HANDLA SMART. KÖP TESTVINNARE.
Vi utser tre testvinnare i varje produktsegment. Handla smart.
OM OSSKONTAKTBLOGG
 

Progressiva glasögon bäst-i-test

 

1. William-Gradient Grey

William-Gradient Grey
 • Öppet köp i 3 månader
 • Glasögonbåge och fodral
 • Hårdhetsbehandling
 • Fri retur
 • Enkelslipade och progressiva glas
Läs mer »
 

2. Winner Matte Black

Winner Matte Black
 • Öppet köp i 3 månader
 • Enkelslipade glas
 • Glasögonbåge och fodral
 • Hårdhetsbehandling
 • Fri retur
Läs mer »
 

3. Akvedukt CJ9100

Akvedukt CJ9100
 • Öppet köp i 3 månader
 • Enkelslipade glas
 • Hårdhetsbehandling
 • Glasögonbåge och fodral
 • Fri retur
Läs mer »
Innehåll [ visa ]

Progressiva glasögon

Vill du kunna se bra på långt och kort avstånd ska du använda progressiva glasögon. När du blir över 40 år gammal så är det mångas syn som försämras en smula. På grund av att det i glaset finns olika styrkezoner i glaset så möjliggörs syn på både långt och nära avstånd. Dessutom skyddar de mot UV-strålning. Således är progressiva glasögon en utmärkt lösning för dig som vill kunna se bättre och slippa få huvudvärk av all ansträngning. Dock är det svårt att hitta rätt bland olika återförsäljare som erbjuder allt från extremt billiga modeller till väldigt dyra. Därför har vi sammanställt de bästa progressiva glasögonen i bäst-i-test lista. Därtill har vi skrivit en omfattande köpguide innehållandes allt du behöver tänka på innan du gör ditt val, nämligen grå starr, synfält för- och nackdelar och priser.

Börja därför med att läsa på nedan för att sedan välja en modell från bäst-i-test listan ovan.

Så väljer du progressiva glasögon

Innan du beställer ett par progressiva glasögon finns det några saker du ska vara medveten om. Först och främst så behöver du nödvändigtvis inte köpa de dyraste för bästa kvalitet, utan det räcker att välja tillräckligt bra. För det andra måste du välja rätt typ av glas baserat på dina behov. Utöver detta har vi nedan listat det viktigaste du behöver tänka på för att göra ett så genomtänkt val som möjligt.

Priser

Priser för progressiva glasögon är ett minst sagt omdiskuterat ämne. Orsaken är att dyrare glasögon inte nödvändigtvis är bättre än en billigare variant. Men endast mellan ett visst prisspann. Mot den bakgrunden så ska du absolut inte välja för billiga glasögon, utan det gäller att hitta en gyllene mellanväg mellan kvalitet och pris. Till exempel finns det numera billiga modeller utan gungeffekt med brett synfält för endast några hundra kronor. Dock är det likväl så att ju dyrare glasögonen är desto bättre, men just du kanske inte nödvändigtvis behöver de absolut bästa. Således ska du välja tillräckligt bra progressiva glasögon, och inte de dyraste, för att på så sätt spara pengar.

Synfält

Alla progressiva glasögon har olika bra synfält. Beroende på vilket glas du väljer så ser du bättre på kortare eller längre avstånd. Därför är det bäst om du har ett par olika glas som du kan skifta mellan. Till exempel kan du bära ett par glas när du jobbar framför datorn, och ett annat glas när du ska titta på sonens fotbollsmatch.

Rumsprogressivt glas

Har du ett kontorsarbete där du timmar i ända tittar in en skärm, så är rumsprogressiva glas att föredra. Orsaken är att du genom dessa glas kan se bra när du läser t.ex. en bok eller stirrar in i skärmen. Dessutom är det inga problem att se skarpt uppåt 5 meter bort, vilket är mer än tillräckligt i en kontors- eller inomhusmiljö.

Närprogressiva glas

Närprogressiva glas är bäst lämpade för dig som vill se utmärkt på kort avstånd, vanligtvis mellan 1,5 till 2 meter. Dessa är utmärkt för dig som vill optimera att se bäst på kort avstånd.

Behovsanalys

För att få de bästa progressiva glasögonen så ska du genomföra en behovsanalys hos optikern. I synnerhet om du har ett komplext synfel. På så vis får du individuellt anpassade råd som kommer hjälpa dig välja rätt. Men om du inte har tid eller helt enkelt inte känner för att gå till optikern, ska du välja de glasögon som vunnit bäst-i-test. Eftersom du alltid kan skicka tillbaka glasögonen tack vare öppet köp, så behöver du heller inte känna så stor press i ditt val. Tvärtom kan du beställa hem ett antal progressiva glasögon som du sedan kan testa i ett par veckor för att därefter välja den modell som passar bäst för dina behov.

Varumärke

Vill du ha garanterad kvalitet så är det en ypperlig metod att utgå från varumärket. Orsaken är att de bästa varumärkena har stått emot tidens prövningar och har överlevt på grund av att kunderna är nöjda med dess produkter. Exempelvis är C/Jacobson och många fler varumärken tillverkade av utmärkt kvalitet. Således vet du att trots att du får betala lite mer, så kommer de hålla i flera år.

Garanti

En ofta underskattad faktor när man köper progressiva glasögon är garantin. Anledningen är förmodligen att de flesta inte tror att glasögonen kommer gå sönder inom en snar framtid. Dock är faktumet att du kan råka tappa dem närsomhelst, och då står du där med ett par trasiga glasögon – utan rätt till ersättning. Därför ska du alltid säkerställa att det ingår minst 1 års garanti på köpet. Annars tycker vi att du ska hitta ett annat par med längre garanti.

Fördelar med progressiva glasögon

Det finns många fördelar med progressiva glasögon. För det första får du bättre synskärpa. För det andra så går det snabbt att vänja sig. För det tredje går det att få anpassade glas utifrån dina individuella ögon. Förutom detta har vi nedan listat de största fördelarna.

Nackdelar med progressiva glasögon

Progressiva glasögon och grå starr

Är du orolig över huruvida du kan använda progressiva glasögon efter en starroperation? Ja, då kan du lugna dig. Det är nämligen helt okej enligt Netdoktor.se. Dock rekommenderas det att ett par månader efter operationen göra en synundersökning för att se om det finns några glas som är särskilt optimerade för just dina ögon.

progressiva glasögon progressiva glasögon bäst i test billiga progressiva glasögon

Hur vi utförde detta test

Samtliga produkter som vi rekommenderar i detta test har vi testat på egen hand. I de flesta fall får vi produkter tillskickade oss på vår begäran, och i somliga fall köper vi produkterna själva. Därefter testar vi dem en längre tid för att se om de är bra nog utifrån vår subjektiva bedömning, varpå de placeras på topplistan högst upp på den här sidan. 

Således ska du vara medveten om att våra rekommendationer är högst subjektiva, och inte rangordnade efter vad andra aktörer tycker om dem. 

Vidare, den ackompanjerade köpguiden vars syfte är att lära dig allt du behöver veta om denna produkt, så du kan ta mer genomtänkta beslut, är skriven av oss själva baserat på all kunskap vi tillskansat oss under den ovan åsyftade testperioden. Därmed måste du källhänvisa denna webbplatsadress ifall du vill citera något.

Har du frågor eller funderingar beträffande detta test får du mer än gärna kontakta oss.