vara till stor hjälp för att göra transporten smidig och problemfri.

Självklart kan vi inte glömma att nämna den imponerande vattentätheten hos Inesis Vagnbag Cart. Den är konstruerad med speciellt sytt tyg och tätade blixtlås för att hålla din utrustning torr och skyddad från regn och fukt. Alla fack och blixtlås är tätade för att säkerställa att inget vatten sipprar in genom dem. Dessutom går alla blixtlås lodrätt för att ytterligare förhindra att vatten tränger igenom och påverkar din utrustning. Du kan känna dig trygg i att din utrustning är säker och skyddad, oavsett väderförhållandena.

Mot bakgrund av detta är Inesis Vagnbag Cart en vattentät golfbag som erbjuder hög kvalitet, funktionalitet och skydd för din utrustning. Med dess generösa lagringsutrymme, isolerade fack, lätta design och vattentäthet är det en utmärkt val för golfare som vill ha en pålitlig och praktisk vagnbag.

Fördelar:

 • Vattentät konstruktion med tätade blixtlås
 • Stor kapacitet för 14 klubbor och separata fack för putter och tillbehör
 • Isotermt fack med 9 liters volym för att hålla drycker kylda
 • Lättviktig design på endast 3,3 kg
 • Ergonomiska handtag för enkel transport

Nackdelar:8/10
EXPERTBETYG

3. Inesis vattentät golfbag

Fem utrustningsfack varav fyra är vattentäta
Inesis vattentät golfbag

Denna unika golfbag är mjuk och stativlös, vilket ger enkel hantering när den placeras direkt på marken. Det är viktigt att notera att denna bag inte kan monteras på en golfvagn, vilket kan vara en avgörande faktor för vissa spelare.

Med det sagt så är en av de mest imponerande egenskaperna hos denna golfbag dess exceptionella vattentäthet. Genom att använda en särskilt utformad tygkonstruktion och tätade blixtlås, håller denna bag din utrustning helt torr även under de våtaste förhållandena. Du kan vara säker på att dina klubbor och tillbehör förblir skyddade mot regn och fukt, vilket ger dig lugn och frihet att njuta av spelet oavsett vädret.

För att tillgodose dina behov av organisation och lagring, erbjuder Inesis vattentäta golfbag fem fack för utrustning. Det imponerande är att fyra av dessa fack är vattentäta, vilket ger extra skydd för dina mest värdefulla tillbehör. Dessutom finns det en snabbåtkomlig nätficka som gör det enkelt att förvara och komma åt mindre föremål som bollar och peggar. Denna välplanerade struktur ger dig möjlighet att ha allt du behöver på ett organiserat sätt och snabbt nå dina tillbehör när du behöver dem som bäst.

För att säkerställa en anpassad och bekväm passform har Inesis inkluderat justerbara axelremmar som kan anpassas vid fyra punkter. Detta möjliggör individuell inställning för optimal bärande komfort, oavsett din kroppsstorlek eller personliga preferenser. Rygg- och axelbanden är också försedda med en 20 mm skumfodring med dubbel densitet, vilket ger extra stöd och dämpning under transporten. Du kan bära denna golfbag länge utan att känna någon obehag eller belastning på dina axlar och rygg.

En extra bonus med Inesis vattentäta golfbag är det praktiska kylfacket med blixtlås. Denna smarta funktion låter dig hålla drycker eller snacks kylda under rundan, vilket ger en uppfriskande paus när du behöver det som mest. Att ha tillgång till en svalkande dryck kan verkligen förhöja ditt golfspelande och ge dig extra energi för att prestera på topp.

Sammanfattningsvis är Inesis vattentäta golfbag en imponerande och pålitlig följeslagare för golfare som värdesätter vattentäthet, organisering och bärande komfort. Med dess robusta konstruktion och noggrant utformade funktioner kan du känna dig trygg i att din utrustning förblir torr och skyddad under alla förhållanden. Även om det är viktigt att nämna att denna bag inte är lämplig för golfvagnar, kan dess fördelar överväga detta faktum för de spelare som föredrar att bära sin utrustning.

Fördelar:

 • Hög vattentäthet håller din utrustning torr och skyddad i alla väder
 • Väldigt prisvärt alternativ
 • Fem fack ger gott om utrymme för organiserad förvaring
 • Justerbara axelremmar för anpassningsbar komfort
 • Skumfodring med dubbel densitet ger extra stöd och dämpning
 • Praktiskt kylfack med blixtlås håller dina drycker kylda

Nackdelar:

 • En del spelare kan önska fler fack för ännu mer organiserad förvaring


Innan du köper vattentät golfbag — Tänk på dessa 5 faktorer

Att välja rätt vattentät golfbag är en viktig investering för varje golfare som vill spela i alla väderförhållanden utan att behöva oroa sig för att utrustningen blir blöt eller skadas. Men med så många alternativ att välja mellan kan det vara överväldigande att fatta det rätta beslutet. Här är 5 faktorer att tänka på innan du köper:

1. Vattentäthet

Vattentäthet är en avgörande faktor att beakta när man väljer en golfbag. Att ha en pålitlig vattentätning är nyckeln till att hålla din utrustning torr och skyddad oavsett väderförhållanden.

 • Tyget: En hög nivå av vattentäthet är avgörande för att förhindra inträngning av vatten. Se till att golfbagen är tillverkad av ett speciellt vattentätt tyg som har genomgått behandlingar och impregneringar för att avvisa vatten. Detta gör att vattnet enkelt rinner av bagen istället för att absorberas.
 • Blixtlåsen: Blixtlåsen spelar också en viktig roll för vattentätheten. Se till att blixtlåsen är tätade för att förhindra att vatten tränger in genom glipor och öppningar. Tätade blixtlås är konstruerade för att vara vattentäta och förhindra att vatten sipprar igenom.
 • Grad av vattentäthet: När du överväger vattentätheten hos en golfbag är det också viktigt att beakta omfånget av dess vattentäthet. Vissa golfbagar är konstruerade för att klara av lätt regn och fuktiga förhållanden, medan andra är mer robusta och klarar även kraftigt skyfall. Om du spelar i områden med oförutsägbara väderförhållanden kan det vara fördelaktigt att välja en golfbag med högre vattentäthet för att vara säker på att din utrustning förblir torr även i de mest utmanande förhållandena.

2. Organiseringsfunktioner

Organiseringsfunktioner är en viktig faktor att överväga när du väljer en vattentät golfbag. Att ha tillräckligt med förvaringsutrymme och en smart organiserad design kan göra skillnaden när det gäller att hålla din utrustning organiserad och lättillgänglig under spelet.

 • Antal fickor: En av de första sakerna att tänka på är antalet fickor som den har. En bra vattentät golfbag bör ha flera fickor som kan rymma dina klubbor, bollar, handskar, kläder och andra tillbehör. Det är viktigt att ha tillräckligt med utrymme för att hålla allt du behöver under rundan.
 • Typ av fack: Fundera också på vilken typ av fack som passar dina behov bäst. Till exempel kan ett separat fack för värdesaker vara särskilt användbart för att säkert förvara dina nycklar, mobiltelefon, plånbok och andra värdefulla föremål. Ett sidofack med stor volym kan vara perfekt för att hålla kläder, vattenflaska eller andra större tillbehör som t.ex. en golfkikare.
 • Strategiskt placerade fickor och fack: Placeringen av fickorna är också viktig att tänka på. En smart designad vattentät golfbag kommer att ha fickor som är strategiskt placerade för enkel åtkomst och bekvämlighet. Till exempel kan ett lättåtkomligt sidofack vara praktiskt för att snabbt komma åt de mest använda tillbehören utan att behöva öppna hela bagen.

En annan aspekt att överväga är hur fickorna är utformade. Tänk på om de har extra fack, nätfickor eller krokar för att hålla dina tillbehör organiserade och på plats. Ett bollfack är också en praktisk funktion för att hålla dina golfbollar separerade och lättillgängliga.

3. Bärkomfort

Att ha en golfbag som är bekväm att bära kommer att göra hela golfrundan mer njutbar och minska risken för obehag och skador.

 • Justerbara axelremmar: En viktig funktion att titta efter är justerbara axelremmar. Detta gör att du kan anpassa passformen och längden på axelremmarna efter din kroppsstorlek och preferenser. Genom att kunna justera axelremmarna kan du hitta den perfekta balansen och bärfördelningen som passar dig bäst.
 • Axelbandens utformning: En annan aspekt som påverkar bärkomforten är ryggstödet och axelbandens utformning. Att ha en golfbag med en skumfodrad ryggpanel och axelband med dubbel densitet ger extra stöd och dämpning för att minska belastningen på dina axlar och rygg under transporten. Detta kan vara särskilt viktigt om du har en tung bag eller om du planerar att bära den under längre perioder.

Det är också rekommenderat att prova olika modeller och känna på dem innan du fattar ditt beslut. Gör gärna några övningar med att bära den vattentäta golfbagen för att se hur den känns och hur den fördelar vikten. Det är viktigt att den känns bekväm, ergonomisk och att du känner dig i balans när du bär den.

4. Hållbarhet

En vattentät golfbag bör vara byggd för att klara av de påfrestningar och utmaningar som spelet medför, och det är viktigt att hitta en bag som kan stå emot dessa påfrestningar under en lång tid.

En viktig aspekt att titta på är tygets kvalitet och styrka. En vattentät golfbag bör vara tillverkad av förstärkta tyger som är motståndskraftiga mot rivning och slitage. Material av hög kvalitet kommer att göra att den kan hantera de tuffa förhållandena på golfbanan.

Utöver tyget är sömmarna också viktiga när det gäller hållbarheten hos en vattentät golfbag. Sömmarna bör vara starka och hållbara för att säkerställa att bagens konstruktion inte sviker över tiden. Kontrollera att sömmarna är noggrant utförda och att de är förstärkta vid belastade områden som handtag och axelremmar.

5. Kompatibilitet

Kompatibilitet är en ytterligare en minst sagt angelägen faktor att beakta när du köper en vattentät golfbag, särskilt om du använder eller planerar att använda t.ex. en elektrisk golfvagn. Det är viktigt att säkerställa att din golfbag är kompatibel med din nuvarande eller framtida golfvagn för att säkerställa en smidig och säker transport av din utrustning.

Därmed får du inte glömma att tänka på vilken typ av vagnfäste som din golfvagn använder. Vissa bagar är utformade med speciella fästanordningar, såsom bälten, remmar eller krokar, för att säkra bagen på vagnen. Innan du köper en vattentät golfbag är det följaktligen viktigt att undersöka vilken typ av fästanordning din golfvagn kräver och se till att golfbagen är kompatibel med den.

För dem som vanligtvis bär sin golfbag är kompatibilitet mindre av en prioritet. I så fall kan du fokusera mer på andra faktorer, såsom organiseringsfunktioner, bärkomfort och hållbarhet.

vattentät golfbag bäst i test

Vanliga frågor och svar om vattentät golfbag

Vilka material används vanligtvis för att göra en vattentät golfbag?

Vanligtvis används material som nylon eller polyester med speciella vattentäta beläggningar eller impregneringar för att göra en golfbag vattentät.

Kan jag förvänta mig att en vattentät golfbag är 100% vattentät?

Även om de är utformade för att stå emot vatteninträngning, är det viktigt att komma ihåg att ingen golfbag är helt vattentät i alla situationer. Extremt kraftiga skyfall eller långvarig exponering för vatten kan potentiellt leda till att lite vatten sipprar in.

Kan jag använda dessa golfbagar även under torra förhållanden?

Absolut! En vattentät golfbag kan användas under alla väderförhållanden, inklusive torra dagar. Det vattentäta tyget och de tätade blixtlåsen ger extra skydd för din utrustning även när det inte regnar.

Finns det olika storlekar att välja mellan?

Ja, det finns olika storlekar och kapaciteter. Du kan hitta allt från mindre bärbara modeller för de som föredrar att bära sin bag till större golfbagar som kan rymma mer utrustning.

Vad är skillnaden mellan en vattentät golfbag och en regnskyddad golfbag?

En vattentät golfbag är konstruerad med material och funktioner som effektivt håller ut vatten och skyddar din utrustning under våta förhållanden. Å andra sidan är en regnskyddad golfbag vanligtvis en vanlig golfbag som levereras med ett löst regnskydd som kan sättas på för extra skydd vid regn.


Skriven av Erik Ahlin
Skriven av Erik Ahlin

Hur vi utförde detta test

Samtliga produkter som vi rekommenderar i detta test har vi testat på egen hand. I de flesta fall får vi produkter tillskickade oss på vår begäran, och i somliga fall köper vi produkterna själva. Därefter testar vi dem en längre tid för att se om de är bra nog utifrån vår subjektiva bedömning, varpå de placeras på topplistan högst upp på den här sidan. 

Således ska du vara medveten om att våra rekommendationer är högst subjektiva, och inte rangordnade efter vad andra aktörer tycker om dem. 

Vidare, den ackompanjerade köpguiden vars syfte är att lära dig allt du behöver veta om denna produkt, så du kan ta mer genomtänkta beslut, är skriven av oss själva baserat på all kunskap vi tillskansat oss under den ovan åsyftade testperioden. Därmed måste du källhänvisa denna webbplatsadress ifall du vill citera något.

Har du frågor eller funderingar beträffande detta test får du mer än gärna kontakta oss.