HANDLA SMART. KÖP TESTVINNARE.
Vi utser tre testvinnare i varje produktsegment. Handla smart.
OM OSSKONTAKTBLOGG
 

Fettförbrännare bäst-i-test

Skriven av Maria Johansson
Skriven av Maria Johansson
testvinnare
#1 BURN
Bäst-i-test 2023

Fettförbrännare bäst-i-test

Skriven av Maria Johansson
Skriven av Maria Johansson
 

1. BURN

BURN
 • Bäst fettförbrännare 2023
 • Med nytt förbättrat innehåll
 • 10 aktiva ämnen inkluderat kolin
 • Med eller utan koffein
 • För prestationsinriktade
 • Högintressanta ämnen
 • Fantastiska kundomdömen
 

2. Healthwell Chili Diet

Healthwell Chili Diet
 • Högkoncentrerad chili Fibrer och koffein
 • Hallonketon och grönt te
 • Verksama capsaiciner
 • Glukomannan ger ökad mättnadskänsla
 • Utmärkta recensioner
 

3. Womens Best Burner Capsules

Womens Best Burner Capsules
 • Med kolin
 • Effektiv fettförbränning
 • Bidrar till ökad energi
 • Innehåller fettsyror som bryter ner fettet
 • B-vitaminer och L-tyrosin
Innehåll [ visa ]

Bäst fettförbrännare

Tillhör du den grupp av människor som har låg fettförbränning så behöver du förmodligen använda dig av fettförbrännare av olika slag. Oavsett om du vill gå ner i vikt eller bygga muskler så är detta en väldigt smart genväg till snabbare resultat. Därför kommer vi i denna artikel lista de bästa, och följaktligen de mest effektiva, fettförbrännarna 2023, men även en komplett guide om allt du behöver veta.

fettförbrännare bäst i test

3 saker du måste veta innan du köper fettförbrännare

Innan vi listar vilka produkter som vunnit bäst-i-test, samt delar med oss av vår kompletta köpguide, vill vi först och främst lära dig vad detta är för något, och hur det påverkar olika typer av människor. Trots att detta låter tråkigt – vi vet – så är det av yttersta vikt att du läser det med en rejäl portion nyfikenhet, du kommer tacka oss senare.

1. Vad ditt individuella syfte med fettförbrännare är

Innan du köper fettförbrännare bör du fundera på vad det är för typ av effekt du faktiskt är ute efter. Vill du bara gå ner i vikt, bygga muskler eller få mer energi? Detta för att fatta rätt beslut och köpa något som faktiskt passar just dina behov.

2. Förbränningstyp

Det finns två huvudsakliga förbränningstyper, låg och hög förbränningshastighet. Människor med hög förbränning bränner oftast fett snabbare än personer med låg förbränning. Detta beror på att kroppen förbränner mer energi i form av fett och andra näringsämnen för att producera den energi som behövs för fysisk aktivitet.

Förbränningen påverkas också av hur mycket muskler du har. Ju mer muskler du har, desto snabbare förbränner du fett. Detta är ett av skälen till att fettförbrännare är populära bland bodybuilders och andra idrottare som vill gå ner i vikt snabbt för tävlingar.

Fortsättningsvis påverkas förbränningen också av hur mycket fett du har i kroppen. Ju mer fett, desto långsammare förbränning. Detta är ett skäl till att fettförbrännare inte fungerar för alla. Således kommer det inte att göra underverk för någon som har mycket fett i kroppen – så om du är grovt överviktig kommer denna produkt inte göra någon skillnad för dig, utan då är det träning och god kost som gäller.

3. Ämnesomsättning

Ämnesomsättningen är hur snabbt kroppen förbränner näringsämnen för att producera energi. Den påverkas av en mängd olika faktorer såsom kön, ålder och fysisk aktivitet.

Förbränningshastighet och ämnesomsättning påverkar fettförbränningen i två olika steg. Det första steget är förbränning av fett för energi under fysisk aktivitet. Det andra steget är förbränning av fett för produktion av nytt fett för att lagra energi som inte används under fysisk aktivitet.

Det finns ett flertal olika faktorer som påverkar fettförbränningen. Några faktorer är gynnsamma för fettförbränning, medan andra faktorer kan försvaga densamma.

Bäst fettförbrännare – Köpguide

Innan du köper fettförbrännare för första gången är det ett antal saker du måste tänka på för att fatta det bästa beslutet. Det finns nämligen en uppsjö av olika piller och pulver på marknaden, alla med olika egenskaper. Dessutom får man ta hänsyn till individuella faktorer som ämnesomsättning och förbränningstyp för att få ut det mesta av fettförbränningen.

Eventuella bieffekter

En sak du måste veta är att diverse fettförbrännare är behäftade med eventuella bieffekter. Dessa fettförbrännare innehåller i regel koffein och andra centralstimulerande ämnen för att få igång din förbränning. Detta kan dock leda till oro och sömnsvårigheter för vissa personer. Därför är fettförbrännare inte för alla, och försiktighet måste iakttas av personer med hjärtproblem eller annan sjukdom.

Aktiva ämnen

I olika fettförbrännare finns så kallade aktiva ämnen för fettförbränning. Dessa kan fördelas i fyra olika grupper:

 • Kolin: Kolin förbättrar fettmetabolismen och fettförbränningen. Samtidigt ökar det ämnesomsättningen och ger mer energi. Det finns i många fettförbrännande pulver och piller för bästa effekt.
 • Koffein: Koffein är ett centralstimulerande medel som ger mer energi och fokus. Det förbättrar fettförbränningen genom att öka ämnesomsättningen och fettmetabolismen. Koffein finns naturligt i kaffe, te, cola med mera.
 • Capsaicin: Capsaicin är förknippat med chilipeppar och har fettförbrännande egenskaper. Det förbättrar fettmetabolismen och fettförbränningen. Capsaicin finns i fettförbrännande piller, pulver och kosttillskott för bästa effekt.
 • Kolhydrater: Kolhydrater är nödvändiga för fettförbränningen. Det är först när glykogen (energi) lagras i musklerna som fettet bryts ner för energi. Fett förbränns dock först när kolhydratlagren är slut, så fettförbrännare som innehåller kolhydrater kan faktiskt förbättra fettförbränningen. Kolhydrater finns i pasta, ris, potatis med mera.
 • Fettsyror: Fettsyror förbättrar fettförbränningen genom att få igång fettmetabolismen. Det finns fettsyror i fisk, nötter, frön med mera.

Fettförbrännare utan koffein

Fettförbrännare får ofta kritik för att innehålla för mycket koffein. Koffein ökar som sagt förbränningen och fettmetabolismen, men för vissa personer kan det vara för mycket av det goda. Därför finns det varianter utan koffein för dem som vill undvika centralstimulerande medel. Detta är viktigt att veta så du inte köper något som du hade kunnat undvika.

Fettförbrännande pulver utan koffein

fettförbrännare pulver

Fettförbrännande pulver utan koffein är en variant som innehåller fettsyror och metabolismstimulerande ämnen, men som inte innehåller koffein. Dessa är för personer som inte tål koffein eller för personer som vill försiktigt trappa upp fettförbränningen.

Dosering och användning

När det gäller fettförbrännade piller doseringen av de aktiva ingredienserna varierar en hel del. Därför är det förstås viktigt att följa instruktionerna på förpackningen för att undvika eventuella biverkningar.

Nackdelar med fettförbrännare

Det finns några nackdelar med fettförbrännare som du helt enkelt måste känna till. Därför har vi nedan listat de mest påtagliga negativa aspekterna, och vi rekommenderar med emfas att läsa dem noggrant – och flera gånger. Låt oss börja med beroendeaspekten:

Fettförbränningen håller inte alltid i sig och det är lätt att bli beroende

En nackdel med fettförbrännande piller och pulver är att fettförbränningen inte alltid håller i sig. Detta beror på hur försiktig du varit med din dosering, samt om du följer instruktionerna för användning. Man kan även bli beroende av piller så försiktighet måste iakttas.

Biverkningarna är inget att leka med

En annan nackdel med fettförbrännande piller är biverkningarna. Några fettförbrännare innehåller koffein och andra centralstimulerande ämnen, som för vissa personer kan leda till för högt blodtryck, oro och förlängd reaktionstid.

Företag marknadsför mot konsumenter med snikna metoder

En tredje nackdel med fettförbrännare i allmänhet är försäljningsmetoden. Detta gäller förstås inte alla företag utan bara några få företag som använder marknadsföring för att trycka ner deras produkter i halsen på konsumenterna. Så försiktighet måste även iakttas här för att inte köpa varianter som inte fungerar. Det bästa är att läsa recensioner från konsumenter som provat – det är egentligen det enda sättet att säkert veta huruvida det är effektivt eller inte.

Fördelar med fettförbrännare

Nu när du känner till nackdelarna med fettförbrännare är det dags för fördelarna. Det finns trots allt en anledning till att detta är ett av de mest sålda kosttillskotten på marknaden. Därför följer här fördelarna:

Fettförbrännare ökar förbränningen på flera sätt

En fördel med dessa piller och pulver är förstås fettförbränningen. Som sagt, de ökar fettförbränningen på flera olika sätt och kan faktiskt vara ett effektivt komplement till träning och diet för den som vill gå ner i vikt. Dock får du inte glömma att som sagt komplettera med träningen, det är extremt viktigt att poängtera. Du kan inte ligga i soffan dagarna i ända och förvänta dig att du ska tappa vikt.

De är försiktighetsmedel för fettförbränningen

Fettförbrännare innehåller fettsyror och andra ingredienser som försiktigt ökar förbränningen. Detta gör dem till försiktighetsmedel för förbränningen och faktiskt ett av de bästa kosttillskotten för den som vill gå ner i vikt.

De förbättrar fettförbränningen även under resterande tid på dagen

En annan fördel är faktumet att de faktiskt förbättrar fettförbränningen även under resterande tid på dagen – precis som träning gör; d.v.s. att du får de positiva effekterna även när du inte tränar. Detta beror förstås på de aktiva ingredienserna i fettförbrännare, och det är faktiskt en fördel för den som inte har tid för träning.

Fettförbrännare är faktiskt allmänt effektiva och säkra

Ytterligare en fördel med fettförbrännare i allmänhet är faktumet att de faktiskt är allmänt effektiva och säkra för användning. Detta betyder förstås inte att det finns inga biverkningar, utan bara att du får förvänta dig färre biverkningar än vad du får från andra kosttillskott. Dessutom är de i regel avsevärt billigare än andra kosttillskott.

fettförbrännare

Kombinera fettförbrännare med träning för optimalt resultat

Som sagt ska du träna samtidigt som du tar detta kosttillskott för bästa tänkbara effekt. Vi rekommenderar bland annat att du tränar med hopprep, stakmaskin eller att du använder en boxningssäck för att få igång förbränningen.

Slutsats

Sammanfattningsvis är fettförbrännare ett mycket effektivt kosttillskott för den som vill gå ner i vikt. Detta är förstås inte något magiskt piller som gör underverk för förbränningen, utan det är faktiskt ett försiktighetsmedel för fettförbränningen. Dock får du inte glömma att de inte ersätter träning och diet, utan faktiskt fungerar bäst i symbios med dessa. Detta gör fettförbrännare faktiskt till ett av de bästa kosttillskotten för fettförbränningen – förutsatt att du använder det på rätt sätt. Dock måste försiktighet iakttas för att inte få för höga doser och för att inte köpa fel produkter. Det bästa är att läsa recensioner för att få en uppfattning om vilka fettförbrännare som faktiskt fungerar.


Skriven av Maria Johansson
Skriven av Maria Johansson

Hur vi utförde detta test

Samtliga produkter som vi rekommenderar i detta test har vi testat på egen hand. I de flesta fall får vi produkter tillskickade oss på vår begäran, och i somliga fall köper vi produkterna själva. Därefter testar vi dem en längre tid för att se om de är bra nog utifrån vår subjektiva bedömning, varpå de placeras på topplistan högst upp på den här sidan. 

Således ska du vara medveten om att våra rekommendationer är högst subjektiva, och inte rangordnade efter vad andra aktörer tycker om dem. 

Vidare, den ackompanjerade köpguiden vars syfte är att lära dig allt du behöver veta om denna produkt, så du kan ta mer genomtänkta beslut, är skriven av oss själva baserat på all kunskap vi tillskansat oss under den ovan åsyftade testperioden. Därmed måste du källhänvisa denna webbplatsadress ifall du vill citera något.

Har du frågor eller funderingar beträffande detta test får du mer än gärna kontakta oss.