HANDLA SMART. KÖP TESTVINNARE.
Vi utser tre testvinnare i varje produktsegment. Handla smart.
OM OSSKONTAKTBLOGG
 

Dagbok med lås bäst-i-test

Skriven av Andrea Feldt
Skriven av Andrea Feldt
testvinnare
#1 Minimoomis Dagbok med kod ljud...
Bäst-i-test 2024

Dagbok med lås bäst-i-test

Skriven av Andrea Feldt
Skriven av Andrea Feldt
 

1. Minimoomis Dagbok med kod ljud & ljus

Minimoomis Dagbok med kod ljud & ljus
 • Bäst-i-test 2024
 • Från 5 år
 • Vacker melodi spelas efter koden skrivits in
 • Riktigt bra papperskvalitet
 

2. Miss Melody Dagbok med Kodlås och Musik

Miss Melody Dagbok med Kodlås och Musik
 • Rekommenderad ålder: Från 3 år
 • Batterier ingår
 • Vacker dagbok från Miss Melody med en musikfunktion
 • Hitlåten ”Rewrite the stars” spelas i 20 sekunder när dagboken öppnas
 

3. Disney Princess Dagboksset

Disney Princess Dagboksset
 • Rekommenderad ålder: Från 3 år
 • Ingår allt ifrån en penna, pennvässare, skrivbok med lås, och klistermärken
 • Älskar du Disneys prinsessor lika mycket som oss passar det här setet perfekt för dig!
Innehåll [ visa ]

Dagbok med lås

En dagbok med lås är ett måste om du inte vill att andra ska läsa dina dagbokshemligheter. De finns både för tjejer och killar, men även för vuxna. Låset består antingen av ett kodlås eller nyckellås. Vanligtvis spelas även en liten melodi när rätt kod slås in. I denna artikel kommer vi lista de bästa dagböckerna med lås så du vet vilken du ska välja.

 dagbok med lås

Dagbok med lås – Köpguide – Detta ska du tänka på innan köpet

När du ska köpa dagbok med lås finns det några saker som kan vara bra att tänka på. Dels ska du titta på storleken och omslaget. Men också huruvida sidorna ska vara linjerade eller helvita.

Storlek

Dels bör du titta på storleken på dagboken. En dagbok med lås ska inte vara för stor eller för liten, utan en lagom storlek. En variant för vuxna är oftast något mindre än en dagbok för barn. Den bör också få plats i barnets bokhylla eller liknande, så det gäller att tänka på mer än bara storleken.

Omslag

dagbok med lås tjej pojke

Det är även bra att titta på dagböckernas omslag. Du vill ju dagboken ska vara snygg och anpassad efter din stil. Det finns dagböcker med lås i många olika färger och former och motiv. Till exempel Harry Potter och Top Model.

Linjerade eller helvita sidor

En dagbok med lås kan ha helvita sidor eller linjerade. Dagböcker med linjerade sidor brukar dock vara för barn så det blir lättare för dem att skriva rakt. Men däremot blir det svårare att rita, vilket både killar och tjejer tycker om att göra i böckerna.

Kodlås eller nyckellås

Du ska också titta på vilket sorts lås dagboken har. Genom att använda en dagbok med kodlås är det bara personen som vet koden som kan låsa upp dagboken. Men har du ett nyckellås så räcker det att en kompis eller någon annan hittar nyckeln, och då kan vederbörande läsa vad du skrivit.

Fördelar med dagbok med lås

 • Håll hemligheterna för dig själv: Den huvudsakliga fördelen med att använda en dagbok med lås är att du slipper oroa dig för att någon ska läsa dagboken. Dagböcker är ofta mycket personliga och handlar ofta om känslor, tankar och drömmar som man inte vill att andra ska läsa. De är också ofta fyllda med dagliga händelser som man inte vill att andra ska veta. Genom att köpa en sån här dagbok hindrar andra från att läsa vad du skrivit.
 • Får barn att känna sig vuxnare: En dagbok är ett bra sätt för barn att känna sig vuxnare. De kan skriva ner alla tankar och känslor som de har under dagen, utan att behöva oroa sig för att någon ska läsa. Men framförallt hjälper låset barnet att känna ”detta är mitt, och ingen annans”, vilket är en härlig vuxenkänsla som barn i regel tycker om att känna.

dagbok med lås barn

Nackdelar med dagbok med lås

 • Låset är inte så värst säkert: Den primära nackdelen med en dagbok med lås är att låsen sällan är tillräckligt starkt för att hålla somliga klåfingrar borta. Vill en förälder läsa sitt barns dagbok så kommer låset gå att öppna utan större problem. Därför är dessa dagböcker inte rekommenderade för tonårsbarn, utan mer yngre flickor och pojkar som vill lära sig få ner sina känslor på papper.

Slutsats

Sammanfattningsvis är denna typ av dagbok ett bra sätt för barn att känna sig vuxnare. De kan skriva ner alla tankar och känslor som de har under dagen, utan att behöva oroa sig för att någon ska läsa. Men framförallt hjälper låset barnet att känna sig mer vuxet eftersom det är en bok som bara dem har tillgång till, vilket är en härlig vuxenkänsla. Dock är dagböcker med lås inte rekommenderade för tonårsbarn, utan mer yngre flickor och pojkar som vill lära sig få ner sina känslor på papper.


Skriven av Andrea Feldt
Skriven av Andrea Feldt

Hur vi utförde detta test

Samtliga produkter som vi rekommenderar i detta test har vi testat på egen hand. I de flesta fall får vi produkter tillskickade oss på vår begäran, och i somliga fall köper vi produkterna själva. Därefter testar vi dem en längre tid för att se om de är bra nog utifrån vår subjektiva bedömning, varpå de placeras på topplistan högst upp på den här sidan. 

Således ska du vara medveten om att våra rekommendationer är högst subjektiva, och inte rangordnade efter vad andra aktörer tycker om dem. 

Vidare, den ackompanjerade köpguiden vars syfte är att lära dig allt du behöver veta om denna produkt, så du kan ta mer genomtänkta beslut, är skriven av oss själva baserat på all kunskap vi tillskansat oss under den ovan åsyftade testperioden. Därmed måste du källhänvisa denna webbplatsadress ifall du vill citera något.

Har du frågor eller funderingar beträffande detta test får du mer än gärna kontakta oss.