HANDLA SMART. KÖP TESTVINNARE.
Vi utser tre testvinnare i varje produktsegment. Handla smart.
OM OSSKONTAKTBLOGG
 

Sandlåda med lock bäst-i-test

Skriven av Andrea Feldt
Skriven av Andrea Feldt
testvinnare
#1 Woodlii Sandlåda Båt
Bäst-i-test 2024

Sandlåda med lock bäst-i-test

Skriven av Andrea Feldt
Skriven av Andrea Feldt
 

1. Woodlii Sandlåda Båt

Woodlii Sandlåda Båt
 • Sandlådan är utrustad med en flagga, en ratt och en trappa längst bak
 • En härlig uteleksak som ger massor av fantasifull lekglädje för barn i alla åldrar
 • Målad/lackerad med vattenbaserad lack
 • Mått: 196,5 x 95 x 48 cm
 • Volym: 0,2 m³ sand
Nackdelar:
 • Lock ingår ej
 

2. Woodlii Sandlåda Natur

Woodlii Sandlåda Natur
 • Monteras ihop på egen hand med skruvar som medföljer
 • Sandlådan har en tunn svart filt som botten
 • Njut av sommarens alla dagar utomhus med den här sandlådan!
 • Djup (cm): 117
 • Höjd (cm): 20
 • Bredd (cm): 117
Nackdelar:
 • Somliga anser den fyrkantiga designen tråkig
 

3. Picknickbord med sandlåda

Picknickbord med sandlåda
 • Rekommenderad ålder: från 2 år
 • Sandlåda och picknickbord i ett
 • Tillverkat i hållbart FSC-certifierat trä
 • Barnen kan både leka och ha picknick
 • Sand ingår inte
 • Används under tillsyn av vuxen
Innehåll [ visa ]

Sandlåda med lock

Genom att använda en sandlåda med lock håller du sanden fräsch under regniga dagar. På så vis kan ditt barn leka ännu längre och slippa vara inne bara för sanden är full av insekter och smuts. Därtill sitter du som förälder tryggt och bekvämt på sandlådans kant och övervakar lekandet. Vidare är en sandlåda en fantastisk källa till glädje för barnen och det är väldigt lätt att få den hemlevererad och monterad. Oavsett om du vill ha en tillverkad i trä eller plast så hittar du den hos oss. Tyvärr finns det myriader av olika sandlådor vilket försvårar valet för dig som konsument. Därför har vi listat de bästa sandlådorna med lock i en bäst-i-test lista. Därjämte har vi också skrivit en köpguide med information om allt du behöver tänka på innan du genomför köpet. Börja med att läsa på för att sedermera välja den variant som passar dina behov bäst.

Så väljer du sandlåda med lock

När du står i akt att köpa en sandlåda med lock finns det några faktorer du ska veta om. För det första ska du välja vilket material den ska vara tillverkad i: antingen plast eller trä. För det andra måste du mäta storleken på den för sandlådan uttänkta trädgårdsplatsen så inte köper en för stor eller för lite sandlåda. Förutom detta finns det några fler saker som du ska ha i åtanke och som vi har listat nedan.

 1. Material
  De flesta modeller är tillverkade i behandlat trä och ger en klassisk look som för tankarna till ens egen barndom. Däremot finns går det idag att välja en sandlåda med lock i plast där fördelen är att den dels är billigare och dels väger mindre. Därmed är en sandlåda i plast lätt att transportera, förflytta och förvara; medan en sandlåda i trä är robust, stabil och kvalitativ. Därför ska du fundera på vilket material som passar bäst för din plånbok och trädgårdens övergripande estetik.
 2. Sand
  När du ska köpa en sandlåda med lock måste du vara medveten om att sanden i regel inte ingår i priset. Så om detta är ett krav för dig så ska du antingen köpa sand separat eller kontakta återförsäljaren och fråga om du kan köpa till på något sätt. Därefter levereras vanligtvis sandlådan tillsammans med sanden som inte sällan hälls ner med hjälp av en lyftkran.
 3. Montering
  Trots att en sandlåda är förhållandevis lätt att montera ska du ändock läsa anvisningarna innan köpet så det inte är för komplicerat för dig. Orsaken är att det kan vara svårt att montera ett gäng träplankor utan tidigare erfarenhet av lättare snickeri. Därför ska du antingen beställa den färdigmonterad eller tydligt läsa monteringsanvisningarna för att se om det är något du kan utföra själv.
 4. Typ
  Det roliga med sandlåda med lock är att det finns så många olika varianter. Till exempel kan du välja ett picknickbord som avslöjar en sandlåda under det avtagbara bordslocket. På så vis kan du som förälder sitta och fika medan du har full översikt över ditt barns lekande. Vidare finns det sandlådor vars lock du kan fälla upp som skapar en bänk på vardera sida där barnet och du som förälder kan sitta och koppla av. Ytterligare ett exempel är sandlåda med tak som gör att barnen kan leka trots regn eller snö. Således finns det många olika modeller som du kan välja mellan, så ta en ordentlig funderare för att komma fram till vilken som passar dig och ditt barn bäst.
 5. Storlek
  Mängder av konsumenter beställer en vara först och mäter sen. Nackdelen med detta är att du i värsta fall kan råka köpa en för stor eller för liten sandlåda i förhållande till det dedikerade utrymmet. Av den anledningen är det extremt viktigt att du mäter hur stor sandlåda med lock som du de facto har plats för. Vanligtvis är storleken 140×140 cm, men det finns såklart mängder av varianter.

Bygga sandlåda med lock

Vill du bygga sandlåda med lock helt själv är det såklart görbart. Däremot måste du såklart veta vad du gör. Därför vill vi rekommendera följande YouTube-video som beskriver hur du bygger din egna sandåda med ryggstöd. På så sätt får du både instruktioner och kan ställa frågor i kommentarerna om du vill. Dessutom är det viktigt att poängtera säkerheten om du bygger själv, d.v.s. du måste säkerställa att inga vassa kanter eller flisor sticker ut där barnet kan skada sig.

https://www.youtube.com/watch?v=IT6Z_9Vt3dc

Hur mycket sand behöver jag i sandlådan?

Medan det givetvis beror på sandlådans storlek kan du utgå från att det behövs cirka 150 kg sand för att fylla en sandlåda som är 150×150 cm stor. Översatt i antalet påsar så behöver du 6 påsar á 25 kg. Dock rekommenderar vi att dubbelkolla med återförsäljaren då alla sandlådor har olika djup.

sandlåda med lock sandlåda med lock plast sandlåda med lock bäst i test


Skriven av Andrea Feldt
Skriven av Andrea Feldt

Hur vi utförde detta test

Samtliga produkter som vi rekommenderar i detta test har vi testat på egen hand. I de flesta fall får vi produkter tillskickade oss på vår begäran, och i somliga fall köper vi produkterna själva. Därefter testar vi dem en längre tid för att se om de är bra nog utifrån vår subjektiva bedömning, varpå de placeras på topplistan högst upp på den här sidan. 

Således ska du vara medveten om att våra rekommendationer är högst subjektiva, och inte rangordnade efter vad andra aktörer tycker om dem. 

Vidare, den ackompanjerade köpguiden vars syfte är att lära dig allt du behöver veta om denna produkt, så du kan ta mer genomtänkta beslut, är skriven av oss själva baserat på all kunskap vi tillskansat oss under den ovan åsyftade testperioden. Därmed måste du källhänvisa denna webbplatsadress ifall du vill citera något.

Har du frågor eller funderingar beträffande detta test får du mer än gärna kontakta oss.