HANDLA SMART. KÖP TESTVINNARE.
Vi utser tre testvinnare i varje produktsegment. Handla smart.
OM OSSKONTAKTBLOGG
 

Popnittång bäst-i-test

Skriven av Karin Stagnelius
Skriven av Karin Stagnelius
testvinnare
#1 Popnittång Rapid RP60
Bäst-i-test 2024

Popnittång bäst-i-test

Skriven av Karin Stagnelius
Skriven av Karin Stagnelius
 

1. Popnittång Rapid RP60

Popnittång Rapid RP60
 • Unikt multi-munstycke för användning av olika storlekar av blindnitar
 • Vridbart huvud för enkel åtkomst i svåråtkomliga utrymmen
 • Smart kontrollsystem och integrerat skjutmått för precision och rätt användning av blindnitar
 • Robust konstruktion med verktygskropp i gjuten aluminium och käftar i högsta stålkvalitet
 • Medföljande tillbehör som väska, blindnitar och borrar för ett komplett paket
 

2. Popnittång Rapid RP110

Popnittång Rapid RP110
 • Möjliggör enkel fastsättning av muttrar för starka sammansättningar
 • Robust konstruktion för långvarig användning
 • Ergonomiskt gummerat grepp för optimal precision
 • Medföljande nyckel för smidigt byte av munstycken
 • Kompatibel med M3-6 blindnitmuttrar för mångsidighet
 

3. Nittång Stanley 6-MR100

Nittång Stanley 6-MR100
 • Robust konstruktion för lång livslängd
 • Medföljande set av nitmunstycken och nyckel ger mångsidighet
 • Löstagbar ejektorfjäder underlättar underhåll och rengöring
 • Långa handtag för enkel klämning utan överdriven ansträngning
 • Hanterar olika storlekar av nitar för anpassning till olika projekt
Innehåll [ visa ]

Bäst popnittång → Bäst-i-test (2024) — 3 bästa blindnittänger

Blindnittänger, även kända som popnittänger, är oumbärliga verktyg när det kommer till att fästa ihop hårda material som plåt och metall. Dessa nitar och nittänger används speciellt när du endast har åtkomst till en sida av materialet, till exempel när du monterar stänkskärmar på din bil eller installerar takrännor. Med sin enkla men effektiva design är popnittänger ett populärt val bland både yrkesproffs och hobbysnickare.

I denna artikel kommer vi att ranka de bästa popnittängerna 2024. Vi kommer att undersöka olika modeller och deras specifikationer för att hjälpa dig att fatta det bästa beslutet när det gäller att köpa. Vi kommer också att diskutera för- och nackdelar med dessa verktyg, så att du kan bedöma om de passar dina behov och projekt.

Bästa popnittång 2024 — Bäst i test

10/10
EXPERTBETYG

1. Popnittång Rapid RP60

För blindnitar i storleken 3,2-4,8 mm
Popnittång Rapid RP60

När vi utförde vårt omfattande bäst-i-test av popnittänger var det en som imponerade på oss särskilt mycket och därmed knep första platsen - Rapid RP60. Denna blindnitstång har grymt bra prestanda och mångsidiga funktioner som gjorde den till ett ovärderligt verktyg för effektiv och bekymmersfri blindnitning.

En av de imponerande egenskaperna hos Rapid RP60 är dess unika multi-munstycke. Detta innovativa designelement eliminerar behovet av att byta munstycken och gör att alla blindnitar i storleken 3,2-4,8 mm kan användas. Det sparar tid och besvär för användarna och ger enkelhet och smidighet under arbetet. Med Rapid RP60 behöver du inte längre oroa dig för att ha rätt munstycke till hands - det är ett verktyg som är redo att möta olika utmaningar.

För att möjliggöra enkel åtkomst till svåråtkomliga utrymmen har Rapid RP60 ett vridbart huvud. Detta gör det möjligt att enkelt manövrera i hörn och andra trånga områden där traditionella popnittänger kan ha svårt att nå. Vi uppskattade verkligen denna funktion, eftersom den gav oss möjligheten att arbeta på svårtillgängliga platser utan att kompromissa med kvaliteten på våra blindnitar.

En annan imponerande funktion hos Rapid RP60 är det smarta kontrollsystemet. Med detta system kan du enkelt kontrollera blindnitens diameter och säkerställa att rätt storlek används för varje applikation. Dessutom har popnittången ett integrerat skjutmått som gör det möjligt att mäta nitens höjd eller materialets tjocklek. Denna precision och noggrannhet ger användarna trygghet i att de använder rätt blindnit för rätt ändamål.

När det kommer till konstruktion och materialkvalitet överträffar Rapid RP60 förväntningarna. Verktygskroppen är tillverkad av gjuten aluminium, vilket ger hållbarhet och robusthet för att klara av tuffa arbetsförhållanden. Käften är tillverkade av högsta stålkvalitet för att säkerställa pålitlig prestanda och långvarig användning. Vi uppskattade också det gummerade greppet på nittången, vilket gav oss en bekväm och stabil hantering under arbetet.

När det gäller medföljande tillbehör överraskade Rapid RP60 med sin generositet. Den levereras nämligen med en praktisk väska för enkel förvaring och transport. Dessutom inkluderar setet 150 blindnitar i olika storlekar, vilket ger användaren ett omfattande urval att arbeta med. De medföljande borrarna är också en trevlig bonus och gör att användaren kan förbereda arbetsstycket på ett smidigt sätt.

Vi måste dock nämna en potentiell negativa aspekt: det vara en inlärningskurva för att behärska det smarta kontrollsystemet och använda det på ett effektivt sätt. Det kan ta lite tid att vänja sig vid att mäta nitarnas diameter och att välja rätt inställning för varje applikation.

Mot bakgrund av detta är Popnittång Rapid RP60 riktigt bra inom blindnitning med sin effektivitet, precision och bekvämlighet. Dess unika multi-munstycke, vridbara huvud, smarta kontrollsystem och integrerade skjutmått ger användarna flexibilitet och precision för att uppnå perfekta blindnitar. Med sin robusta konstruktion och högkvalitativa material är Rapid RP60 redo att klara av krävande arbetsförhållanden. Och med det generösa setet med medföljande tillbehör, inklusive väska och blindnitar, är detta ett komplett paket för professionella och ambitiösa hantverkare.

Fördelar:

 • Unikt multi-munstycke för användning av olika storlekar av blindnitar
 • Vridbart huvud för enkel åtkomst i svåråtkomliga utrymmen
 • Smart kontrollsystem och integrerat skjutmått för precision och rätt användning av blindnitar
 • Robust konstruktion med verktygskropp i gjuten aluminium och käftar i högsta stålkvalitet
 • Medföljande tillbehör som väska, blindnitar och borrar för ett komplett paket

Nackdelar:9/10
EXPERTBETYG

2. Popnittång Rapid RP110

För M3, M4, M5 samt M6 blindnitmuttrar
Popnittång Rapid RP110

Rapid RP110 är en popnittång som tog en hedervärd tredje plats i vårt bäst-i-test. Denna nittång visade sig vara en pålitlig och effektiv lösning för fastsättning av muttrar och möjliggjorde skruvning i dessa för att skapa starka och hållbara sammansättningar.

En av de främsta fördelarna med Rapid RP110 är möjligheten att använda den för M3-6 blindnitmuttrar. Detta ger flexibilitet och anpassning för olika storlekar av muttrar och projekt. Det är en bekvämlighet som förmodligen uppskattas av yrkesproffs såväl som hobbysnickare som behöver en mångsidig nittång för olika applikationer.

Rapid RP110 imponerade även med sin hållbara konstruktion. Med helgjutna och härdade detaljer erbjuder denna nittång enastående hållbarhet och prestanda. Det är ett verktyg som kan klara av tuffa arbetsförhållanden och som kommer att vara vid din sida under lång tid framöver. Den robusta konstruktionen ger oss förtroendet att rekommendera Rapid RP110 till användare som söker en pålitlig och långvarig popnittång.

För att förbättra användarupplevelsen har Rapid utformat handtaget på RP110 med ett ergonomiskt gummerat grepp. Detta ger optimal precision och komfort vid användning. Vi uppskattade verkligen den extra kontrollen och stabiliteten som detta grepp erbjöd. Det gör arbetet mindre tröttande och minskar risken för att tången glider ur händerna under användning.

När det gäller tillbehör kommer Rapid RP110 med en praktisk nyckel för att byta munstycken. Detta gör det enkelt att byta mellan olika storlekar av blindnitmuttrar och ökar flexibiliteten i dina projekt. Det är en tidsbesparande fördel som vi verkligen uppskattade och som underlättade vår arbetsprocess.

Därmed är Popnittång Rapid RP110 en pålitlig och hållbar lösning för enkel fastsättning. Dess robusta konstruktion och användarvänliga funktioner gör den till ett utmärkt val för både yrkesproffs och hobbysnickare. Det ergonomiska gummerade greppet ger optimal precision, medan medföljande nyckel underlättar bytet av munstycken.

Fördelar:

 • Möjliggör enkel fastsättning av muttrar för starka sammansättningar
 • Robust konstruktion för långvarig användning
 • Ergonomiskt gummerat grepp för optimal precision
 • Medföljande nyckel för smidigt byte av munstycken
 • Kompatibel med M3-6 blindnitmuttrar för mångsidighet

Nackdelar:8/10
EXPERTBETYG

3. Nittång Stanley 6-MR100

Med 4 st. nitmunstycken
Nittång Stanley 6-MR100

En av de första egenskaperna som fångade vår uppmärksamhet var dess robusta konstruktion. Tillverkad med högsta kvalitet, kändes denna popnittång stadig och tålig i händerna. Vi uppskattade verkligen dess förmåga att motstå hårt arbete och att hålla länge utan att förlora prestanda. Med Nittång Stanley 6-MR100 kan du vara säker på att du investerar i ett verktyg som kommer att vara vid din sida under lång tid framöver.

En annan funktion som vi fann särskilt användbar var det medföljande setet med fyra nitmunstycken och nyckel i handtaget. Detta tillhandahöll en imponerande mångsidighet och gjorde det möjligt att använda olika storlekar av nitar för olika projekt och material. Att kunna byta ut nitmunstycket med lätthet och utan extra verktyg var en tidssparande fördel som vi verkligen uppskattade. Det gav oss flexibilitet och möjlighet att anpassa nittången efter våra specifika behov.

Vi var också glada över att upptäcka att Nittång Stanley 6-MR100 var utrustad med en löstagbar ejektorfjäder. Detta gjorde det enkelt att tömma och rengöra verktyget efter användning. Det är en funktion som inte bara underlättar underhållet utan också bidrar till att förlänga livslängden på popnittången. Vi tycker om när verktyg är utformade med användarvänlighet i åtanke, och denna funktion visar att tillverkarna verkligen tänkte på detaljerna.

När det gäller användarupplevelsen var vi nöjda med de långa handtagen på Stanley 6-MR100. Dessa ergonomiska handtag gjorde det enkelt att klämma ihop nittången med minimal ansträngning. Vi uppskattade verkligen den extra bekvämligheten som de långa handtagen erbjöd, särskilt vid längre arbetspass. Detta gjorde arbetet mindre tröttande och minskade risken för obehag i händerna.

Med möjligheten att använda nitar med olika diametrar, från 2 mm (3/32") upp till 5 mm (3/16"), var denna popnittång verkligen anpassningsbar för olika material och projekt. Dock kan det vara värt att notera att om du huvudsakligen arbetar med mycket tunna material, kan de större nitar som denna modell hanterar vara överdimensionerade och inte ge den bästa fästningen. Det är något att tänka på för personer med specifika behov.

Således är Stanley 6-MR100 en pålitlig och mångsidig popnittång som imponerar med sin robusta konstruktion och långa livslängd. Dess medföljande set av nitmunstycken och nyckel i handtaget ger användarna flexibilitet att anpassa verktyget efter olika projekt och material. Den löstagbara ejektorfjädern underlättar underhåll och rengöring, medan de långa handtagen och möjligheten att hantera olika storlekar av nitar förbättrar användarupplevelsen.

Fördelar:

 • Robust konstruktion för lång livslängd
 • Medföljande set av nitmunstycken och nyckel ger mångsidighet
 • Löstagbar ejektorfjäder underlättar underhåll och rengöring
 • Långa handtag för enkel klämning utan överdriven ansträngning
 • Hanterar olika storlekar av nitar för anpassning till olika projekt

Nackdelar:Innan du köper en popnittång — Tänk på dessa 5 faktorer

Att välja rätt popnittång kan vara avgörande för dina projekt där du behöver fästa ihop material som plåt och metall på ett säkert och hållbart sätt. För att hjälpa dig i ditt beslut har vi sammanställt en köpguide med 5 viktiga faktorer att överväga innan du köper. Läs vidare för att lära dig mer om dessa faktorer och få insikter som kan guida dig till det bästa valet.

1. Typ av material och tjocklek

När du väljer en popnittång är det viktigt att ta hänsyn till det material du kommer att arbeta med och dess tjocklek. Olika nittänger har olika kapacitet när det gäller att hantera olika materialtjocklekar. Att välja rätt nittång för ditt specifika material är avgörande för att uppnå starka och hållbara fästen.

För tunnare material, som tunnplåt eller aluminium, kan det vara fördelaktigt att välja en nittång som är speciellt utformad för att hantera just dessa material. Dessa modeller tenderar att ha en lägre kapacitet när det gäller att hantera tjockare material, men de kan erbjuda en mer exakt och kontrollerad nitning för tunnare material.

Å andra sidan, om du arbetar med tjockare och mer robusta material, som stål eller rostfritt stål, behöver du en nittång med högre kapacitet. Det är således viktigt att kontrollera att den valda nittången kan hantera den specifika tjockleken på det material du kommer att använda den på. Att använda en nittång med för låg kapacitet för ditt material kan leda till svaga fästen eller till och med misslyckade nitningar.

De bästa popnittängerna har en justerbar nitkraft eller olika munstycken som gör det möjligt att anpassa sig till olika materialtjocklekar. Detta kan vara en fördel om du kommer att arbeta med olika projekt och behöver flexibilitet.

2. Nitstorlek och kompatibilitet

När det gäller popnittång är det viktigt att ta hänsyn till nitstorlek och kompatibilitet. Nitstorlekar kan variera och olika projekt kan kräva olika storlekar av nitar. Att välja en nittång som kan hantera de specifika nitstorlekarna du behöver är avgörande för att uppnå önskat resultat.

Först och främst är det viktigt att kontrollera vilka nitstorlekar den valda popnittången kan hantera. Vissa modeller har nämligen en fast kapacitet och kan enbart användas med en specifik storlek av nitar. Det kan vara viktigt att se över vilka storlekar som är mest vanliga för dina projekt och välja en nittång som kan hantera dessa storlekar.

Andra popnittänger har en mer mångsidig kapacitet och kan hantera olika storlekar av nitar. Dessa modeller kommer ofta med utbytbara munstycken som gör det möjligt att anpassa sig till olika nitstorlekar. Detta ger dig flexibilitet och möjligheten att arbeta med olika storlekar av nitar utan att behöva investera i flera olika nittänger.

3. Konstruktion och hållbarhet

En popnittång är ett verktyg som förväntas hålla länge och klara av krävande arbetsförhållanden. Därför är det viktigt att överväga konstruktionen och hållbarheten hos den nittång du överväger att köpa. Titta efter modeller som har en robust konstruktion med högkvalitativa material som kan motstå påfrestningar och slitage. En välbyggd och hållbar modell kommer inte bara att vara mer pålitlig utan också spara dig tid och pengar på lång sikt.

4. Ergonomi och användarvänlighet

Att arbeta med en popnittång kan vara fysiskt krävande, särskilt om du använder den under längre tid. Därför är det viktigt att välja en nittång som är ergonomiskt utformad och erbjuder en användarvänlig upplevelse.

Ett bekvämt handtag är en viktig del av en ergonomin. Leta efter modeller med handtag som är utformade för att passa bekvämt i handen och som ger ett bra grepp. Det är viktigt att handtaget inte är för smalt eller för brett, och att det ger tillräckligt med stöd för att minska trötthet och ansträngning i händerna.

Vidare kan en ergonomisk popnittång ha funktioner som bidrar till användarvänligheten. Det kan inkludera enkel åtkomst till kontroller och spärrmekanismer, smidiga och lättrörliga rörelser för att utlösa nitten, och eventuellt en viktfördelning som minimerar belastningen på handleden.

En annan aspekt att tänka på är vikten. En tung nittång kan bli tröttande att använda under längre tid, medan en lättare tång kan vara mer behaglig att hantera. Dock är det viktigt att hitta en balans mellan vikt och hållbarhet. En alltför lätt tång kan nämligen vara mindre robust och möjligen inte klara av krävande arbetsförhållanden.

5. Säkerhetsfunktioner

En vanlig säkerhetsfunktion hos popnittänger är en spärrmekanism. Denna mekanism förhindrar oavsiktlig utlösning av nitten och kräver att användaren aktivt trycker på spärren för att frigöra nitten. Detta minskar risken för att nitten ska utlösas av misstag och orsaka skador på användaren eller omgivningen.

En annan säkerhetsfunktion kan vara möjligheten att låsa och låsa upp nittången. Detta kan vara särskilt användbart för säker förvaring eller transport av verktyget. Genom att låsa tången kan du förhindra oavsiktlig användning och minska risken för skador när verktyget inte används.

popnittång bäst i test

Vanliga frågor och svar om popnittång

Vilka material kan jag använda en popnittång på?

De kan användas på olika material som plåt, metall, aluminium och stål.

Vilka storlekar av nitar kan jag använda med en blindnittång?

Storlekarna på nitar som kan användas varierar beroende på modellen. Vissa popnittänger har en fast kapacitet för specifika storlekar, medan andra modeller kan ha utbytbara munstycken för att hantera olika storlekar. Kontrollera alltid dess specifikationer för att se vilka storlekar den är kompatibel med.

Kan jag använda den för att ta bort nitar?

De flesta är utformade för att sätta fast nitar och inte för att ta bort dem. För att ta bort nitar kan du använda en speciell borr eller ett annat verktyg som är avsett för ändamålet.

Vilka är fördelarna med att använda en popnittång?

En popnittång gör det möjligt att fästa ihop material när du bara har åtkomst till en sida. Det är ett snabbt och effektivt sätt att skapa starka och hållbara fästen utan att behöva använda skruvar eller svetsning. Dessutom kan popnitar vara lättare och mer kostnadseffektiva än andra fästmetoder.

Kan jag använda en popnittång för att fästa olika delar av en bil?

Ja, det kan vara ett användbart verktyg för att fästa olika delar av en bil, såsom stänkskärmar.


Skriven av Karin Stagnelius
Skriven av Karin Stagnelius

Hur vi utförde detta test

Samtliga produkter som vi rekommenderar i detta test har vi testat på egen hand. I de flesta fall får vi produkter tillskickade oss på vår begäran, och i somliga fall köper vi produkterna själva. Därefter testar vi dem en längre tid för att se om de är bra nog utifrån vår subjektiva bedömning, varpå de placeras på topplistan högst upp på den här sidan. 

Således ska du vara medveten om att våra rekommendationer är högst subjektiva, och inte rangordnade efter vad andra aktörer tycker om dem. 

Vidare, den ackompanjerade köpguiden vars syfte är att lära dig allt du behöver veta om denna produkt, så du kan ta mer genomtänkta beslut, är skriven av oss själva baserat på all kunskap vi tillskansat oss under den ovan åsyftade testperioden. Därmed måste du källhänvisa denna webbplatsadress ifall du vill citera något.

Har du frågor eller funderingar beträffande detta test får du mer än gärna kontakta oss.