KÖP SMART. KÖP TESTVINNARE. 

Vi utser tre testvinnare i varje produktsegment. Handla smart.

Menu

Massagekudde bäst-i-test

 

Flowpillow

Flowpillow
 • Perfekt för nacke, ländrygg och fötter
 • Trådlös massagekudde
 • Infraröd värme
 • Strålande recensioner
Läs mer »
 

Beurer Shiatsu MG 135

Beurer
 • 4 roterande massagehuvuden
 • Automatisk avstängning
 • Extra lång strömkabel
 • Ljus- och värmefunktion
Läs mer »
 

Beurer MG 145

Beurer
 • Shiatsu kudde
 • Separat värmefunktion
 • Tvättbart pluschöverdrag
 • 3 års garanti
 • Perfekt för ländrygg och nacke
Läs mer »
Innehåll [ visa ]

Massagekudde

Bland dynor, stolar och pistoler, är en massagekudde den mest populära varianten att använda i hemmet. Skälen är många. För det första är det otroligt smidigt att lägga sig på en kudde i soffan eller i sängen. För det andra är de betydligt billigare än t.ex. en massagestol. För det tredje är de enkla att använda vilket också innebär att det är svårt att göra fel – således är det svårt att få muskelskador och skavanker i leder. Vidare är det lättviktiga, d.v.s. de väger max 2 kilo så du kan ta massagekudden med dig på semestern eller bussen. På grund av att det finns så många olika varianter på marknaden har vi sammanställt en bäst-i-test lista för att utse den bästa massagekudden. Därtill har vi skrivit en komplett guide över vad du ska tänka på innan du gör ditt val. Börja med att läsa hur du väljer en kudde, samt fördelar och nackdelar. Därefter kan du jämföra de bästa modellerna i topplistan ovan.

Så väljer du en massagekudde

När du står i valet och kvalet mellan att välja antingen den ena eller den andra massagekudden, finns det några faktorer du ska hålla ett extra öga på. Exempelvis ska du se till att antalet massagehuvuden är så många som möjligt. Dessutom vill du ha ett stort utbud av massageprogram så du har breda valmöjligheter. Utöver nämnda kriterier har vi nedan nämnt de viktigaste beståndsdelarna som ska utgöra ditt val.

 1. Trådlös eller med sladd
  Först och främst ska du ta ställning till om du vill ha en trådlös massagekudde eller en med sladd. De varianter med sladd är i regel billigare men innebär givetvis att du måste vara i nära anslutning till ett eluttag/USB-uttag, varje gång du använder kudden. Nackdelen med en trådlös variant är att dessa istället är batteridrivna, så batteriet kan helt enkelt ta slut vilket betyder att du måste tänka på att ladda det inför varje användning. Därför är detta det första du bör ta ställning till innan du köper en massagekudde.
 2. Hastighetsinställningar
  Notera om massagekudden har förmåga att ändra hastigheten. Anledningen är att desto fortare massagen går, desto bättre och effektivare blir resultatet. Dessutom passar olika hastigheter olika områden på kroppen. Till exempel ska nackmassagen vara långsam medan massage på triggerpunkter ska vara snabb. Därmed är det viktigaste att du har möjlighet att anpassa hastighetsnivån. Se därför till att modellen inte bara har en fast hastighet.
 3. Värmefunktion
  De senaste massagekuddarna på marknaden är utrustade med infraröd värme. Kort sagt värmer kudden upp kroppen för att öka blodcirkulationen vilket får följden att muskler mjukas upp och massagen blir mer effektiv. Därjämte är värmen perfekt för dig som under vinterhalvåret vill lindra spänningsvärk och bli varmare på kuppen. Dock får du vara beredd på att betala några hundralappar extra för denna funktion.
 4. Massageprogram
  När du sätter igång din massagekudde frågar den först vilket massageprogram du vill köra igång. Beroende på vilken modell du köpt kommer du har olika mängd program att välja mellan. Ju dyrare massagekudde du köper, desto fler program kommer du kunna välja mellan. Med det sagt kanske du inte behöver mer än ett eller två program, i så fall ska du köpa en billigare modell som passar dina behov, istället för att köpa mer än vad du de facto behöver.
 5. Massagehuvuden
  Ett massagehuvud är i korthet den hand eller finger som masserar dig inifrån massagekudden. Vidare finns det olika massagehuvuden för olika typer av massage. Till exempel finns det runda massagehuvuden som är mjuka och milda, samtidigt som andra modeller kan vara utrustade med mer kantiga, hårda varianter. Oftast är det kvaliteten på massagehuvudena som bestämmer hur dyr kudden blir i slutändan.
 6. Rengöring
  Det ska vara enkelt att rengöra din massagekudde. Därför ska det vara smidigt att lossa överdraget och tvätta på 60 grader så alla bakterier försvinner. Se alltså till att det går att byta överdrag om det behövs.
 7. Garanti
  På grund av att massagekuddar i grunden är uppbyggda av motorer som styr de delar som sköter massagen, finns det alltid risk för att den går sönder. Därför ska du alltid säkerställa att minst 1 års garanti ingår i köpet.

Fördelar med massagekudde

Fördelarna med en massagekudde är väldigt många. Till en början hjälper de med avslappning och minskar stelhet i muskler och leder. Dessutom minskar de stress och oro vilket kan få långvariga positiva effekter på användarens liv i allmänhet. Förutom nämnda fördelar har vi nedan listat de viktigaste positiva konsekvenserna.

 • Minskar stress, oro och ångest
  När du använder en massagekudde kommer du snabbt märka – medvetet eller omedvetet – att stressnivån sjunker markant. Dock är det viktigt att omgivningen runt dig inte är störande på något sätt. Därför ska du använda kudden i avslappnande miljöer som t.ex. i sovrummet eller soffan i vardagsrummet. Dessutom rekommenderas det att stänga av alla tekniska enheter som TV och mobil, för att kunna fokusera på massagen. Förutom att massagekudden hjälper till med att lätta på ångesten, håller effekten i sig länge efteråt. Av den orsaken är det en rekommendation att använda den på morgonen, innan du går till jobbet, för att se om det gör någon skillnad för resten av dagen.
 • Botar i många fall sömnlöshet
  Flera som använt en massagekudde vittnar om att sömnen blivit betydligt bättre, mer regelbunden och njutningsfull. Orsaken är att massagen gör att kroppen slappnar av, precis som efter ett hårt träningspass, vilket följaktligen gör att du blir naturligt trött. Därför ska du använda kudden någon timme innan du planerar att sova.
 • Minskar träningsverk
  När du kommer hem efter ett hårt träningspass på gymmet, eller löprundan i skogen, är muskler stela och nära bristningsgränsen. Många väljer att ta ett varmt bad efter träning vilket definitivt mjukar upp musklerna. Men det finns en annat och mer effektivt tillvägagångssätt, nämligen massagekudden. Genom massagehuvudena stimulerar kudden särskilda triggerpunkter och löser enkelt upp muskelknutor. Således är det ett perfekt instrument för att linda träningsverk att på så vis påskynda återhämtningen efter ett intensivt träningspass.
 • Värm upp inför ett träningspass
  Alla vet hur det känns att ge sig ut i löpspåret direkt efter morgonkaffet utan uppvärmning. Stelhet leder till smärta som leder till irritation och voilá – träningspassets njutning är spårlöst försvunnen. Därför ska du alltid se till att värma upp i minst 5 minuter innan ett träningspass – detta vet alla elitidrottare. Tack vare massagekudden kan du nu enkelt sköta uppvärmningen utan att fysiskt behöva röra på dig.
 • Ökar blodcirkulationen
  Genom att blodcirkulationen ökar sätts kroppen naturliga system igång fortare. Sålunda vaknar du upp snabbare för att göra dig redo inför dagens bestyr. Dessutom bidrar ökad blodcirkulation till bättre immunförsvar och snabbare ämnesomsättning. Kort sagt innebär en långsammare blodcirkulation att nacke och rygg blir stel vilket drastiskt ökar risken för skador.

Shiatsu med massagekudde

Många massagekuddar erbjuder idag ett massageprogram med Shiatsu-massage, d.v.s. punktmassage som fokuserar på specifika punkter. Följden blir att blodcirkulationen ökar medan muskler och leder sakteliga mjukas upp. Shiatsu-massage är en vanlig metod som inte sällan får utövarna att somna. Orsaken är att naturliga hormoner och endorfin utsöndras i kroppen vilket leder till en naturlig trötthet. Därför ska du använda Shiatsu-massagen på kvällen istället för på morgonen. Exempel på en massagekudde som har denna möjligheten är den eminenta FlowPillow Heat.

Kan användas till hela kroppen

En vanlig missuppfattning med massagekudden är att den endast går att använda som just kudde. Tvärtom, den har mängder av användningsområden som t.ex. rygg, fötter, höft, svank, ländrygg och vader. Sålunda går den att använda till hela kroppen och är endast begränsad av din kreativitet. Exempelvis använder många den till fötterna medan de njuter av den senaste Netflix-serien på TV:n. Oavsett vad du ämnar att använda massagekudden till rekommenderar vi att åtminstone testa olika områden för att se om det har en positiv effekt på just dig.

Så använder du en massagekudde

Det är extremt viktigt att veta vad du kan göra och inte göra med en massagekudde. Därför har vi sammanfattat hur du ska använda kudden på ett skonsamt vis.

 • Var försiktig under graviditet.
  I regel ska du hålla dig borta från massage när du är gravid. Dock finns det undantag. Kolla därför med din barnmorska om det är okej i ditt fall, för det kan vara väldigt lugnande och hjälpa dig få en lugn paus i vardagen.
 • Använd inte vid förkylning eller feber.
  Du ska inte, under några som helst omständigheter, använda din massagekudde om du är förkyld eller upplever huvudvärk. Anledningen är att massagen kan göra sjukdomen ännu värre.
 • En gång per dag är tillräckligt.
  Vi förstår om du är exalterad över din massagekudde och vill använda den hela tiden, så skönt är det. Men det – som vi alla vet – inte bra att använda någonting för mycket. Därmed ska du testa dig fram över när på dagen massagen har bäst effekt.
 • 15 minuter per muskelgrupp.
  Massera inte en muskelgrupp längre än 15 minuter. I så fall riskerar du skador som en kosekvens av överstimulation av musklerna, vilket också leder till en större stelhet – alltså motsatt effekt.
 • Trötthet förväntas.
  Inte sällan är trötthet en följd av att ha använt en massagekudde. Bli inte oroad över detta utan det är fullt normalt och är i flera fall den önskade effekten du vill ha. Men effekterna är olika för alla användare. Därför är det viktigt att prova sig fram när på dagen som massagen blir mest effektiv.

massagekudde med värme massagekudde test massagekudde

Hur vi utförde detta test

Samtliga produkter som vi rekommenderar i detta test har vi testat på egen hand. I de flesta fall får vi produkter tillskickade oss på vår begäran, och i somliga fall köper vi produkterna själva. Därefter testar vi dem en längre tid för att se om de är bra nog utifrån vår subjektiva bedömning, varpå de placeras på topplistan högst upp på den här sidan. 

Således ska du vara medveten om att våra rekommendationer är högst subjektiva, och inte rangordnade efter vad andra aktörer tycker om dem. 

Vidare, den ackompanjerade köpguiden vars syfte är att lära dig allt du behöver veta om denna produkt, så du kan ta mer genomtänkta beslut, är skriven av oss själva baserat på all kunskap vi tillskansat oss under den ovan åsyftade testperioden. Därmed måste du källhänvisa denna webbplatsadress ifall du vill citera något.

Har du frågor eller funderingar beträffande detta test får du mer än gärna kontakta oss.