HANDLA SMART. KÖP TESTVINNARE.
Vi utser tre testvinnare i varje produktsegment. Handla smart.
OM OSSKONTAKTBLOGG
 

Namnlappar bäst-i-test

Skriven av Andrea Feldt
Skriven av Andrea Feldt
testvinnare
#1 Namnlappar med figurer
Bäst-i-test 2024

Namnlappar bäst-i-test

Skriven av Andrea Feldt
Skriven av Andrea Feldt
 

1. Namnlappar med figurer

Namnlappar med figurer
 • Välj mellan roliga motiv som Bamse, Frost, Hello Kitty och Avengers
 • Bestäm bakgrundsfärg själv
 • Välj mellan olika typsnitt och textfärger
 • Självhäftande namnlappar
 • Går att fästas på både textilier och prylar
 • Snabb beställningsprocess
 • Snabb leverans
 • Mycket prisvärt
 

2. Strykbara namnlappar

Strykbara namnlappar
 • Fästs genom att strykning
 • Beställs i set om 120 st
 • Oerhört prisvärt
 • Utmärkt fäste
 • Stannar kvar trots tvättning i maskin
 • Lätt att avlägsna genom att använda strykjärnet
 • Välj mellan många motiv och bakgrunder
 

3. Namnlappar till barn

Namnlappar till barn
 • Välj mellan flera motiv
 • Mängder av bakgrundsfärger
 • Bestäm typsnitt och textfärg
 • Vävda, strykfria och kvalitativa namnlappar
 • Snabb och enkel beställningsprocess
 • Snabb leverans
Innehåll [ visa ]

Namnlappar

När barn befinner sig i skolan, förskolan, på läger eller en utflykt, är namnlappar är det ultimata sättet att märka upp vem som äger vad. Oavsett om det gäller matlådor, vattenflaskor, kläder eller skolböckerna. Det som skiljer dem åt är dels materialet de är tillverkade av, dels hur de fästs. Till exempel finns det namnlappar som stryks fast med ett strykjärn, medan andra vävda varianter är avsedda för att sys fast med vanlig sytråd.

Vidare kan du välja mellan olika motiv, d.v.s. olika bilder, storlek, textstorlek och hur många rader du vill skriva på. På så vis kan du skräddarsy designen och materialet på din namnlapp hur enkelt som helst. Dock finns det en uppsjö olika tjänster online som erbjuder denna tjänst, och det är därför knepigt att veta vilken man ska välja. Därför har vi nedan skrivit en köpguide innehållandes allt du behöver tänka på för att göra ett så bra val som möjligt.

Börja med att läsa på nedan för att sedan välja den bästa namnlappen utifrån dina behov från topplistan ovan.

Så väljer du bäst namnlappar

Innan du köper namnlappar finns det några saker du ska veta. För det första skiljer materialet sig åt, så det är en fördel om du vet vilket material du vill ha. För det andra måste du köpa utifrån underlaget du ämnar fästa dem på; till exempel är namnlappar av textilier bäst lämpade för att fästa på kläder. För det tredje ska gå att tvätta och diska utan att lapparna försvinner. Därutöver har vi nedan listat de faktorer som är viktigast för att du ska kunna göra ett så genomtänkt köp som möjligt.

1. Lätta att sätta på

De bästa namnlapparna är lätta och smidiga att sätta på oavsett yta. Det är så du vet huruvida de är värda pengarna eller inte. Således ska du försöka hitta en universell variant som funkar på alla typer av ytor.

2. Får inte trilla av

Den viktigaste egenskapen hos namnlappar är deras förmåga att fastna på objektet du fäster det på. Annars blir det snabbt ohållbart när namnlappen börjar lossna och den deppigt hänger på ryggsäcken eller på jackan. Dock finns det ingen variant som fäster lika bra på alla ytor. Därför måste du vara medveten om att du ska välja namnlapp utifrån ytan du ämnar fästa det på. Till exempel finns det varianter som är avsedda att fästa på textilier, medan andra lämpar sig bättre för ytor av slätare karaktär. Vidare finns det modeller som du inte ens behöver ta bort när du stryker kläderna, eller diskar matlådorna.

Därmed är det smart om du köper några olika namnlappar för olika ytor så du alltid är förberedd.

namnlappar barn

3. Smidigt att beställa

Namnlappar beställs online i set, d.v.s. X antal lappar i ett och samma paket. Du sköter designen själv genom att välja vad som ska stå på lappen. Till exempel kan du välja bland en uppsjö av olika bilder som t.ex. en traktor, panda eller blomma. Dessutom brukar man ha två rader att skriva på, så du kan dels skriva ditt namn, dels skriva ett telefonnummer.

Senare i beställningen kan du även välja vilket material det ska vara på namnlappen, d.v.s. om det ska vara en tyglapp för användning på kläder eller en självhäftande plastlapp för att fästa på metall eller plast.

Vidare är det möjligt att köpa varje typ av namnlapp i ett paket. På så vis kan du få skräddarsydda lappar uppdelade baserat på vilket material de ska fästas på. Detta är tveklöst det bästa alternativet, och hittar du ingen återförsäljare som erbjuder detta ska du leta efter en annan.

4. Snygg design

Förutom att en namnlapp inte ska trilla av så är designen den andra viktigaste faktorn i ditt val. De flesta barn vill att deras namnlapp ska reflektera deras personlighet. Så om du har ett barn som har ett fotbollsintresse så vill de säkerligen ha en bild på en fotbollspelare på namnlappen. Utöver bildmotivet så kan du designa ramen på lappen samt vilken formen den ska ha. Dock är det avsevärt dyrare att skräddarsy formen på lappen eftersom detta innebär mer jobb för återförsäljarna.

Tack vare återförsäljarnas breda utbud så kommer du garanterat hitta en design som passar ditt barn!

bäst namnlappar

5. Lätta att ta av

Som sagt är det viktigt att namnlappar är lätta att fästa, men det är minst lika angeläget att de är smidiga att ta av. Vi alla vet hur det är när klistermärken och liknande är omöjligt att få bort utan att lämna fula märken. Därför är det grundläggande att du väljer en typ som är lätt att ta bort. För att veta detta är det bästa att läsa recensionerna för att se om någon klagar; om inte så är de alltsomoftast lätta att ta av.

Vad man kan fästa namnlappar på

Det finns många olika objekt som man fäster namnlappar på. Trots att de primärt används av barn så är det inget som säger att personer på äldreboende inte kan använda dem. Eller varför inte du själv när behöver märka upp en vattenflaska som du tar med dig till gymmet. Nedan har du de vanligaste användningsområdena, men det är endast kreativiteten som sätter gränser.

 • Vattenflaskor
 • Nappar
 • UV-tält
 • Leksaker
 • Kläder
  • Strumpor
  • Mössor
  • Vantar
  • Byxor
  • Overaller
 • Skolböcker

namnlappar kläder

Så beställer du namnlappar från Filur

Som vi nämnt tidigare i vår köpguide så finns det en rad olika beställningstjänster varifrån du kan köpa namnlappar. Dock är den bästa sidan tveklöst Filur som du ser en bild på nedan. Eftersom många inte riktigt vet hur man beställer eller vad man ska välja, har vi nedan gjort en lathund för dig som behöver hjälp att köpa namnlappar.

 1. Börja med att skriva ditt namn i den första textrutan. Namnet får endast vara max 17 bokstäver.
 2. Fyll sedan i rad 2 och rad 3 med t.ex. telefonnummer.
 3. Nu kan du antingen välja om du vill ha ett motiv på namnlappen eller inte, klicka helt enkelt på knappen ovanför alla motiv.
 4. Välj sedan valfritt motiv, glöm inte att du kan kategorisera dem för att lättare hitta vad du vill ha.
 5. Nu är det dags att välja bakgrund, så klicka på fliken ”bakgrund” och välj valfri bild.
 6. Slutligen klickar du på fliken ”text” för att välja typsnitt och textfärg.
 7. När du är färdig trycker du på ”lägg i kundvagnen”.
 8. Färdigt!

namnlappar från filur


Skriven av Andrea Feldt
Skriven av Andrea Feldt

Hur vi utförde detta test

Samtliga produkter som vi rekommenderar i detta test har vi testat på egen hand. I de flesta fall får vi produkter tillskickade oss på vår begäran, och i somliga fall köper vi produkterna själva. Därefter testar vi dem en längre tid för att se om de är bra nog utifrån vår subjektiva bedömning, varpå de placeras på topplistan högst upp på den här sidan. 

Således ska du vara medveten om att våra rekommendationer är högst subjektiva, och inte rangordnade efter vad andra aktörer tycker om dem. 

Vidare, den ackompanjerade köpguiden vars syfte är att lära dig allt du behöver veta om denna produkt, så du kan ta mer genomtänkta beslut, är skriven av oss själva baserat på all kunskap vi tillskansat oss under den ovan åsyftade testperioden. Därmed måste du källhänvisa denna webbplatsadress ifall du vill citera något.

Har du frågor eller funderingar beträffande detta test får du mer än gärna kontakta oss.