HANDLA SMART. KÖP TESTVINNARE.
Vi utser tre testvinnare i varje produktsegment. Handla smart.
OM OSSKONTAKTBLOGG
 

Spisbränsle bäst-i-test

Skriven av Karin Stagnelius
Skriven av Karin Stagnelius
testvinnare
#1 Spisbränsle nitor 1L
Bäst-i-test 2024

Spisbränsle bäst-i-test

Skriven av Karin Stagnelius
Skriven av Karin Stagnelius
 

1. Spisbränsle nitor 1L

Spisbränsle nitor 1L
 • Sot- och rökfritt spisbränsle
 • Lång brinntid på cirka 4 timmar
 • Högkvalitativt och pålitligt bränsle
 • Går att köpa i storpack
Nackdelar:
 • Högt brandrisk och kräver försiktig hantering och förvaring
 

2. Spisbränsle karneval 1L

Spisbränsle karneval 1L
 • Ren naturprodukt framställd av förnyelsebara råvaror
 • Brinner jämnt och kontrollerat vilket ger en stabil värme
 • Lång brinntid på cirka 4 timmar
 • Utmärkt val för grillning och matlagning över öppen eld
Innehåll [ visa ]

Spisbränsle → Bäst-i-test (2024) — Komplett guide

Med den ökande trenden av skorstenslösa spisar och kaminer har det blivit allt viktigare att hitta det bästa spisbränslet för att få den optimala effekten. Men det är inte bara skorstenslösa spisar som kräver speciellt spisbränsle – dekorativa spisar, etanolkaminer, eldfat, dekorationsbrasor och andra typer av spisar kräver också specifika bränslen för att fungera på bästa möjliga sätt.

Därför har vi sammanställt en omfattande djupdykande guide över de bästa spisbränslena 2024, i synnerhet för skorstenslösa, dekorativa spisar samt kaminer.

Bästa spisbränsle 2024 — Bäst i test

9/10
EXPERTBETYG

1. Spisbränsle nitor 1L

Både sot- och rökfritt
Spisbränsle nitor 1L

Vi hade höga förväntningar på Spisbränsle Nitor 1L och den lyckades verkligen imponera på oss. Detta är ett högkvalitativt bränsle som är perfekt för skorstenslösa mobila spisar och kaminer.

En av de mest imponerande egenskaperna hos Nitor är dess sot- och rökfria egenskaper. Vi upplevde inte någon rök eller sot under vår användning, vilket gjorde upplevelsen mycket trevligare. Vi uppskattade också att 1 liter brinner i cirka 4 timmar, vilket är en tillräckligt lång tid för en lång kvällssession. Använder du även en kaminfläkt så kommer värmen fördedas än mer effektivt.

Det är dock viktigt att notera att Spisbränsle Nitor är högst brandfarligt och kan orsaka allvarlig ögonirritation. Detta kräver en viss försiktighet vid hantering och lagring. Vi rekommenderar att förpackningen alltid är väl tillsluten när den inte används och att den förvaras oåtkomligt för barn. Vi uppmuntrar också användare att undvika värme, heta ytor, gnistor och andra antändningskällor på grund av den höga brandrisken.

Det finns dock inget tvivel om att Spisbränsle Nitor är ett kvalitetsbränsle som är väl värt investeringen. Dess sot- och rökfria egenskaper, tillsammans med dess långa brinntid, gör det till ett utmärkt val för alla typer av kaminer och dekorationsbrasor. Vi rekommenderar detta till alla som söker högkvalitativt och pålitligt bränsle för sin skorstenslösa mobila spis eller kamin.

Fördelar:

 • Sot- och rökfritt spisbränsle
 • Lång brinntid på cirka 4 timmar
 • Högkvalitativt och pålitligt bränsle
 • Går att köpa i storpack

Nackdelar:

 • Högt brandrisk och kräver försiktig hantering och förvaring


9/10
EXPERTBETYG

2. Spisbränsle karneval 1L

Framställd av förnyelsesbara råvaror
Spisbränsle karneval 1L

Detta spisbränsle är speciellt utformat för skorstenslösa dekorativa spisar, kaminer och öppna kärl, och är en ren naturprodukt som är framställd av förnyelsebara råvaror. Därmed är det betydligt mer miljövänligt än många andra spisbränslen.

En av de mest imponerande egenskaperna hos just detta är dess brinntid på cirka 4 timmar. Detta gör det till ett utmärkt val för t.ex. etanolkaminen. Vi uppskattade också att det brinner jämnt och kontrollerat, vilket ger en stabil värme.

Det är dock viktigt att notera att detta är klassat som farligt gods eftersom det är brandfarligt och en komprimerad gas. Detta innebär att det krävs viss försiktighet vid hantering och lagring. Det är också viktigt att förvara spisbränslet utom räckhåll för barn och husdjur.

Sammanfattningsvis är vi imponerade av Spisbränsle karneval 1L och rekommenderar det till alla som söker ett pålitligt och effektivt bränsle för t.ex. kaminer och öppna kärl. Tack vare dess långa brinntid och pålitliga prestanda är det ett utmärkt val för alla som vill njuta av en lång eldning.

Fördelar:

 • Ren naturprodukt framställd av förnyelsebara råvaror
 • Brinner jämnt och kontrollerat vilket ger en stabil värme
 • Lång brinntid på cirka 4 timmar
 • Utmärkt val för grillning och matlagning över öppen eld

Nackdelar:Tänk på detta innan du köper spisbränsle

När man ska köpa spisbränsle är det viktigt att ta hänsyn till flera faktorer för att hitta det bästa alternativet för dina behov och önskemål. Här är sju viktiga faktorer att tänka på innan du köper:

1. Brinntid

Brinntiden på spisbränslet är en viktig faktor att tänka på när du köper bränsle. Brinntiden påverkas av flera faktorer, inklusive storleken på bränslet och dess densitet. Ju större och tätare bränslet är, desto längre brinntid har det vanligtvis.

Om du planerar att använda spisbränslet under en längre tid kan det vara en god idé att välja bränsle med en längre brinntid. På så sätt behöver du inte fylla på lika ofta.

När du väljer bränsle med hänsyn till brinntiden är det också viktigt att tänka på den totala mängden bränsle som du behöver. Om du har en större spis eller kamin behöver du vanligtvis mer bränsle för att hålla den igång under en längre tid. Därför kan det vara en bra idé att välja bränsle med en längre brinntid och i större förpackningar, förslagsvis 5 liter, 10 liter eller ett storpack med flera flaskor.

spisbränsle bäst i test

2. Värmeutveckling

Beroende på vad du ska använda spisbränslet till, kan det vara viktigt att välja bränsle som genererar tillräckligt med värme. Om du till exempel ska laga mat eller grilla behöver du bränsle som kan uppnå höga temperaturer för att maten ska tillagas ordentligt.

Gas är ett bränsle som kan ge en hög värmeutveckling och är därför ett populärt val för grillning och matlagning. Träkol är också ett populärt val för grillning eftersom det kan generera höga temperaturer och ger en unik smak till maten.

När du väljer spisbränsle med hänsyn till värmeutveckling är det också viktigt att tänka på hur lätt det är att kontrollera värmen.

3. Miljöpåverkan

Miljöpåverkan är en faktor som vi bör tänka på allt mer när vi väljer vårt spisbränsle. Många av de traditionella bränslena, såsom kol och briketter, har en hög klimatpåverkan på grund av utsläpp av växthusgaser och annan miljöpåverkan. Därför är det viktigt att vi gör vårt bästa för att välja bränslen som är mer hållbara och miljövänliga.

En av de mest miljövänliga spisbränslena på marknaden idag är pellets, som t.ex. används i pelletskaminer utan skorsten. Dessa är tillverkade av förnybara råvaror som sågspån och flis från skogsavverkning, och är mycket effektiva och renare än många andra bränslen. De har också en lägre klimatpåverkan än traditionella bränslen som kol och briketter.

Bioetanol är ett annan miljövänligt och hållbart spisbränsle. Det är tillverkat av förnybara källor såsom sockerrör eller majs, och har en mycket ren förbränning. Bioetanol är också mycket effektivt, vilket gör det till ett utmärkt val för alla som söker ett miljövänligt alternativ.

Så tänk på att välja en som är tillverkad av förnyelsebara källor och minimal miljöpåverkan. Det är också en god idé att välja en bränsletyp som är lätt att förvara och hantera, så att du kan använda det på ett säkert sätt och minimera risken för brand eller andra olyckor.


Skriven av Karin Stagnelius
Skriven av Karin Stagnelius

Hur vi utförde detta test

Samtliga produkter som vi rekommenderar i detta test har vi testat på egen hand. I de flesta fall får vi produkter tillskickade oss på vår begäran, och i somliga fall köper vi produkterna själva. Därefter testar vi dem en längre tid för att se om de är bra nog utifrån vår subjektiva bedömning, varpå de placeras på topplistan högst upp på den här sidan. 

Således ska du vara medveten om att våra rekommendationer är högst subjektiva, och inte rangordnade efter vad andra aktörer tycker om dem. 

Vidare, den ackompanjerade köpguiden vars syfte är att lära dig allt du behöver veta om denna produkt, så du kan ta mer genomtänkta beslut, är skriven av oss själva baserat på all kunskap vi tillskansat oss under den ovan åsyftade testperioden. Därmed måste du källhänvisa denna webbplatsadress ifall du vill citera något.

Har du frågor eller funderingar beträffande detta test får du mer än gärna kontakta oss.