HANDLA SMART. KÖP TESTVINNARE.
Vi utser tre testvinnare i varje produktsegment. Handla smart.
OM OSSKONTAKTBLOGG
 

Tandskydd för boxning bäst-i-test

Skriven av Erik Ahlin
Skriven av Erik Ahlin
testvinnare
#1 Adidas tandskydd
Bäst-i-test 2024

Tandskydd för boxning bäst-i-test

Skriven av Erik Ahlin
Skriven av Erik Ahlin
 

1. Adidas tandskydd

Adidas tandskydd
 • Dubbelt tandskydd med skydd för både övre och undre tandrad
 • Formas i varmt vatten (bruksanvisning ingår)
 • Leveras i en praktisk, snygg ask
 

2. Sisu Max Guard för Boxning & Hockey

Sisu Max Guard för Boxning & Hockey
 • 30% tunnare än traditionella tandskydd
 • Individanpassade utformning
 • Går att anpassa trots att du har tandställning
 • Högkvalitativt tandskydd för både boxning och hockey
Nackdelar:
 • Dyrt
 

3. Invincible tandskydd

Invincible tandskydd
 • Lätt att forma utifrån sina egna tänder
 • Snygg tandskydd i Sverige-färger
 • Plastburk medföljer för hygienisk förvaring
 • Väldigt bekvämt
Innehåll [ visa ]

Tandskydd för boxning → Bäst-i-test (2024)

Boxning är en av de mest fysiskt krävande sporterna där slag är en naturlig del av sporten. Med en sådan hög intensitet är det viktigt att skydda sig själv och sina tänder från skador. Tandskydd är en av de mest grundläggande skyddsutrustningarna för boxare, oavsett om du är nybörjare eller en professionell och ägnar dig åt sparring eller slag mot mitsar.

I den här artikeln kommer vi lista de bästa tandskydden under 2024, samt alla för- och nackdelar med varje tandskydd.

tandskydd boxning

Bästa tandskydd för boxning 2024 — Bäst i test

10/10
EXPERTBETYG

1. Adidas tandskydd

Bästa tandskyddet under 2024
Adidas tandskydd

Det bästa med Adidas tandskydd är att de har dubbla skydd för både övre och undre tandrad. Det är enkelt att forma tandskyddet till dina tänder med hjälp av den medföljande bruksanvisningen och varmt vatten. Därtill har det en perfekt balans mellan kvalitet och pris, och det är ett utmärkt val för både nybörjare och professionella idrottare.

Vi är imponerade av dess anpassningsbara design som gör att det passar perfekt för just dina tänder. Det känns bekvämt och ger bra skydd för tänderna under träning och tävling. Vi uppskattar också att det levereras i en praktisk, snygg ask som gör det enkelt att förvara och transportera.

Sammanfattningsvis är Adidas tandskydd en utmärkt modell för både boxning och hockey, som ger bra skydd och anpassningsmöjligheter för användaren. Vi rekommenderar det starkt till alla som söker en prisvärt och pålitligt skydd för sin sportaktivitet.

Fördelar:

 • Dubbelt tandskydd med skydd för både övre och undre tandrad
 • Formas i varmt vatten (bruksanvisning ingår)
 • Leveras i en praktisk, snygg ask

Nackdelar:Sisu Max Guard för Boxning & Hockey

Vi har testat SISU Max tandskydd och är imponerade av dess tunna och bekväma design. Det är 30% tunnare än traditionella tandskydd, vilket är väldigt imponerande. Vi kunde prata, andas och äta utan några störningar med tandskyddet på plats. Det individanpassade utformningen gör det till ett utmärkt val för alla som söker bekvämt skydd för tänderna under boxning, kampsort och hockey.

Det är även lämpligt för personer med tandställning. Det kan tas med till tandläkaren som kan hjälpa till att utforma skyddet för att passa just dina tänder och tandställning. Med en lämplig barriär mellan tandskyddet och tandställningen kan du vara säker på att materialet, medan det är mjukt, inte kommer fastna i tandställningen och orsaka skador.

Oavsett ålder är det viktigt att ha rätt passform och skydd för att skydda dina tänder under träning och tävlingar. Vi rekommenderar starkt att prova någon av SISU:s modeller Aero, Go eller Max för att skydda dina tänder.

Fördelar:

 • 30% tunnare än traditionella tandskydd
 • Individanpassade utformning
 • Går att anpassa trots att du har tandställning
 • Högkvalitativt tandskydd för både boxning och hockey

Nackdelar:

 • Dyrt


8/10
EXPERTBETYG

3. Invincible tandskydd

Plastburk medföljer för hygienisk förvaring
Invincible tandskydd

Fördelar:

 • Lätt att forma utifrån sina egna tänder
 • Snygg tandskydd i Sverige-färger
 • Plastburk medföljer för hygienisk förvaring
 • Väldigt bekvämt

Nackdelar:Köpguide för tandskydd för boxning — 8 faktorer att tänka på innan ditt köp

Att välja rätt tandskydd för boxning är svårt, särskilt om du är ny på sporten. Det finns flera faktorer att tänka på innan du köper tandskydd för att se till att det skyddar dina tänder på bästa sätt och ger dig maximal komfort. Nedan följer en köpguide med 8 faktorer som du bör tänka på innan du köper:

1. Material

Det finns två huvudsakliga material som används för att tillverka tandskydd: termoplastiskt material och silikon. Termoplastiska tandskydd är vanligast och är tillverkade av ett formbart material som mjuknar när det värms upp.

Silikontandskydd är mjukare och mer flexibla, men har ofta en kortare livslängd jämfört med termoplastiska variant. Vilket material som är bäst för dig beror på dina personliga preferenser och budget.

2. Passform

Att ha en bra passform på ditt tandskydd är avgörande för dess effektivitet. Tandskydd som inte passar korrekt kan glida runt eller falla ut under träning eller tävling. Det finns två typer av passform: standard och anpassad. Standardtandskydd är billigare men ger inte lika bra passform som ett anpassat tandskydd som gjuts professionellt.

3. Design

Tandskydd finns i olika designer, från enkla och minimalistiska till mer avancerade och färgglada. Välj en design som du tycker om och som ger dig självförtroende i ringen.

4. Typ av tandskydd

Det finns tre huvudtyper av tandskydd: enstegstandskydd, tvåstegstandskydd och tredelade tandskydd. Enstegstandskydd är de mest grundläggande och passar bra för nybörjare. Tvåstegstandskydd har två lager för extra skydd och är bra för mer erfarna boxare. Tredelade tandskydd är de mest avancerade och ger bästa skyddet.

5. Skyddsnivå

De finns i olika skyddsnivåer, från grundläggande till avancerade skydd. Ju högre skyddsnivå, desto mer skydd får du. Om du är en professionell eller en erfaren boxare bör du välja ett tandskydd med hög skyddsnivå för att skydda dina tänder på bästa sätt. Men är du nybörjare som bara vill slå på en boxningssäck då och då behövs inte ett avancerat skydd.

6. Munandning

Munandning är viktigt under boxningsträning och tävlingar. Tandskydd som inte tillåter munandning kan orsaka trötthet och kvävningskänslor. Därför måste du välja en som tillåter fri munandning.

boxning tandskydd bäst i test

7. Komfort

Tandskydd som inte är bekväma kan störa ditt fokus och följaktligen din prestation. Försök hitta ett som känns bekvämt och som inte skaver eller stör dig under användning. Om du har känt problem med obehag när du bär tandskydd, leta efter ett som har mjuka material.

8. Lätt att rengöra

Ett tandskydd som är svårt att rengöra kan orsaka bakterier som kan skada dina tänder och tandkött. Därför rekommenderar vi att du köper ett som är lätt att rengöra och som kan desinficeras regelbundet för att undvika infektioner och dålig hygien. Detta är fallet med all boxningsutrustning, så även boxningslindor och mitsar – allt behöver rengöras med jämna mellanrum.

För- och nackdelar med tandskydd för boxning

Fördelar

 • Skyddar tänderna: Det skyddar tänderna mot skador som kan uppstå vid slag och sparkar.
 • Minskar risken för käkskador: Tandskyddet minskar risken för käkskador genom att absorbera stötar och tryck.
 • Ökar självförtroendet: Att veta att man har ett bra tandskydd kan öka självförtroendet i ringen och minskar risken för oro och distraktion.
 • Kan förbättra prestationen: Ett bra skydd kan hjälpa till att minska trötthet i käken och förbättra andningsförmågan, vilket kan leda till bättre prestationer.

Nackdelar

 • Kan störa andningen: Tandskydd som inte tillåter fri andning kan orsaka trötthet och kvävningskänslor.
 • Kan störa tal: De kan göra det svårt att prata tydligt, vilket kan vara en nackdel särskilt under träning och sparring.
 • Kräver anpassning: Ett nytt tandskydd kan ta tid att vänja sig vid och kan kräva anpassning för att hitta rätt passform och komfort.

Vanliga frågor och svar

Vad är ett tandskydd och varför är det viktigt för boxning?

Ett tandskydd är en skyddsutrustning som placeras över tänderna för att skydda dem från skador vid slag under boxning. Det är viktigt för boxning eftersom tänderna är känsliga och kan skadas lätt under en fysisk kamp.

Hur väljer jag rätt storlek på tandskydd?

För att välja rätt storlek bör du mäta din mun och tandrad för att få en exakt passform. Du kan också välja en standardstorlek eller ett anpassat skydd som görs av tandläkare för att få den bästa passformen.

Vad är skillnaderna mellan tandskydd för boxning och tandskydd för hockey?

Tandskydd för boxning är vanligtvis mindre och täcker bara tänderna, medan tandskydd för hockey täcker även läpparna och tandköttet. Tandskydd för hockey är också vanligtvis tjockare och mer stötdämpande för att skydda mot stötar från pucken och isen.

Hur tar jag hand om mitt tandskydd?

För att ta hand om ditt tandskydd bör du tvätta det efter varje användning med tvål och vatten. För att undvika bakterieuppbyggnad bör du också desinficera det regelbundet. Undvik att utsätta det för höga temperaturer eller direkt solljus, eftersom detta kan påverka dess form och funktion.

Slutsats

Att använda tandskydd under boxning är avgörande för att skydda tänderna och minimera risken för skador. Det finns flera faktorer att tänka på när du väljer rätt tandskydd, inklusive material, passform, design, typ av tandskydd, skyddsnivå, munandning, komfort, lätthet att rengöra, livslängd och pris.

Genom att välja ett som är anpassat efter dina behov och preferenser kan du få ut det mesta av fördelarna med tandskydd och minimera risken för nackdelarna vi nämnt i artikeln.

Oavsett vilket alternativ du väljer bör du se till att tandskyddet passar korrekt och är bekvämt att använda för att kunna fokusera på din träning och prestation i ringen.


Skriven av Erik Ahlin
Skriven av Erik Ahlin

Hur vi utförde detta test

Samtliga produkter som vi rekommenderar i detta test har vi testat på egen hand. I de flesta fall får vi produkter tillskickade oss på vår begäran, och i somliga fall köper vi produkterna själva. Därefter testar vi dem en längre tid för att se om de är bra nog utifrån vår subjektiva bedömning, varpå de placeras på topplistan högst upp på den här sidan. 

Således ska du vara medveten om att våra rekommendationer är högst subjektiva, och inte rangordnade efter vad andra aktörer tycker om dem. 

Vidare, den ackompanjerade köpguiden vars syfte är att lära dig allt du behöver veta om denna produkt, så du kan ta mer genomtänkta beslut, är skriven av oss själva baserat på all kunskap vi tillskansat oss under den ovan åsyftade testperioden. Därmed måste du källhänvisa denna webbplatsadress ifall du vill citera något.

Har du frågor eller funderingar beträffande detta test får du mer än gärna kontakta oss.