HANDLA SMART. KÖP TESTVINNARE.
Vi utser tre testvinnare i varje produktsegment. Handla smart.
OM OSSKONTAKTBLOGG
 

Mitsar för boxning bäst-i-test

Skriven av Erik Ahlin
Skriven av Erik Ahlin
testvinnare
#1 Casall mitsar för boxning
Bäst-i-test 2024

Mitsar för boxning bäst-i-test

Skriven av Erik Ahlin
Skriven av Erik Ahlin
 

1. Casall mitsar för boxning

Casall mitsar för boxning
 • Bekväm, säker och välstoppad boxningsmitts
 • Överdragen med slitstarkt konstläder som tål kraftiga slag
 • Handtag och kardborreband på baksidan för optimal säkerhet
 • Handskmått (LxB): 18×16 cm
 • Dyna tjocklek: 5 cm
 • Säljs i par om två
Nackdelar:
 • Dyra
 

2. Mitsar Physionics

Mitsar Physionics
 • Mitsar som totalt är 25 cm långa och 20 cm breda
 • Standardstorlek så de passar de flesta olika händer
 • Den stötdämpande stoppningen är 5 cm tjock
 • Säljs i par om två
Nackdelar:
 • Dyra
 

3. Focus Mitts - Säck- & mittshandskar

Focus Mitts - Säck- & mittshandskar
 • Stadigt skydd för händer och handleder
 • Bra stötdämpning
 • Mittsen ergonomiska utformning formas greppet utefter dina händer
 • Slagyta: 25 cm * 19 cm
Innehåll [ visa ]

Mitsar för boxning → Bäst-i-test (2024)

Är du på jakt efter bra mitsar för boxning? Då har du kommit till rätt ställe. Att hitta rätt mitsar för din träning kan vara en utmaning. Men med rätt kunskap och vägledning kan du hitta de perfekta mitsarna för att förbättra din boxningsteknik och ta din träning till nästa nivå.

I denna artikel kommer vi att utforska allt du behöver veta om boxningsmitsar, från vad de är och varför de är viktiga, till en omfattande köpguide och recension av de bästa mitsarna på marknaden. Så låt oss börja vår resa in i världen av mitsar för boxning och ta reda på vad som gör dem så viktiga.

mitsar boxning

Bästa mitsar för boxning 2024 — Bäst i test

10/10
EXPERTBETYG

1. Casall mitsar för boxning

Bästa boxningsmitsarna 2024
Casall mitsar för boxning

Dessa mitsar är både bekväma och säkra att använda. Överdragen med slitstarkt konstläder, tål de kraftfulla slag och är en idealisk produkt för boxare på alla nivåer.

Vi gillade särskilt handtaget och kardborrebandet på baksidan, som ger optimal säkerhet under träning. Detta ger en känsla av trygghet under träningen, vilket gör att du kan fokusera på din teknik och träning istället för att oroa dig för skador.

Ett annat stort plus med Casall boxningsmitsar är att de är andningsbara och fräscha. Detta betyder att du inte behöver oroa dig för att mitsarna blir svettiga eller obekväma under träning.

Denna variant vann vårt bäst-i-test över de bästa mitsarna 2024, vilket visar på deras överlägsna kvalitet och prestanda. Med en höjd på 25 cm, bredd på 19 cm och en vikt på 0,76 kg är dessa mitsar den perfekta storleken för att passa de flesta händer.

Summa summarum är detta en enastående produkt som vi starkt rekommenderar till alla boxare på alla nivåer. De är bekväma, säkra och hållbara, vilket gör dem till ett utmärkt val för boxningsträning.

Fördelar:

 • Bekväm, säker och välstoppad boxningsmitts
 • Överdragen med slitstarkt konstläder som tål kraftiga slag
 • Handtag och kardborreband på baksidan för optimal säkerhet
 • Handskmått (LxB): 18×16 cm
 • Dyna tjocklek: 5 cm
 • Säljs i par om två

Nackdelar:

 • Dyra


9/10
EXPERTBETYG

2. Mitsar Physionics

Idealiska för snabba slagkombinationer
Mitsar Physionics

Dessa mitsar är perfekta för kampsportare som vill förbättra sin teknik och träna på hög nivå. Med en total storlek på 25 cm långa och 20 cm breda passar dessa mitsar perfekt för de flesta olika händer eftersom det är standardstorleken för boxningsmitsar.

Den stötdämpande stoppningen på 5 cm tjocklek gör att du kan träna med snabba slagkombinationer utan att oroa dig för skador på händer eller handleder. Det är viktigt att upprepa slag tills de är perfekta och med dessa mitsar kan du öva dina slag tills de sitter precis som du vill.

Den tjocka dynan ger tillräckligt med skydd för att du ska kunna träna på en hög nivå. Vi märkte att dessa mitsar var lätta att använda och bekväma att bära under längre träningspass.

En annan fördel med Physionics mitsar är att de säljs i par om två, vilket gör det enkelt för dig att träna med en partner och öva på sparring.

Mot bakgrund av detta är Physionics mitsar en utmärkt produkt för kampsportare som vill förbättra sin teknik och träna på hög nivå. De är bekväma, hållbara och lätta att använda, vilket gör dem till ett bra val för boxare på alla nivåer. Vi kan varmt rekommendera Physionics till alla som vill ta sin boxningsträning till nästa nivå.

Fördelar:

 • Mitsar som totalt är 25 cm långa och 20 cm breda
 • Standardstorlek så de passar de flesta olika händer
 • Den stötdämpande stoppningen är 5 cm tjock
 • Säljs i par om två

Nackdelar:

 • Dyra


8/10
EXPERTBETYG
Focus Mitts - Säck- & mittshandskar

Först och främst måste vi säga att dessa mitsar är fantastiskt snygga! Den moderna och eleganta designen kommer att imponera på vem som helst. Men det är inte bara det visuella som gör dessa mitsar till en imponerande produkt.

Med en slagyta på 25 cm * 19 cm är mitsarna tillräckligt stora för att ge ett stadigt skydd för händer och handleder. Detta ger en bra stötdämpning, vilket är oerhört viktigt för att undvika skador under boxningsträning.

Men vad som verkligen skiljer Motion&Fitness PRO:s Focus Mitts från andra mitsar på marknaden är deras ergonomiska utformning. Greppet formar sig perfekt efter dina händer, vilket ger en unik passform som gör det enklare att träna på en hög nivå.

Något som verkligen imponerade oss var hur slittåliga dessa mitsar var. Efter flera veckors intensiv användning såg de fortfarande nya ut, vilket är imponerande när man tänker på hur mycket slitage boxningsutrustning kan utsättas för. Vi tränar intensivt och behöver utrustning som klarar av det, så detta var definitivt en stor fördel för oss.

Fördelar:

 • Stadigt skydd för händer och handleder
 • Bra stötdämpning
 • Mittsen ergonomiska utformning formas greppet utefter dina händer
 • Slagyta: 25 cm * 19 cm

Nackdelar:Köpguide för mitsar för boxning — 8 faktorer att tänka på innan ditt köp

Att välja rätt mitsar för boxning är en viktig uppgift, oavsett om du är en erfaren boxare eller en nybörjare. Det finns många faktorer att tänka på innan du köper mitsar. I denna köpguide kommer vi att gå igenom 8 faktorer som du bör överväga när du väljer dina mitsar.

1. Typ av mitsar

Det finns olika typer av mitsar att välja mellan, och det är viktigt att välja en typ som passar din träningsstil. De vanligaste typerna av mitsar är slag-, fokus- och sparringmitsar. Slagpads är den enklaste typen av mitsar och är lämpliga för nybörjare. Fokus är mindre och mer specialiserade på teknikträning. Sparring-varianterna är mer robusta och används för sparring.

2. Storlek

Storleken på mitsarna är viktig eftersom det påverkar hur väl de passar och skyddar dina händer. För större personer rekommenderas större mitsar som kan absorbera mer tyngd i slagen, medan ungdomar eller barn bör välja mindre mitsar.

Storleken på mitsarna är också kopplad till skicklighetsnivå. En erfaren boxare kan alltså välja mindre mitsar för att förbättra precisionen och hastigheten i sina kombinationer. Å andra sidan kan en nybörjare behöva större mitsar för att träna på att landa slag på rätt sätt och för att få tillräckligt med träning på grundtekniker.

För de som tränar med en boxningssäck kan större mitsar vara mer lämpliga för att simulera träning med en motståndare och lära sig att träffa målet på rätt sätt. Oavsett skicklighetsnivå är det viktigt att välja mitsar som passar dina behov och ger tillräckligt med skydd för händerna och handlederna.

3. Material

Materialet som mitsarna är tillverkade av påverkar deras hållbarhet och bekvämlighet. Läder är den vanligaste typen av material som används, men det finns också syntetiska alternativ som kan vara billigare.

4. Vikt

Vikten på mitsarna är en annan viktig faktor att överväga vid valet. Tyngre mitsar ger mer skydd för dina händer och handleder, vilket är särskilt viktigt när du tränar med en sparringpartner. Det extra skyddet som tyngre mitsar ger kan bidra till att minska risken för skador, men samtidigt gör det också göra det svårare att träna snabba kombinationer.

Lättare mitsar, å andra sidan, ger mindre skydd men kan vara bättre för att träna snabbhet och precision i dina kombinationer. Valet av vikt på dina mitsar beror på din personliga träningsstil och mål, men det är viktigt att tänka på både skyddet och din förmåga att träna på ett effektivt sätt.

5. Stötabsorbering

Stötabsorbering är en viktig faktor att tänka på eftersom det påverkar hur väl mitsarna skyddar dina händer och handleder från skador. Förutom att ha tillräckligt med stötabsorbering, är det också viktigt att använda boxningslindor för att ytterligare skydda händer och handleder under träning. Boxningslindor hjälper till att stabilisera handleden och minska risken för skador.

Tillsammans med en bra mits med tillräcklig stötabsorbering i kombination med ett par bra lindor kan du träna tryggt och effektivt utan att riskera skador.

6. Andningsförmåga

Andningsförmågan i mitsarna är en annan faktor som är viktig att överväga innan man köper. Under ett intensivt träningspass kan du svettas mycket, och om mitsarna inte andas ordentligt kan det leda till att för mycket fukt samlas inuti.

Detta kan göra mitsarna obekväma att bära och kan också påverka deras hållbarhet. Genom att välja några med bra andningsförmåga kan du undvika att svett samlas inuti och hålla dem fräscha längre. Det är därför viktigt att kontrollera andningsförmågan innan du köper dem, särskilt om du har en tendens att svettas mycket under träning.

7. Handledsstöd

Handledsstöd är en viktig faktor att tänka på eftersom det påverkar hur väl mitsarna stöder dina handleder. De bästa mitsarna ska ha tillräckligt med handledsstöd för att skydda dina handleder från skador.

8. Justerbarhet

Justerbarhet är en annan faktor att tänka på eftersom det påverkar hur väl mitsarna passar på din hand. De ska helst ha justerbara band eller kardborreband för att passa olika storlekar på händer.

mitsar boxning bäst i test

För- och nackdelar med mitsar för boxning

Fördelar

 • Skyddar händerna och handlederna från skador under träning och sparring
 • Ger möjlighet att träna kombinationer och teknik med en partner
 • Kan användas för att förbättra snabbhet, precision och styrka i slagen
 • Finns i olika storlekar, tyngder och material för att passa olika träningsbehov
 • Perfekt komplement till att träna på boxningssäckar.
 • Kan vara lämpliga för både nybörjare och erfarna boxare

Nackdelar

 • Kan vara dyra, särskilt om du behöver flera par för olika typer av träning
 • Kräver en träningspartner för att användas på ett effektivt sätt
 • Kan bli obekväma att bära om de inte passar rätt eller om de saknar andningsförmåga
 • Överanvändning av mitsar kan leda till överansträngning eller skador på händerna och handlederna

Vanliga frågor och svar

Vilken typ av mitsar är bäst för nybörjare?

Slag- och sparkmitsar är den vanligaste typen för nybörjare eftersom de är enkla att använda och ger tillräckligt med skydd för händerna.

Vilken storlek på mitsar ska jag välja?

Storleken på mitsarna beror på din kroppstyp och skicklighetsnivå. För större personer rekommenderas större mitsar medan mindre personer bör välja mindre.

Ska jag använda boxningslindor med mitsarna?

Ja, det är viktigt att använda boxningslindor tillsammans med mitsar för att ge extra skydd åt händer och handleder och i förlängningen minimera risken för skador.

Vilket material är bäst för mitsar?

Läder är den vanligaste och mest hållbara typen av material, men det finns också syntetiska alternativ som är minst lika slittåliga och även billigare.

Hur ofta behöver jag byta ut mina mitsar?

Det beror på hur ofta du använder dem och hur intensivt du tränar. Som en riktlinje bör de bytas ut minst 2 ggr/år, eller vid synliga tecken på slitage eller skador.

Slutsats

Genom att tänka på faktorer som storlek, vikt, stötabsorbering, tillverkarens rykte och andningsförmåga kan du hitta de bästa mitsarna för dina behov och träningsstil. Det är också viktigt att använda boxningslindor tillsammans med mitsar för extra skydd åt händer och handleder.

Glöm inte att du som håller i mitsarna behöver använda tandskydd eftersom det är lätt hänt att ett slag slinker igenom och träffar dig på käken.

Trots att det finns vissa nackdelar med mitsar för boxning, överväger fördelarna, och de är verkligen en oumbärlig del av boxningsträningen. Genom att använda dem på rätt sätt kan du förbättra din boxningsteknik och uppnå dina mål som en starkare, mer självsäker och skickligare boxare.


Skriven av Erik Ahlin
Skriven av Erik Ahlin

Hur vi utförde detta test

Samtliga produkter som vi rekommenderar i detta test har vi testat på egen hand. I de flesta fall får vi produkter tillskickade oss på vår begäran, och i somliga fall köper vi produkterna själva. Därefter testar vi dem en längre tid för att se om de är bra nog utifrån vår subjektiva bedömning, varpå de placeras på topplistan högst upp på den här sidan. 

Således ska du vara medveten om att våra rekommendationer är högst subjektiva, och inte rangordnade efter vad andra aktörer tycker om dem. 

Vidare, den ackompanjerade köpguiden vars syfte är att lära dig allt du behöver veta om denna produkt, så du kan ta mer genomtänkta beslut, är skriven av oss själva baserat på all kunskap vi tillskansat oss under den ovan åsyftade testperioden. Därmed måste du källhänvisa denna webbplatsadress ifall du vill citera något.

Har du frågor eller funderingar beträffande detta test får du mer än gärna kontakta oss.