HANDLA SMART. KÖP TESTVINNARE.
Vi utser tre testvinnare i varje produktsegment. Handla smart.
OM OSSKONTAKTBLOGG
 

Innebandymål bäst-i-test

Skriven av Erik Ahlin
Skriven av Erik Ahlin
testvinnare
#1 Innebandymål Stiga Pro 135x11...
Bäst-i-test 2024

Innebandymål bäst-i-test

Skriven av Erik Ahlin
Skriven av Erik Ahlin
 

1. Innebandymål Stiga Pro 135x110 cm

Innebandymål Stiga Pro 135x110 cm
 • Bästa innebandymålet 2024
 • Fantastisk känsla när bollen träffar nätmaskorna
 • Med snäpplås för enkel montering
 • Traditionell design
 • Perfekt till både innebandy och streethockey
 • Tillverkat i robust metall
 • Levereras omonterad
Nackdelar:
 • Kostar över 600 kronor
 

2. Stiga innebandymål i stål

Stiga innebandymål i stål
 • Mått: 66 x 55 cm
 • Levereras färdigmonterat
 • Vikbara sidor för smidig förvaring och transport
 • Väderbeständigt nät
 • Tillverkat i stål
 • Väldigt bra konstruktion
Nackdelar:
 • Inte tillräckligt stort för att spela med målvakt
 

3. Innebandyset, mål och klubbor

Innebandyset, mål och klubbor
 • Målet levereras med nät
 • Klubborna är 60 cm långa
 • Även boll ingår
 • Bra varumärke (Stiga)
Nackdelar:
 • Allt förutom nätet är tillverkat av plast
Innehåll [ visa ]

Bäst innebandymål 2024

De flesta barn har under sin uppväxt spelat streethockey, landhockey och innebandy utomhus. Vanligtvis uppställde man två koner för att simulera ett innebandymål. Men numera är målen så pass billiga att de flesta har råd att köpa två stycken – en för vardera lag.

Det bästa med innebandymål är att de gör det så mycket roligare att spela innebandy eller streethockey. Man kan se bollen segla upp i krysset och fångas av nätmaskerna – något som ger en fantastisk känsla.

I denna artikel kommer vi lista de bästa målen du kan hitta – både för barn och vuxna – så du vet vilket du ska välja. Därtill har vi en utbildande köpguide som kommer hjälpa dig att veta vad som är viktigast att tänka på innan köpet.

innebandymål barn

Innebandymål – Köpguide

Innan du köper ett innebandymål är det viktigt att tänka på måtten, materialet och nätet. Men även huruvida det är ihopfällbart eller inte. Därför har vi nedan listat de viktigaste aspekterna du bör ha i åtanke.

Storlek

Storleken är det första du ska tänka på. Innebandymål till barn är givetvis mindre än mål till vuxna. Men många barn vill ju spela med vuxna målstorlekar, och då är det givetvis det som du ska välja. Det förbereder dessutom barnen till innebandyträningen som komma skall, och gör att de barn som tränat på större mål har en fördel.

Dock måste du kolla upp att det finns plats för målet där du ämnar ställa det. Många använder ju dessa mål i hallen i sitt hem, eller på gatan utanför, och då måste det finnas plats att springa runt målet så man kan göra på via köksvägen, som det heter. Så glöm inte att ta noggranna mått innan!

Material

När det kommer till materialet på stolparna och ribban har du två alternativ: Aluminium och plast.

Plast är givetvis lättare och billigare, men de är inte lika starka som aluminiummål . Därför är innebandymål i aluminium oftast lite dyrare, men håller däremot längre. Därtill kommer aluminiummålen inte röra sig lika lätt vilket gör att man slipper placera det till rätta efter varje anfall.

Plastmål är dock mer flexibla och har mindre risk för skador. Orsaken till det är att om du t.ex. snubblar in i målet, eller råkar köra in i det med inlines, så finns risken att du kommer slå huvudet i ribban eller stolparna – något som gör hiskeligt ont och som verkligen kan vara farligt. Därför är det i många fall säkrare att välja ett mål i plast för mindre barn, och ett mål i aluminium för större barn eller vuxna.

Mot bakgrund av detta ska du alltså väga in prisfaktorn och säkerhetsfaktorn i ditt val av material.

Nät

innebandymål bäst i test

Nätet på ett innebandymål är inte bara där för estetiska syften. Ett innebandynät håller bollen inne i målet och förhindrar att den studsar ut. Det finns nät i olika kvaliteter, från budget till proffsnivå. Ett bra nät skänker en större njutning när man gör mål, eftersom bollen inte bara studsar direkt ut, utan ibland fastnar i nätmaskerna.

Men glöm inte att många billiga innebandymål har stora nätmasker som gör att bollen flyger igenom om man skjuter för hårt. Så kontrollera gärna storleken på nätmaskerna!

Tips: Läs gärna vår artikel om de bästa innebandyskorna 2024.

Droppnät

En faktor som få konsumenter känner till men som är ack så viktig, och som ansluter sig till den ovannämnda faktorn, är något som kallas för droppnät. Detta är ett nät som är fäst vid ribban och som förhindrar att bollen studsar direkt ut. Det hänger alltså ner som ett skynke och gör att det även blir lättare att se om den som sköt faktiskt gjorde mål eller inte.

Saknas ett droppnät i innebandymålet, och skytten skjuter väldigt hårt, så kan bollen studsa ut så pass fort att det kommer uppstå konflikt om huruvida det var mål eller inte. Ett droppnät eliminerar följaktligen detta tvivel.

Droppnätet har alltså två effekter: Det tydliggör huruvida det faktiskt var mål eller inte, samt gör att det blir en skönare känsla att svepa upp bollen i nättaket.

Ihopfällbart

bästa innebandymålet

Det finns innebandymål som är ihopfällbara, och det är såklart en stor fördel. Detta innebär att man lättare kan förvara målet när det inte används – något som är tacksamt för de flesta föräldrar, samt att man kan ta med sig det till olika platser. När man spelar streethockey så brukar man ju spela på olika gator runtom i området där man bor, och då är det en enorm fördel om det går att fälla ihop målet, hänga det på axeln, och rulla iväg.

Därtill är ihopfällbara innebandymål oftast lite billigare eftersom storleken på målet är mindre.

Målduk

Många typer av mål inkluderar en så kallad målduk i köpet. En målduk är något du fäster mellan stolparna som har flera urgröpta hål, vilket gör att du kan prickskjuta. På så vis kan du träna ditt skott. Långt ifrån alla innebandymål skickar med en målduk på köpet, men de bästa modellerna gör det definitivt. I annat fall rekommenderar vi att du köper ett vid sidan av.

Väderbeständigt nät

När du använder ett innebandymål utomhus är det extremt viktigt att nätet är väderbeständigt. Det innebär att nätet inte ruttnar och blir löst när det regnar, samt att det inte blir frostigt när det är kallt. Glöm inte att kolla detta i produktbeskrivningen.

Material på stolparna och ribban

Sist men inte minst vill vi gå in på stolparna och ribban, som är två minst sagt viktiga element av innebandymålet. Stolparna ska sitta stadigt i marken för att målet inte ska vika sig när man anfaller. Ju större mål, desto tyngre stolpar. Väljer du ett mål i plast så kommer stolparna och ribban vara böjliga och inte lika robusta.

Vidare är det en fördel om målet har justerbara stolpar, vilket innebär att du kan justera bredden på målet. Dock måste du vara beredd på att betala extra för denna funktion.

Fördelar med innebandymål

 • Kan även användas för att spela streethockey utomhus: Ett innebandymål kan även användas utomhus för att spela t.ex. streethockey eller landhockey. Detta innebär att det funkar för många olika sporter – även fotboll på gatan med en mindre boll. Dock rekommenderar vi att man köper ett dedikerat fotbollsmål om man vill ha ett lite större mål
 • Lätt att ta med: Har du ett ihopfällbart innebandymål ihopfällbart blir det även enklare för dig att transportera det till olika platser. Detta innebär att du enklare kan spela streethockey eller innebandy på olika platser med flera olika kompisar.
 • Träna skott: Det är en enorm fördel för barn som har tillgång till ett mål då de lätt kan träna på skott. Detta innebär att barnen kan utveckla sina färdigheter.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis är innebandymål är en fantastisk investering för alla innebandy- och streethockeyspelare, stora som små. De kan användas inomhus eller utomhus förutsatt att du väljer ett mål med väderbeständigt nät.

Köper du ett mål med målduk får du också en fantastisk träningsmöjlighet för skott, något som är extremt viktigt inom innebandy.

Justerbara innebandymål är också en stor fördel om du vill kunna reglera avståndet mellan stolparna. Givetvis är detta lite dyrare men det är verkligen en utmärkt funktion.


Skriven av Erik Ahlin
Skriven av Erik Ahlin

Hur vi utförde detta test

Samtliga produkter som vi rekommenderar i detta test har vi testat på egen hand. I de flesta fall får vi produkter tillskickade oss på vår begäran, och i somliga fall köper vi produkterna själva. Därefter testar vi dem en längre tid för att se om de är bra nog utifrån vår subjektiva bedömning, varpå de placeras på topplistan högst upp på den här sidan. 

Således ska du vara medveten om att våra rekommendationer är högst subjektiva, och inte rangordnade efter vad andra aktörer tycker om dem. 

Vidare, den ackompanjerade köpguiden vars syfte är att lära dig allt du behöver veta om denna produkt, så du kan ta mer genomtänkta beslut, är skriven av oss själva baserat på all kunskap vi tillskansat oss under den ovan åsyftade testperioden. Därmed måste du källhänvisa denna webbplatsadress ifall du vill citera något.

Har du frågor eller funderingar beträffande detta test får du mer än gärna kontakta oss.