HANDLA SMART. KÖP TESTVINNARE.
Vi utser tre testvinnare i varje produktsegment. Handla smart.
OM OSSKONTAKTBLOGG
 

Slalomskidor till barn bäst-i-test

Tips: Det finns många fler slalomskidor hos Jollyroom om du inte hittar vad du letar efter i vår topplista.
Skriven av Erik Ahlin
Skriven av Erik Ahlin
testvinnare
#1 K2 Skidor Missy Fdt 4,5
Bäst-i-test 2023

Slalomskidor till barn bäst-i-test

Skriven av Erik Ahlin
Skriven av Erik Ahlin
 

1. K2 Skidor Missy Fdt 4,5

K2 Skidor Missy Fdt 4,5
 • Twintip-skidor i fiberglas
 • Perfekt för nybörjare
 • Mjuk flex
 • Skidorna är lätta att kontrollera
 • Hållbar konstruktion
 • Bindningar sitter väldigt säkert
 • Längd: 109 cm
 

2. K2 Skidor Indy Fdt 4,5

K2 Skidor Indy Fdt 4,5
 • Häftiga slalomskidor i fiberglas
 • Perfekt för nybörjare och erfarna
 • Mjuk flex som förenklar varje sväng i alla förhållanden
 • Utomordentlig hållbar konstruktion
 • Bindningar är lätta att ta på och av
 • Längd: 100 cm
 

3. K2 Luv Bug Alpin Skida

K2 Luv Bug Alpin Skida
 • Utmärkt för nybörjare
 • 124 cm långa
 • Lättkontrollerade skidor
 • Bindningarna är lätta att ta på och av
 • Tillverkade av komposit och glasfiber
Innehåll [ visa ]

Slalomskidor till barn

Letar du efter slalomskidor till barn har du kommit till rätt plats. Baserat på samlade recensioner och kundomdömen, i kombination med egna tester, har vi rangordnat de bästa slalomskidorna. På så vis behöver du inte göra efterforskningar på egenhand. Oavsett om du letar efter skidor till en 1-åring, 2-åring, 3-åring – eller något äldre, så har vi vad du letar efter. Dessutom har vi skrivit en guide om vad du ska tänka på innan du köper ett par slalomskidor till barn. Börja därför med att läsa guiden nedan. Därefter kan du sondera i bäst-i-test listan ovan för att hitta det par som passar ditt barn bäst.

Så väljer du slalomskidor till barn

Det finns kanske inget sötare än ett skidåkande barn som glider nedför en backe som de på förhand inte trodde de skulle klara av. Att se självförtroendet stiga i realtid är en fröjd för vilken förälder som helst. Däremot är utrustningen viktig, inte minst av säkerhetsskäl, men du måste också veta vilken längd skidorna ska ha vilket bestäms av hur lång barnet är. Därför har vi nedan skrivit en lista över hur du väljer slalomskidor till barn, och vad du behöver tänka på innan köpet.

 1. Längd
  Det viktigaste när du ska välja slalomskidor till barn är längden på skidorna. Till exempel ska du köpa slalomskidor som är 70 cm långa om barnets längd är mellan 90-100 cm. En bra tumregel är att skidan ska vara i nivå med barnets haka. För att göra det lättare för dig har vi nedan sammanställt en tabell med olika längder på barn samt vilken skidlängd som passar vilken längd. Däremot vill vi understryka att i takt med att barnet blir äldre, så behöver du köpa längre slalomskidor; således kan det vara bra att köpa en längre modell från början så du slipper spendera onödiga pengar. Utöver längden påverkar även skickligheten längden på skidorna.

  Längd på barn Längd på skidor
  90-100 cm 70 cm
  100-110 cm 80 cm
  110-120 cm 90 cm
  120-130 cm 100 cm
  130-140 cm 110 cm
 2. Skicklighet
  Ju skickligare skidåkare barnet är, desto längre slalomskidor kan du köpa. Fördelen med detta är att du inte behöver köpa nya modeller för varje år som går, utan avståndet mellan uppgraderingarna blir längre. Har ditt barn precis börjat åka slalom gäller tabellen ovan, men om ditt barn bromsa med plogen i blåa och gröna backar, samt sänka farten genom att svänga, tillhör de medelskiktet. För att kvalificeras som avancerade skidåkare så ska barnet kunna bromsa med parallella skidor i både röda och blåa backar, dessutom ska de kontrollerat manövrera sig över mindre hopp. Kort sagt ska skidlängden för en nybörjare vara +/-0 cm, medelbra åkares skidlängd ska vara +5 cm; slutligen är +10 cm perfekt för en mer avancerad skidåkare.
 3. Ålder
  Trots att många letar efter slalomskidor till 1-åringar och 2-åringar, finns det tyvärr inte många alternativ. Orsaken är att skidskolor i regel har en gräns på 3 år på grund av att barnets fysik inte är redo för utförsbackar ännu. Följaktligen är marknaden anpassad efter 3-åringar upp till 9-åringar.

 

Tips: Läs vår artikel om skidhandskar för att skydda dig mot kyla och fukt!

slalomskidor till barn slalomskidor barn


Skriven av Erik Ahlin
Skriven av Erik Ahlin

Hur vi utförde detta test

Samtliga produkter som vi rekommenderar i detta test har vi testat på egen hand. I de flesta fall får vi produkter tillskickade oss på vår begäran, och i somliga fall köper vi produkterna själva. Därefter testar vi dem en längre tid för att se om de är bra nog utifrån vår subjektiva bedömning, varpå de placeras på topplistan högst upp på den här sidan. 

Således ska du vara medveten om att våra rekommendationer är högst subjektiva, och inte rangordnade efter vad andra aktörer tycker om dem. 

Vidare, den ackompanjerade köpguiden vars syfte är att lära dig allt du behöver veta om denna produkt, så du kan ta mer genomtänkta beslut, är skriven av oss själva baserat på all kunskap vi tillskansat oss under den ovan åsyftade testperioden. Därmed måste du källhänvisa denna webbplatsadress ifall du vill citera något.

Har du frågor eller funderingar beträffande detta test får du mer än gärna kontakta oss.