HANDLA SMART. KÖP TESTVINNARE.
Vi utser tre testvinnare i varje produktsegment. Handla smart.
OM OSSKONTAKTBLOGG
 

Massageapparat bäst-i-test

Skriven av Maria Johansson
Skriven av Maria Johansson
testvinnare
#1 ELEEELS X1T
Bäst-i-test 2023

Massageapparat bäst-i-test

Skriven av Maria Johansson
Skriven av Maria Johansson
 

1. ELEEELS X1T

ELEEELS X1T
 • Knackande massage
 • 6 olika hastighetsnivåer
 • Borstlös ljudlös motor
 • 4 st olika massagehuvuden
 • Upp till 3200 stötar/slag per minut
 • 10 timmars batteritid
 

2. ELEEELS X1T Pearl

ELEEELS X1T Pearl
 • Knackande massage
 • 6 hastighetslägen
 • Nästintill ljudlös i drift
 • 4 st olika massagehuvuden
 • Upp till 3200 stötar/slag per minut
 • 10 timmars batteritid
 

3. Hyperice HyperVolt Go

Hyperice HyperVolt Go
 • Knackande massage
 • 3 hastighetslägen
 • Nästintill ljudlös
 • 5 st olika massagehuvuden
 • 3200 stötar/slag per minut
 • 3 timmars batteritid
Innehåll [ visa ]

Massageapparat

En massageapparat som du använder hemma är fantastiskt på så många sätt. För det första kan det spara dig tusentals kronor på sikt. Dessutom är avslappnande, stressminskande och lyxigt att massera dig själv. Därför har vi listat de bästa massageapparaterna på marknaden för att du ska slippa göra researchen själv. Således slipper du också läsa varenda recension och kan istället sondera terrängen i vår bäst-i-test lista. Förutom att massage hjälper dig med blodcirkulationen och gör spända muskler mjuka, hjälper det dig också med ämnesomsättningen. Därför har vi skrivit en komplett guide över vad du ska tänka på innan du köper en massageapparat.

Så väljer du en massageapparat

 1. Varumärke
  För att göra livet enkelt för dig kan du börja med att utgå från massageapparatens varumärke. Det vill säga tillverkaren bakom verktyget. Orsaken till varför detta är den viktigaste faktorn i ditt val, är för att vissa varumärken garanterar kvalitet, garanti och goda villkor. Således håller produkten längre och du får en ny om den skulle gå sönder. Därför ska du alltid lägga mest vikt vid vilket varumärke som tillverkat massageapparaten. Exempel på bra varumärken är Beurer.
 2. Massageprogram
  En massageapparat har i regel förprogrammerade massageprogram att välja mellan. På så vis kan du helt enkelt välja det program som behandlar den muskelgrupp du har spänningar i. Däremot finns det många modeller som har ett begränsat antal program. Därför ska du se till att den variant du funderar på att köpa, har de specifika behandlingar som du eftersöker.
 3. Värmeelement
  Vill du ha en extra lyxig massageapparat ska du välja en som har infraröd värmeelement. Anledningen är att musklerna värms upp vilket får följden att de också mjuknar. Således blir den efterföljande massagen bättre och mer effektiv. Givetvis behöver du inget värmeelement, men det är helt klart ett stort plus som är värt att betala extra för.
 4. Utbytbara massagehuvuden
  I de bästa massageapparaterna finns det alltid möjlighet att byta ut massagehuvudena. Varför man vill göra detta är för att olika massagehuvuden är olika bra beroende på syftet. Därmed vill du ha denna valmöjligheten om du vid ett senare tillfälle behöver ett grövre eller mjukare massagehuvud.
 5. Hastighetsinställningar
  Kontrollera att massageapparaten du är nyfiken på har hastighetsinställningar. Ju större kontroll du har över hastigheten, desto bättre blir massagen. Kort sagt vill du ha så många hastighetslägen som möjligt, men 5 st. är tillräckligt nog.
 6. Kvalitet
  Det finns allt från plastiga modeller till massageapparater tillverkade av robust aluminium. Oavsett vad du väljer är det viktigt att veta att det förstnämnda alternativet riskerar att gå sönder fortare än det sistnämnda. Därför ska du hellre lägga lite extra kronor på en variant som är omhöljt av aluminium.

Typer av massageapparater

 • Massagebälte
  Ett massagebälte fästs runt t.ex. nacken eller lår och behandlar lokalt med stor effektivitet och bekvämlighet. Därjämte finns det massagebälten med Shiatsu-massage så du får en djup, mjuk och intensiv tryckmassage. Tack vare att bälten i regel är billigare än de som har en arm, är de även populära bland de som vill testa en enkel massageapparat innan man köper en dyr. Därtill slipper du hålla i den.
 • Förlängd arm
  Den förlängda armen är den vanligaste formen av massageapparat. Precis som det låter håller du i en apparat som gör att din egen arm förlängs. Således går det att komma åt områden som annars är onåbara för dig själv.

Fördelar med massageapparat

Till skillnad från massagestol och massagedyna som är mycket dyra, är massageapparaten förvånansvärt billig. Följaktligen är den perfekt lämpad för dig som vill ha lyxen med massage hemma i soffan, men som inte är beredd att öppna den stora plånboken. Vidare är en massageapparat en billig genväg till mindfulness som minskar oro och stress. Därtill är det ett utmärkt verktyg för återhämtning efter träning.

Infraröd massageapparat

Den senaste tekniska innovationen inom detta område som är spännande, är en infraröd massageapparat. Kort sagt innebär det att du kan kontrollera värmen i apparaten så leder, muskler, nacke, ben och rygg blir förberedda för den riktiga massagen. På så vis får du en mer effektiv, mild och ordentlig massage. Dock måste du vara förberedd på att betala extra för en lyxig infraröd massageapparat, men i längden är det definitivt värt det – speciellt om du har återkommande problem.

infraröd massageapparat massageapparat test massageapparat


Skriven av Maria Johansson
Skriven av Maria Johansson

Hur vi utförde detta test

Samtliga produkter som vi rekommenderar i detta test har vi testat på egen hand. I de flesta fall får vi produkter tillskickade oss på vår begäran, och i somliga fall köper vi produkterna själva. Därefter testar vi dem en längre tid för att se om de är bra nog utifrån vår subjektiva bedömning, varpå de placeras på topplistan högst upp på den här sidan. 

Således ska du vara medveten om att våra rekommendationer är högst subjektiva, och inte rangordnade efter vad andra aktörer tycker om dem. 

Vidare, den ackompanjerade köpguiden vars syfte är att lära dig allt du behöver veta om denna produkt, så du kan ta mer genomtänkta beslut, är skriven av oss själva baserat på all kunskap vi tillskansat oss under den ovan åsyftade testperioden. Därmed måste du källhänvisa denna webbplatsadress ifall du vill citera något.

Har du frågor eller funderingar beträffande detta test får du mer än gärna kontakta oss.