HANDLA SMART. KÖP TESTVINNARE.
Vi utser tre testvinnare i varje produktsegment. Handla smart.
OM OSSKONTAKTBLOGG
 

Rockring med vikt bäst-i-test

Skriven av Erik Ahlin
Skriven av Erik Ahlin
testvinnare
#1 Casall Rock Ring
Bäst-i-test 2024

Rockring med vikt bäst-i-test

Skriven av Erik Ahlin
Skriven av Erik Ahlin
 

1. Casall Rock Ring

Casall Rock Ring
 • Rockring för rolig träning
 • Enkel montering
 • Välj mellan 1,5 – 2 kg
 • Träning av core, höft och säte
 • Täckt med mjuk skumgummi för bekvämlighetens skull
 • Enhälligt positiva recensioner
 

2. Rockring med vikt 2 kg

Rockring med vikt 2 kg
 • Vikt: 2 kg
 • Diameter på 100 cm
 • Kan demonteras för förvaring
 • Material: Polypropylene plast, NBR gummi, Stål
 • Skötselråd: Torka av med lätt fuktad trasa och låt lufttorka
Nackdelar:
 • Saknar reglerbar diameter
 

3. Rockring med två olika vikter

Rockring med två olika vikter
 • Finns i två olika vikter: 1,2 kg och 1,5 kg
 • Kan delas i 6 mindre delar för lätt transport
 • Diamater på 100 cm
 • Behaglig foam-beläggning
Nackdelar:
 • Det går inte att justera diametern
Innehåll [ visa ]

Bäst rockring med vikt 2024

Letar du efter en rolig och effektiv träningsmetod så bör du åtminstone testa rockring med vikt. Detta är en traditionell rockring med skillnaden att vikter kan byggas in, vilket gör att du måste anstränga kroppen ytterligare. Således kommer både säte, core och höft att belastas mer vilket följaktligen gör att dessa muskler tränas effektivare än om du använder en rockring utan vikt.

Det finns både rockringar med inbyggda vikter samt vissa varianter som har en boll ansluten med hjälp av ett rep som svingar runt och runt för att skapa önskad effekt. Vi kommer i denna artikel att rangordna de bästa rockringarna och lära dig allt du behöver ha i åtanke innan ditt köp.

I vanlig ordning kommer vi givetvis informera dig om nackdelar så väl som fördelar längre ner i artikel.

rockring med vikt

Så hittar du den bästa rockringen med vikt – Köpguide

Ska du införskaffa dig en rockring måste du för det första veta hur mycket den ska väga, eller inom vilket spann vikten är reglerbar. Därtill är diametern på ringen absolut grundläggande så du får tillräckligt svängrum för att bygga upp hastigheten som krävs. Förutom dessa två saker har vi nedan radat upp de viktigaste sakerna du måste tänka på.

 • Hur mycket den ska väga
 • Intelligent LED-skärm
 • Justerbar diameter
 • Justerbar replängd för viktboll
 • Inbyggd massage för extra fettförbränning
 • Materialet ska vara EVA-skum

Hur mycket den ska väga

Det första du ska tänka på är hur mycket rockringen ska väga. Ju högre vikt, desto större effekt på träning och kaloriförbränning, men är du otränad måste du börja lågt och successivt öka vikten. Annars ökar du risken för skador.

Därför är det faktiskt viktigare att titta hur pass justerbar tyngden är. De bästa rockringarna med vikt har tyngder som är avtagbara, vilket alltså gör att det är lättare för dig att anpassa rockringen efter din nuvarande styrke- och konditionsnivå. Medan de billigare modellerna har en fast vikt på 1 eller 2 kg.

Om du är osäker på hur mycket rockringen ska väga rekommenderar vi en rockring med startvikt på 1 kg, och sen är det bara att successivt öka vikten när du känner dig redo. Det du ska hålla utkik efter är alltså om du kan lägga till eller ta bort vikter för att på så vis enkelt och smidigt kunna reglera vikten.

köpguide rockring med vikt

Intelligent LED-skärm

Förutom vikten så är det viktigt att rockringen har en Intelligent LED-skärm som visar olika parametrar såsom tid, antal varv och kalorier. Detta för att du ska ha möjlighet att se hur mycket du har tränat, och således förbättra och öka din prestation successivt. Genom denna skärm kan du alltså jämföra dig själv över tid för att skapa motivation och tydligt se att både din kondition och styrka ökat.

Trots att detta är lite dyrare så rekommenderar vi det för dig som vanligtvis har svårt för träningsmotivationen, för ju konkretare resultaten blir desto lättare är det att bygga upp kontinuitet i träningen.

Justerbar diameter

Som vi nämnde tidigare är rockringens diameter ytterst viktig, då det påverkar både storleken på svingarna och svängrummet. En rockring med vikt som har en mindre diameter kommer alltså ge mindre effekt än en rockring med större diameter – detta eftersom de små ringarna är svårare att använda för snabba rörelser vilket i slutändan leder till att träningen inte kommer bli lika effektiv.

De flesta har en diameter på 100 cm medan de bästa har en justerbar diameter så du själv kan anpassa storleken på rockringen utifrån hur mycket motstånd du vill ha. Det blir nämligen svårare ju större ringen är.

Men justerbar diameter är också bra om du är lite rultig och därför behöver kunna reglera storleken utifrån ditt midjemått. Sålunda är justerbar diameter bra ur två hänseenden.

rockring med vikt bäst i test

Justerbar replängd för viktboll

Inledningsvis nämnde vi att rockringar med vikt antingen har inbyggda vikter, eller så finns vikten i en boll som är fäst med hjälp av ett rep till rockringen. Modellerna som har inbyggda vikter är i regel lätta att reglera – du behöver bara ta bort vissa delar av ringen för att vikten ska minskas. Men har du en variant med viktboll så är det istället replängden som ska justeras för att reglera vikten. Detta är ytterst viktigt att känna till då långt ifrån alla modeller har justerbar replängd. Därför ska du alltså kontrollera att replängden är justerbar om du hellre vill ha en rockring med viktboll istället för inbyggda tyngder.

Inbyggd massage för extra fettförbränning

Förutom justerbar vikt och diameter samt de olika funktionerna vi redan har nämnt så finns det även rockringar med vikt som har inbyggd massage för extra fettförbränning. Detta är en relativt ny teknik och varianterna som har det är förstås lite dyrare, men de sägs öka den totala fettförbränningen med hela 30%. Detta är inte vetenskapligt bevisat, så ta siffran med en nypa salt; det man däremot kan säga med säkerhet är att träningen blir skönare.

Materialet ska vara EVA-skum

Något som också är viktigt att känna till är rockringens material. De bästa rockringarna med vikt är i regel gjorda av något som kallas för EVA-skum, ett mycket mjukt och elastiskt skum som är behagligt mot huden. Detta skum används ofta i produkter för barn, eftersom det är så mjukt och gör att rockringen inte lämnar märken på huden. Dessutom är detta ett träningsredskap som man inte sällan använder i minst 20 minuter, och då är det extra viktigt att det är skönt att använda den – något som materialet till stor det bestämmer.

Fördelar med rockring med vikt

Att träna med en rockring är så pass roligt att jag gör det frivilligt! Säg vilken träningsform som framkallar den känslan…

Det ovanstående citatet är något som många recensenter har skrivit i sina kundomdömen om diverse rockringar. Men förutom att det är ett väldigt roligt sätt att träna finns det betydligt fler fördelar, vilka vi listat nedan.

 • Starkare överkropp: Den första fördelen är att du kommer få en starkare överkropp. Trots att detta är först och främst en styrkeökning i core och höft, kommer rockringen även ge dig en starkare överkropp. Vi nämner detta eftersom de flesta tror att det endast är höft och säte som tränas, men så är alltså inte fallet.
 • Förbättrad rörlighet: Upplever du din kropp som stel och har problem med rörligheten så är en rockring med vikt verkligen det perfekta träningsredskapet. Det är nämligen bra för lederna i största allmänhet, vilket påverkar rörligheten till stor del. En rockring med vikt kommer alltså inte bara att ge dig en starkare och smalare kropp, utan den kommer även ge dig en bättre rörlighet.
 • Minimera risken för ryggproblem: Är du orolig över framtida ryggproblem på ålderns höst? Rockringar är kända för att minimera risken för ryggproblem, eftersom de stärker både lederna och musklerna. Detta gynnar inte bara ryggraden, utan det gynnar även hela kroppen eftersom din hållning kommer bli bättre och således belastningen på ryggen mindre.
 • Kan demonteras för att ta mindre plats: Vi älskar rockringar för att det är ett träningsredskap som likt hopprep tar lite plats. Och rockringar med vikt är ett av de få träningsredskapen som faktiskt kan demonteras och tas med sig. Detta gör att du enkelt kan stuva ner den i en träningsryggsäck och ta den med dig vart du vill.
 • Träningen blir roligare: Den sista fördelen som inte ska underskattas är träningsglädjen. Detta är nämligen ett otroligt roligt sätt att träna. Slipp tråkiga push-ups och sit-ups, och njut istället av rörelsefriheten och glädjen som det innebär att svinga runt en rockring. Du kan t.o.m. träna framför TV:n!

Nackdelar med rockring med vikt

 • Du måste ha rätt midjestorlek: Tyvärr är de flesta rockringar begränsade i dess diameter. I bästa fall kan du reglera storleken från 100 – 120 cm. Men om ditt midjemått överstiger detta så kommer du inte kunna använda den. Därmed är diametern en begränsande nackdel som är att många inte ens kan träna med en rockring med vikt. Detta bör du känna till så du inte råkar köpa en du inte ens kan använda.
 • Inte rekommenderat för dig med höftproblem: Som sagt är en rock med vikt verkligen fantastisk för lederna. Men om du har höftproblem redan innan bör du inte använda den eftersom den kan förvärra besvären. Dock bör du rådfråga med din läkare först eftersom varje fall är unikt. Men i regel ska du som redan lider av höftproblem inte förvärra dem ytterligare genom att använda en rockring – tråkigt, men sant.

nackdelar med rockring med vikt

Så mycket förbränner du genom att träna med rockring

Kom ihåg att alla är olika och att det därmed finns en stor variation när det kommer till hur mycket man förbränner. Det beror bland annat på hur länge man tränar, vilken intensitet man har och hur mycket muskelmassa man har. Men för att ge dig en uppfattning om vad du kan förvänta dig så är rockring på samma nivå som lättare löpning och lågintensiv cykling. De flesta träningsexperter säger att 30 minuters träning med en rockring motsvaras av 15 minuter lättare löpning, det ger dig förhoppningsvis en bra indikation.

En rockring med vikt kräver lite mer energi av kroppen och du kan därför räkna med att förbränningen är något högre. Generellt sett så har rockringen en bra förbränningseffekt och det är ett mycket effektivt sätt att träna. Dock måste du successivt öka vikten så att kroppen inte vänjer sig. Men om du stegvis ökar intensiteten så kommer du förbränna mer.

Är du nybörjare och vill ha ett träningsprogram med rockring så ska du läsa vår artikel.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis är en rockring med vikt ett bra träningsredskap som har många fördelar. Dock finns det nackdelar som du bör känna till innan du investerar i en, t.ex. att den inte passar dig om du har höftproblem eller om ditt midjemått är för stort. Rockringen är dock generellt sett ett mycket effektivt sätt att träna både kroppen och lederna, och det är även en rolig träningsform.

Så länge du ökar vikten på ett sunt och förnuftigt sätt så kommer rockringen hjälpa dig att nå dina fitnessmål! Komplettera gärna med hopprep eller annan träningsutrustning för att få ännu snabbare effekt, samt för att variera träningen så du inte tröttnar.

Glöm bara inte att läsa igenom vår köpguide noggrant ovan så du vet exakt vad du bör tänka på och vad du bör undvika.


Skriven av Erik Ahlin
Skriven av Erik Ahlin

Hur vi utförde detta test

Samtliga produkter som vi rekommenderar i detta test har vi testat på egen hand. I de flesta fall får vi produkter tillskickade oss på vår begäran, och i somliga fall köper vi produkterna själva. Därefter testar vi dem en längre tid för att se om de är bra nog utifrån vår subjektiva bedömning, varpå de placeras på topplistan högst upp på den här sidan. 

Således ska du vara medveten om att våra rekommendationer är högst subjektiva, och inte rangordnade efter vad andra aktörer tycker om dem. 

Vidare, den ackompanjerade köpguiden vars syfte är att lära dig allt du behöver veta om denna produkt, så du kan ta mer genomtänkta beslut, är skriven av oss själva baserat på all kunskap vi tillskansat oss under den ovan åsyftade testperioden. Därmed måste du källhänvisa denna webbplatsadress ifall du vill citera något.

Har du frågor eller funderingar beträffande detta test får du mer än gärna kontakta oss.