HANDLA SMART. KÖP TESTVINNARE.
Vi utser tre testvinnare i varje produktsegment. Handla smart.
OM OSSKONTAKTBLOGG
 

Äppelplockare bäst-i-test

Skriven av Erik Ahlin
Skriven av Erik Ahlin
testvinnare
#1 Fruktplockare gardena
Bäst-i-test 2023

Äppelplockare bäst-i-test

Skriven av Erik Ahlin
Skriven av Erik Ahlin
 

1. Fruktplockare gardena

Fruktplockare gardena
 • Teleskopskaft för enkel reglering av längd
 • Väldigt lättanvänd
 • Slitstark och robust
 • Kvalitativ uppsamlingspåse
 • Justerbar vinkel på greppet
 • Utmärkt varumärke
 • Transparent påse för att lätt se innehållet
 

2. Äppelplockare för fallfrukt

Äppelplockare för fallfrukt
 • Enkel att använda
 • Plockar upp fallfrukten från marken
 • Långt, ergonomiskt handtag
 • Slipp böja dig ner
 • Samla in frukter som är mellan ca 4-10 cm i diameter
 • Plocka upp ca 8-12 normalstora äpplen innan du behöver tömma behållaren
 

3. Fruktplockare för äpplen och päron

Fruktplockare för äpplen och päron
 • Varsam mot frukten
 • Plocka äpplen och päron
 • Plockaren passar skaft som är mellan 2 cm-2,5 cm i diameter
 • Utmärkta recensioner
 • Diameter på 13,5 cm
 • Påsens djup är 16 cm
Innehåll [ visa ]

Äppelplockare

Letar du efter en äppelplockare har du kommit rätt. Många är av uppfattningen att det inte är farligt att plocka äpple. Men faktum är att det varje år sker mängder av olyckor då folk ramlar från en stege eller pall när de försöker sträcka sig efter ett äpple. Genom att använda en äppelplockare för fallfrukt blir det både säkrare, smidigare och roligare. Till exempel finns det modeller med långt skaft så du lätt kan nå äpplen från marknivå. Trots att det finns andra fruktplockare som t.ex. bärplockaren, måste du ha en dedikerad modell för äpplen i.o.m. att de är större. Dock är utbudet brett vilket komplicerar valet för många konsumenter. Därför har vi sammanställt en lista över bäst äppelplockare på marknaden. Dessutom har vi skrivit en köpguide innehållandes allt du behöver tänka på innan du gör ditt val.

Börja därför med att läsa på nedan för att därefter välja en modell från topplistan ovan.

Så väljer du äppelplockare

Innan du väljer en äppelplockare finns det några saker du ska ta extra hänsyn till. Först och främst är skaftlängden väldigt viktig. Därjämte ska du fundera över hur stor korg du behöver, och om den ska vara tillverkad i tyg eller plast. Utöver nämnda faktorer har vi nedan listat det viktigaste du ska tänka på för att göra ett så genomtänkt köp som möjligt.

1. Med långt skaft

Som nämnt ovan är kvalitet en viktig faktor. I synnerhet när du ska köpa en äppelplockare med långt skaft. Anledningen är att ju längre skaftet är, desto mer påfrestning måste det utstå för att inte brytas. Annars måste du tömma korgen när det är för många äpplen i, så inte tyngden blir för mycket för skaftet. Vidare möjliggör ett långt skaft smidigare och säkrare användning med tanke på att du kan stå på marken under trädet istället för att använda stege eller pall. Därmed är det vår starka rekommendation att välja en äppelplockare med långt skaft – trots att det kostar lite mer. Speciellt om du är till åren kommen och inte vill riskera hälsan.

äppelplockare med långt skaft

2. Kvalitet

Äppelplockaren konstruktion måste vara robust och slittålig. Annars är sannolikheten hög för att den efter några somrar kommer gå sönder. Orsaken är att många ihopsamlade äpplen väger mer än vad du tror i korgen, vilket i sin tur sätter krav på skaftets tålighet. Till exempel så är en äppelplockare med plastskaft ett uselt val med tanke på att den lätt böjer sig och kan gå itu. Således ska du välja en modell vars skaft är tillräckligt starkt för att stödja innehållet i korgen – oavsett hur många äpplen du plockat.

3. Räckvidd

Hur långt du kan räcka med äppelplockaren är givetvis en extremt viktig faktor. Det är väldigt irriterande om du inte når högst upp i äppelträdet, och antingen måste klättra upp själv eller skippa de högtsittande frukterna.  Därför måste räckvidden vara tillräckligt lång för just dina äppelträd. Men det är inte bara längden som du ska hålla utkik för, utan även om du kan låsa stången i ett visst läge – så kallade teleskopstänger. Således ska du välja en modell som är lång samt låsbar.

4. Korg

Det finns olika behållare som sitter på äppelplockarens skaft. För det första finns det tygpåsar vari äpplena mjukt landar. För det andra kan du välja en vadderad korg. Dock ska du tänka på att äppelplockare med tygpåse lätt blir smutsig, så du måste förvara den i ett förråd när den inte används; medan en korg klarar alla väder. Förutom olika former och material så är alla korgar olika stora. Därför ska du välja en korgstorlek utifrån hur snabbt du vill plocka äpplena. Så om du bara behöver plocka ner frukterna från ett par äppelträd från tid trädgård, behöver du inte den största varianten. På så vis kan du spara några kronor på att istället välja en mindre variant.

5. Vikt

På grund av du plockar ner korg efter korg och sträcker armarna uppåt så blir det en stor ansträngning på dinar armar och axlar. I synnerhet om du plockar många äpplen i varje omgång. Därför är det väldigt viktigt att välja en lättviktig variant. Speciellt om du på förhand har svaga leder och muskler. Annars kommer du snabbt märka hur påfrestande det är vilket gör arbetet tråkigt istället för njutningsfullt.

6. Grepp

En ofta underskattad faktor är greppet. Många varianter saknar grepp vilket försvårar plockandet om det regnar. Av den anledningen ska du välja en äppelplockare vars grepp är både räfflat och i gummi. På så sätt får du bättre ergonomi samtidigt som det i princip blir omöjligt att tappa plockaren om det blir för tungt.

Fördelar med äppelplockare

Den primära fördelen med äppelplockare är att det är ett säkrare alternativ till att använda en stege eller pall. Förutom detta har vi nedan listat de viktigaste fördelarna med denna fantastiska fruktplockare.

 • Undvik skada grenar och kvistar
  Tack vare precisionen som du får med en äppelplockare kan du rikta in dig på specifika äpplen och sålunda undvika att bryta kvistar och grenar – något som ofta sker om du sliter av äpplena med händerna.
 • Säkert och tryggt
  Det fler åtskilliga olyckor varje år i samband med äppelplockning. Till exempel drabbas många av övermod och klättrar upp högt i en stege utan en vän som håller fast i stegen. Följaktligen faller dem rakt ner i marken från höga höjder och skadar sig allvarligt. Genom att använda en äppelplockare slipper du dessa riskerna.
 • Hygieniskt
  Tack vare att äpplena landar i korgen slipper du få handkontakt med bakterier och smuts som inte sällan frodas på äppelskalet. Därefter kan du enkelt skölja av dem under rinnande vatten och på så sätt blir allt mer hygieniskt.
 • Roligt för barn
  Som en konsekvens av att du står på marken och plockar äpplena, kan även små barn vara med och hjälpa till.

äppelplockare test bäst äppelplockare


Skriven av Erik Ahlin
Skriven av Erik Ahlin

Hur vi utförde detta test

Samtliga produkter som vi rekommenderar i detta test har vi testat på egen hand. I de flesta fall får vi produkter tillskickade oss på vår begäran, och i somliga fall köper vi produkterna själva. Därefter testar vi dem en längre tid för att se om de är bra nog utifrån vår subjektiva bedömning, varpå de placeras på topplistan högst upp på den här sidan. 

Således ska du vara medveten om att våra rekommendationer är högst subjektiva, och inte rangordnade efter vad andra aktörer tycker om dem. 

Vidare, den ackompanjerade köpguiden vars syfte är att lära dig allt du behöver veta om denna produkt, så du kan ta mer genomtänkta beslut, är skriven av oss själva baserat på all kunskap vi tillskansat oss under den ovan åsyftade testperioden. Därmed måste du källhänvisa denna webbplatsadress ifall du vill citera något.

Har du frågor eller funderingar beträffande detta test får du mer än gärna kontakta oss.