HANDLA SMART. KÖP TESTVINNARE.
Vi utser tre testvinnare i varje produktsegment. Handla smart.

Kroppskudde bäst-i-test

 

Beckasin kroppskudde

Beckasin
 • Kudde i u-form
 • Avlastar kroppen
 • Ger komfort för rygg, höfter, axlar och rygg
 • Perfekt för gravida eller om du ammar
 • 100% bomullssatin (trådtäthet: 300tc)
 • Fyllning av hyperallergen mineralfiber
 • Fodret har dragkedja
 • Innerkudden kan tvättas i maskin
 • Hygienisk, kvalitativ och funktionell
Läs mer »
 

Eleonora kroppskudde Pro

Eleonora
 • Fodral av 100% bomullssatin
 • Avlastar mage, rygg, axlar och höfter
 • Sidenmatt och följsam yta
 • Ger en sval och fräsch känsla
 • Dragkedja för enklare tvättning
 • Lämpar sig även för gravida
Läs mer »
 

Kroppskudde för sidosovare

Kroppskudde
 • Överdrag i bomull
 • Fyllning i polyester
 • Slipp ryggont och ömmade armar
Läs mer »
Innehåll [ visa ]

Kroppskudde

Vill du sova bättre och samtidigt reducera stress och smärta ska du köpa en kroppskudde. Oavsett om du har sömnproblem eller vill fokusera på smärtlindring, är detta ett utmärkt alternativ för dig som vill förbättra sömnen. Trots att utbudet på senare tid har ökat vilket försvårar dina valmöjligheter, har vi ändå lyckats utse den bästa kroppskudden på marknaden. Baserat på kriterier som t.ex. funktioner, allergivänlighet, pris och kvalitet, i kombination med recensioner, har vi lyckats uppnå en bra nivå av objektivitet. Således kan du göra ditt val enklare och snabbare. Dessutom har vi skrivit en komplett köpguide om vad du ska tänka på när du ska välja en kroppskudde, så du kan göra ett så bra köpval som möjligt. Börja med att läsa om hur du väljer bäst modell samt fördelar och nackdelar nedan. Därefter rekommenderar vi att sondera i vår bäst-i-test lista ovan.

Tips: Se vår köpguide om knäkuddar om du är gravid, sido- eller ryggsovare eller om du har höft- eller ryggsmärtor när du sover.

Så väljer du en kroppskudde

När du ska välja en kroppskudde kan det vara förvirrande att veta vad justerbar kuddehårdhet är, eller om du ska köpa en med avtagbart örngott. Därför har vi skrivit en liten checklistan nedan med de faktorer du ska hålla ett extra öga på.

 1. Tillverkare
  Vare sig du väljer en kroppskudde från Beckasin, Zenkuru, Ikea, Rusta eller Jysk, ska du hålla ett extra öga på varumärket bakom kudden. Orsaken är att tillverkaren till stor grad säger allt om kvaliteten. På så vis kan du enkelt välja bort okända varumärken, eller de som har sämre kundrecensioner är de mest bäst rykte. Därför är tillverkaren/varumärket det första du ska titta på innan du väljer en kroppskudde.
 2. Hållbarhet
  Vill du vara miljömedveten i ditt val ska du se till att kroppskudden är gjord av organiska material. Därmed sönderfaller atomerna naturligt över tid, vilket är fördelaktigt för naturen omkring oss. Däremot får du vara beredd på att betala mer för 100% ekologisk bomull, men fördelarna överväger nackdelarna.
 3. Storleken
  Desto större kroppskudden är, desto mer kan du anpassa formen. Dock blir det inte lika mysigt om du inte känner kudden nära din hud. Därför ska du köpa en variant som är tillräckligt stor för att inhysa din kroppshydda, men inte för stor så den inte kan slingra sig runt dig.
 4. Avtagbart fodral
  När du köper produkter vars syfte är att öka ditt välbefinnande, som t.ex. massagekudden, ska du se till att fodralet går att ta bort för att tvätta. På så vis håller du kudden fräsch och du kan dela den med flera personer då du enkelt kan tvätta den på 40 grader och den blir som ny. Tyvärr är det väldigt få modeller som har avtagbart fodral, därför ska du kika lite extra efter just denna faktorn.
 5. Pris
  Kostnaden för en kroppskudde varierar mellan 400 kr – 1500 kr. Priset baseras på varumärke, kvalitet, fodral och antalet användningsområden. Istället för att köpa en billig kroppskudden som enklare förlorar sin elasticitet, rekommenderar vi att investera några extra hundralappar så du får en modell som går att tvätta och som har en lång livslängd.
 6. Prasselfri fyllning
  Välj en kroppskudde med prasselfri fyllning så du kan läsa i lugn och ro utan att ljud uppstår vid varje liten rörelse.

Fördelar med kroppskudde

Fördelarna med en kroppskudde är många. Till en början får du en skönare sömn och du vaknar utan smärta och känner dig helt utvilad. Vidare kan du använda den på soffan under tiden du tittar på TV. Utöver dessa fördelar har vi nedan sammanfattat det bästa med denna typ av sovkudde.

bästa kroppskudden kroppskudde test kroppskudde

Hur vi utförde detta test

Samtliga produkter som vi rekommenderar i detta test har vi testat på egen hand. I de flesta fall får vi produkter tillskickade oss på vår begäran, och i somliga fall köper vi produkterna själva. Därefter testar vi dem en längre tid för att se om de är bra nog utifrån vår subjektiva bedömning, varpå de placeras på topplistan högst upp på den här sidan. 

Således ska du vara medveten om att våra rekommendationer är högst subjektiva, och inte rangordnade efter vad andra aktörer tycker om dem. 

Vidare, den ackompanjerade köpguiden vars syfte är att lära dig allt du behöver veta om denna produkt, så du kan ta mer genomtänkta beslut, är skriven av oss själva baserat på all kunskap vi tillskansat oss under den ovan åsyftade testperioden. Därmed måste du källhänvisa denna webbplatsadress ifall du vill citera något.

Har du frågor eller funderingar beträffande detta test får du mer än gärna kontakta oss.