HANDLA SMART. KÖP TESTVINNARE.
Vi utser tre testvinnare i varje produktsegment. Handla smart.
OM OSSKONTAKTBLOGG
 

Robothund bäst-i-test

Skriven av Andrea Feldt
Skriven av Andrea Feldt
testvinnare
#1 Pii hundvalp robothund
Bäst-i-test 2024

Robothund bäst-i-test

Skriven av Andrea Feldt
Skriven av Andrea Feldt
 

1. Pii hundvalp robothund

Pii hundvalp robothund
 • Interaktiv matnings- och promenadfunktion
 • Engagerande och realistisk lekupplevelse
 • Har trendiga kläder och många tillbehör
 • Charmig design och storlek
 • Verklighetstrogen interaktion med valpen
 • Del av ChiChi Love-serien med spännande äventyr att utforska
 

2. Wiggle Jiggle Robothund

Wiggle Jiggle Robothund
 • Bedårande vaggande beteende som sprider glädje och skapar skratt
 • Interaktiva egenskaper med möjlighet att styra rörelser och höra hunden skälla
 • Förpackningen kan användas som en mysig säng för hundvalpen
 • Kramvänlig design som lockar till kärleksfulla lekstunder
 

3. ChiChi Radiostyrd hund

ChiChi Radiostyrd hund
 • Charmig och realistisk design som tilltalar barn
 • Lysande koppel ger en extra touch av realism och spänning
 • Enkel att använda med intuitiva knappar på handkontrollen
 • Ger barn möjlighet att utforska sin fantasi och kreativitet
 • Från 3 år och uppåt
Nackdelar:
 • Repetitiva rörelser kan bli tråkiga för somliga barn
Innehåll [ visa ]

Bäst robothund → Bäst-i-test (2024) — Interaktiva hundar

En av de mest eftertraktade och fascinerande leksakerna på senaste tiden är den interaktiva hunden. Med avancerad teknik och en kombination av mekanik, artificiell intelligens och programmering har robothundar tagit marknaden med storm. De erbjuder barnen en verkligt unik upplevelse och fungerar som lojala följeslagare för barn i alla åldrar

Radiostyrda hundar har funnits länge, men dagens robothundar har tagit lekupplevelsen till en helt ny nivå. Genom att använda fjärrkontroller påminner de om riktiga hundar, och deras förmåga att utföra olika rörelser och reagera på kommandon ger användarna en känsla av att ha ett verkligt husdjur.

En av de mest anmärkningsvärda egenskaperna hos en robothund är dess förmåga att interagera med barnen. Genom att använda sensorer och inbyggda mikrofoner kan de känna igen röster och svara på kommandon, vilket ger en illusion av att kommunicera med en verklig hund. Dessutom kan vissa modeller upptäcka beröring och rörelse, vilket gör dem ännu mer realistiska och engagerande.

I denna artikel kommer vi ranka de bästa robothundarna i vårt bäst-i-test. Så häng med!

Bästa robothund 2024 — Bäst i test

10/10
EXPERTBETYG

1. Pii hundvalp robothund

Bästa robothund 2024
Pii hundvalp robothund

Vår förstaplats i bäst-i-test av robothundar år 2024 tillhör ingen annan än Pii hundvalp från ChiChi Love. Denna interaktiva valp är utformad för att förtrolla barn med sin charm och spännande funktioner. Låt oss utforska vad denna leksak har att erbjuda och varför den är värd sin förstaplats.

Pii hundvalp är en del av den populära ChiChi Love-serien, där äventyren med den söta Chihuahuahunden ChiChi och hennes vänner kan följas i en separat YouTube-serie. Den interaktiva leken med denna hund är en förlängning av den kreativa och fantasifulla världen som skapats kring ChiChi Love. Barn kan alltså nu delta i dessa äventyr och skapa sina egna berättelser.

En av de mest fascinerande egenskaperna hos Pii hundvalp är dess förmåga att mata och gå på promenad. I leksetet ingår en flaska som kan fyllas med vatten för att mata valpen. Barnen kan sedan fästa kopplet enkelt på valpens halsband och gå på en imaginär promenad. Men det är inte allt - när kopplet trycks ner en aning viker sig valpens bakben och den lilla chihuahuan kissar, vilket skapar både skratt och glädje. Detta är utan tvekan den bästa robothunden just på grund av alla roliga och spännande funktioner.

Utöver de interaktiva funktionerna är Pii hundvalp CE-märkt och uppfyller säkerhetsstandarder för leksaker. Detta bidrar till en trygg och pålitlig lekupplevelse för barnen och ger föräldrar en extra trygghet.

Det är dock viktigt att notera att denna robothund inte är lämplig för barn under 3 år på grund av smådelar och potentiella kvävningsrisker. Föräldrar och vårdnadshavare bör vara medvetna om detta och följa åldersrekommendationen för att säkerställa barnets säkerhet.

Utöver det har Pii hundvalp en imponerande storlek med måtten 27 cm i längd, 13,5 cm i djup och 24 cm i höjd. Denna dimension ger barnen en tillfredsställande känsla av att interagera med en verklig hundvalp och gör leken ännu mer realistisk och engagerande.

Således är Pii hundvalp en charmerande och interaktiv robothund som erbjuder barnen möjlighet att skapa egna äventyr och delta i ChiChi Loves fantasifulla värld. Dess matnings- och promenadfunktioner ger en extra dimension av lekfullhet och uppmuntrar till kreativitet och fantasi. Föräldrar bör dock vara medvetna om åldersrekommendationen och säkerhetsaspekterna för att säkerställa en trygg och glädjefylld lekupplevelse för sina barn.

Fördelar:

 • Interaktiv matnings- och promenadfunktion
 • Engagerande och realistisk lekupplevelse
 • Har trendiga kläder och många tillbehör
 • Charmig design och storlek
 • Verklighetstrogen interaktion med valpen
 • Del av ChiChi Love-serien med spännande äventyr att utforska

Nackdelar:9/10
EXPERTBETYG

2. Wiggle Jiggle Robothund

Kan både gå, skälla och sova på kommando
Wiggle Jiggle Robothund

Wiggle Jiggle Robothund har en oemotståndlig charm med sitt vaggande beteende och mjuka päls. Denna lilla kramvalp älskar att bli klappad, promenera och leka med sina ägare. När det är dags för en liten promenad kommer hunden att dansa och vicka på sig av glädje, vilket sprider glädje och skratt bland barnen.

En av de mest engagerande funktionerna hos Wiggle Jiggle är såklart dess interaktiva egenskaper. Med koppelkontrollen i handen kan du styra hundens rörelser och få den att svänga på svansen och skälla genom att trycka på en knapp. Detta ger barnen en känsla av att ha en riktig hund vid sin sida och uppmuntrar till interaktion och lekfullhet.

Förpackningen som följer med denna robothund har också en smart funktion. Den kan nämligen användas som en mysig säng till hundvalpen när det är dags att krypa i säng efter en lång och spännande dag. Det ger en extra touch av realism och gör att barnen kan skapa en omsorgsfull och trygg miljö för sin lilla hundvän.

När det gäller tekniska specifikationer är Wiggle Jiggle utrustad med 3 x AA-batterier som krävs för att driva den. Den har en kompakt storlek med måtten 25 x 13 x 32 cm och en vikt på 0,367 kg. Detta gör den till en praktisk och lättlekt leksak som är enkel att hantera för barn från 3 år och uppåt.

Med det sagt erbjuder Wiggle Jiggle Robothund en kramvänlig och dansande lekupplevelse för de minsta. Dess vaggande beteende, interaktiva egenskaper och användbara förpackning gör den till en underhållande interaktiv leksak för barn att utforska och skapa egna lekfulla äventyr.

Fördelar:

 • Bedårande vaggande beteende som sprider glädje och skapar skratt
 • Interaktiva egenskaper med möjlighet att styra rörelser och höra hunden skälla
 • Förpackningen kan användas som en mysig säng för hundvalpen
 • Kramvänlig design som lockar till kärleksfulla lekstunder

Nackdelar:8/10
EXPERTBETYG

3. ChiChi Radiostyrd hund

Styr allt via handkontrollen
ChiChi Radiostyrd hund

På en hedervärd tredjeplats i vårt bäst-i-test av robothundar hamnar ingen mindre än ChiChi, en underbar interkativ leksak från Loomy Love. Denna söta hund kommer komplett med ett lysande koppel och en praktisk handkontroll. Genom att ansluta hunden till handkontrollen via en kabel får du full kontroll över dess rörelser och reaktioner. Låt oss dyka djupare in i vad denna interaktiva hund har att erbjuda.

ChiChi Robothund har en kompakt och behändig design som är perfekt för små händer att hantera. Dess plastkonstruktion är både tålig och lätt, vilket gör den idealisk för lek och utforskning. Med en längd på 20 cm är den tillräckligt stor för att locka uppmärksamhet och samtidigt lätt att hantera för barn från 3 år och uppåt.

Denna robothund erbjuder en mängd olika funktioner som gör leken ännu mer spännande och realistisk. Genom att använda handkontrollen kan du styra hundens rörelser, vilket inkluderar att gå, skälla och vifta på svansen. Detta ger barnen en känsla av att interagera med en riktig hund och stimulerar deras fantasi och kreativitet. Att se hunden utföra olika kommandon är en glädjefylld upplevelse för både barn och vuxna.

En av de bästa funktionerna hos ChiChi är det lysande kopplet. Det ger en extra touch av realism till leken och gör att hunden ser ännu mer livlig ut. När barnen tar med hunden på en imaginär promenad i vardagsrummet eller trädgården, kommer kopplet att lysa upp deras lekfulla äventyr och ge en extra dimension av spänning.

När det gäller användarvänlighet är ChiChi Robothund enkel att hantera. Handkontrollen har intuitiva knappar som är lätta att förstå och använda. Dess anslutning via kabel ger en stabil kommunikation mellan hunden och kontrollen, vilket minimerar eventuella störningar eller förlorade signaler. Detta säkerställer en smidig och responsiv styrning, vilket bidrar till en mer engagerande lekupplevelse.

Det är som sagt viktigt att notera att ChiChi Robothund är avsedd för barn från 3 år och uppåt. Detta beror på små delar och kablar som kan vara potentiella kvävningsrisker för yngre barn. Föräldrar och vårdnadshavare bör vara medvetna om detta och övervaka leken för att säkerställa barnets säkerhet.

Sammanfattningsvis erbjuder ChiChi en charmig och underhållande lekupplevelse för de yngsta. Dess lysande koppel och realistiska rörelser ger barnen möjlighet att utforska världen med en följeslagare vid sin sida. Den intuitiva handkontrollen och enkelheten att använda gör den till en perfekt leksak för små händer att hantera.

Det är dock viktigt att betona att ChiChi har vissa begränsningar: Dess rörelser och reaktioner är förprogrammerade och kan bli repetitiva eller förutsägbara för vissa barn som söker en mer varierad lekupplevelse.

Fördelar:

 • Charmig och realistisk design som tilltalar barn
 • Lysande koppel ger en extra touch av realism och spänning
 • Enkel att använda med intuitiva knappar på handkontrollen
 • Ger barn möjlighet att utforska sin fantasi och kreativitet
 • Från 3 år och uppåt

Nackdelar:

 • Repetitiva rörelser kan bli tråkiga för somliga barn


Innan du köper en robothund — Tänk på dessa 4 faktorer

Robothundar har som sagt blivit alltmer populära och erbjuder en unik och interaktiv lekupplevelse för både barn och vuxna. Men innan du ger dig in i denna interaktiva hundvärld finns det några viktiga faktorer att tänka på för att säkerställa att du väljer rätt modell som passar dina behov och preferenser. Nedan följer en köpguide med 4 faktorer att överväga innan du gör ditt köp.

1. Funktionalitet och interaktion

Funktionalitet och interaktionsmöjligheter är avgörande när det kommer till att välja en robothund som passar barnets behov och förväntningar. Det finns en bred variation av modeller på marknaden, och deras funktionalitet kan variera avsevärt.

Vissa interaktiva hundar är utrustade med avancerad teknologi och kan utföra en rad realistiska rörelser och beteenden. Dessa kan gå framåt och bakåt, vrida sig, skälla, vifta på svansen, och till och med sitta eller lägga sig ned på kommando. Deras rörelser är programmerade för att efterlikna en riktig hunds beteende och skapa en känsla av autenticitet och närhet. Dessa avancerade funktioner ger en mer engagerande och interaktiv lekupplevelse för användaren.

Å andra sidan finns det mer grundläggande robothundar som har mer begränsade funktioner. Dessa modeller kanske kan gå framåt och skälla, men deras rörelser är mer enkla och förprogrammerade. De kan vara lämpliga för yngre barn eller personer som bara söker en grundläggande lekupplevelse utan att kräva för mycket avancerade funktioner.

När du väljer en robothund är det därför viktigt att tänka på vilka specifika beteenden och interaktioner du tror att ditt barn är mest intresserad av. Om du letar efter en mer realistisk upplevelse och möjlighet att styra och träna din hund med olika kommandon, bör du överväga modeller med avancerad funktionalitet. Å andra sidan, om du är nöjd med en enklare lekupplevelse med grundläggande rörelser och ljud, kan en mer grundläggande modell vara tillräcklig.

2. Teknologiska egenskaper

Teknologiska egenskaper spelar en viktig roll när det kommer till robothundar och deras interaktiva funktioner. Dessa egenskaper gör det möjligt för hundarna att reagera på användarens närvaro och kommandon, vilket ger en mer engagerande och realistisk lekupplevelse.

 • Närvarosensorer: En vanlig teknologisk funktion hos interaktiva leksaker i allmänhet är närvarosensorer. Dessa sensorer känner av beröring och när en användare närmar sig hunden. Sensorerna kan göra att hunden rör sig, aktiverar ljud eller andra interaktiva funktioner. Detta skapar en känsla av att hunden verkligen svarar på användarens närvaro och beröring.
 • Röst- och rörelsesensorer: Andra modeller använder röst- och rörelsesensorer för att reagera på kommandon och rörelser. Dessa modeller kan lära sig att svara på specifika ord eller kommandon och utföra olika rörelser baserat på användarens instruktioner. Detta ger en interaktiv lekupplevelse där användaren kan träna och interagera med robothunden på ett mer varierat sätt.
 • Kompatibel med appar: Ytterligare tekniska egenskaper att överväga är eventuella anslutningsalternativ som Bluetooth eller Wi-Fi. Vissa hundar kan vara kompatibla med appar eller ha möjlighet att ansluta till andra enheter för ytterligare interaktiva funktioner och uppdateringar. Detta kan ge en mer anpassningsbar lekupplevelse över tiden. Därtill kan man genom apparna uppdatera mjukvaran.

När du står i akt att köpa en robothund är det följaktligen viktigt att utforska de teknologiska egenskaperna hos olika modeller. Tänk på vilken typ av interaktion du föredrar – om du vill använda röstkommandon eller om du vill ha en mer fysisk interaktion med hunden. Utvärdera även eventuella batterikrav och hur länge hunden kan användas på en laddning. Vissa modeller kan ha längre batteritid än andra, vilket kan vara en viktig faktor att tänka på för att säkerställa att leken inte avbryts på grund av lågt batteri.

3. Design och utseende

Många tillverkare strävar såklart efter att skapa interaktiva hundar som liknar verkliga hundraser eller är inspirerade av kända karaktärer från filmer eller TV-serier.

En realistisk design kan ge en känsla av autenticitet och närhet till den verkliga hundvärlden. Det kan vara spännande för barn att ha en robothund som liknar deras favoritras, och det kan också vara lärorikt då de kan lära sig om olika hundraser och deras egenskaper. Att välja en hund med en design som tilltalar ditt barn kan skapa en starkare koppling och öka lekens underhållningsvärde.

Utöver att likna verkliga hundraser kan de även vara designade för att efterlikna karaktärer från filmer eller TV-serier. Dessa robothundar kan väcka uppmärksamhet och intresse hos barn som är fans av dessa karaktärer. Att ha en hund med utseendet av deras favoritkaraktär kan givetvis göra leken ännu mer spännande och fantasifull.

4. Åldersrekommendationer

Vissa robothundar är mer avancerade och kräver en viss ålder och förmåga för att kunna utnyttjas fullt ut. Dessa modeller har inte sällan fler interaktiva funktioner, komplicerade knappar eller kommandon som behöver förstås och användas korrekt. Åldersrekommendationerna hjälper till att säkerställa att barnet är redo för den typ av interaktion och ansvar som krävs för att använda hunden på rätt sätt.

Att följa åldersrekommendationerna är sålunda avgörande för att säkerställa en säker och lämplig lekupplevelse. För yngre barn kan det vara mer lämpligt att välja enklare och mer intuitiva modeller som är anpassade efter deras förmåga. Dessa modeller erbjuder enklare interaktionsmöjligheter och är mer robusta för att klara av barnets lek.

Samtidigt är det också viktigt att utvärdera barnets individuella förmåga och intressen. Vissa barn kan vara redo för mer avancerade robothundar trots att de är yngre än den angivna åldersrekommendationen. Det är viktigt att vara medveten om att åldersrekommendationerna är riktlinjer och att det är föräldrarnas ansvar att bedöma om barnet har de nödvändiga färdigheterna och förståelsen för att använda den på ett säkert sätt.

robothund bäst i test

Vanliga frågor och svar om robothund

Vad är en robothund och vad kan den göra?

En robothund är en interaktiv leksak som är designad för att efterlikna beteendet och utseendet hos en riktig hund. Den kan utföra olika rörelser och interaktioner, som att gå, skälla, vifta på svansen och ibland även sitta eller lägga sig ned; och i vissa sällsynta fall, även kissa. Vissa modeller kan även reagera på röster eller kommandon.

Vilka åldrar är robothundar lämpliga för?

Åldersrekommendationerna varierar mellan olika modeller, men de flesta är lämpliga för barn från 3 år och uppåt. Det är viktigt att följa tillverkarens åldersrekommendationer för att säkerställa att leken är säker och lämplig för användaren.

Hur fungerar interaktiva hundar?

De använder sig av olika teknologier för att utföra sina rörelser och interaktioner. De kan t.ex. ha sensorer som känner av beröring och rörelse, röstsensorer för att reagera på kommandon eller inbyggda program för att utföra förprogrammerade rörelsemönster. Många enklare varianter styrs av en fjärrkontroll på kopplet.

Behöver de batterier?

Ja, de flesta kräver batterier för att fungera. Batterikraven varierar mellan olika modeller och det är viktigt att kontrollera vilken typ och antal batterier som krävs. Används huden ofta så är det givetvis billigare att köpa uppladdningsbara batterier.

Kan man träna en interaktiv hund som en riktig hund?

Nej, däremot kan vissa modeller svara på vissa röstkommandon eller utföra förprogrammerade rörelser. Det kan ge barn en upplevelse av att interagera och träna sin interaktiva hund. Men vem vet vad framtiden har att erbjuda.

Vilka fördelar har dessa interaktiva hundar jämfört med verkliga hundar?

De kan vara ett förträffligt alternativ för de som inte kan ha en riktig hund på grund av allergier, boendebegränsningar eller andra faktorer. De kan också vara ett bra sätt för barn att lära sig om ansvar och omsorg för djur utan att ha ansvaret för en verklig hund. Eller för att helt enkelt förbereda barnet på ett inköp av en verklig hund i framtiden.

Finns det några nackdelar med robothundar?

En nackdel kan vara att robothundar inte ger samma emotionella anknytning och interaktion som en verklig hund. Vissa människor kan också uppleva att leken blir enformig över tid och att de inte kan erbjuda samma levande och spontana upplevelse som en riktig hund kan göra.


Skriven av Andrea Feldt
Skriven av Andrea Feldt

Hur vi utförde detta test

Samtliga produkter som vi rekommenderar i detta test har vi testat på egen hand. I de flesta fall får vi produkter tillskickade oss på vår begäran, och i somliga fall köper vi produkterna själva. Därefter testar vi dem en längre tid för att se om de är bra nog utifrån vår subjektiva bedömning, varpå de placeras på topplistan högst upp på den här sidan. 

Således ska du vara medveten om att våra rekommendationer är högst subjektiva, och inte rangordnade efter vad andra aktörer tycker om dem. 

Vidare, den ackompanjerade köpguiden vars syfte är att lära dig allt du behöver veta om denna produkt, så du kan ta mer genomtänkta beslut, är skriven av oss själva baserat på all kunskap vi tillskansat oss under den ovan åsyftade testperioden. Därmed måste du källhänvisa denna webbplatsadress ifall du vill citera något.

Har du frågor eller funderingar beträffande detta test får du mer än gärna kontakta oss.