HANDLA SMART. KÖP TESTVINNARE.
Vi utser tre testvinnare i varje produktsegment. Handla smart.
OM OSSKONTAKTBLOGG
 

Godisautomat bäst-i-test

Skriven av Andrea Feldt
Skriven av Andrea Feldt
testvinnare
#1 Godisautomat med rörelsesenso...
Bäst-i-test 2024

Godisautomat bäst-i-test

Skriven av Andrea Feldt
Skriven av Andrea Feldt
 

1. Godisautomat med rörelsesensor

Godisautomat med rörelsesensor
 • Enkel hantering med rörelsesensor
 • Två justerbara portionsstorlekar
 • LED-belysning vid aktivering av rörelsesensor
 • Rymmer ca 1 liter godis
 • Perfekt för fester och evenemang
Nackdelar:
 • Kräver 4 st AA-batterier som inte ingår i köpet
 

2. Godismaskin med klo

Godismaskin med klo
 • Interaktiv upplevelse med klo och joysticks
 • Medföljande låtsasmynten
 • Spelar upp musik och ger en applåd när du fångar en godis
 • Lätt att placera var som helst i hemmet
 • Passar både barn och vuxna
Nackdelar:
 • Batterier ingår ej
 

3. Tuggummiautomat Retro

Tuggummiautomat Retro
 • Billig
 • Snygg retrostil
 • Enkel att fylla och använda
 • Medföljande tuggummi smakar gott
 • Garanterat en rolig pryl till vardags och fest
 • Lätt att flytta runt
Innehåll [ visa ]

Godisautomat → Bäst-i-test (2024) — Bästa godisautomaten

I den här artikeln kommer vi att utforska de bästa godisautomaterna 2024 och allt du behöver veta innan du köper en. Godisautomater är en stor hit bland både barn och vuxna, och är perfekta för att lägga till en extra touch till barnkalaset eller som en rolig del av lördagsgodiset hemma. Men med så många olika alternativ att välja mellan kan det vara svårt att veta vilken som är den bästa för dig.

I denna köpguide kommer vi att titta på en rad olika faktorer som påverkar ditt köpbeslut, inklusive kapacitet, design och pris. Vi kommer också att diskutera för- och nackdelar med de olika typerna av godisautomater så att du kan göra ett välgrundat beslut.

Bästa godisautomaten 2024 — Bäst i test

10/10
EXPERTBETYG

1. Godisautomat med rörelsesensor

Bästa godisautomaten 2024
Godisautomat med rörelsesensor

Vi har testat en riktigt häftig godisautomat med rörelsesensor som kom på en solklar första plats i vårt bäst-i-test. Med denna godismaskin kan du enkelt fylla behållaren med ditt absolut godaste godis och sedan veva lätt med handen framför dispensern för att få godis alldeles av sig självt.

Denna variant med rörelsesensor är tillverkad i plast och är 27,5 cm hög med en diameter på 17 cm. Behållaren rymmer ca 1 liter godis och har två olika justerbara portionsstorlekar som du enkelt ställer in med hjälp av en spak på dispenserns nederdel. Vi uppskattar verkligen den enkla hanteringen och det faktum att det är så enkelt att använda.

Vi gillar också att denna godisautomat är utrustad med en rörelsesensor och LED-belysning som aktiveras när du vevat lätt med handen framför dispensern. Det gör det roligare och ännu enklare att använda automaten.

En sak att notera är att den kräver 4 st AA-batterier som inte medföljer. Dessutom är det viktigt att undvika att fylla behållaren med kladdigt eller salt godis som choklad, torkad frukt eller saltade nötter då detta kan skada dispensern.

Utöver det så är denna godisautomat med rörelsesensor en riktigt häftig och rolig maskin att ha hemma. Det är verkligen extra kul med rörelsesensorn och LED-belysningen.

Fördelar:

 • Enkel hantering med rörelsesensor
 • Två justerbara portionsstorlekar
 • LED-belysning vid aktivering av rörelsesensor
 • Rymmer ca 1 liter godis
 • Perfekt för fester och evenemang

Nackdelar:

 • Kräver 4 st AA-batterier som inte ingår i köpet


9/10
EXPERTBETYG

2. Godismaskin med klo

Otroligt roligt med joysticksen
Godismaskin med klo

Denna godismaskin är svår att motstå, oavsett om du har ett sockerberoende eller inte! Den medföljande klon manövreras med joysticks för att försöka få tag i godiset på botten.

Godismaskin med klo ger en spännande och interaktiv upplevelse. Maskinen spelar upp musik och ger en applåd när du lyckas fånga en godis. Det är verkligen en rolig grej att ha hemma och den passar perfekt för både barn och vuxna.

Vidare är denna godisautomat med klo är tillverkad av ABS-plast och är 25,5 x 19,5 x 34,5 cm stor och väger 1,4 kg. Den är lätt att placera var som helst i hemmet och är enkel att använda. Du behöver bara sätta in ett av de medföljande låtsasmynten för att komma igång.

Vi uppskattar verkligen den interaktiva upplevelsen med denna godismaskin. Det är kul att försöka fånga godiset och att höra musiken och applåderna när man lyckas. Vi rekommenderar den här för alla som vill ha en rolig och interaktiv godismaskin hemma.

En sak att tänka på är att maskinen kräver 3 x D-batterier som inte ingår. Men det är en liten nackdel som lätt övervägs av fördelarna med denna spännande godismaskin.

Sammanfattningsvis så är detta en riktigt häftig och rolig automat att ha hemma. Det är enkel att använda och ger en interaktiv upplevelse som är svår att motstå.

Fördelar:

 • Interaktiv upplevelse med klo och joysticks
 • Medföljande låtsasmynten
 • Spelar upp musik och ger en applåd när du fångar en godis
 • Lätt att placera var som helst i hemmet
 • Passar både barn och vuxna

Nackdelar:

 • Batterier ingår ej


8/10
EXPERTBETYG

3. Tuggummiautomat Retro

Väldigt prisvärd
Tuggummiautomat Retro

Vi blev genast förtjusta i denna snygga röda godisautomaten med silverfärgad skruvfunktion. Med den här maskinen kan du ta för dig av ditt tuggummi på ett riktigt roligt och klassiskt sätt.

Tuggummiautomat Retro är lätt att fylla med tuggummi och det medföljande tuggummit smakar riktigt gott. Men det är också lätt att använda ditt favorit-tuggummi i maskinen. Du behöver bara lägga i ett mynt och skruva på spaken för att få ut tuggummi. Instruktioner för att fylla maskinen finns på förpackningen, så det är lätt att komma igång med användningen.

Vi uppskattar verkligen Tuggummiautomat Retros retrostil som ger ett härligt nostalgiskt intryck. Det är en rolig grej att ha hemma, och särskilt på fester eller barnkalas kommer den garanterat att väcka uppmärksamhet och ge en extra touch av kul.

Denna godisautomat är tillverkad av plast och är cirka 22 cm hög. Den är enkel att flytta runt, så det är lätt att placera den var som helst i hemmet. Vi uppskattar också att tuggummit medföljer så att du kan använda maskinen direkt när du packar upp den.

Därmed så är Tuggummiautomat Retro en riktigt rolig pryl som passar perfekt för alla tuggummi-älskare. Det är enkelt att fylla och använda, och det medföljande tuggummit smakar riktigt gott. Vi rekommenderar den här tuggummiautomaten till alla som vill ha en häftig och rolig pryl hemma.

Fördelar:

 • Billig
 • Snygg retrostil
 • Enkel att fylla och använda
 • Medföljande tuggummi smakar gott
 • Garanterat en rolig pryl till vardags och fest
 • Lätt att flytta runt

Nackdelar:Köpguide för godisautomater — Att tänka på innan ditt köp

Att köpa en godisautomat kan vara en kul och spännande upplevelse, men det finns flera faktorer som du som konsument bör tänka på innan du gör ditt köp. Vi har sammanställt en köpguide med fem viktiga faktorer att ha i åtanke.

1. Typ av godisautomat

För att välja rätt typ av godisautomat är det viktigt att fundera på hur och var automaten kommer att användas. Om du planerar att ha den i en butik eller på ett annat offentligt ställe kan det vara fördelaktigt att välja en automat med myntinkast för att generera extra inkomst. Om du däremot vill ha en godisautomat hemma för att enkelt kunna ta för dig av ditt favoritgodis när som helst, kan en automatisk dispenser med rörelsesensor vara ett bra alternativ. Dessa dispensrar är enkla att använda och det blir extra roligt med dears automatiska funktion. Om du vill ha en mer retro- eller vintage-inspirerad känsla kan en manuell dispenser med vev vara det perfekta valet.

Olika typer av godisautomater och deras egenskaper:

Typ av godisautomat Egenskaper
Automat med myntinkast Genererar extra inkomst, passar offentliga platser
Automatisk dispenser med rörelsesensor Enkel att använda, automatisk dispenserfunktion, perfekt för hemmabruk
Manuell dispenser med vev Retro- eller vintage-inspirerad känsla, enkel att använda, passar de flesta behov

Genom att välja rätt typ av godismaskin kan du vara säker på att du får en produkt som passar dina behov och önskemål bäst.

2. Material och kvalitet

Godisautomater är vanligtvis tillverkade av plast eller metall. Det är viktigt att välja en godisautomat av hög kvalitet som kan hålla länge och som är tillverkad av slitstarka material. En godisautomat av hög kvalitet kan också ha en mer professionell look som kan vara passande för en verksamhet.

3. Behållare och kapacitet

Godisautomater kommer i olika storlekar och kapaciteter. Det är viktigt att välja en automat med en behållare som är tillräckligt stor för dina behov och som rymmer tillräckligt med godis. Tänk också på om du vill ha en dispenser med en eller flera behållare för olika typer av godis.

Tips: Komplettera kalaset med en sockervaddsmaskin och en såpbubbelmaskin för extra skoj!

4. Pris och budget

Priset på godisautomater varierar beroende på typ, material, kapacitet och tillverkare. Det är viktigt att sätta en budget innan du börjar leta efter en godisautomat. Tänk på att en högre prislapp inte alltid garanterar högre kvalitet och att det finns alternativ som passar de flesta budgetar.

5. Design och stil

Godisautomater finns i olika designer och stilar för att passa olika smaker och estetiska preferenser. Om du vill ha en retroinspirerad känsla kan en godisautomat med en klassisk design och färger som rött och vitt vara det perfekta valet. Om du däremot vill ha en modern känsla kan en med en minimalistisk design och stilrena linjer vara det bästa alternativet. Tänk också på om du vill ha en maskin med LED-belysning eller andra extrafunktioner.

6. Tillbehör och funktioner

Olika godisautomater har olika tillbehör och funktioner som kan göra dem mer praktiska och användarvänliga. Det är viktigt att tänka på vilka funktioner som är mest värdefulla för dig och din användning.

En vanlig och klassisk funktion på godisautomater är myntinkast. En annan funktion är rörelsesensorer som automatiskt skickar ut godiset när en användare rör sin hand framför maskinen. Detta kan vara praktiskt om du vill att godismaskinen ska vara enkel och användarvänlig.

Justerbara portionsstorlekar är också en vanlig funktion. Detta kan vara användbart om du vill kontrollera mängden godis som ges ut vid varje användning. LED-belysning är en annan funktion som kan ge en extra festlig känsla.

Tillbehör och funktioner Egenskaper
Myntinkast Användbar på offentliga platser eller om du vill ta betalt för godiset
Rörelsesensor Automatisk dispenser, användarvänlig
Justerbara portionsstorlekar Kontrollerar mängden godis som levereras
LED-belysning Extra funktioner, ger en extra touch av kul och festlig känsla

godisautomat bäst i test

Vanliga frågor och svar om godisautomater

Vad är en godisautomat?

En godisautomat är en maskin som ger godis när en användare matar in pengar eller trycker på en knapp. De finns i olika typer och modeller, inklusive manuella dispensers med vev, automater med myntinkast och automatiska dispensers med rörelsesensor.

Vad är fördelen med att äga en godisautomat?

En av fördelarna med att äga en godismaskin är att du alltid har tillgång till ditt favoritgodis när du vill ha det. Dessutom kan det vara ett roligt och praktiskt tillägg till fester, evenemang eller butiker.

Kan jag fylla den med mitt eget godis?

Ja, i de flesta fall kan du fylla din dem med ditt eget godis. Det är dock viktigt att tänka på vilken typ av godis som fungerar bäst med din automat och undvika att fylla behållaren med kladdiga eller saltiga snacks som kan skada den.

Hur mycket godis kan en godisautomat rymma?

De finns i olika storlekar och kapaciteter, så det varierar beroende på modellen. En typisk godisautomat kan rymma mellan 1-2 liter godis, men det finns också större modeller som kan rymma upp till 5 liter eller mer.

Vilken typ av batterier behöver jag för min godisautomat?

Batterikraven varierar beroende på modellen, men de flesta godisautomater kräver AA- eller D-batterier.

Hur rengör jag min godisautomat?

Det är viktigt att rengöra din godisautomat regelbundet för att hålla den i bra skick och säkerställa att den ger godis på ett hygieniskt sätt. Rengör behållaren med varmt vatten och mild tvål och torka av den med en ren trasa. Undvik att använda skrapor eller hårda borstar som kan skada ytan.


Skriven av Andrea Feldt
Skriven av Andrea Feldt

Hur vi utförde detta test

Samtliga produkter som vi rekommenderar i detta test har vi testat på egen hand. I de flesta fall får vi produkter tillskickade oss på vår begäran, och i somliga fall köper vi produkterna själva. Därefter testar vi dem en längre tid för att se om de är bra nog utifrån vår subjektiva bedömning, varpå de placeras på topplistan högst upp på den här sidan. 

Således ska du vara medveten om att våra rekommendationer är högst subjektiva, och inte rangordnade efter vad andra aktörer tycker om dem. 

Vidare, den ackompanjerade köpguiden vars syfte är att lära dig allt du behöver veta om denna produkt, så du kan ta mer genomtänkta beslut, är skriven av oss själva baserat på all kunskap vi tillskansat oss under den ovan åsyftade testperioden. Därmed måste du källhänvisa denna webbplatsadress ifall du vill citera något.

Har du frågor eller funderingar beträffande detta test får du mer än gärna kontakta oss.