HANDLA SMART. KÖP TESTVINNARE.
Vi utser tre testvinnare i varje produktsegment. Handla smart.
OM OSSKONTAKTBLOGG
 

Trollerilåda bäst-i-test

Skriven av Andrea Feldt
Skriven av Andrea Feldt
testvinnare
#1 Tobbes trollerilåda med hatt
Bäst-i-test 2024

Trollerilåda bäst-i-test

Skriven av Andrea Feldt
Skriven av Andrea Feldt
 

1. Tobbes trollerilåda med hatt

Tobbes trollerilåda med hatt
 • Rek. ålder: 6-12 år
 • Antal tricks 45 st
 • Innehåller bl.a. kaniner, hatt, kortlek, kodkort, myntskiva, ellis-ringar och myntdosa
 • Håller väldigt hög kvalitet
 • Finns både enkla och svåra trick så barnet inte tappar motivationen
 

2. Bamses trollerilåda

Bamses trollerilåda
 • Rek. ålder: 5-10 år
 • Antal tricks: 40 st
 • Innehåller bl.a. trollstav, hatt, kaniner, myntbox och fingerborgar
 • Pedagogiskt instruktionshäfte
 

3. Simsalabims trollerilåda

Simsalabims trollerilåda
 • Rek. ålder: 8-12 år
 • Antal tricks: 25 st
 • Innehåller bl.a. trollerihatt, trollstav, kaniner och bägare
Innehåll [ visa ]

Trollerilåda

En trollerilåda är en perfekt leksak för barn i olika åldrar. Det är spännande för barn att lära sig magiska trick eftersom det tränar hjärnans abstrakta och konkreta delar samtidigt. Dessutom är det otroligt roligt för barnet att öva sina trick på föräldrar och syskon. Däremot är det extremt viktigt att välja en trollerilåda för rätt ålder så att det inte finns några skadliga delar. Därför kommer vi i denna artikel lära dig allt du behöver veta om denna klassiska leksak!

trollerilåda barn

Trollerilåda – Bäst-i-test

1. Tobbes trollerilåda med hatt – Bästa modellen 2024

tobbes trollerilåda

Om du är ute efter den bästa trollerilådan som passar barn i alla åldrar, då är Tobbes trollerilåda ett bra val. Den innehåller ett bra mix av enkla och svåra trick, så att det finns något för alla. Vuxna blir vanligtvis också intresserade av lådan, så det är en perfekt aktivitet för hela familjen. Den tillverkas av Egmont och håller god kvalitet vilket innebär att alla delar tenderar att hålla väldigt länge.

Dock så ska inte barn under 3 år leka med den eftersom det finns några bitar som används för några specifika trick som helt enkelt är för små, och kan fastna i halsen.

Men det bästa med Tobbes trollerilåda är att det finns delar avsedda för enkla så väl som svåra trick. Detta innebär att barnet kan börja med något enkelt och sedan efter några dagar prova något svårare trick. Många barn som prövar att trolla slutar ganska omgående för att det är för svårt, men detta har alltså Tobbe trollkarl tänkt på – något som är en enorm fördel.

Innehåller: Kaniner, specialiserad kortlek, näsduk, trollstav, hatt, rep, fingerborgar, kodkort, banankort, bägare, ringar, burkar, optisk myntskiva, ellis-ringar, myntdosa samt mjuka bollar.

Antal tricks: 45 stycken

Rekommenderad ålder: 6-12 år

Läs mer

2. Bamses trollerilåda

bamses trollerilåda

På andraplats över de bästa trollerilådorna hamnar Bamses låda. Denna är mer avsedd för yngre barn från 5-10 år och innehåller mängder av olika saker som t.ex. hatt, kortlek, ringar och kaniner. På så vis kan barnet göra mängder av olika trolleritrick som får vilken släkting som helst att höja på ögonbrynen.

Därtill kostar den hälften så mycket som Tobbes modell, så om du vill komma lindrigt undan ur ett kostnadsperspektiv så är detta det självklara valet. Dessutom vill vi nämna att Bamses trollerilåda har fått utmärkta recensioner från båda kunderna på Ginza och från Tidningskungen.se.

Denna låda innehåller givetvis även ett pedagogiskt instruktionshäfte med bilder så att barn i olika åldrar kan lära sig enkelt och snabbt!

Innehåller: Trollerihatt, trollstav, kaniner i skumgummi, spelkort, bägare, bollar, ringar, magisk låda, myntbox, spik, fingerborgar, sifferkort, rep, myntskiva samt instruktionshäfte.

Antal tricks: 40 stycken

Rekommenderad ålder: 5-10 år

Läs mer

3. Simsalabim trollerilåda

På en hedervärd tredjeplats kommer Simsalabims trollerilåda. Denna är avsedd för lite vuxnare barn än Tobbes och Bambses lådor, nämligen för 8 år och uppåt. Denna spännande låda innehåller 25 magiska trick med ett utmärkt instruktionshäfte som beskriver steg-för-steg-instruktioner till samtliga trick. På så vis kan barnet i fråga träna under några dagar och sedan ha en magisk show för syskon, föräldrar och släktingar!

Denna modell är, likt Tobbes låda, tillverkad av Egmont, och håller således en väldigt hög kvalitet på samtliga delar. Därmed kommer den hålla länge vilket är ett enormt plus.

Nackdelen med Simsalabim trollerilåda är att den endast innehåller 25 trick, vilket är färre än både Tobbes och Bamses. Däremot är tricken något mer sofistikerade.

Innehåller: Trollerihatt, trollstav, kaniner, spelkort, bägare, ringar, magisk låda, myntbox, spik och mjuka bollar.

Antal tricks: 25 stycken

Rekommenderad ålder: 8-12 år

Läs mer

Bäst trollerilåda för vuxna

Nu när vi gått igenom de bästa trollerilådorna för barn är det hög tid att även informera dig om vilken låda som är bäst för vuxna. Och efter mycket research har vi kommit fram till att det är

Criss Angels Platinum Magic Kit. Denna innehåller rekvisita för hela 350 magiska trick och är således den lådan som möjliggör flest trick till antalet! Fördelen med denna låda är att du inte får ett instruktionshäfte utan istället en DVD-film med exakta instruktioner på hur du ska utföra varje trick. Alla rekvisita är tillverkad i antingen tyg, papper, metall eller plast. Och inga barn under 8 år bör leka med denna låda.

Fördelar med trollerilådor

 • Tränar hjärnans abstrakta del: Trollerilådor är som sagt en perfekt leksak för barn i olika åldrar. Det är spännande för barn att lära sig magiska trick eftersom det tränar hjärnans abstrakta och konkreta delar.
 • Roligt för barnen att visa upp tricken: En annan fördel är att det är otroligt roligt för barnet att både öva och sedermera visa sina trick för föräldrar och syskon. Får de uppmuntrande ord kommer barnet fortsätta att lära sig vilket kommer spilla över på andra delar av livet.
 • Pedagogiska instruktioner: Varje trollerilåda innehåller som sagt ett instruktionshäfte – och i vissa fall en medföljande DVD-film med rörliga instruktioner. Detta innebär att barn lär sig tricken enklare, samtidigt som de lär sig förstå instruktioner i allmänhet – något som också är väldigt bra för hjärnans utveckling.

Nackdelar med trollerilådor

En trollerilåda är inte nödvändigtvis den bästa leksaken för alla barn. Det finns ett antal skäl till varför de kan vara problematiska, nämligen följande:

 • Kräver mycket koncentration: För att lära sig trolleritrick krävs det ofta mycket koncentration och tålamod. Detta kan vara problematiskt för barn som har svårt att sitta still eller som lätt blir frustrerade. Så har du ett barn med koncentrationssvårigheter är inte detta den bästa leksaken du kan köpa – då finns det andra alternativ som t.ex. bilmattor och bilbanor.
 • De flesta trollerilådor är inte avsedda för barn under 3 år: Som sagt är detta en spännande och utmanande leksak, men det finns oftast vissa skadliga delar i varje låda. Således är det mycket viktigt att lådan är avsedd för barnets ålder, och att du inte köper en låda avsedd för äldre barn.

Slutsats

En trollerilåda är en mycket bra leksak för barn i olika åldrar. Den tränar hjärnans abstrakta delar, och barn tycker det är roligt att både öva och sedermera visa trolleritrick för föräldrar och syskon.

Dessutom innehåller de ett pedagogiskt instruktionshäfte så det är lätt att lära sig. Det är dock viktigt att lådan är avsedd för barnets ålder, och att du inte köper en låda avsedd för äldre barn.

Den bästa trollerilådan 2024 är Tobbes, tätt följd av Bamses och Simsalabims. Letar du efter en låda för vuxna ska du köpa Criss Angels Platinum Magic Kit som är helt fantastisk.


Skriven av Andrea Feldt
Skriven av Andrea Feldt

Hur vi utförde detta test

Samtliga produkter som vi rekommenderar i detta test har vi testat på egen hand. I de flesta fall får vi produkter tillskickade oss på vår begäran, och i somliga fall köper vi produkterna själva. Därefter testar vi dem en längre tid för att se om de är bra nog utifrån vår subjektiva bedömning, varpå de placeras på topplistan högst upp på den här sidan. 

Således ska du vara medveten om att våra rekommendationer är högst subjektiva, och inte rangordnade efter vad andra aktörer tycker om dem. 

Vidare, den ackompanjerade köpguiden vars syfte är att lära dig allt du behöver veta om denna produkt, så du kan ta mer genomtänkta beslut, är skriven av oss själva baserat på all kunskap vi tillskansat oss under den ovan åsyftade testperioden. Därmed måste du källhänvisa denna webbplatsadress ifall du vill citera något.

Har du frågor eller funderingar beträffande detta test får du mer än gärna kontakta oss.