HANDLA SMART. KÖP TESTVINNARE.
Vi utser tre testvinnare i varje produktsegment. Handla smart.
OM OSS ‱ KONTAKT ‱ BLOGG
 

Massagekudde bÀst-i-test

Skriven av Maria Johansson
Skriven av Maria Johansson
testvinnare
#1 Flowpillow
BĂ€st-i-test 2023

Massagekudde bÀst-i-test

Skriven av Maria Johansson
Skriven av Maria Johansson
 

1. Flowpillow

Flowpillow
 • 2 Ă„rs garanti
 • 100 dagar nöjd kundgaranti
 • Perfekt för nacke, lĂ€ndrygg och fötter
 • 3 hastigheter
 • TystgĂ„ende och kraftfull
 • TrĂ„dlös massagekudde
 • Infraröd vĂ€rme
 • StrĂ„lande recensioner
 

2. Beurer Shiatsu MG 135

Beurer Shiatsu MG 135
 • 4 roterande massagehuvuden
 • Automatisk avstĂ€ngning
 • Extra lĂ„ng strömkabel
 • Ljus- och vĂ€rmefunktion
 

3. Beurer MG 145

Beurer MG 145
 • Shiatsu kudde
 • Separat vĂ€rmefunktion
 • TvĂ€ttbart pluschöverdrag
 • 3 Ă„rs garanti
 • Perfekt för lĂ€ndrygg och nacke
InnehÄll [ visa ]

Massagekudde — BĂ€st-i-test (2023)

Bland dynor, stolar och pistoler, Ă€r en massagekudde den mest populĂ€ra massageprodukten att anvĂ€nda i hemmet. SkĂ€len Ă€r mĂ„nga. För det första Ă€r det otroligt smidigt att lĂ€gga sig pĂ„ en kudde i soffan eller i sĂ€ngen. För det andra Ă€r de betydligt billigare Ă€n t.ex. en massagestol. För det tredje Ă€r de enkla att anvĂ€nda vilket ocksĂ„ innebĂ€r att det Ă€r svĂ„rt att göra fel – sĂ„ledes Ă€r det svĂ„rt att fĂ„ muskelskador och skavanker i leder. Vidare Ă€r det lĂ€ttviktiga, d.v.s. de vĂ€ger max 2 kilo sĂ„ du kan ta massagekudden med dig pĂ„ semestern eller bussen.

PÄ grund av att det finns sÄ mÄnga olika varianter pÄ marknaden har vi sammanstÀllt en bÀst-i-test lista för att utse den bÀsta massagekudden. DÀrtill har vi skrivit en komplett guide över vad du ska tÀnka pÄ innan du gör ditt val. Börja med att lÀsa hur du vÀljer en kudde, samt fördelar och nackdelar. DÀrefter kan du jÀmföra de bÀsta modellerna i topplistan ovan.

SÄ vÀljer du en massagekudde

NÀr du stÄr i valet och kvalet mellan att vÀlja antingen den ena eller den andra massagekudden, finns det nÄgra faktorer du ska hÄlla ett extra öga pÄ. Exempelvis ska du se till att antalet massagehuvuden Àr sÄ mÄnga som möjligt. Dessutom vill du ha ett stort utbud av massageprogram sÄ du har breda valmöjligheter. Utöver nÀmnda kriterier har vi nedan nÀmnt de viktigaste bestÄndsdelarna som ska utgöra ditt val.

 1. TrÄdlös massagekudde eller ej
 2. HastighetsinstÀllningar
 3. Massagekudde med vÀrme
 4. Massageprogram
 5. Shiatsu för nacke, rygg & axlar
 6. Massagehuvuden
 7. Rengöring
 8. Storlek
 9. Garanti
 10. Pris

1. TrĂ„dlös massagekudde eller ej – det Ă€r frĂ„gan

Först och frÀmst ska du ta stÀllning till om du vill ha en trÄdlös massagekudde eller en med sladd. De varianter med sladd Àr i regel billigare men innebÀr givetvis att du mÄste vara i nÀra anslutning till ett eluttag/USB-uttag varje gÄng du anvÀnder kudden. Nackdelen med en trÄdlös variant Àr att dessa istÀllet Àr batteridrivna, sÄ batteriet kan helt enkelt ta slut vilket betyder att du mÄste tÀnka pÄ att ladda det inför varje anvÀndning.

Ytterligare en nackdel med en trĂ„dbunden modell Ă€r om du vill skifta massagen frĂ„n t.ex. vaden till nacken – dĂ„ behöver du inte sĂ€llan flytta dig nĂ€rmare eluttaget sĂ„ sladdlĂ€ngden rĂ€cker till. Detta leder inte sĂ€llan till irritation eftersom det begrĂ€nsar din rörelsefrihet. SĂ„ vet du pĂ„ förhand att detta kommer leda till indignation – vĂ€lj en trĂ„dlös modell. Har du för avsikt att anvĂ€nda din massagekudde pĂ„ sprĂ„ng, kanske ta med den till gymmet eller bostaden, gör du ocksĂ„ bĂ€ttre i att köpa en trĂ„dlös modell.

Eftersom detta Àr en av de viktigaste faktorerna sÄ rekommenderar vi att du funderar nÄgra minuter extra pÄ den ovannÀmnda för- och nackdelarna.

 • Köp en trĂ„dlös modell om du inte vill begrĂ€nsas av sladdlĂ€ngd och elluttag.
 • En trĂ„dbunden massagekudde Ă€r billigare och perfekt för dig som har en lĂ€gre budget.

2. HastighetsinstÀllningar

Notera om massagekudden har förmÄga att Àndra hastigheten. Anledningen Àr att desto fortare massagen gÄr, desto bÀttre och effektivare blir resultatet. Dessutom passar olika hastigheter olika omrÄden pÄ kroppen. Till exempel ska nackmassagen vara lÄngsam medan massage pÄ triggerpunkter ska vara snabb. DÀrmed Àr det viktigaste att du har möjlighet att anpassa hastighetsnivÄn.

Ju fler hastighetsnivÄer en massagekudde har, desto bÀttre Àr det. DÀremot innebÀr detta Àven en högre kostnad. Men ska du köpa en massagekudde för nacke och rygg sÄ Àr det essentiellt att det gÄr att skifta mellan olika hastigheter. Det vÀrsta du kan köpa Àr en variant som endast har en fast hastighet, för dÄ Àr du fullstÀndigt lÄst till denna oavsett vilket omrÄde du masserar.

Med det sagt rekommenderar vi dig att köpa en dedikerad nackmasserare om det specifikt Àr nackmassage du Àr ute efter. Detta ger tvivelsutan bÀst effekt. 

 • Ju fler hastighetsinstĂ€llningar desto mer effektiv massage.
 • Nacken, ryggen och axlarna krĂ€ver olika hastigheter för att vara skonsamt.

massagekudde bäst i test

3. Massagekudde med vÀrme

De bÀsta massagekuddarna pÄ marknaden Àr utrustade med infraröd vÀrme. Fördelen med vÀrme Àr att blodcirkulationen ökar vilket fÄr följden att muskler mjukas upp och massagen blir mer effektiv. DÀrjÀmte Àr vÀrmen perfekt för dig som under vinterhalvÄret vill lindra spÀnningsvÀrk och bli varmare pÄ kuppen.

Vidare finns det massagekuddar vars vĂ€rmenivĂ„ gĂ„r att reglera. Vanligtvis kan du vĂ€lja mellan 2-3 olika vĂ€rmenivĂ„er. PĂ„ sĂ„ vis gĂ„r det att anpassa vĂ€rmen utifrĂ„n din kroppstemperatur – nĂ„got som Ă€r sĂ€rskild effektivt bĂ„de under varma sommardagar och kalla vinterdagar.

Det som skiljer billiga modeller frĂ„n de mer exklusiva, Ă€r just möjligheten att reglera vĂ€rmen – nĂ„got som de billiga varianterna inte klarar av. Följaktligen ska du vara beredd pĂ„ att betala nĂ„gra hundralappar extra för denna funktion. Men det Ă€r definitivt vĂ€rt det om du vill att massagen ska vara skönare och effektivare.

 • Infraröd vĂ€rme mjukar upp muskler vilket effektiviserar massagen.

massagekudde med värme

4. Massageprogram

NÀr du sÀtter igÄng din massagekudde frÄgar den först vilket massageprogram du vill köra igÄng. Beroende pÄ vilken modell du köpt kommer du har olika mÀngd program att vÀlja mellan. Ju dyrare massagekudde du köper, desto fler program kommer du kunna vÀlja mellan.

Eftersom de flesta modeller endast har ett fÄtal massageprogram att vÀlja mellan sÄ Àr det viktigt att fundera över om det Àr tillrÀckligt för dig eller inte. Orsaken Àr att om du endast Àmnar anvÀnda den för njutningens skull, sÄ behöver du inte 4-5 program, utan dÄ rÀcker 1-2 stycken istÀllet. PÄ sÄ vis kan du spara stora pengar genom att köpa en variant som tillfredsstÀller dina behov, istÀllet för att investera dyra pengar i en massagekudde med onödigt mÄnga massageprogram.

 • Undvik att köpa en modell med mĂ€ngder av massageprogram som du Ă€ndĂ„ inte tĂ€nker anvĂ€nda.
 • Spara pengar genom att vĂ€lja en massagekudde med fĂ„ antal massageprogram.

5. Shiatsu för nacke, rygg & axlar

MÄnga massagekuddar erbjuder idag ett massageprogram med Shiatsu-massage, d.v.s. punktmassage som fokuserar pÄ specifika punkter. Följden blir att blodcirkulationen ökar medan muskler och leder sakteliga mjukas upp. Shiatsu-massage Àr en vanlig metod som inte sÀllan fÄr utövarna att somna. Orsaken Àr att naturliga hormoner och endorfin utsöndras i kroppen vilket leder till en naturlig trötthet. DÀrför ska du anvÀnda Shiatsu-massagen pÄ kvÀllen istÀllet för pÄ morgonen.

Eftersom lÄngt ifrÄn alla massagekuddar Àr utrustade med Shiatsu, ska du lÀsa produktbeskrivningen noggrant sÄ du inte rÄkar köpa fel. Ett exempel pÄ en massagekudde som har denna möjligheten Àr den eminenta FlowPillow Heat.

 • Har du specifika problem Ă€r punktmassage (Shiatsu) att föredra.
 • Hormoner och endorfiner frislĂ€pps vilket gör att du kĂ€nner dig trött pĂ„ ett skönt sĂ€tt.

massagekudde för nacke och rygg

6. Massagehuvuden

Ett massagehuvud Àr i korthet den hand eller finger som masserar dig inifrÄn massagekudden. Vidare finns det olika massagehuvuden för olika typer av massage. Till exempel finns det runda massagehuvuden som Àr mjuka och milda, medan andra Àr utrustade med mer kantiga, hÄrda huvuden.

Oftast Àr det kvaliteten pÄ massagehuvudena som bestÀmmer hur dyr kudden blir i slutÀndan. Men det Àr Àven dessa som definierar hur effektiv massagen blir. Köper du exempelvis en billig modell finns det en överhÀngande risk att det kommer kÀnnas hÄrdare och kantigare.

Ju fler massagehuvuden desto bÀttre, för detta innebÀr att flera muskler masseras samtidigt. PÄ sÄ vis slipper du Àndra positionen pÄ massagekudden stup i kvarten för att komma Ät andra delar av kroppen.

Men det Ă€r inte bara antalet huvuden som Ă€r viktigt, utan Ă€ven hur de rör sig. Det Ă€r nĂ€mligen sĂ„ att vissa modeller rör sig upp och ner, andra roterar och somliga kombinerar bĂ„dadera. Den bĂ€sta massagen fĂ„r du genom kombinationen av olika rörelser. Orsaken Ă€r att muskler lĂ€ttare mjukas upp av variation – inte av samma monotona rörelse.

 • VĂ€lj en massagekudde baserat pĂ„ hur massagehuvudena Ă€r formade, hur mĂ„nga de Ă€r, samt i vilket mönster de rör sig.

7. Rengöring

En ofta förbisedd faktor i konsumenters val av massagekudde Àr hur lÀtt den Àr att rengöra. Trots att de flesta inte ens tÀnker pÄ denna faktor har den en betydande vikt. Det Àr nÀmligen sÄ att kudden inte sÀllan anvÀnds pÄ naken hud, vilket gör att svett uppstÄr varpÄ smuts fastnar lÀttare. Har du anvÀnt den i flera mÄnaders tid kommer smuts ackumuleras tills dess att den mÄste rengöras.

Emellertid finns det mÄnga modeller som Àr hiskeligt svÄra att rengöra. Till exempel gÄr det inte att lossa överdraget pÄ somliga varianter. Detta fÄr följden att mÄnga köper en helt ny massagekudde vilket Àr ett enormt slöseri med pengar. DÀrför ska du alltid se till att vÀlja en variant vars överdrag Àr lÀtt att ta av. Dessutom ska du rengöra den pÄ 60 grader för att sÀkerstÀlla att samtliga bakterier dör.

FastÀn det inte Àr roligt att ens tÀnka pÄ rengöringsfaktorn innan ditt köp, Àr det likvÀl en av de viktigaste delarna ur ett hygienperspektiv.

 • Dubbelkolla att överdraget gĂ„r att avlĂ€gsna för tvĂ€ttning. MĂ„nga billiga varianter saknar nĂ€mligen detta.

8. Storlek

Ytterligare en viktig faktor nÀr du ska köpa massagekudde Àr hur stor den ska vara. Somliga modeller Àr smÄ och inriktar sig pÄ specifika delar av kroppen, medan andra Àr större och tÀcker följaktligen ett större omrÄde. Har du redan rygg- eller nackproblem rekommenderar vi en mindre variant som Àr speciellt avsedd för dina problem. Men Àr du endast pÄ jakt efter en massagekudde för att koppla av sÄ Àr en större modell att föredra.

Nackdelen med stora modeller Ă€r att de inte Ă€r lika portabla – vissa gĂ„r inte ens att packa ner i en ryggsĂ€ck. SĂ„ledes ska du vĂ€lja en liten variant om du Ă€r pĂ„ sprĂ„ng eftersom du lĂ€tt kan stuva ner den i ryggsĂ€cken eller en större handvĂ€ska. Detta Ă€r sĂ€rskilt effektivt för dig som vill anvĂ€nda den efter ett trĂ€ningspass. Men har du istĂ€llet för avsikt att mestadels anvĂ€nda den hemma sĂ„ Ă€r en stor massagekudde betydligt bĂ€ttre och smidigare.

DÀrmed ska du vÀlja storlek dels utifrÄn existerande rygg- eller nackproblem, dels huruvida du vill ta med den till trÀningen eller arbetsplatsen.

9. Garanti

PĂ„ grund av att massagekuddar i grunden Ă€r uppbyggda av motorer som styr de delar som sköter massagen, finns det alltid risk för att den gĂ„r sönder. DĂ€rför ska du alltid sĂ€kerstĂ€lla att minst 1 Ă„rs garanti ingĂ„r i köpet. Annars har du ingen rĂ€tt till ekonomisk ersĂ€ttning skulle den gĂ„ sönder. Det Ă€r av denna anledning vi Ă€lskar Flowpillow frĂ„n Flowlife eftersom de erbjuder hela 2 Ă„rs garanti. Detta Ă€r otroligt generöst och sĂ€ger verkligen nĂ„gonting om Flowlife’s sjĂ€lvförtroende som företag, det vill sĂ€ga att de rĂ€knar med att produkten kommer hĂ„lla betydligt lĂ€ngre.

DÀremot kan du inte förvÀnta dig en lÄng garanti pÄ en billig massagekudde. Orsaken till detta Àr givetvis för att varje komponent har sÀmre kvalitet vilket gör att sannolikheten för att den gÄr sönder Àr betydligt högre gentemot en kvalitativ modell.

 • Köp aldrig nĂ„gonsin en massagekudde vars garanti Ă€r kortare Ă€n 1 Ă„r.

10. Pris

En massagekudde kostar mellan 400 – 4000 kronor. FastĂ€n detta lĂ„ter bĂ„de billigt och dyrt finns det en gyllene mellanvĂ€g som t.ex. Flowpillow som kostar 1299 kronor. Med andra ord behöver du inte köpa en hiskeligt dyr modell för flera tusentals kronor. Det rĂ€cker gott med en som kostar lite över tusenlappen. DĂ€remot avrĂ„der vi Ă„ det grövsta att inte köpa en massagekudde för under 800 kronor. Orsaken Ă€r att varje teknisk komponent kommer vara tillverkad i undermĂ„lig kvalitet vilket leder till att risken för att den gĂ„r sönder Ă€r markant högre.

 • Försök att hitta den gyllene mellanvĂ€gen dĂ€r pris och kvalitet möter varandra i en perfekt kombination.

Fördelar med massagekudde

Fördelarna med en massagekudde Àr vÀldigt mÄnga. Till en början hjÀlper de med avslappning och minskar stelhet i muskler och leder. Dessutom minskar de stress och oro vilket kan fÄ lÄngvariga positiva effekter pÄ anvÀndarens liv i allmÀnhet. Förutom nÀmnda fördelar har vi nedan listat de viktigaste positiva konsekvenserna.

OBS: Glöm inte att Àven lÀsa nackdelarna lÀngre ner i artikeln.

 • Minskar stress, oro och Ă„ngest
  NĂ€r du anvĂ€nder en massagekudde kommer du snabbt mĂ€rka – medvetet eller omedvetet – att stressnivĂ„n sjunker markant. Dock Ă€r det viktigt att omgivningen runt dig inte Ă€r störande pĂ„ nĂ„got sĂ€tt. DĂ€rför ska du anvĂ€nda kudden i avslappnande miljöer som t.ex. i sovrummet eller soffan i vardagsrummet. Dessutom rekommenderas det att stĂ€nga av alla tekniska enheter som TV och mobil, för att kunna fokusera pĂ„ massagen. Förutom att massagekudden hjĂ€lper till med att lĂ€tta pĂ„ Ă„ngesten, hĂ„ller effekten i sig lĂ€nge efterĂ„t. Av den orsaken Ă€r det en rekommendation att anvĂ€nda den pĂ„ morgonen, innan du gĂ„r till jobbet, för att se om det gör nĂ„gon skillnad för resten av dagen.
 • Botar i mĂ„nga fall sömnlöshet
  Flera som anvÀnt en massagekudde vittnar om att sömnen blivit betydligt bÀttre, mer regelbunden och njutningsfull. Orsaken Àr att massagen gör att kroppen slappnar av, precis som efter ett hÄrt trÀningspass, vilket följaktligen gör att du blir naturligt trött. DÀrför ska du anvÀnda kudden nÄgon timme innan du planerar att sova.
 • Minskar trĂ€ningsverk
  NÀr du kommer hem efter ett hÄrt trÀningspass pÄ gymmet, eller löprundan i skogen, Àr muskler stela och nÀra bristningsgrÀnsen. MÄnga vÀljer att ta ett varmt bad efter trÀning vilket definitivt mjukar upp musklerna. Men det finns en annat och mer effektivt tillvÀgagÄngssÀtt, nÀmligen massagekudden. Genom massagehuvudena stimulerar kudden sÀrskilda triggerpunkter och löser enkelt upp muskelknutor. SÄledes Àr det ett perfekt instrument för att linda trÀningsverk att pÄ sÄ vis pÄskynda ÄterhÀmtningen efter ett intensivt trÀningspass.
 • VĂ€rm upp inför ett trĂ€ningspass
  Alla vet hur det kĂ€nns att ge sig ut i löpspĂ„ret direkt efter morgonkaffet utan uppvĂ€rmning. Stelhet leder till smĂ€rta som leder till irritation och voilĂĄ – trĂ€ningspassets njutning Ă€r spĂ„rlöst försvunnen. DĂ€rför ska du alltid se till att vĂ€rma upp i minst 5 minuter innan ett trĂ€ningspass – detta vet alla elitidrottare. Tack vare massagekudden kan du nu enkelt sköta uppvĂ€rmningen utan att fysiskt behöva röra pĂ„ dig.
 • Ökar blodcirkulationen
  Genom att blodcirkulationen ökar sÀtts kroppen naturliga system igÄng fortare. SÄlunda vaknar du upp snabbare för att göra dig redo inför dagens bestyr. Dessutom bidrar ökad blodcirkulation till bÀttre immunförsvar och snabbare ÀmnesomsÀttning. Kort sagt innebÀr en lÄngsammare blodcirkulation att nacke och rygg blir stel vilket drastiskt ökar risken för skador.
 • Kan anvĂ€ndas för hela kroppen
  En vanlig missuppfattning med massagekudden Àr att den endast gÄr att anvÀnda som just kudde. TvÀrtom, den har mÀngder av anvÀndningsomrÄden som t.ex. rygg, fötter, höft, svank, lÀndrygg och vader. SÄlunda gÄr den att anvÀnda till hela kroppen och Àr endast begrÀnsad av din kreativitet. Exempelvis anvÀnder mÄnga den till fötterna medan de njuter av den senaste Netflix-serien pÄ TV:n. Oavsett vad du Àmnar att anvÀnda massagekudden till rekommenderar vi att Ätminstone testa olika omrÄden för att se om det har en positiv effekt pÄ just dig.

massagekudde test

Nackdelar med massagekudde

Nu nÀr du har kÀnnedom om fördelarna Àr det hög tid att informera om de nackdelar som finns med massagekuddar. Trots att fördelarna Àr fler Àr nackdelarna finns det likvÀl nÄgra negativa aspekter du som konsument mÄste kÀnna till. Annars Àr det omöjligt att vÀga för- och nackdelar mot varandra för att komma fram till vad som Àr bÀst för dig. DÀrför ska du lÀsa nedanstÄende lista vÀldigt noggrant.

 • OmstĂ€ndiga att anvĂ€nda
 • För fĂ„ funktioner

OmstÀndiga att anvÀnda

Jag kommer inte att köpa en massagekudde igen. Det fÄr bli en massagestol nÀsta gÄng. Det Àr helt enkelt för jobbigt att hela tiden Àndra position.

En nackdel som du snart kommer bli varse efter ha anvÀnt en massagekudde ett tag, Àr att de Àr omstÀndiga att anvÀnda. Men vad menar vi med detta? Jo, lÄt oss sÀga att du ska massera lÀndryggen sÄ mÄste du hela tiden sitta i samma position. Annars kommer kudden glida och plötsligt masserar den ett omrÄde som leder till mer smÀrta en njutning. DÀrför mÄste du hela tiden vara vaksam över hur du sitter eller ligger.

Samma sak gĂ€ller om du ligger hemma i soffan och masserar undersidan av vaden – dĂ„ mĂ„ste du hela tiden ligga i en position som gör att kudden hĂ„lls pĂ„ plats. Varje gĂ„ng du flyttar pĂ„ dig mĂ„ste du flytta pĂ„ kudden ocksĂ„. Detta Ă€r en betydande nackdel som Ă€r vĂ€ldigt irriterande för mĂ„nga, vilket mĂ„nga recensioner vittnar om. DĂ€rför Ă€r massagestolen betydligt bĂ€ttre Ă€n massagekudden, eftersom du inte behöver tĂ€nka pĂ„ hur du sitter.

För fÄ funktioner

Eftersom massagekuddar Àr en vÀldigt ny produkt sÄ Àr de Ànnu inte utrustade med mÄnga funktioner. Faktum Àr att det enda du kan vÀlja i dagslÀget Àr vÀrme, hastighet och i vissa fall styrka. Och dessa funktioner finns endast pÄ de bÀsta modellerna och inte de billigare budgetvarianterna. SÄledes Àr du begrÀnsad till ett visst antal hastigheter vilket Àr en tydlig nackdel.

En funktion som verkligen borde funnits Ă€r möjligheten att reglera vĂ€rmen, hastigheten och styrkan – nĂ„got som ytterst fĂ„ modeller erbjuder idag. PĂ„ sĂ„ vis kan man t.ex. vĂ€lja den lĂ€gsta hastigheten för kĂ€nslig nackmassage. Men i dagslĂ€get fĂ„r du helt enkelt förvĂ€nta dig att funktionerna Ă€r bĂ„de fĂ„ och begrĂ€nsade.

SÄ anvÀnder du en massagekudde

Det Àr extremt viktigt att veta vad du kan göra och inte göra med en massagekudde. DÀrför har vi sammanfattat hur du ska anvÀnda kudden pÄ ett skonsamt vis.

 • Var försiktig under graviditet.
  I regel ska du hÄlla dig borta frÄn massage nÀr du Àr gravid. Dock finns det undantag. Kolla dÀrför med din barnmorska om det Àr okej i ditt fall, för det kan vara vÀldigt lugnande och hjÀlpa dig fÄ en lugn paus i vardagen.
 • AnvĂ€nd inte vid förkylning eller feber.
  Du ska inte, under nÄgra som helst omstÀndigheter, anvÀnda din massagekudde om du Àr förkyld eller upplever huvudvÀrk. Anledningen Àr att massagen kan göra sjukdomen Ànnu vÀrre.
 • En gĂ„ng per dag Ă€r tillrĂ€ckligt.
  Vi förstĂ„r om du Ă€r exalterad över din massagekudde och vill anvĂ€nda den hela tiden, sĂ„ skönt Ă€r det. Men det – som vi alla vet – inte bra att anvĂ€nda nĂ„gonting för mycket. DĂ€rmed ska du testa dig fram över nĂ€r pĂ„ dagen massagen har bĂ€st effekt.
 • 15 minuter per muskelgrupp.
  Massera inte en muskelgrupp lĂ€ngre Ă€n 15 minuter. I sĂ„ fall riskerar du skador som en kosekvens av överstimulation av musklerna, vilket ocksĂ„ leder till en större stelhet – alltsĂ„ motsatt effekt.
 • Trötthet förvĂ€ntas.
  Inte sÀllan Àr trötthet en följd av att ha anvÀnt en massagekudde. Bli inte oroad över detta utan det Àr fullt normalt och Àr i flera fall den önskade effekten du vill ha. Men effekterna Àr olika för alla anvÀndare. DÀrför Àr det viktigt att prova sig fram nÀr pÄ dagen som massagen blir mest effektiv.

massagekudde

Vanliga frÄgor & svar

Vad Àr en massagekudde?

En massagekudde Àr som en liten sÀngkudde fylld med tekniska komponenter vars syfte Àr att massera din nacke, rygg och resterande delar av kroppen. DÀrmed Àr det ett substitut för massören vilket gör att du slipper betala dyra summor för massage, utan kan göra det hemifrÄn soffan.

Vad gör en massagekudde?

En massagekudde simulerar en helt vanlig massage genom att stimulera muskler och blodcirkulation. Detta leder till en uppmjukning av kroppen vilket gör att du kĂ€nner dig rörligare. DĂ€rtill minskas smĂ€rtor i muskler och leder – förutsatt att du anvĂ€nder den pĂ„ rĂ€tt sĂ€tt.

Vad Àr en ryggmassagekudde?

En ryggmassagekudde Àr en typ av massagekudde avsedd för ryggen. Detta skiljer sig frÄn andra varianter vars huvudsakliga syfte Àr att massera nacke, vader och fötter. SÄledes Àr en ryggmassagekudde till för dig som enbart Àr ute efter ryggmassage. Det Àr ytterst viktigt att du inte anvÀnder en annan modell för ryggen dÄ det kan leda till skador. Och det sista du vill Àr att fÄ problem med ryggen för att du anvÀnt fel produkt.

Med det sagt finns det massagekuddar för bÄde nacke och rygg, men dessa kommer aldrig vara lika bra som en dedikerad ryggmassagekudde.

Hur lÀnge ska man anvÀnda en massagekudde?

Detta skiljer sig frÄn modell till modell. Men generellt sÀtt sÄ rekommenderas det att anvÀnda dem i 15 minuter. DÀrefter ska du ta en paus för att kÀnna efter hur det kÀnns. Upplever du ingen smÀrta kan du sedan anvÀnda den i 15 minuter till. Observera att du ska sluta anvÀnda den med omedelbar verkan sÄ fort du kÀnner intensiv smÀrta. Orsaken Àr att det kan fÄ förödande konsekvenser om du anvÀnder den för lÀnge pÄ en redan skadad muskel.

Börja sÄledes med 15 minuter, och glöm inte att lyssna till din kropp!

Kan jag sova med massagekudden pÄ?

Nej, absolut inte. Detta leder till att musklerna blir extremt stela – en smĂ€rta du kommer bli varse sĂ„ fort du vaknar. Är du rĂ€dd för att du ska glömma stĂ€nga av den sĂ„ ska du köpa en modell som har en inbyggd timer som gör att den stĂ€ngs av automatiskt efter X antal minuter.

Slutsummering

Avslutningsvis Ă€r det viktigt att poĂ€ngtera att du ska vĂ€lja massagekudde utifrĂ„n vilket omrĂ„de du vill massera. Har du behov av nackmassage Ă€r en dedikerad nackmasserare att rekommendera. Har du ryggproblem Ă€r Ă€r en ryggmassagekudde det optimala valet. Men Ă€r du som de flesta konsumenter och helt enkelt bara vill ha en njutningsfull upplevelse som mjukar upp kroppen – dĂ„ ska du köpa en massagekudde för nacke och rygg som Ă€ven kan anvĂ€ndas för axlar och vader.

Vidare, har du specifika nackproblem sÄ mÄste du sova med en huvudkudde som Àr anpassad för de med nackont, t.ex. en ergonomisk kudde som formar sig efter din huvudform och som avlastar nackmusklerna medan du sover.

Det Àr vÀldigt viktigt att du kÀnner till att det Àven finns bra alternativ till massagekuddar, vilka Àr följande:


Skriven av Maria Johansson
Skriven av Maria Johansson

Hur vi utförde detta test

Samtliga produkter som vi rekommenderar i detta test har vi testat pĂ„ egen hand. I de flesta fall fĂ„r vi produkter tillskickade oss pĂ„ vĂ„r begĂ€ran, och i somliga fall köper vi produkterna sjĂ€lva. DĂ€refter testar vi dem en lĂ€ngre tid för att se om de Ă€r bra nog utifrĂ„n vĂ„r subjektiva bedömning, varpĂ„ de placeras pĂ„ topplistan högst upp pĂ„ den hĂ€r sidan. 

SĂ„ledes ska du vara medveten om att vĂ„ra rekommendationer Ă€r högst subjektiva, och inte rangordnade efter vad andra aktörer tycker om dem. 

Vidare, den ackompanjerade köpguiden vars syfte Àr att lÀra dig allt du behöver veta om denna produkt, sÄ du kan ta mer genomtÀnkta beslut, Àr skriven av oss sjÀlva baserat pÄ all kunskap vi tillskansat oss under den ovan Äsyftade testperioden. DÀrmed mÄste du kÀllhÀnvisa denna webbplatsadress ifall du vill citera nÄgot.

Har du frÄgor eller funderingar betrÀffande detta test fÄr du mer Àn gÀrna kontakta oss.