HANDLA SMART. KÖP TESTVINNARE.
Vi utser tre testvinnare i varje produktsegment. Handla smart.
OM OSSKONTAKTBLOGG
 

Torrmopp bäst-i-test

Skriven av Karin Stagnelius
Skriven av Karin Stagnelius
testvinnare
#1 Ultramax torrmopp
Bäst-i-test 2024

Torrmopp bäst-i-test

Skriven av Karin Stagnelius
Skriven av Karin Stagnelius
 

1. Ultramax torrmopp

Ultramax torrmopp
 • Enkel borttagning av envis smuts utan ansträngning
 • Mikrofiberdynan fångar upp dammpartiklar och tar hand om tuff smuts
 • Kräver ingen användning av rengöringsmedel
 • Passar alla typer av hårda golv
 • Praktiska tryckknappar för enkel av- och påtagning av dynan
 • Maskintvättbar dyna för enkel rengöring och underhåll
 • Justerbart teleskophandtag
 

2. Torrmopp SuperMocio

Torrmopp SuperMocio
 • Justerbart teleskophandtag för optimal användarhöjd
 • Effektiv rengöring av smuts och hår på golvet
 • Tredimensionella kardborrar fångar upp och släpper partiklar vid sköljning
 • Moppremsor med ökad bredd för att täcka större områden
 • Citronformat huvud för enkel åtkomst i hörn och trånga utrymmen
 • SmartMop hink och urvridare ger bekväm och hygienisk rengöring
 

3. Swiffer Sweeper Startkit

Swiffer Sweeper Startkit
 • Allt-i-ett verktyg för att sopa och moppa golv
 • 360 graders roterande mopphuvud för att nå svåråtkomliga platser
 • Torra rengöringsdukar fångar upp tre gånger mer smuts, damm och hår
 • Fungerar som ett komplement till dammsugaren för att fånga upp små dammkorn
 • Fuktiga golvtrasor löser upp smuts och kladd, absorberar och låser in det
 • Lämnar en fräsch doft efter sig
Innehåll [ visa ]

Bäst torrmopp → Bäst-i-test (2024) — 3 bästa torrmopparna

En torrmopp består vanligtvis av ett teleskopskaft och en moppduk som är speciellt utformad för att locka till sig och hålla fast smuts och damm. Moppduken kan vara tillverkad av olika material, som mikrofiber eller elektrostatiskt material, beroende på tillverkarens design. En torrmopp är idealisk för snabb rengöring och underhåll av golvytor och kan användas på olika ytor som laminat, trä, klinker och vinyl.

I denna artikel kommer vi att utforska allt du behöver veta om dessa moppar och presentera en guide för att hjälpa dig att hitta den bästa torrmoppen 2024. Vi kommer att diskutera fördelar och nackdelar med olika modeller och ge dig tips och tricks för att få ut mesta möjliga av din golvmopp.

Bästa torrmopp 2024 — Bäst i test

10/10
EXPERTBETYG

1. Ultramax torrmopp

Bästa torrmoppen 2024
Ultramax torrmopp

Vileda Ultramax mikrofibermopp tar bort den mest envisa smutsen utan något som helst besvär för dig. Med denna torrmopp i handen kan du vara säker på att städningen blir en fröjd och att dina händer förblir torra och rena genom hela processen.

Mikrofiberdynan på Ultramax är enastående på att fånga upp dammpartiklar och ta hand om även den tuffaste smutsen. Detta beror på att dynan är konstruerad med två olika typer av fiber. Den tunna fina fibern är perfekt för att samla upp damm och småpartiklar, medan den kraftiga fibern tar itu med den mest envisa smutsen. Tillsammans bildar de ett oslagbart team för att ge dig ett skinande rent resultat.

En av de bästa fördelarna med Ultramax är att den är så effektiv att du inte ens behöver använda rengöringsmedel. Det är en sann lättnad att veta att du kan få ett fantastiskt resultat utan att behöva använda kemikalier eller andra tillsatser. Det är både bekvämt och miljövänligt!

Oavsett vilken typ av hårda golv du har i ditt hem, kan du vara säker på att Ultramax kommer att passa perfekt. Den är utformad för att fungera på alla ytor och ge dig en oöverträffad rengöringsupplevelse. Så oavsett om du har trägolv, klinker, laminat eller annat, kommer denna torrmopp att göra underverk för att ge dig ett skinande rent resultat.

Praktiska tryckknappar gör det otroligt enkelt att ta av och på dynan på Ultramax. Det sparar tid och energi och gör det ännu mer bekvämt att använda denna mopp. När du har använt dynan kan du enkelt maskintvätta den i 60°C för att få den fräsch och redo för nästa städning.

Ett annat fantastiskt drag med Ultramax är dess teleskophandtag med justerbar höjd mellan 90-150 cm. Detta gör att du kan anpassa handtagets längd efter din egen bekvämlighet och kroppslängd. Ingen mer böjning eller sträckning - Ultramax kommer att ge dig en ergonomisk och skonsam städning.

Summa summarum är Vileda Ultramax torrmopp en oöverträffad städkamrat som kommer att förändra ditt sätt att rengöra ditt hem. Med sin effektiva smutsavlägsnande förmåga, användarvänliga funktioner och justerbara handtag, kommer Ultramax att göra städningen till en enkel och effektiv upplevelse. Ge den en chans och upptäck själv kraften i Ultramax för att uppnå en skinande ren yta.

Fördelar:

 • Enkel borttagning av envis smuts utan ansträngning
 • Mikrofiberdynan fångar upp dammpartiklar och tar hand om tuff smuts
 • Kräver ingen användning av rengöringsmedel
 • Passar alla typer av hårda golv
 • Praktiska tryckknappar för enkel av- och påtagning av dynan
 • Maskintvättbar dyna för enkel rengöring och underhåll
 • Justerbart teleskophandtag

Nackdelar:9/10
EXPERTBETYG

2. Torrmopp SuperMocio

Justerbar höjd mellan 85-145 cm
Torrmopp SuperMocio

Vileda SuperMocio 3Action är en fantastisk torrmopp som kommer att förändra ditt sätt att rengöra ditt hem. Med sitt justerbara teleskophandtag, som kan anpassas mellan 85-145 cm, ger den dig den perfekta höjden för att enkelt nå alla ytor.

Det som verkligen sätter SuperMocio i en klass för sig är dess imponerande förmåga att hantera fet och svår smuts. Med sina tredimensionella kardborrar samlar den upp alla lösa partiklar och släpper dem när du sköljer ur moppen i vattnet. Du kan vara säker på att denna moppen kommer att ge dig en oöverträffad rengöringserfarenhet.

Mopphuvudet på SuperMocio är utformat i en smart citronform, vilket gör det ännu enklare att komma åt hörn och andra trånga utrymmen. De moppremsor av fibrer som finns på torrmoppen har också breddats för att öka ytan mot golvet med hela 25% jämfört med tidigare versioner. Detta gör att du kan täcka större områden på kortare tid och göra städningen ännu enklare och effektivare.

För att göra rengöringsprocessen ännu mer bekväm och hygienisk, har SuperMocio utformats med en SmartMop hink och urvridare. Med hjälp av denna innovativa lösning får du en lätt fuktad mopp utan att dina händer blir blöta eller smutsiga. Det är den perfekta kombinationen av bekvämlighet och resultat!

Trots sina fantastiska fördelar finns det några saker att överväga med SuperMocio. För vissa personer kan den justerbara höjden på handtaget vara för kort, beroende på deras specifika behov och kroppslängd. Det är också viktigt att vara medveten om att denna torrmopp främst är avsedd för torr rengöring och är därför inte lika effektiv för uppsugning av vätskor eller fuktig smuts.

Därmed är Vileda SuperMocio 3Action en kraftfull torrmopp som tar hand om fet och svår smuts på ett imponerande sätt. Med sin justerbara höjd, tredimensionella kardborrar och moppremsor av fibrer kommer den att göra städningen till en enklare och mer effektiv uppgift. Tillsammans med SmartMop hink och urvridare erbjuder SuperMocio en helhetslösning för att hålla ditt hem rent och fräscht.

Fördelar:

 • Justerbart teleskophandtag för optimal användarhöjd
 • Effektiv rengöring av smuts och hår på golvet
 • Tredimensionella kardborrar fångar upp och släpper partiklar vid sköljning
 • Moppremsor med ökad bredd för att täcka större områden
 • Citronformat huvud för enkel åtkomst i hörn och trånga utrymmen
 • SmartMop hink och urvridare ger bekväm och hygienisk rengöring

Nackdelar:8/10
EXPERTBETYG

3. Swiffer Sweeper Startkit

Med ett mopphuvud som roterar i 360°
Swiffer Sweeper Startkit

Med detta fantastiska kit får du Swiffer Sweepers innovativa mopphuvud, åtta tjocka, torra rengöringsdukar och tre fuktiga golvtrasor - allt du behöver för en grundlig rengöring.

Det som verkligen sätter denna torrmopp i en klass för sig är den roterande funktionen hos mopphuvudet. Med en imponerande 360 graders rotation kan du enkelt rengöra varenda vrå och svåråtkomlig plats i ditt hem. Glöm sopborstar som inte når under möbler eller i trånga hörn - denna golvmopp kommer att bli din nya bästa vän när det gäller rengöring.

De torra rengöringsdukarna som medföljer startkitet är otroligt effektiva när det gäller att fånga upp smuts, damm och hår. De är faktiskt tre gånger mer effektiva än traditionell sopborstning! Med sina imponerande kapacitet fungerar dessa dukar utmärkt som komplement till din dammsugare. De fångar upp även de minsta dammkorn som annars skulle ha undgått dammsugarens uppmärksamhet. Dessutom kan de användas som ett snabbt städverktyg mellan dammsugningar för att minska behovet av att göra en storstädning alltför ofta.

Det är värt att notera att Swiffer Sweepers torra rengöringsdukar är konstruerade med en speciell tjocklek och mönster, vilket tillsammans med deras elektrostatiska egenskaper gör att de kan fånga upp och låsa in damm på ett effektivt sätt. Dessa dukar kommer att göra en otrolig skillnad i ditt hem, och du kommer snabbt att märka hur mycket renare och fräschare det blir.

För att komplettera den torra rengöringen får du även tre fuktiga golvtrasor med i startkitet. Dessa trasor är perfekta för att lösa upp smuts och kladd, absorbera det och sedan låsa in det i sin kärna. Dessutom efterlämnar de en härlig fräsch doft i ditt hem, vilket ger en extra touch av renhet och komfort. Däremot rekommenderar vi att använda en spraymopp efter istället - det är betydligt effektivare.

Det är viktigt att notera att de fuktiga golvtrasorna inte bör användas på obehandlade, oljade/vaxade träplankor eller kakelplattor utan fog. Det är alltid bäst att vara uppmärksam på de specifika instruktionerna för att få bästa resultat och undvika eventuella skador på golvytorna.

Det är dock värt att nämna att om du har extremt envis smuts eller fläckar kan det krävas ytterligare rengöringsmetoder för att få bort dem helt. Men för det mesta kommer Swiffer Sweeper att vara en oumbärlig torrmopp för att hålla ditt hem rent och fräscht.

Sammanfattningsvis är Swiffer Sweeper en banbrytande golvmopp som erbjuder en imponerande kombination av sop och mop-funktioner. Med dess roterande mopphuvud och effektiva rengöringsdukar kan du enkelt ta bort smuts och damm från alla ytor i ditt hem. Med en överlägsen förmåga att fånga upp smuts och låsa in den, kommer ditt hem att bli renare och fräschare än någonsin tidigare.

Fördelar:

 • Allt-i-ett verktyg för att sopa och moppa golv
 • 360 graders roterande mopphuvud för att nå svåråtkomliga platser
 • Torra rengöringsdukar fångar upp tre gånger mer smuts, damm och hår
 • Fungerar som ett komplement till dammsugaren för att fånga upp små dammkorn
 • Fuktiga golvtrasor löser upp smuts och kladd, absorberar och låser in det
 • Lämnar en fräsch doft efter sig

Nackdelar:Innan du köper en torrmopp — Tänk på dessa 5 faktorer

Att välja rätt torrmopp för dina behov kan vara avgörande för att uppnå en effektiv och bekväm städning av ditt hem. Det finns olika faktorer som du bör tänka på innan du gör ditt köp. Här är 5 viktiga faktorer att överväga:

1. Materialkvalitet och hållbarhet

När du tittar på materialkvaliteten i en torrmopp är det viktigt att fokusera på både mopphuvudet och handtaget. Mopphuvudet bör vara tillverkat av slitstarka material som klarar av att hantera frekvent användning och att stå emot slitage. Det kan vara bra att välja ett mopphuvud som är tillverkat av robusta fibrer eller mikrofiber av hög kvalitet. Dessa material är vanligtvis både slitstarka och effektiva när det gäller att samla upp smuts och damm.

Handtaget är en annan viktig del av golvmoppen som du bör granska noggrant. Det bör vara tillverkat av ett starkt och hållbart material som kan klara av att användas under lång tid utan att bli skört eller spricka. En del moppar har handtag som är gjorda av rostfritt stål eller hållbart plastmaterial. Det är också bra om handtaget är ergonomiskt utformat och bekvämt att hålla i under längre städsessioner.

2. Mopphuvudets design och funktioner

När du tittar på mopphuvudets design är det viktigt att överväga dess form. En design som tillåter enkel åtkomst till hörn och trånga utrymmen kommer att vara mycket fördelaktig. Tänk på en mopphuvudform som har en smalare spets eller vinklade kanter, vilket gör att du lättare kan nå in i svåråtkomliga områden. Detta gör att du kan rengöra hela golvytan utan att behöva böja dig eller flytta möbler.

Förutom designen är det också viktigt att leta efter funktioner som gör det enklare att använda och underhålla torrmoppen. Justerbara klämmor eller tryckknappar för att fästa och ta av moppdynan kan vara mycket praktiska. Detta gör det snabbt och enkelt att byta ut eller rengöra dynan när det behövs. Att ha enkla och användarvänliga mekanismer för av- och påtagning av dynan kan spara tid och energi under städningen.

En annan viktig funktion att överväga är möjligheten att rotera eller svänga mopphuvudet. Att kunna rotera eller svänga huvudet gör det lättare att komma åt svåråtkomliga områden, som hörn eller trånga utrymmen. Detta sparar tid och ansträngning och ger dig en mer grundlig rengöring.

3. Moppdukar och deras effektivitet

Vissa torrmoppar använder mikrofiberdukar som är kända för sin exceptionella förmåga att samla upp smuts och damm. Mikrofiberdukar är tillverkade av små, fina fibrer som är mycket effektiva vid att fånga och hålla fast smutspartiklar. Dessa fibrer kan nå även de minsta håren och sprickorna i golvytan och samla in smutsen i materialet. Mikrofiberdukar är också kända för att vara skonsamma mot ytor samtidigt som de ger en grundlig rengöring.

Andra typer av moppdukar kan använda elektrostatiska material. Dessa material är utformade för att dra till sig smuts och hår genom elektrostatisk laddning. När du drar moppen över golvet genererar friktionen en elektrisk laddning som lockar smutsen till duken. Detta gör att du effektivt kan fånga upp och hålla fast smuts och hår.

Det är viktigt att utvärdera vilken typ av moppduk som används i torrmoppen du överväger att köpa och bedöma dess effektivitet vid att samla upp och hålla fast smuts. Vissa moppdukar kan vara utbytbara och tvättbara, vilket gör dem mer kostnadseffektiva och hållbara över tid. Andra moppdukar kan vara engångsartiklar och kräver därmed regelbunden ersättning.

4. Justerbarhet och ergonomi

Justerbarhet och ergonomi är viktiga faktorer att beakta vid val av torrmopp. Att ha en golvmopp med justerbara funktioner, som ett teleskophandtag, kan vara mycket fördelaktigt för att anpassa moppens längd efter din kroppshöjd. Detta gör städningen mer ergonomisk och bekväm genom att undvika onödig böjning eller sträckning för att nå ytor.

När du överväger att köpa en torrmopp ska du se till att den erbjuder möjligheten att justera handtagets höjd för att passa dina specifika behov. Genom att ha rätt höjd på moppens handtag kan du hålla en korrekt stående position och undvika belastning på ryggen och lederna. Detta kan vara särskilt viktigt om du har stora ytor att rengöra eller om du har fysiska begränsningar som påverkar din rörlighet.

En golvmopp med justerbart handtag ger dig också möjligheten att anpassa moppens längd för att nå svåråtkomliga områden. Du kan enkelt förlänga handtaget för att nå hörn, kanter och under möbler utan att behöva böja dig eller flytta på tunga föremål. Detta sparar tid och ansträngning samtidigt som det ger dig en mer grundlig rengöring.

Genom att undvika onaturliga kroppsställningar och överbelastning kan du således minska risken för skador och trötthet under städningen.

5. Kompatibilitet med olika golvtyper

Kompatibilitet med olika golvtyper är en viktig faktor att beakta vid val av torrmopp. Varje typ av golv har sina egna egenskaper och kräver särskild uppmärksamhet för att uppnå bästa möjliga rengöringsresultat. Att välja en golvmopp som är kompatibel med dina specifika golvtyper kommer att säkerställa att du får ut mesta möjliga av ditt städredskap.

Somliga torrmoppar kan vara utformade specifikt för hårda golv som laminat, trä eller klinker. Dessa moppar kan ha egenskaper som gör dem effektiva på dessa ytor, som exempelvis mjuka och skonsamma mopphuvuden som inte skadar golvytan. Det är viktigt att beakta dessa egenskaper för att säkerställa att din torrmopp inte orsakar repor eller skador på golvet.

Förutom hårda golv kan vissa torrmoppar också vara kompatibla med mattor eller andra mjuka ytor. Dessa moppas kan ha speciella egenskaper, som till exempel mjuka och fluffiga mopphuvuden, som är utformade för att effektivt fånga upp smuts och damm på mattor. Om du har flera mattor i ditt hem rekommenderar vi däremot att köpa en mattsopare som kan hantera dessa ytor för att säkerställa en grundlig rengöring.

torrmopp bäst i test

Vanliga frågor och svar om torrmopp

Vilka typer av golv kan jag använda en torrmopp på?

En torrmopp kan användas på olika typer av golv, inklusive laminat, trä, klinker, vinyl och kakel. Vissa golvmoppar är också kompatibla med mattor och mjuka ytor.

Hur ofta behöver jag byta ut moppduken?

Frekvensen för att byta ut moppduken beror på användningen och smutsnivån. Generellt sett rekommenderas det att byta ut moppduken regelbundet, ungefär varannan vecka eller när den blir smutsig eller sliten. Vissa moppar har utbytbara dukar som kan tvättas och återanvändas

Kan jag använda rengöringsmedel med min torrmopp?

Vissa torrmoppar kan användas med rengöringsmedel, medan andra fungerar bäst med bara vatten. Läs noga igenom tillverkarens anvisningar för att se om rengöringsmedel är rekommenderat eller inte.

Kan jag använda min mopp för att rengöra väggar och tak?

Torrmoppar är främst utformade för att rengöra golv men kan användas på vertikala ytor som panelväggar. Men när det gäller tak eller högt belägna ytor kan det vara svårt att använda dessa moppar effektivt.


Skriven av Karin Stagnelius
Skriven av Karin Stagnelius

Hur vi utförde detta test

Samtliga produkter som vi rekommenderar i detta test har vi testat på egen hand. I de flesta fall får vi produkter tillskickade oss på vår begäran, och i somliga fall köper vi produkterna själva. Därefter testar vi dem en längre tid för att se om de är bra nog utifrån vår subjektiva bedömning, varpå de placeras på topplistan högst upp på den här sidan. 

Således ska du vara medveten om att våra rekommendationer är högst subjektiva, och inte rangordnade efter vad andra aktörer tycker om dem. 

Vidare, den ackompanjerade köpguiden vars syfte är att lära dig allt du behöver veta om denna produkt, så du kan ta mer genomtänkta beslut, är skriven av oss själva baserat på all kunskap vi tillskansat oss under den ovan åsyftade testperioden. Därmed måste du källhänvisa denna webbplatsadress ifall du vill citera något.

Har du frågor eller funderingar beträffande detta test får du mer än gärna kontakta oss.