HANDLA SMART. KÖP TESTVINNARE.
Vi utser tre testvinnare i varje produktsegment. Handla smart.
OM OSS ‱ KONTAKT ‱ BLOGG
 

Julgran med belysning bÀst-i-test

🎄   OBS: Hitta flera stĂ€mningsfulla julgranar med belysning hos ELON.

 

1. Julgran 210 cm med belysning

Julgran 210 cm med belysning
 • 2 Ă„rs garanti
 • Vacker och verklighetstrogen
 • Försedd med 320 LED-lampor
 • Inkluderar metallfot
 • LĂ€tt att montera (3 delar)
 • Höjd: 210 cm
 • Bredd: 138 cm
LÀs mer »
 

2. Julgran 180 cm med belysning (konstsnö)

Julgran 180 cm med belysning (konstsnö)
 • 2 Ă„rs garanti
 • TĂ€ckt med konstsnö
 • Försedd med 240 LED-lampor
 • Enkel att montera
 • Metallfot medföljer
 • AllergivĂ€nlig
 • Mindre CO2-utslĂ€pp Ă€n Ă€kta julgranar
 • Höjd: 180 cm
 • Bredd: 118 cm
LÀs mer »
 

3. Liten julgran med belysning

Liten julgran med belysning
 • Liten julgran med inbyggd belysning
 • Skapar en mysig stĂ€mning
 • Perfekt pĂ„ balkongen eller pĂ„ bordet
 • Tillverkad i trĂ€
 • Vacker bas av björk
 • Höjd: 44 cm
LÀs mer »
InnehÄll [ visa ]

Julgran med belysning

En julgran med belysning Àr extremt praktisk eftersom belysningen Àr inbyggd i grenarna. PÄ sÄ vis slipper du trilskas med julgransbelysningen och kan fokusera pÄ pyntet istÀllet. Dessutom har dessa plastgranar realistiska barr som pÄminner om traditionella julgranar. Vidare gÄr de att anvÀndas bÄde utomhus och inomhus. Du kan antingen köpa en julgran vars lÀngd Àr 150, 180 eller 210 cm lÄng, alternativt en liten julgran med belysning.

Dock Àr utbudet extremt brett vilket gör det knepigt för mÄnga att vÀlja. DÀrför har vi skrivit en köpguide vars syfte Àr att lÀra dig allt du behöver veta. DÀrtill har vi rekommenderat de bÀsta julgranarna med belysning i en bÀst-i-test lista högst upp. Börja dÀrför med att lÀsa pÄ för att sedan vÀlja den modell som passar dig bÀst.

SÄ vÀljer du julgran med belysning

Innan du köper en julgran med belysning finns det nÄgra saker du ska veta. För det första mÄste du vÀlja hur lÄng granen ska vara. För det andra ska du tÀnka pÄ antalet lampor eftersom det pÄverkar ljusstyrkan. För det tredje Àr fÄr du inte glömma att vÀlja rÀtt fÀrgsken sÄ LED-lamporna inte avger ett ljus du tycker Àr fult. Utöver detta har vi nedan listat de viktigaste faktorerna du ska ha i Ätanke för att göra ett sÄ genomtÀnkt köp som möjligt.

Julgran med LED belysning utomhus

En julgran med belysning kan anvÀndas antingen inomhus eller utomhus. Men det finns modeller som kan anvÀndas bÄde inomhus och utomhus. PÄ sÄ sÀtt slipper du köpa tvÄ separata granar. Dock mÄste du dubbelkolla att den har rÀtt klassificering, d.v.s. IP44, som betyder att den tÄl vatten, regn och snö.

FortsÀttningsvis fÄr du inte glömma bort att det ofta blÄser utomhus, varför du behöver en stabil julgransfot som hÄller julgranen pÄ plats.

julgran med belysning utomhus

LĂ€ngd pĂ„ julgranen – 150 cm, 180 cm eller 210 cm?

NÀr du utforskar julgranar med belysning kommer du mÀrka att det huvudsakligen finns tre lÀngder du kan vÀlja mellan: 150 cm, 180 cm och 210 cm. Plastgranen pÄ 150 centimeter Àr perfekt att anvÀnda i ett barnrum eller om du helt enkelt vill ha en liten julgran. Granen pÄ 180 centimeter Àr den gyllene mellanvÀgen om du inte riktigt kan bestÀmma dig. Slutligen Àr julgranen pÄ 210 centimeter det praktfullaste valet och sÄledes Àven det populÀraste.

Dock gÄr priset upp i takt med att lÀngden pÄ julgranen ökar. SÄ vill du inte att den ska kosta skjortan sÄ ska du vÀlja den som Àr 150 cm lÄng, alternativt en minigran.

Liten julgran med belysning

Vill du inte ha en lÄng julgran utan föredrar en mindre, smalare bordsgran i miniformat istÀllet, sÄ finns det en hel del att vÀlja mellan. Antingen anvÀnder du denna lilla gran som ett komplement till en stor gran, eller sÄ anvÀnder du den som primÀrgran. Oavsett vad du vÀljer sÄ Àr dessa smÄ julgranar perfekta att anvÀnda i ett rumshörn, en pall eller pÄ balkongen. Men mÄnga stÀller den Àven som en dekoration pÄ matbordet.

Kontrollera att en stabil kruka medföljer sÄ du slipper köpa detta vid sidan av. Och ska du anvÀnda den som bordsgran bör du ha en julgransmatta undertill sÄ det ser extra prydligt ut.

liten julgran med belysning

Vit julgran

Visste du att du nödvĂ€ndigtvis inte behöver köpa en grön julgran? Bara för det varit traditionen i 100 Ă„r sĂ„ behöver du för den sakens skull inte gĂ„ i samma fotspĂ„r som alla andra. Till exempel Ă€r det vĂ€ldigt mĂ„nga som börjat anvĂ€nda en vit julgran med belysning istĂ€llet för en grön. Detta ger en amerikansk, klassisk, sĂ„ kallad ”White Christmas” och Ă€r vĂ€ldigt uppfriskande. SĂ„ fundera gĂ€rna pĂ„ om du ska slĂ„ till pĂ„ en vit julgran istĂ€llet för en grön.

FĂ€rgsken

Varje julgran med belysning har ett unikt fÀrgsken. Vissa avger ett varmvitt ljus medan andra avger ett gult sken. Detta Àr nÄgot som flera konsumenter blivit upprörda över, nÀmligen att det inte pÄtalas i produktbeskrivningen. SÄ om fÀrgsken inte anges sÄ mÄste du kontakta ÄterförsÀljare sÄ du Àr 100% sÀker pÄ vilket typ av ljus du fÄr.

Antal lampor

Ytterligare en faktor som du mÄste ta i beaktande Àr antalet lampor. Givetvis skiljer sig detta beroende pÄ om du vÀljer en plastgran som Àr 150, 180 eller 210 cm. Men somliga modeller har ett kortare avstÄnd mellan varje lampa, vilket fÄr följden att antalet LED-lampor ökar.

Ju fler lampor som julgranen har, desto mer intensiv ljusbild. SĂ„ det Ă€r inte odelat positivt att vĂ€lja en julgran med belysning med mĂ€ngder av lampor. För somliga vill snarare ha ett milt ljus som inte Ă€r sĂ„ starkt – framförallt nĂ€r kvĂ€llen tar vid. Till exempel skriver en kund följande:

”Det var alldeles för mĂ„nga ledljus, det hade faktiskt varit bra med hĂ€lften. Det var svĂ„rt att klĂ€ granen i som vi har med röda kulor och glitter, för allting försvann i det skarpa ljuset.”

Av ovanstĂ„ende citat att döma kan du förstĂ„ att ett skarpt ljus gör att julgransdekorationerna hamnar i bakgrunden, och ljuset i förgrunden. Detta stĂ„r i bjĂ€rt kontrast till vad de flesta vill – nĂ€mligen att ha ljuset i bakgrunden som illuminerar dekorationerna i förgrunden.

Det finns heller inte varianter vars lampor Àr borttagbara för att pÄ konstgjord vÀg minimera ljusskÀrpan. Lösningen pÄ detta problemet Àr att vÀlja en modell som har en dimmer. PÄ sÄ sÀtt kan du styra ljusintensiteten oavsett antalet lampor.

ToppstjÀrna

För att göra plastgranen komplett kan du fundera pÄ att köpa till en toppstjÀrna till julgran med belysning. En toppstjÀrna sitter i toppen av julgranen och Àr mycket stÀmningsfull. Dessa stjÀrnor Àr alltsomoftast försedda med belysning ocksÄ. DÀrmed mÄste du se till att ljuset frÄn stjÀrnan och granen avger ett nÀstintill identiskt ljus, annars kommer det vara en obalans dem emellan. SÄ om du vill ha en specifik julgran med belysning som avger ett varmvitt ljus, sÄ gör du bÀst i att vÀlja en toppstjÀrna som Àven den avger ett varmvitt ljus.

Vidare ska du vÀlja en toppstjÀrna som Àr anpassad för utomhusbruk sÄ den tÄl regn, kyla och snö. PÄ sÄ vis kan du anvÀnda julgranen utomhus ocksÄ. DÀrutöver ska du tÀnka pÄ hur stjÀrnan fÀsts i granen; vissa har en stark klÀmma som du enkelt klÀmmer fast i julgranstoppen, vilket vi rekommenderar dÄ det Àr smidigt.

Glöm inte att köpa en toppstjĂ€rna som Ă€r batteridriven. Annars behöver du ha en ful sladd som slingrar sig lĂ€ngsmed granen. DĂ€rtill mĂ„ste du i sĂ„ fall placera granen i nĂ€ra anslutning till ett eluttag – nĂ„got som de flesta gĂ€rna slipper.

Montering

En julgran med belysning levereras uppdelade i 2 eller 3 sektioner beroende pÄ om du vill ha en liten eller stor julgran. Dessa sektioner staplas sedan pÄ varandra. Efter det behöver du fÀlla ner varje gren och puffa till granen lite sÄ den ser levande ut. Detta Àr allt du behöver göra för att montera granen. SÄledes behöver ni inte vara tvÄ personer, utan det rÀcker gott med att en skalle sköter sammansÀttningen.

Emellertid har vissa vittnat om att det Àr lite fix med att veckla ut grenarna dÄ de i vissa fall har klibbats ihop med andra grenar. DÀremot Àr detta endast tidskrÀvande och inte ett direkt problem, men Àr du till Ären kommen kan det vara svÄrt att separera grenarna, varvid du mÄste ta hjÀlp av en annan person.

Dimmer

De bĂ€sta julgranarna med belysning Ă€r utrustade med en dimmer varifrĂ„n du kan kontrollera ljusintensiteten. Varför detta Ă€r viktigt Ă€r för att mĂ„nga modeller har ett vĂ€ldigt starkt ljus som somliga mĂ€nniskor tycker Ă€r irriterande – speciellt framĂ„t kvĂ€llen. DĂ„ kan det vara bra att ha en dimmer för att tona ner ljuset nĂ„got.

De modeller som har en dimmer kostar dÀremot lite extra. SÄ kÀnner du redan att detta Àr en tillrÀckligt dyr produkt kan du givetvis skippa detta.

Med snö

Vill du ha extra julkÀnsla sÄ ska du vÀlja en julgran med belysning som har vitfÀrgade toppar. Dessa Àr avsedda att ge ett vackert intryck av snö. FastÀn det finns snöspray (konstsnö) du kan köpa sÄ Àr det inte permanent, vilket vitfÀrgade toppar Àr. Detta Àr vÀldigt snyggt i synnerhet om granen ska anvÀndas inomhus.

MedellivslÀngd

Varje julgran med LED belysning har – tro det eller ej – en medellivslĂ€ngd. Detta innebĂ€r att LED-lamporna kommer ta slut efter ett antal timmar, det Ă€r sĂ„ de fungerar helt enkelt. Dock sker detta i regel efter 10 000 timmars anvĂ€ndning, d.v.s. 416 dagar. DĂ€rmed Ă€r det inget stort problem dĂ„ du kommer kunna anvĂ€nda granen i 13 Ă„r om vi utgĂ„r frĂ„n att du har granen pĂ„ i 30 dagar per Ă„r.

SÄ om dagen kommer om 13 Är dÄ julgranen plötsligt slocknar sÄ vet du vad det beror pÄ.

Inbyggda ljus eller ljusslingor – var vaksam!

Efter att ha lĂ€st en mĂ€ngd recensioner frĂ„n kunder som köpt en julgran med belysning, har vi fastnat pĂ„ en detalj som mĂ„nga noterar. Denna detalj bestĂ„r i att kunderna tror att ljusen Ă€r integrerade i grenarna. Och trots att sĂ„ Ă€r fallet med mĂ„nga av granarna mĂ„ste du ha kĂ€nnedom om att somliga varianter istĂ€llet bestĂ„r av en ljusslinga virad runt grenarna – nĂ„got som kunden nedan vittnar om:

Att ljusen Àr integrerade uppfattade jag som att de var inbyggda i grenarna, sÄ Àr inte fallet utan det Àr en ljusslinga som Àr virad runt grenarna.

Detta fÄr ju dessvÀrre följden att syftet med granen försvinner, d.v.s. att slippa trilskas med julgransbelysningen. Dock ska det sÀgas att det Àr fÄ modeller som Àr konstruerade pÄ detta sÀttet. Men likvÀl viktigt att du kÀnner till att detta Àr nÄgot du mÄste hÄlla utkik för.

julgran med belysning

SĂ„ledes kan du inte likstĂ€lla integrerade ljus med inbyggda ljus – nĂ„got som faktiskt Ă€r uruselt av de som författar produktbeskrivningarna. SĂ„ om du hyser osĂ€kerhet sĂ„ mĂ„ste du ringa eller maila Ă„terförsĂ€ljaren sĂ„ du kan fĂ„ ett tydligt svar vad det Ă€r som gĂ€ller.

Pris

En julgran med belysning kostar allt frĂ„n 200 – 3000 kronor. Ju dyrare modell du vĂ€ljer, desto mer verklighetstrogen kommer den vara. Men priset bestĂ€ms Ă€ven utifrĂ„n lĂ€ngden pĂ„ granen. SĂ„ om plastgranen Ă€r 210 cm, vilket Ă€r den vanligaste storleken, sĂ„ kommer den vara dyrare Ă€n en liten julgran som Ă€r 150 eller 180 cm. Vidare fĂ„r du vara beredd att betala mer om du vill ha en dimmer.

DÀrmed ska du vara medveten om att granen kommer vara mindre realistisk ju billigare den Àr. Det Àr tyvÀrr ett svÄrfrÄnkomligt faktum du mÄste ta stÀllning till. Antingen köper du en dyr, större julgran som Àr högst realistisk, eller sÄ köper du en minigran för en billigare peng som inte Àr lika verklighetstrogen. HÀr gÀller det att du funderar över hur mycket pengar du vill spendera, och vad som Àr viktigast för dig.

Vidare vill vi tipsa dig om att det finns REA pÄ julgranar med belysning efter julen. SÄlunda kan du köpa en i januari för att tjÀna in pengar pÄ köpet.

Fördelar med julgran med belysning

Det finns flera fördelar med att köpa en julgran med inbyggd belysning istÀllet för en traditionell gran med barr vars belysning du sjÀlv mÄste snÀrja runt granen. Först och frÀmst slipper du julgransbelysningens trassel. DÀrtill har dessa plastgranar realistiska barr (om du inte köper den billigaste modellen, sÄklart) vilket fÄr följden att du slipper rengöra golvet pÄ tjugondag knut. Förutom det Àr den enkel och montera samtidigt som den gÄr att anvÀnda bÄde inomhus och utomhus.

julgran med inbyggd belysning

LÀs mer om varje fördel nedan. Och glöm inte att Àven lÀsa nackdelarna lÀngre ner för att fÄ en sÄ objektiv bild som möjligt.

Nackdelar med julgran med belysning

Det finns inga sÄ pass horribla nackdelar med en julgran med belysning som gör att de flesta avstÄr frÄn att köpa. DÀremot finns det en del potentiella negativa aspekter, vilka vi kommer gÄ igenom var för sig. Bland annat Àr det mÄnga konsumenter som klagar pÄ att dessa plastgranar inte Àr lika verklighetstrogna. DÀrtill Àr det flera kunder som uttryckt sitt missnöje om den medföljande julgransfoten, som inte tenderar att vara sÄ vacker.

LÄt oss börja med en specifik recension som beklagar sig över att grenarna inte Àr tillrÀckligt lÄnga:

”Jag hade kanske valt ha nĂ„gra grenar som skulle va lite lĂ€ngre Ă€n andra för att fĂ„ en mer verklighetstrogenhet”

Denna kund Àr nÄgot pÄ spÄren, för de billiga modellerna Àr verkligen inte lika verklighetstrogna som de dyrare, vilket Àr otroligt viktigt att veta sÄ barnen inte blir besvikna. Men köper du en nÄgot dyrare modell med ett högst genomsnittsbetyg sÄ kommer du inte bli besviken. Dock Àr det viktigt att du kÀnner till detta vi just nÀmnt sÄ du inte sjÀlv gÄr i fÀllan och köper den billigaste varianten du kan hitta.

I övrigt har vi identifierat 3 specifika nackdelar med julgran med belysning som du ska kÀnna till innan ditt köp:

Hur vi utförde detta test

Samtliga produkter som vi rekommenderar i detta test har vi testat pĂ„ egen hand. I de flesta fall fĂ„r vi produkter tillskickade oss pĂ„ vĂ„r begĂ€ran, och i somliga fall köper vi produkterna sjĂ€lva. DĂ€refter testar vi dem en lĂ€ngre tid för att se om de Ă€r bra nog utifrĂ„n vĂ„r subjektiva bedömning, varpĂ„ de placeras pĂ„ topplistan högst upp pĂ„ den hĂ€r sidan. 

SĂ„ledes ska du vara medveten om att vĂ„ra rekommendationer Ă€r högst subjektiva, och inte rangordnade efter vad andra aktörer tycker om dem. 

Vidare, den ackompanjerade köpguiden vars syfte Àr att lÀra dig allt du behöver veta om denna produkt, sÄ du kan ta mer genomtÀnkta beslut, Àr skriven av oss sjÀlva baserat pÄ all kunskap vi tillskansat oss under den ovan Äsyftade testperioden. DÀrmed mÄste du kÀllhÀnvisa denna webbplatsadress ifall du vill citera nÄgot.

Har du frÄgor eller funderingar betrÀffande detta test fÄr du mer Àn gÀrna kontakta oss.