HANDLA SMART. KÖP TESTVINNARE.
Vi utser tre testvinnare i varje produktsegment. Handla smart.
OM OSSKONTAKTBLOGG
 

Stångtennis bäst-i-test

Skriven av Erik Ahlin
Skriven av Erik Ahlin
testvinnare
#1 Flack Stångtennis
Bäst-i-test 2024

Stångtennis bäst-i-test

Skriven av Erik Ahlin
Skriven av Erik Ahlin
 

1. Flack Stångtennis

Flack Stångtennis
 • Utmärkt kvalitet och hållbarhet
 • Stilren och attraktiv design
 • Engagerande spelupplevelse för hela familjen
 • Justerbar stång i höjd mellan ca 150-165 cm
 • 2 st racketar ingår
 • Stabil fotplatta för stadig placering i marken
 

2. Mookie Set Classic

Mookie Set Classic
 • Justerbar stång i höjd upp till 1,6 meter för anpassning till olika spelare
 • Delbar stång i 3 sektioner för enkel transport och förvaring
 • Medföljande kraftspels-spiral ger extra spänning och fart
 • Äkta tennisboll som tål kraftiga slag för en autentisk spelupplevelse
 • Hållbara racketar för pålitlig och robust utrustning
 • Möjlighet att utveckla hand-ögonkoordination och finmotorik
 • Stabil bas med integrerad markpinne för säker förankring i marken
Nackdelar:
 • Dyrt
 

3. Spring Summer Stångtennis

Spring Summer Stångtennis
 • Speciellt utformat för barn från 3 år
 • Perfekt för att skapa glädje och skratt under sommardagar i trädgården
 • Stimulerar barns koordination, styrka och grovmotorik
 • Lätt att montera och snabbt att komma igång med spelet
Innehåll [ visa ]

Bäst stångtennis → Bäst-i-test (2024) — Roligt sommarspel!

Stångtennis är ett utomhusspel där två spelare försöker slå en boll runt en vertikal stång genom att snurra den i motsatt riktning. Målet är att få bollen att vira runt stången och snurra åt motsatt håll än motståndarens rörelse. Detta spel kräver snabbhet, precision och smidighet, och kan spelas på gräsplaner, i trädgårdar eller på sandstränder.

Det är en sport som har vuxit i popularitet de senaste åren och lockar både barn och vuxna att delta i spännande matcher och utmana varandra i snabbhet och precision. Om du är nyfiken på att lära dig mer om denna lek och vill veta vilken stångtennis-utrustning som är bäst att köpa inför sommarsäsongen 2024, har du kommit rätt. I denna artikel kommer vi att gå igenom för- och nackdelar med olika stångtennis-set, så att du kan göra ett informerat val och hitta det perfekta setet för dina behov.

Bästa stångtennis 2024 — Bäst i test

10/10
EXPERTBETYG

1. Flack Stångtennis

Bästa stångtennis-setet 2024
Flack Stångtennis

Flack Stångtennis erbjuder en lekfull och aktiv spelupplevelse för hela familjen. Det är det perfekta sommarspelet och utomhusspelet för dem som letar efter roligt och underhållande tidsfördriv. Oavsett om ni befinner er i trädgården eller på stranden, kommer detta tennis på stång-set att engagera både små och stora spelare.

Det består av en stolpe med ett rep och en tennisboll längst ut, tillsammans med två tennisracketar. Genom att placera stolpen i gräset eller sanden kan spelet börja. Stången är justerbar och kan varieras mellan ca 150-165 cm i höjd. Den står stadigt tack vare en robust fotplatta som ger stabilitet under matcherna. Detta sett vann förstaplatsen i vårt bäst-i-test just på grund av den justerbara stången, vilket gör att man kan spela på det oavsett längd.

Det som dock imponerar oss mest med Flack är dess utmärkta kvalitet. Materialen är noga utvalda för att garantera en hållbar och pålitlig spelupplevelse. Från den stabila stången till det starka repet och de tåliga racketarna, är detta set konstruerat för att klara av intensivt spel och tål utmaningarna som stångtennis har att erbjuda. Ni kan vara säkra på att ni får valuta för pengarna med detta högkvalitativa set.

En annan fördel med Flack är dess snygga design. Det stilrena utseendet gör att det passar perfekt i trädgården eller på stranden. Det blir en attraktiv och inbjudande syn för spelarna och lockar till en trevlig spelupplevelse. Utan tvekan kommer detta set att bli ett uppskattat tillskott till ert utomhusutrymme.

Dock kan det vara bra att notera att detta set endast inkluderar en tennisboll. För dem som önskar fler bollar för längre spel eller som reserv, kan det vara nödvändigt att köpa ytterligare bollar separat.

Sammanfattningsvis är Flack en oslagbar vinnare när det gäller stångtennis-set. Dess enastående kvalitet, stilrena design och engagerande spelupplevelse gör det till det ultimata valet för familjens sommarspel. Var medveten om att endast en tennisboll ingår i setet. Men denna mindre nackdel kan inte överskugga den övergripande imponerande kvaliteten. Detta set är därmed ett måste för alla som vill ha kul och njuta av spelet i sommarsolen.

Fördelar:

 • Utmärkt kvalitet och hållbarhet
 • Stilren och attraktiv design
 • Engagerande spelupplevelse för hela familjen
 • Justerbar stång i höjd mellan ca 150-165 cm
 • 2 st racketar ingår
 • Stabil fotplatta för stadig placering i marken

Nackdelar:9/10
EXPERTBETYG

2. Mookie Set Classic

Stången kan justeras i höjd upp till 1,6 meter
Mookie Set Classic

Mookie Set Classic erbjuder en mängd imponerande funktioner som bidrar till en fantastisk spelupplevelse. En av dess framstående egenskaper är den justerbara stången, som kan anpassas i höjd upp till 1,6 meter. Detta gör det möjligt för spelare i olika åldrar och längder att delta och njuta av spelet på sina egna villkor. Dessutom kan stången delas upp i 3 sektioner, vilket gör transport och förvaring smidigt och enkelt.

Det medföljande setet innehåller en kraftspels-spiral som snöret är fäst vid, vilket ger bollen extra spänning och fart. Tillsammans med den äkta tennisbollen, som tål kraftfulla slag, ger detta set en autentisk känsla och möjliggör intensiva och spännande matcher. Racketerna är konstruerade med hållbarhet i åtanke, vilket ger spelarna en pålitlig och robust utrustning som klarar av alla utmaningar som stångtennisen har att erbjuda, du kan t.o.m. använda ett vanligt tennisracket om du har för extra känsla.

Mookie Set Classic är inte bara en lekfull aktivitet, det är också en möjlighet för yngre spelare att utveckla sin hand-ögonkoordination och finmotorik. Genom att slå bollen runt stången tränar de sin precision och timing, vilket kan ha positiva effekter på deras övergripande motoriska färdigheter. Det är en engagerande och utmanande upplevelse som kan hjälpa barnen att utveckla sina färdigheter på ett roligt sätt.

Detta stångtennis-set är också perfekt för användning i trädgården eller på en lekplats. Basen är stabil och innehåller en integrerad markpinne för att säkerställa en fast förankring i marken. Du behöver bara ställa upp och justera stången, och du är redo att sätta igång med spelet. Detta gör det till en flexibel och bekväm lösning för utomhuslek och ger möjlighet till spontana och glädjefyllda stunder med familj och vänner.

För att ge en överblick över dimensionerna är måtten på Mookie Set Classic (monterad) 46,6 x 9,6 x 140 cm (B x D x H). Det är en kompakt och portabel design som kan anpassas till olika utrymmen och behov. Med rekommendationen från 5 år och uppåt är detta set lämpligt för barn i olika åldersgrupper, vilket gör det till ett populärt val för familjer med barn i olika åldrar.

Summa summarum är Mookie Set Classic ett imponerande stångtennis-set som erbjuder timmar av nöje och glädje för hela familjen. Med dess justerbara stång, kraftspels-spiral, äkta tennisboll och hållbara racketar, är detta ett komplett set för en autentisk spelupplevelse.

Fördelar:

 • Justerbar stång i höjd upp till 1,6 meter för anpassning till olika spelare
 • Delbar stång i 3 sektioner för enkel transport och förvaring
 • Medföljande kraftspels-spiral ger extra spänning och fart
 • Äkta tennisboll som tål kraftiga slag för en autentisk spelupplevelse
 • Hållbara racketar för pålitlig och robust utrustning
 • Möjlighet att utveckla hand-ögonkoordination och finmotorik
 • Stabil bas med integrerad markpinne för säker förankring i marken

Nackdelar:

 • Dyrt


8/10
EXPERTBETYG

3. Spring Summer Stångtennis

Billigaste alternativet för barn
Spring Summer Stångtennis

Med enkel montering av stångtennisstången i gräsmattan är du redo att bjuda in familj och vänner till en rolig och svettig match. Detta set är speciellt utformat för barn från 3 år och ger dem en möjlighet att utveckla sin koordination, styrka och grovmotorik på ett underhållande sätt.

En av de stora fördelarna med Spring Summer Stångtennis är dess anpassning för yngre barn. Med åldersrekommendationen från 3 år kan även de minsta familjemedlemmarna delta och ha kul. Detta är ett utmärkt sätt att introducera dem till utomhusaktiviteter och främja deras fysiska utveckling samtidigt som de har roligt.

Stångtennis är en lekfull sport som erbjuder en hälsosam utmaning för barn. Genom att slå bollen runt stången utvecklar de sin koordination och precision. Det är en aktivitet som engagerar dem både fysiskt och mentalt samtidigt som de lär sig att spela i en grupp och följa regler. Det är verkligen en underhållande och lärorik upplevelse för de yngre spelarna.

Ett av de positiva aspekterna med Spring Summer är att det är lätt att montera och sätta upp. Det finns inget behov av komplicerade verktyg. Du kan snabbt komma igång med spelet och njuta av aktiviteten direkt. Detta är särskilt fördelaktigt om du vill ha en snabb och enkel utomhuslek för att underhålla barnen eller bjuda in vänner till en spontan match.

Med det sagt finns det en aspekt som kan vara mindre fördelaktiga för vissa personer: storleken på stångtennisbollen vara lite för liten för de allra minsta barnen. Det kan således vara svårt för dem att träffa bollen med racketen och de kan känna frustration när de inte når önskat resultat.

Med det sagt är Spring Summer Stångtennis en underhållande och aktiv utomhusaktivitet som erbjuder glädje och motion för barn. Det är lätt att montera och passar perfekt för att ha roligt i trädgården under sommardagarna. Med dess fokus på koordination och styrka ger det barnen en chans att utvecklas fysiskt samtidigt som de har kul. Var medveten om att bollens storlek kan vara utmanande för de allra minsta barnen, men överlag är detta ett bra stångtennis-set som kan ge timmar av familjens lek och skratt.

Fördelar:

 • Speciellt utformat för barn från 3 år
 • Perfekt för att skapa glädje och skratt under sommardagar i trädgården
 • Stimulerar barns koordination, styrka och grovmotorik
 • Lätt att montera och snabbt att komma igång med spelet

Nackdelar:Innan du köper stångtennis — Tänk på dessa 5 faktorer

När det gäller att köpa stångtennis-set finns det olika alternativ att välja mellan. Det är viktigt att tänka på kvalitet och hållbarhet när du letar efter det bästa setet för dina behov. Ett bra set bör inkludera en stadig stång, en hållbar boll och ett robust rep eller snöre. Du kan också överväga om du vill ha ett set som är lätt att montera och transportera, särskilt om du planerar att ta med det på sommarens picknickar eller campingresor.

Nedan går vi igenom samtliga faktorer du bör tänka på:

1. Kvalitet och hållbarhet

Kvalitet och hållbarhet är avgörande faktorer att tänka på när du väljer stångtennis-set. När du investerar i en uppsättning, vill du vara säker på att den kommer att stå emot slitage och ge dig en pålitlig spelupplevelse under lång tid framöver.

En viktig aspekt att titta på är materialen som används i stången, repet och bollen. Det är viktigt att de är tillverkade av robusta och hållbara material som kan motstå kraften och påfrestningen från spelet. Stången bör vara tillverkad av hållbar metall eller kraftig plast som inte böjer sig eller går sönder vid användning. Repet bör vara starkt och säkert fästat vid stången för att undvika att det går av under spelet. Bollen bör vara tillverkad av slitstarkt gummi eller liknande material som kan hantera upprepade slag och snurrar runt stången.

För att få en uppfattning om kvaliteten på stångtennis-setet kan det vara värdefullt att läsa recensioner från andra kunder och undersöka tillverkarens rykte. Ta reda på om tidigare kunder har varit nöjda med kvaliteten och om setet har hållit upp bra över tiden. Om tillverkaren har ett gott rykte för att producera pålitliga och hållbara produkter, är det oftast en god indikation på att du kan förvänta dig hög kvalitet.

2. Storlek och justerbarhet

Du vill vara säker på att storleken på setet passar perfekt för ditt spelområde och att det kan stå stadigt under intensiva matcher. Dessutom kan en justerbar stång vara en fördel om du vill anpassa höjden efter spelarnas åldrar och längder.

Först och främst är det viktigt att titta på storleken på själva setet. Måtten kan variera mellan olika modeller, så se till att välja ett set som passar i din trädgård, på din terrass eller på den plats där du planerar att spela stångtennis. Det bör finnas tillräckligt med utrymme runt setet för spelarna att röra sig bekvämt och för att undvika skador på omgivande föremål.

En justerbar stång kan som sagt vara en fördel när du spelar med spelare i olika åldrar och längder. Med möjligheten att anpassa höjden kan du ge yngre spelare en mer bekväm spelupplevelse och säkerställa att de kan delta fullt ut. Detta gör också att setet kan växa med spelarna över tiden, vilket gör det till en hållbar investering som kan användas under lång tid framöver.

Det är viktigt att notera att även om justerbara stänger ger flexibilitet, kan de vara mindre stabila än fasta stänger. Därför bör du välja ett set med en robust konstruktion som kan hålla stången på plats och minimera risken för att att det vinglar eller vobblar under spelet. En stabil bas och rätt balans är viktigt för att säkerställa att stången står stadigt och att spelarna kan fokusera på spelet utan distraktioner.

3. Portabilitet och enkel montering

Om du planerar att använda setet på olika platser eller vill kunna transportera det lätt, är det viktigt att titta på hur smidigt det är att montera och demontera setet samt hur enkelt det är att ta med sig.

 • Enkel montering är avgörande för att få snabb tillgång till spelet och för att undvika onödig frustration. Titta på setets konstruktion och se om det kommer med tydliga monteringsinstruktioner. De olika delarna bör vara lätta att sätta ihop och fästa på plats, även utan avancerade verktyg. En snabb och smidig montering gör att du kan komma igång med spelet på nolltid och njuta av stångtennis utan krångel.
 • Portabilitet är särskilt viktigt om du vill kunna ta med stångtennis-setet till olika platser, t.ex. stranden. Vissa set är speciellt utformade för enkel transport. De kan delas upp i mindre sektioner eller komma med en förvaringsväska eller bärväska för att du enkelt ska kunna bära med dig setet. Detta gör det möjligt att ta med spelet till parken, stranden, en picknick eller till och med på semester utan att det blir opraktiskt eller krångligt.
 • Förvaringsmöjligheter är också viktiga att beakta. Se om setet kommer med en förvaringsväska eller om det är kompakt och enkelt att förvara när det inte används. Det är praktiskt att kunna hålla alla delar organiserade och skyddade när de inte är i användning.

4. Tillbehör och extra funktioner

När du köper ett stångtennis-set är det värt att titta på vilka tillbehör och extra funktioner som medföljer för att få ut det mesta av spelet.

 • Reservbollar: Vissa set kan komma med extra bollar, vilket är praktiskt om du vill ha reservbollar eller om du spelar intensiva matcher där bollar kan gå förlorade eller skadas. Att ha extra bollar till hands håller spelet igång utan avbrott och du behöver inte oroa dig för att snabbt behöva köpa nya bollar.
 • Racketar: Ytterligare racketar kan också vara en fördel om du planerar att spela med fler än två spelare eller om du vill ha extra racketar som backup. Det ger fler möjligheter att organisera spel och involvera fler deltagare.
 • Förvaringspåse: Förvaringspåsar eller väskor kan vara praktiska för att hålla allt organiserat och skyddat när setet inte används. En speciell förvaringspåse kan göra det enkelt att bära med sig setet till olika platser och hålla allt på ett ställe för enkel åtkomst.

En inbyggd markpinne eller stabiliserande bas kan också vara fördelaktigt för att säkerställa att stången står stadigt och inte vobblar eller faller under spelet. Det ger extra stabilitet och gör att du kan fokusera på spelet utan distraktioner.

5. Åldersrekommendation och användarvänlighet

För att skapa en optimal spelupplevelse är det viktigt att setet är anpassat efter spelarnas åldrar och färdighetsnivåer.

Åldersrekommendationen är en vägledning för att hjälpa dig att välja ett set som är säkert och lämpligt för ditt barn. Vissa stångtennis-set är speciellt utformade för yngre barn, med mindre och lättare racketar och anpassad stånghöjd för att passa deras storlek och motoriska förmågor. Det är viktigt att respektera åldersrekommendationerna för att undvika olyckor och ge barnet en positiv och säker spelupplevelse.

Användarvänligheten är en annan viktig faktor att överväga. Setet bör vara lätt att använda och hantera för spelarna, oavsett ålder och färdighetsnivå. Kolla om det finns speciella funktioner som underlättar spelet, som ergonomiska handtag på racketarna eller enkla justeringsmekanismer för stången. Enkelheten i användningen gör att spelarna kan fokusera på spelet och ha roligt utan att bli frustrerade av svåra eller komplicerade funktioner.

stångtennis bäst i test

Vanliga frågor och svar om stångtennis

Vilka åldrar är stångtennis lämpligt för?

Stångtennis är lämplig för spelare i alla åldrar, från barn till vuxna. Det finns set som är speciellt utformade för yngre barn med mindre racketar och lägre stång. Äldre spelare kan också njuta av spelet förutsatt att setet har en justerbar stång.

Kan jag spela stångtennis ensam?

Ja, du kan spela stångtennis ensam genom att slå bollen runt stången och försöka hålla den i rörelse utan att missa. Det är dock roligare att spela med minst en annan spelare för en mer interaktiv och utmanande spelupplevelse.

Vad är fördelarna med att spela stångtennis?

Stångtennis är en rolig och aktiv utomhussport som erbjuder flera fördelar. Det främjar koordination, styrka och motoriska färdigheter. Det är också ett sätt att njuta av frisk luft och fysisk aktivitet samtidigt som du har kul med familj och vänner.

Vilken yta är bäst för att spela stångtennis?

Det kan spelas på olika ytor, inklusive gräs, sand eller asfalt. En gräsmatta eller sandig yta ger en mjukare underlag och kan vara skonsammare för spelarna. Se till att ytan är tillräckligt stor och fri från hinder för att ge tillräckligt med utrymme för spelet.

Hur högt bör stången vara inställd?

Stångens höjd kan variera beroende på setet och spelarnas åldrar. Generellt sett bör stången vara inställd i brösthöjd som gör det möjligt för spelarna att slå bollen bekvämt och hålla spelet igång utan att behöva böja sig för mycket.


Skriven av Erik Ahlin
Skriven av Erik Ahlin

Hur vi utförde detta test

Samtliga produkter som vi rekommenderar i detta test har vi testat på egen hand. I de flesta fall får vi produkter tillskickade oss på vår begäran, och i somliga fall köper vi produkterna själva. Därefter testar vi dem en längre tid för att se om de är bra nog utifrån vår subjektiva bedömning, varpå de placeras på topplistan högst upp på den här sidan. 

Således ska du vara medveten om att våra rekommendationer är högst subjektiva, och inte rangordnade efter vad andra aktörer tycker om dem. 

Vidare, den ackompanjerade köpguiden vars syfte är att lära dig allt du behöver veta om denna produkt, så du kan ta mer genomtänkta beslut, är skriven av oss själva baserat på all kunskap vi tillskansat oss under den ovan åsyftade testperioden. Därmed måste du källhänvisa denna webbplatsadress ifall du vill citera något.

Har du frågor eller funderingar beträffande detta test får du mer än gärna kontakta oss.