HANDLA SMART. KÖP TESTVINNARE.
Vi utser tre testvinnare i varje produktsegment. Handla smart.
OM OSSKONTAKTBLOGG
 

Fotstöd bäst-i-test

Skriven av Karin Stagnelius
Skriven av Karin Stagnelius
testvinnare
#1 Kensington Solemassage Fotsto...
Bäst-i-test 2024

Fotstöd bäst-i-test

Skriven av Karin Stagnelius
Skriven av Karin Stagnelius
 

1. Kensington Solemassage Fotstöd

Kensington Solemassage Fotstöd
 • Stimulerande yta som skämmer bort fötterna med en känsla av massage
 • Enkel lutningsmekanism och gungningsfunktion för extra komfort och rörelse
 • Träningsrörelse som förbättrar anklar och ben
 • Fem justerbara höjdinställningar
 • Lutning på 30 grader för optimal anpassningsbarhet
 • Generös plattform ger gott om utrymme för fötterna att vila
Nackdelar:
 • Relativt högt pris på över 500 kronor
 

2. Kensington Solesaver

Kensington Solesaver
 • Höjer benen för att förbättra hållning och cirkulation
 • Tre lutningsalternativ för personlig komfort
 • Konturfotgreppspanel förhindrar glidning
 • Generös plattform ger gott om utrymme för fötterna
 • Minskar tryck på nedre delen och lindrar obehag från sittande
 

3. Fellowes fotstöd

Fellowes fotstöd
 • Justerbar höjd i två lägen för personlig komfort
 • Fritt flytande plattform för att sträcka på benen och öka cirkulationen
 • Masserande yta som lindrar spänningar i fotsulorna
 • Reglerbar lutning för anpassningsbarhet
 • Tillverkad i återvunnen plast för miljövänlighet
Innehåll [ visa ]

Bäst fotstöd → Bäst-i-test (2024) — 3 bästa fotstöden

Fotstöd är ett oumbärligt hjälpmedel för den som spenderar långa timmar framför skrivbordet eller har ett stillasittande arbete. Oavsett om du är på kontoret, i hemmet eller på resande fot är det viktigt att prioritera din ergonomi och hälsa. Ett fotstöd är den perfekta lösningen för att höja upp dina ben till rätt nivå och korrigera hållningen i höft och ländrygg, vilket leder till en mer ergonomisk sittposition.

I denna omfattande artikel kommer vi att utforska de bästa fotstöden på marknaden år 2024 och ge dig all information du behöver för att fatta ett välgrundat beslut. Vi kommer att granska olika typer, deras funktioner, fördelar och nackdelar, samt ge dig användbara tips för att välja rätt för dina individuella behov.

Bästa fotstöd 2024 — Bäst i test

10/10
EXPERTBETYG
Kensington Solemassage Fotstöd

Kensington Solemassage är tveklöst det fotstöd som har tagit förstaplatsen i vårt bäst-i-test. Med dess stimulerande yta och imponerande justeringsalternativ ger det dig en fantastiskt ergonomisk komfort och möjligheten att vårda dina trötta fötter på bästa möjliga sätt.

Först och främst har det en enkel lutningsmekanism som gör det enkelt att hitta den perfekta vinkeln för dina fötter och ben. Du kan anpassa lutningen efter din personliga komfort och få den mest optimala avlastningen för dina trötta fötter. Dessutom har fotstödet en gungningsmekanism som låter dig träna dina anklar medan du sitter, vilket ger en extra dimension av rörelse och komfort under arbetsdagen.

En av de framstående egenskaperna hos Kensington Solemassage är dess stimulerande yta som är utformad för att skämma bort dina fötter. Denna yta ger en härlig känsla av massage och stimulans, vilket hjälper till att lindra spänningar och trötthet. Genom att ge dina fötter den omsorg de förtjänar, kan du uppleva en övergripande känsla av avslappning och välbefinnande under arbetets gång.

Fotstödet erbjuder som sagt en träningsrörelse som är inriktad på att få igång dina anklar och ben. Genom att använda stödet kan du utföra enklare övningar och rörelser som främjar styrka och rörlighet i dessa områden. Det är en fantastisk möjlighet att ge dina fötter och ben en extra boost av hälsa och trivsel.

Kensington Solemassage strävar efter att optimera din komfort på alla sätt möjligt. Med sina fem höjdjusterbara inställningar kan du enkelt anpassa stödet efter dina individuella behov och preferenser. Oavsett om du vill höja det för att uppnå en bättre sittställning eller sänka det för att ge dina fötter mer vila, har du full kontroll över din komfortnivå. Dessutom kan du luta stödet med upp till 30 grader, vilket ger ännu mer flexibilitet och anpassning.

Med en maximal höjd på 16 cm och måtten 45x35 cm erbjuder Kensington Solemassage en generös plattform för dina fötter att vila på. Du får gott om utrymme att hitta den mest bekväma positionen och ge dina fötter den support de behöver under långa arbetspass. Du behöver bara se till att du har rätt höjd på din kontorsstol.

Det är dock viktigt att notera att Kensington Solemassage kan vara ganska dyr. Med en prislapp på över 500 kronor är det en investering att överväga. Även om detta fotstöd är enastående i kvalitet och funktion, kan priset vara avskräckande för vissa. Det är viktigt att noga överväga din budget och behov innan du gör ditt köpbeslut.

Summa summarum ger Kensington Solemassage en oöverträffad kombination av komfort, vård och anpassningsbarhet för dina fötter. Med dess stimulerande yta, träningsrörelser, justeringsalternativ och generösa plattform ger det dig den ultimata upplevelsen.

Fördelar:

 • Stimulerande yta som skämmer bort fötterna med en känsla av massage
 • Enkel lutningsmekanism och gungningsfunktion för extra komfort och rörelse
 • Träningsrörelse som förbättrar anklar och ben
 • Fem justerbara höjdinställningar
 • Lutning på 30 grader för optimal anpassningsbarhet
 • Generös plattform ger gott om utrymme för fötterna att vila

Nackdelar:

 • Relativt högt pris på över 500 kronor


9/10
EXPERTBETYG

2. Kensington Solesaver

Kan lutas 10, 15 eller 20 grader
Kensington Solesaver

När du placerar dina fötter på Kensington Solesaver kommer du omedelbart att märka en förbättring i din hållning och cirkulation. Detta fotstöd är utformat för att låta dig arbeta bekvämt vid ditt skrivbord samtidigt som det främjar en korrekt kroppsställning och minskar trycket på nedre delen av kroppen. Genom att höja upp dina ben till rätt nivå främjar det också bättre blodcirkulation och minskar risken för svullnad och obehag.

En av de framstående egenskaperna hos Kensington Solesaver är dess tre lutningsalternativ, vilket ger dig möjlighet att anpassa fotstödet efter din personliga komfort. Du kan välja mellan en lutning på 10, 15 eller 20 grader, beroende på dina behov och preferenser. Denna justerbarhet säkerställer att du kan hitta den perfekta vinkeln för dina fötter, fotleder, höft och ländrygg, vilket resulterar i maximal avlastning och komfort under arbetet - något som är särskilt viktigt om du t.ex. sitter i en sadelstol.

Fotstödet är också utrustat med en konturfotgreppspanel som hjälper till att förhindra glidning och säkerställa att dina fötter förblir stabila och säkra under användningen. Detta är särskilt viktigt för att undvika obehagliga störningar när du fokuserar på dina arbetsuppgifter.

Kensington Solesaver har en generös plattform med måtten 450 cm x 350 cm (BxD), vilket ger gott om utrymme för dina fötter att vila bekvämt. Det är tillverkat med fokus på att minska trycket på nedre delen av kroppen och lindra obehag från sittande. Oavsett om du har långa arbetspass eller behöver extra stöd under möten och projekt, så kan detta stöd vara din perfekta följeslagare.

Därmed är Kensington Solesaver ett imponerande fotstöd som förtjänar sin andra plats i vårt bäst-i-test. Med sina justerbara funktioner, lutningsalternativ och fokus på hållning, cirkulation och avlastning, erbjuder det enastående support och komfort för dig under dina arbetspass. Ge dina fötter och ben den omtanke de förtjänar med Kensington Solesaver och upplev en förbättrad arbetsmiljö och välbefinnande varje dag.

Fördelar:

 • Höjer benen för att förbättra hållning och cirkulation
 • Tre lutningsalternativ för personlig komfort
 • Konturfotgreppspanel förhindrar glidning
 • Generös plattform ger gott om utrymme för fötterna
 • Minskar tryck på nedre delen och lindrar obehag från sittande

Nackdelar:8/10
EXPERTBETYG

3. Fellowes fotstöd

Vinklingsbart i två lägen
Fellowes fotstöd

Detta fotstöd har säkrat en välförtjänt tredjeplats i vårt bäst-i-test tack vare dess ergonomiska design och mångsidiga funktioner. Oavsett om du spenderar långa timmar framför skrivbordet eller behöver en extra komfort under möten och projekt, så kan Fellowes vara din perfekta följeslagare.

En av de framstående egenskaperna hos detta fotstöd är dess höjdjustering i två olika lägen - 85 mm och 105 mm. Detta gör att du kan anpassa fotstödet efter din personliga bekvämlighet och hitta den perfekta höjden för dina ben. Genom att placera dina fötter i en upphöjd position främjar stödet bättre cirkulation och minskar risken för svullnad och trötthet i benen.

Det justerbara fotstödet är utrustat med en fritt flytande plattform som ger dig möjlighet att böja på fotlederna och sträcka ut benen när du sitter - något som är perfekt för dig som använder fotledsstöd. Detta är särskilt fördelaktigt under långa perioder av stillasittande, då det hjälper till att lindra spänningar och öka blodcirkulationen i benen. Dessutom har det en strukturerad yta som masserar fotsulorna och ger en skön känsla av avslappning.

När det gäller material och hållbarhet är Fellowes Fotstöd tillverkat i återvunnen plast, vilket gör det till ett miljövänligt val. Du kan njuta av fördelarna med ett ergonomiskt stöd samtidigt som du gör en insats för att minska din miljöpåverkan. Det har också en yta i gummi/gel som ger både stabilitet och bekvämlighet under användningen.

Med tanke på dess egenskaper och funktioner är detta stöd perfekt för långa möten eller projekt som kräver att du sitter stilla vid skrivbordet under långa perioder, och därmed som ett komplement till din kontorsstol. Det ger dig det extra stödet och avlastning som behövs för att undvika obehag och trötthet.

Därmed är detta ett utmärkt val för att skapa en sund och återupplivande arbetsmiljö. Med sina justerbara höjdnivåer, fritt flytande plattform, massagefunktion och reglerbar lutning, ger det dig den komfort och ergonomiska support du behöver för att förbli produktiv och fokuserad.

Fördelar:

 • Justerbar höjd i två lägen för personlig komfort
 • Fritt flytande plattform för att sträcka på benen och öka cirkulationen
 • Masserande yta som lindrar spänningar i fotsulorna
 • Reglerbar lutning för anpassningsbarhet
 • Tillverkad i återvunnen plast för miljövänlighet

Nackdelar:Innan du köper ett fotstöd — Tänk på dessa 5 faktorer

Ett fotstöd kan vara en fantastisk investering för att förbättra din arbetsmiljö och främja en bättre hållning och cirkulation. Innan du gör ditt köp är det viktigt att överväga olika faktorer för att välja rätt fotstöd som passar dina individuella behov och preferenser. Här är 5 viktiga faktorer att tänka på när du väljer ett fotstöd:

1. Justerbarhet

Justerbarhet är en avgörande faktor att beakta när du väljer ett fotstöd som kan ge den optimala komforten och ergonomin för dina fötter och ben. Ett stöd som erbjuder justerbara funktioner ger dig friheten att anpassa höjden och lutningen efter dina individuella preferenser och behov.

 • Justering av höjd: Kontrollera att det har tillräckligt med alternativ för att passa din kroppslängd och sittställning. Det bör vara möjligt att enkelt höja eller sänka höjden på fotstödet för att hitta den perfekta positionen där dina fötter och ben kan vila i en bekväm och avslappnad position. Att kunna justera höjden är särskilt viktigt om flera personer kommer att använda stödet eller om du använder det i olika arbetsmiljöer eller stolar.
 • Justering av vinkel: Utöver höjden är lutningsvinkeln en annan viktig aspekt att överväga. Att kunna justera lutningen på fotstödet möjliggör anpassning till olika vinklar som passar dig bäst. Vissa stöd erbjuder flera alternativ för att ge dig ännu större kontroll över din komfort och kroppsställning. Detta kan vara särskilt fördelaktigt om du har specifika krav eller behov när det gäller hur dina fötter och ben bör positioneras för att främja bättre cirkulation och lindra spänningar. Använder du en ergonomisk sittdyna eller ett svankstöd i stolen som du stundvis tar bort, är denna aspekt ännu viktigare för att kunna anpassa vinkeln.

2. Storlek och plattform

Storlek och plattform spelar en avgörande roll och kan i bästa fall ge den nödvändiga komforten för dina fötter. En generös plattform är viktig för att ge dina fötter tillräckligt med utrymme att vila bekvämt och stödja hela fotens yta.

När du överväger storleken på fotstödet ska du säkerställa att plattformen är tillräckligt bred och djup för att rymma dina fötter i den position du föredrar. Det är viktigt att dina fötter inte känns  begränsade på plattformen, vilket kan leda till obehag och begränsad rörelsefrihet. Genom att välja en plattform som är tillräckligt rymlig kan du ge dina fötter den utrymme de behöver för att vara bekväma och avslappnade under långa arbetspass.

3. Material och komfort

Material och komfort är ytterligare två aspekter att överväga, som kommer att ge dig den önskade nivån av stöd och avslappning. Att ha rätt materialval kan göra en stor skillnad när det gäller komforten som fotstödet erbjuder.

 • Yta med skum eller gel: Leta efter modeller som använder bekväma och stödjande material. Material som skum eller gel är vanligt förekommande och kan erbjuda en mjuk och behaglig yta för dina fötter att vila på. Dessa material är utformade för att ge extra dämpning och stöd, vilket hjälper till att minska trycket och avlasta trötta fötter. Det är viktigt att se till att materialen är av hög kvalitet och hållbara för att säkerställa långvarig komfort och hållbarhet.
 • Texturerad yta: En annan aspekt att överväga är om fotstödet har en texturerad yta. En texturerad yta kan ge en skön massageeffekt på fotsulorna när du använder stödet. Detta kan bidra till att lindra spänningar och ge en extra nivå av avkoppling och komfort för dina fötter. Se till att textureringen inte är för grov eller obekväm, utan ger en behaglig stimulans.

4. Funktioner

En av de bästa funktionerna är gungning. Vissa fotstöd är utrustade med en mekanism som gör att du kan gunga stödet fram och tillbaka medan du sitter. Denna rörelse kan hjälpa till att träna dina anklar och främja blodcirkulationen i benen. Det är en trevlig och interaktiv funktion som ger dig en extra dimension av rörelse och aktivitet under din arbetsdag.

Andra funktioner kan inkludera inbyggda massagemekanismer för att ge en skön känsla på fotsulorna. Vissa stöd kan även ha inbyggda rullar eller knölar som ger en behaglig massageeffekt när du använder det. Detta kan hjälpa till att lindra spänningar och öka avslappningen i dina fötter.

5. Stabilitet och säkerhet

Du vill även vara säker på att fotstödet du väljer har en robust och stabil konstruktion för att säkerställa att det kan hålla din vikt och ge dig den stabilitet och stöd du behöver.

En stabil konstruktion är grundläggande för att förhindra oavsiktlig vältning eller instabilitet. Se till att det är tillverkat av kvalitetsmaterial och har en stadig ram som kan hålla din vikt utan att ge vika. Det är också viktigt att det har en solid och pålitlig konstruktion som inte blir instabil eller vinglig under användning. Detta är särskilt viktigt om du använder det på olika ytor eller under olika arbetsförhållanden, t.ex. både hemma och på kontoret.

För att förhindra glidning eller rörelse på golvet är det också viktigt att fotstödet har en halkfri yta eller gummerade fötter. En halkfri yta kan ge extra grepp och stabilitet, vilket minskar risken för att stödet ska glida iväg när du använder det. Gummerade fötter kan också bidra till att förhindra glidning och se till att det står stadigt på plats.

fotstöd bäst i test

Vanliga frågor och svar om fotstöd

Varför behöver jag ett fotstöd?

Ett fotstöd kan hjälpa till att förbättra din sittställning, främja bättre blodcirkulation och lindra spänningar i benen och fötterna under långa perioder av stillasittande. Det kan skapa en mer ergonomisk arbetsmiljö och bidra till övergripande komfort.

Vilka är fördelarna med att använda ett fotstöd?

Genom att använda ett fotstöd kan du höja upp dina ben till rätt nivå, förbättra hållningen i höft och ländrygg, främja blodcirkulationen och minska trycket på nedre delen av kroppen. Det kan också bidra till att minska trötthet och obehag i benen och fötterna.

Hur väljer jag rätt storlek på stödet?

För att välja rätt storlek på stödet ska du se till att det har en generös plattform som kan rymma dina fötter bekvämt. Kontrollera även att storleken på stödet passar bra under ditt skrivbord eller arbetsstation utan att begränsa din rörelsefrihet.

Vad bör jag tänka på när det gäller justerbarheten?

När det gäller justerbarheten bör du se till att fotstödet har tillräckligt med alternativ för att passa din kroppslängd och sittställning. Det bör vara möjligt att enkelt justera höjden och lutningen för att hitta den mest bekväma och ergonomiska positionen för dina fötter och ben.

Finns det några extra funktioner som jag bör leta efter?

Ja, vissa fotstöd kan erbjuda extra funktioner som gungning, justerbar lutning eller inbyggda massagemekanismer.


Skriven av Karin Stagnelius
Skriven av Karin Stagnelius

Hur vi utförde detta test

Samtliga produkter som vi rekommenderar i detta test har vi testat på egen hand. I de flesta fall får vi produkter tillskickade oss på vår begäran, och i somliga fall köper vi produkterna själva. Därefter testar vi dem en längre tid för att se om de är bra nog utifrån vår subjektiva bedömning, varpå de placeras på topplistan högst upp på den här sidan. 

Således ska du vara medveten om att våra rekommendationer är högst subjektiva, och inte rangordnade efter vad andra aktörer tycker om dem. 

Vidare, den ackompanjerade köpguiden vars syfte är att lära dig allt du behöver veta om denna produkt, så du kan ta mer genomtänkta beslut, är skriven av oss själva baserat på all kunskap vi tillskansat oss under den ovan åsyftade testperioden. Därmed måste du källhänvisa denna webbplatsadress ifall du vill citera något.

Har du frågor eller funderingar beträffande detta test får du mer än gärna kontakta oss.