HANDLA SMART. KÖP TESTVINNARE.
Vi utser tre testvinnare i varje produktsegment. Handla smart.
OM OSSKONTAKTBLOGG
 

Skrinda bäst-i-test

Skriven av Andrea Feldt
Skriven av Andrea Feldt
testvinnare
#1 Skrinda med tak North 13.5
Bäst-i-test 2024

Skrinda bäst-i-test

Skriven av Andrea Feldt
Skriven av Andrea Feldt
 

1. Skrinda med tak North 13.5

Skrinda med tak North 13.5
 • Avtagbart tak
 • Enkel att fälla ihop med en hand
 • Bromssystem på både fram- och bakhjulen
 • Justerbart handtag
 • Stora gummihjul för alla underlag
 • Maxvikt: 75 kg
 • Vikt: 15,8 kg
 

2. North 13.5 Light Skrinda

North 13.5 Light Skrinda
 • Stort lastutrymme
 • Låg vikt (11,5 kg)
 • Lättmanövrerad
 • Hopfällbar
 • Maxvikt: 75 kg
 • Höjd: 55 cm
 • Längd: 80 cm
 • Bredd: 45 cm
 

3. Classic World Träskrinda

Classic World Träskrinda
 • Snygg skrinda i trä
 • Klassisk design
 • Trähjul
 • Enkel att dra
 • Praktiskt handtag
 • Perfekt för en utflykt
Innehåll [ visa ]

Skrinda

Letar du efter en skrinda för barn har du kommit till rätt plats. Inledningsvis är en barnskrinda förträffligt på grund av att barnet dels känner ett stort ansvar, dels för att det ur en praktisk synvinkel är perfekt när familjen är på semester eller utflykt. Antingen kan barnet dra skrindan själv, eller så kan den kopplas på en liten cykel för att användas som ett gulligt litet släp. Vidare är det en stor fördel om familjen har tillgång till en trädgård då barnet kan leka med skrindan där. Däremot finns det otroligt många varianter som skiljer sig i storlek, material, kvalitet och form. Därför har vi listat de bästa barnskrindorna på marknaden så du lättare kan göra ditt val. Dessutom har vi författat en komplett köpguide som innehåller allt du ska tänka på innan du gör ditt köp. Börja därför med att förkovra dig i allt från hjulstorlek till träslag nedan, för att därefter göra ett så genomtänkt val som möjligt.

Så väljer du en skrinda

När du letar efter en skrinda på nätet kommer du slås av hur många olika modeller från diverse återförsäljare det finns. Sålunda kommer du fråga dig själv vad som är viktigast att tänka på när du ska lägga din beställning. Av den anledningen har vi nedan gjort en liten lathund över de viktigaste faktorerna som du ska ha i åtanke.

 1. Hjulstorlek
  För att kunna dra runt skrindan på asfalt krävs inga speciella betänkligheter kring hjulstorleken. Men så fort du hamnar i kuperad terräng i skogen eller på stranden så kommer du märka att barnet får svårt att dra den. Med det i åtanke så behöver du välja större hjul om du planerar att den ska användas på annat än asfalts- och grusvägar.
 2. Lastkapacitet
  Trots att en skrinda i botten är en leksak – en praktiskt sådan – skänker den också stor lekglädje. Orsaken är att barnet kan packa alla sina favoritsaker – precis som en vuxen! – och själv dra den vart hon vill. Men utrymmet får varken vara för litet eller för stort. Kort sagt ska du välja en skrinda vars lastkapacitet är tillräcklig för en längre utflykt, men inte för stor då det blir svårt för barnet att dra den.
 3. Säkerhet
  Ju dyrare skrinda du köper desto bättre säkerhet får du. Orsaken är att skrindan blir mer robust ju starkare träslag du använder. Därtill bestäms kvaliteten i hög grad av vilken tillverkare det är. Således ska du inte köpa en billig variant bara för att du lockas av priset. Tvärtom ska du känna dig trygg i att dra ditt barn i skrindan uppför backen utan att vara orolig för att styret ska ramla av eller att träplankorna ska gå itu.
 4. Lättmanövrerad
  För att skrindan ska vara lätt för barnet – och dig som förälder – att manövrera, är det viktigt att du tänker på skaftlängden. Anledningen är att ju längre skaftet är desto större precision får du i svängarna. Därtill kan du svänga snävare. Så om du ser en modell vars skaft är kort så ska du alltid läsa recensionerna för att se om den är lättmanövrerad eller inte.
 5. Djup
  Ytterligare en viktig faktor är hur djup du vill att skrindan ska vara. Till exempel är en djup vagn det bästa om du vill få plats med mycket packning och flera barn. Å andra sidan gör en grund korg att barnen smidigt kan stiga på och av själva. Därför ska du lägga lite tid på att fundera över hur höga kanter vagnen ska ha.
 6. Hopfällbar
  Tidigare fanns enbart klassiska träskrindor att välja mellan. Följden av detta var att de var otympliga att ta med sig då de inte gick att vika ihop på något sätt. Tack vare den minimalistiska trenden på senare tid, när i princip alla produkter ska gå att fälla ihop, har företag börjat tillverka hopfällbara skrindor. Således har det aldrig varit lättare att ta med barnskrindan på semestern eller utflykten, och är perfekt för dig som vill spara på utrymmet.

För- och nackdelar med skrinda

Anledningen till varför skrindan varit en stapel som barnleksak i mängder av år, är för att det finns så många fördelar med den. För det första skänker den en stor ansvarskänsla till barnet. För det andra får barnet motion istället för att leka stillasittande. Däremot saknar den broms vilket de facto är en nackdel. Så läs samtliga för- och nackdelar nedan så du är på det klara med vad du köper.

Fördelar:

 • Ansvarskänsla
  En konsekvens av att barnet har en egen lite kärra som hon kan packa med sina egna saker, är att man känner ett stort ansvar – nästan som en vuxen som packar inför en resa. Därmed är det ett bra sätt för att lära barnet hur man packar och tar väl hand om sina egna saker.
 • Motion
  En skrinda inbjuder till att bli dragen vilket är utmärkt för att aktivera barnet. Istället för att sitta still och leka med sin bilbana eller doktorväska, får barnet hälsosam motion. Speciellt om den dras på stranden eller i skogen.

Nackdelar

 • Saknar broms
  På grund av att skrindor saknar broms måste du som förälder ha dunderkoll på att aldrig – under några som helst omständigheter – släppa vagnen i en sluttning. Konsekvenserna kan bli förödande. Därför ska du alltid prioritera säkerheten – framförallt om ett eller flera barn sitter i vagnen.

skrinda skrinda barn skrinda bäst i test


Skriven av Andrea Feldt
Skriven av Andrea Feldt

Hur vi utförde detta test

Samtliga produkter som vi rekommenderar i detta test har vi testat på egen hand. I de flesta fall får vi produkter tillskickade oss på vår begäran, och i somliga fall köper vi produkterna själva. Därefter testar vi dem en längre tid för att se om de är bra nog utifrån vår subjektiva bedömning, varpå de placeras på topplistan högst upp på den här sidan. 

Således ska du vara medveten om att våra rekommendationer är högst subjektiva, och inte rangordnade efter vad andra aktörer tycker om dem. 

Vidare, den ackompanjerade köpguiden vars syfte är att lära dig allt du behöver veta om denna produkt, så du kan ta mer genomtänkta beslut, är skriven av oss själva baserat på all kunskap vi tillskansat oss under den ovan åsyftade testperioden. Därmed måste du källhänvisa denna webbplatsadress ifall du vill citera något.

Har du frågor eller funderingar beträffande detta test får du mer än gärna kontakta oss.