HANDLA SMART. KÖP TESTVINNARE.
Vi utser tre testvinnare i varje produktsegment. Handla smart.
OM OSSKONTAKTBLOGG
 

Laptop ryggsäck bäst-i-test

Skriven av Erik Ahlin
Skriven av Erik Ahlin
testvinnare
#1 Datorryggsäck Cypress Hero 1...
Bäst-i-test 2023

Laptop ryggsäck bäst-i-test

Skriven av Erik Ahlin
Skriven av Erik Ahlin
 

1. Datorryggsäck Cypress Hero 15,6 tum

Datorryggsäck Cypress Hero 15,6 tum
 • Rymlig ryggsäck med gott om utrymme för laptop och tillbehör
 • Tillverkad av vävd återvunnen plast från plastflaskor för miljömedvetenhet
 • Ergonomiska axelremmar och polstrad rygg för bekväm bärande
 • Avtagbart laptopfack för flexibilitet och enkel åtkomst
 • Ventilerad baksida i meshmaterial för extra komfort och luftcirkulation
 

2. Thule laptop ryggsäck 15,6 tum

Thule laptop ryggsäck 15,6 tum
 • Hållbar och vädertålig konstruktion för att skydda din innehåll
 • Praktiskt förvaringsfack med möjlighet att snabbt komma åt mindre föremål
 • Upphöjt och tjockt vadderat fodral för optimalt skydd av din laptop
 • Extremt slitstark ryggsäck som kommer att hålla i många år
 • Ventilerade axelremmar, helvadderad ryggpanel och justerbar bröstrem för bekväm passform
 • Expanderbar sidoficka och inbyggda fästsystem för extra utrustning
 • Särskild fästögla för cykellyset för ökad synlighet och säkerhet
Nackdelar:
 • Prislappen på över 1000 kronor kan vara avskräckande för vissa
 

3. Datorryggsäck Kungsbacka 15,6 tum

Datorryggsäck Kungsbacka 15,6 tum
 • Stilren och minimalistisk skandinavisk design
 • Rullstängningssystem för optimal säkerhet
 • Separat och vadderat laptopfack med enkel åtkomst
 • Rymliga ytterfickor med vattentäta blixtlås
 • Vadderade ryggpaneler för ökad komfort och luftcirkulation
 • Justerbara axelremmar med bröstspänne för optimal passform
 • Tillverkad av slitstark polyester för långvarig hållbarhet
Innehåll [ visa ]

Bäst laptop ryggsäck → Bäst-i-test (2023) — 3 grymma datorryggsäckar

I dagens snabbt föränderliga digitala värld är laptops en oumbärlig följeslagare för de flesta människor. Oavsett om du är en student, yrkesverksam eller digital nomad är det viktigt att skydda din laptop på bästa sätt när du är på språng. En laptop ryggsäck är en av de mest praktiska och säkra lösningarna för att bära med dig din dator.

I denna artikel kommer vi att guida dig genom allt du behöver veta om de bästa laptop ryggsäckarna år 2023. Vi kommer att fokusera på datorryggsäckar som har vadderade och vattentäta fack för laptops. Dessa fack är utformade för att ge extra skydd mot stötar, stötar och väderförhållanden, vilket ger dig trygghet och sinnesfrid när du transporterar din dyrbara enhet.

Bästa laptop ryggsäck 2023 — Bäst i test

10/10
EXPERTBETYG

1. Datorryggsäck Cypress Hero 15,6 tum

Bästa laptop ryggsäcken 2023
Datorryggsäck Cypress Hero 15,6 tum

När det kommer till att hitta den ultimata kombinationen av rymlighet, komfort och miljömedvetenhet, har Cypress Hero 15,6 tum klättrat till första plats i vårt bäst-i-test av laptop ryggsäckar. Med sin gråa färg och snygga design är denna ryggsäck en pålitlig följeslagare för att bära din bärbara dator och mer.

Det första som imponerar oss är datorryggsäckens rymliga interiör, vilket ger gott om utrymme för din bärbara dator och andra viktiga tillbehör. Med ett stort huvudfack, tre mindre fack och en ficka framtill, har du möjlighet att organisera och förvara dina ägodelar på ett strukturerat sätt. Oavsett om det handlar om dokument, personliga tillbehör eller andra nödvändigheter, kommer du att kunna hitta en plats för allt i denna smarta ryggsäck.

Det som verkligen sätter Cypress Hero isär är dess användning av vävd återvunnen plast från plastflaskor som tillverkningsmaterial. Genom att omvandla plastavfall till en hållbar och funktionell produkt visar denna ryggsäck på engagemang för miljömedvetenhet och hållbarhet. Det är ett beundransvärt drag som kommer att tilltala miljömedvetna konsumenter och de som söker produkter som minimerar deras ekologiska fotavtryck.

När det gäller komfort levererar Cypress Hero också. Med sin polstrade rygg och ergonomiska axelremmar erbjuder den en bekväm passform och minskar belastningen på axlar och rygg. Du kommer att kunna bära din laptop ryggsäck under långa perioder utan att uppleva obehag. Dessutom gör det justerbara axelbandet och det bärhandtaget högst upp, som är utformat för rullväskor, den ännu mer mångsidig och bekväm att använda vid resor och pendling.

En av de imponerande funktionerna hos Cypress Hero är dess avtagbara laptopfack. Detta gör det möjligt för dig att separera och enkelt ta ut din laptop när det behövs, vilket gör det smidigt vid säkerhetskontroller på flygplatsen eller när du bara vill använda ryggsäcken som en vanlig väska. Det är en praktisk funktion som verkligen lägger till flexibilitet och användbarhet.

Med dess ventilerade baksida i meshmaterial får du en extra dimension av komfort och luftcirkulation under användning. Dessutom är den tillverkad av ECO 300-material, vilket ger en hållbar och tålig konstruktion som kommer att stå emot vardagligt slitage.

Summa summarum är denna laptop ryggsäck en mästare i hållbarhet och funktionalitet. Dess rymliga design, återvunna material, bärkomfort och praktiska egenskaper gör den till en förstklassig datorryggsäck för alla som vill kombinera stil med miljömedvetenhet. Även om det är viktigt att notera att priset kan vara en faktor för vissa, är detta verkligen en ryggsäck som kommer att göra din bärbara dator och dina tillbehör rättvisa i både form och funktion.

Fördelar:

 • Rymlig ryggsäck med gott om utrymme för laptop och tillbehör
 • Tillverkad av vävd återvunnen plast från plastflaskor för miljömedvetenhet
 • Ergonomiska axelremmar och polstrad rygg för bekväm bärande
 • Avtagbart laptopfack för flexibilitet och enkel åtkomst
 • Ventilerad baksida i meshmaterial för extra komfort och luftcirkulation

Nackdelar:9/10
EXPERTBETYG

2. Thule laptop ryggsäck 15,6 tum

Ytterst slittålig, avsedd för sport, resor och vardagsäventyr
Thule laptop ryggsäck 15,6 tum

När det kommer till att hitta den perfekta balansen mellan hållbarhet, funktionalitet och stil, har Thule Laptop Ryggsäck 15,6 tum tagit sig in på andra plats i vårt bäst-i-test. Denna datorryggsäck är skapad för att möta kraven från sportentusiaster, resenärer och äventyrare i vardagen.

En av de mest imponerande egenskaperna hos Thule Laptop Ryggsäck är dess förmåga att skydda ditt innehåll från de tuffaste väderförhållandena. Med en slitstark och vattentät framsida och bas kan du vara säker på att din utrustning förblir torr och säker, oavsett om du hamnar i en oväntad regnskur eller snöstorm. Det är en ryggsäck som inte bara ser robust ut, utan verkligen kan leverera när det gäller att hålla dina ägodelar skyddade.

Den övre dragkedjefickan är perfekt utformad med en mjuk fodring och nätväggar för att ge snabb åtkomst till din telefon och mindre tillbehör. Du behöver inte längre gräva runt i huvudfacket för att hitta dina nycklar eller hörlurar - allt är organiserat och lättillgängligt i denna smarta ficka. Det är en praktisk funktion som verkligen gör skillnad i vardagen.

När det kommer till att skydda din laptop kommer du att vara i trygga händer med det upphöjda och tjockt vadderade fodralet. Det är utformat för att rymma en 15,6 tums laptop och ger utmärkt stötdämpning och skydd mot oavsiktliga stötar eller fall. Det är en extra trygghet för din dyra laptop, särskilt när du är på språng.

En av de mest imponerande egenskaperna hos denna laptop ryggsäck är dess extremt slittåliga konstruktion. Den är byggd för att hålla och kommer att följa med dig på dina äventyr i flera år framöver. Det är således en datorryggsäck som är redo att möta utmaningarna från din aktiva livsstil och som kan klara av påfrestningarna från dagligt bruk.

Det är viktigt att notera att denna modell har en prislapp på över 1000 kronor, vilket kan vara en nackdel för vissa personer med begränsad budget. Men om du är villig att investera i en högkvalitativ och pålitlig ryggsäck som kommer att hålla över tid, är detta verkligen ett värdefullt val.

För att möta dina behov av organisation och tillbehörsförvaring, har denna ryggsäck även ett förvaringsfack med mjukfodrad nätficka, förvaringsfickor och gott om utrymme för en laddare. Du kommer att kunna hålla dina tillbehör organiserade och hitta dem lätt när du behöver dem som bäst. Dessutom kan du snabbt komma åt din laptop genom dragkedjan på sidan, vilket gör det smidigt när du är i farten.

Komforten är inte heller försummad i denna datorryggsäck. De ventilerade axelremmarna, helvadderade ryggpanelen och den fullt justerbara bröstremmen arbetar tillsammans för att ge en bekväm och ergonomisk passform. Oavsett om du bär ryggsäcken under en lång dag med vandring eller bara för att ta dig till och från arbetet, kommer du att uppskatta den extra komforten som dessa funktioner erbjuder.

Slutligen erbjuder Thule Laptop Ryggsäck 15,6 tum en expanderbar sidoficka där du snabbt kan förvara en vattenflaska eller andra förnödenheter. Det inbyggda sammanlänkade fästsystemet och karbinhaken ger dig möjlighet att fästa extra utrustning på väskan, vilket är praktiskt när du behöver bära mer än bara din laptop. Dessutom inkluderar ryggsäcken en särskild fästögla för cykellyset, vilket hjälper dig att synas och vara säker när du cyklar i mörker.

Således är Thule Laptop Ryggsäck 15,6 tum en imponerande följeslagare för dina äventyr. Dess hållbara konstruktion, vädertåliga egenskaper, smarta förvaringsmöjligheter och komfort gör den till ett starkt val. Om du är beredd att investera i en ryggsäck av hög kvalitet och som kan möta kraven från din aktiva livsstil, är detta definitivt ett alternativ att överväga.

Fördelar:

 • Hållbar och vädertålig konstruktion för att skydda din innehåll
 • Praktiskt förvaringsfack med möjlighet att snabbt komma åt mindre föremål
 • Upphöjt och tjockt vadderat fodral för optimalt skydd av din laptop
 • Extremt slitstark ryggsäck som kommer att hålla i många år
 • Ventilerade axelremmar, helvadderad ryggpanel och justerbar bröstrem för bekväm passform
 • Expanderbar sidoficka och inbyggda fästsystem för extra utrustning
 • Särskild fästögla för cykellyset för ökad synlighet och säkerhet

Nackdelar:

 • Prislappen på över 1000 kronor kan vara avskräckande för vissa


8/10
EXPERTBETYG

3. Datorryggsäck Kungsbacka 15,6 tum

Vadderat laptopfack med åtkomst både inifrån och från baksidan
Datorryggsäck Kungsbacka 15,6 tum

När det kommer till att bära och skydda din laptop i stil och med optimal komfort, har Kungsbacka 15,6 tum gjort sitt intåg och imponerat på oss. Med en elegant och minimalistisk design är denna laptop ryggsäck en pålitlig följeslagare för alla dina äventyr - oavsett om du är på väg till skolan eller arbetet, utforskar naturen eller bara njuter av stadens pulserande gator.

Det första som fångar uppmärksamheten är ryggsäckens rullstängning, som inte bara ger en extra touch av säkerhet, utan också ger ett stilfullt utseende. Det rymliga huvudfacket rymmer generöst dina tillhörigheter och har gott om utrymme för din 15,6 tums laptop. Det separata och vadderade laptopfacket är enastående och ger utmärkt skydd mot stötar och repor. Det bästa är att det kan nås både inifrån huvudfacket och från baksidan av ryggsäcken, vilket gör det enkelt att komma åt din laptop utan att behöva öppna hela ryggsäcken.

En av de bästa egenskaperna hos Kungsbacka är dess två rymliga ytterfickor med vattentäta blixtlås. Dessa fickor är perfekta för att snabbt och smidigt komma åt dina mest använda tillbehör och vardagliga nödvändigheter. Oavsett om du behöver nå din mobiltelefon, nycklar eller anteckningsbok, kan du lita på att dessa fickor kommer att hålla dina tillhörigheter säkra och skyddade från regn eller fukt.

När det gäller komfort är denna laptop ryggsäck inte något att skämta med. De vadderade ryggpanelerna erbjuder inte bara extra skydd för din laptop utan ger också en utmärkt luftcirkulation för att hålla dig sval och bekväm under långa dagar på språng. De vadderade axelremmarna, komplett med ett bröstspänne, är justerbara för att passa olika kroppsformer och ger en optimal passform. Oavsett om du bär datorryggsäcken i timmar eller bara några minuter, kan du vara säker på att du inte kommer att uppleva några obehag eller onödig belastning på dina axlar.

När det gäller design levererar den också med sin stilrena och minimalistiska skandinaviska estetik. Tillverkad av slitstark polyester, kan du vara trygg i att den här kommer att hålla länge och stå emot vardagens påfrestningar. De diskreta dragkedjorna ger ett elegant utseende och den perfekta touchen av elegans.

Sammanfattningsvis är Kungsbacka 15,6 tum en utmärkt valmöjlighet för alla som letar efter en pålitlig och stilren laptop ryggsäck för att bära och skydda sin laptop. Med dess rymliga huvudfack, separata vadderade laptopfack, ytterfickor med vattentäta blixtlås, vadderade axelremmar och stilrena design är den här ryggsäcken en fulländad kombination av funktionalitet och estetik.

Det är dock viktigt att notera att den här ryggsäcken har en kapacitet på 20 liter, vilket kanske inte passar alla som behöver bära mycket utrustning eller tillbehör. För de som behöver mer utrymme kan det vara värt att överväga en med större kapacitet.

Fördelar:

 • Stilren och minimalistisk skandinavisk design
 • Rullstängningssystem för optimal säkerhet
 • Separat och vadderat laptopfack med enkel åtkomst
 • Rymliga ytterfickor med vattentäta blixtlås
 • Vadderade ryggpaneler för ökad komfort och luftcirkulation
 • Justerbara axelremmar med bröstspänne för optimal passform
 • Tillverkad av slitstark polyester för långvarig hållbarhet

Nackdelar:Innan du köper laptop ryggsäck — Tänk på dessa 4 faktorer

En av de viktigaste faktorerna att överväga när du väljer en laptop ryggsäck är dess kapacitet och storlek. Du vill se till att ryggsäcken har tillräckligt med utrymme för att rymma din laptop samt andra tillbehör, som laddare, mus, pennor och anteckningsblock. Nedan hittar du 4 faktorer du behöver ha i åtanke innan köpet:

1. Storlek och kapacitet

Storlek och kapacitet är en viktig faktor att överväga när du väljer en laptop ryggsäck. Att ha tillräckligt med utrymme för att rymma din laptop och alla tillhörande tillbehör är avgörande för att säkerställa att du kan bära allt du behöver bekvämt och ordnat.

 • Den måste passa just din laptop: Först och främst är det viktigt att se till att din laptop passar i ryggsäcken. Kontrollera ryggsäckens maxstorlek för laptops och jämför det med din laptops storlek. Det är vanligt att ryggsäckar är utformade för att passa laptops upp till 15,6 tum, men det finns också ryggsäckar som kan rymma större datorer. Se till att det finns tillräckligt med utrymme och skydd för din laptop så att den inte riskerar att skadas under transport.
 • Utrymme för tillbehör: Utöver laptopens storlek, tänk också på att ha tillräckligt med utrymme för andra tillbehör. Laddare, mus, pennor, touchpennor och anteckningsblock är vanliga tillbehör som många bär med sig. Kontrollera att datorryggsäcken har tillräckligt med interna och externa fack för att organisera och hålla dessa tillbehör på plats. En ryggsäck med olika fack och elastiska band kan vara till hjälp för att hålla dina prylar ordnade och lättillgängliga.
 • Volym: Det är också bra att överväga laptop ryggsäckens kapacitet i termer av volym eller liter. En ryggsäck med en kapacitet på 20 liter kan vara tillräcklig för vardagliga ändamål och mindre tillbehör, medan en större kapacitet kan vara nödvändig om du behöver bära mer utrustning eller om du reser längre sträckor. Tänk på vad du kommer att använda ryggsäcken till och hur mycket utrymme du kommer att behöva för att välja rätt storlek och kapacitet.

Därmed är det viktigt att noggrant överväga storlek och kapacitet när du väljer en laptop ryggsäck. Se till att din laptop passar i ryggsäcken och att det finns tillräckligt med utrymme för alla dina tillbehör. Tänk på dess interna och externa fack för att organisera dina prylar på ett effektivt sätt. Genom att välja rätt storlek och kapacitet kan du vara säker på att den passar dina behov och gör det enklare att bära och skydda din värdefulla laptop.

2. Skydd och säkerhet

Skydd och säkerhet är av yttersta vikt när det gäller att välja en laptop ryggsäck. Att säkerställa att din värdefulla laptop är ordentligt skyddad mot stötar, stötar och väderförhållanden är avgörande för att ge dig lugn och trygghet när du är på språng.

 • Vadderat fack för datorn: En viktig faktor att överväga är om ryggsäcken har ett dedikerat laptopfack eller ett vadderat fack för att hålla din laptop på plats och skydda den från oavsiktliga stötar. Detta extra skyddslager minimerar risken för skador och repor på din laptop och ger dig sinnesfrid när du bär den. Leta efter en som passar din laptops storlek och erbjuder tillräckligt med vadderat utrymme för att hålla den säker.
 • Vattentät: Vidare kan vattentäta eller vattenavvisande material vara en viktig egenskap hos en laptop ryggsäck. Dessa material hjälper till att skydda din laptop från fuktighet och regn, vilket är särskilt viktigt om du ofta använder den utomhus. Att ha en vattentät ryggsäck ger extra trygghet och skydd mot väderförhållanden som kan skada din laptop.

Utöver fysiskt skydd kan det vara värdefullt att tänka på säkerhetsfunktioner som hjälper till att förhindra obehörig åtkomst till din laptop och dina tillhörigheter. Vissa laptop ryggsäckar är utrustade med dragkedjor med lås eller inbyggda kombinationslås för att säkra huvudfacket och laptopfacket. Detta förhindrar tjuvar från att snabbt komma åt innehållet.

Tips: Läs även vår artikel om laptopställ.

3. Komfort och ergonomi

Komfort och ergonomi är avgörande när det gäller att välja en laptop ryggsäck som inte bara skyddar din laptop, utan också gör det bekvämt att bära den under längre perioder. Att ha rätt ergonomiska funktioner kan göra en stor skillnad när det kommer till att minska belastningen på axlar och rygg och förbättra din övergripande bärkomfort.

 • Vadderade axelremmar: En viktig faktor att överväga är om datorryggsäcken har vadderade axelremmar. Dessa remmar absorberar stötar och minskar trycket på dina axlar när du bär den, t.ex. när du skuttar ner för trappor. Vadderade axelremmar ger också extra komfort genom att minska risken för att remmarna ska skära in i din hud eller orsaka obehag. Välj helst de vars axelremmar som är tillräckligt breda och tillverkade av mjuka material för att ge bästa möjliga komfort.
 • Vadderad ryggpanel: En annan viktig funktion är en vadderad ryggpanel. Denna panel hjälper till att minska trycket på ryggen och ger extra stöd och komfort när du bär ryggsäcken. En vadderad ryggpanel bidrar också till att ventilera ryggen och minska risken för överdriven svettning och obehag under längre användning.
 • Justerbara remmar och bröstspännen: Ergonomiska funktioner som justerbara remmar och bröstspännen kan också göra en stor skillnad för att anpassa ryggsäcken efter din kropp och förbättra balansen och komforten. Justerbara remmar gör det möjligt för dig att anpassa laptop ryggsäcken efter din längd och kroppsstorlek, vilket hjälper till att fördela vikten jämnt och minska belastningen på specifika områden. Bröstspännen ger extra stabilitet och hjälper till att förhindra att den glider eller sätter tryck på axlarna.

4. Material och hållbarhet

Att ha en datorryggsäck tillverkad av högkvalitativa material som är slitstarka och tåliga kommer att säkerställa att den kan hantera vardaglig användning och eventuella påfrestningar som kan uppstå.

 • Polyester eller nylon: Ett vanligt materialval för laptop ryggsäckar är polyester eller nylon. Dessa material är kända för sin hållbarhet och motståndskraft mot slitage. Polyester är ett starkt syntetiskt material som är känt för sin förmåga att motstå fukt och fläckar, vilket gör det idealiskt för utomhusbruk och resor i olika väderförhållanden. Nylon å andra sidan är ett lätt och tåligt material som också har god vattenavvisande förmåga. Båda materialen är populära val på grund av deras förmåga att skydda din laptop och tillhörigheter från väta och slitage.
 • Kvaliteten på dragkedjor och sömmar : Utöver materialet är det också viktigt att kontrollera kvaliteten på dragkedjor och sömmar på ryggsäcken. Dragkedjorna ska vara starka och pålitliga för att undvika att gå sönder eller gå upp. Det är frustrerande att upptäcka att dragkedjan inte fungerar ordentligt, så se till att dragkedjorna är av hög kvalitet och smidigt glider upp och ner utan hinder. Kontrollera  även att det inte finns några lösa trådar eller svaga punkter i sömmarna som kan vara tecken på en dåligt tillverkad datorryggsäck.

laptop ryggsäck bäst i test

Vanliga frågor och svar om laptop ryggsäck

Vilken storlek av laptop ryggsäck ska jag välja?

Det beror på storleken på din laptop. Kontrollera ryggsäckens dimensioner och se till att din laptop passar bekvämt och säkert i huvudfacket.

Vilket material är bäst för en laptop ryggsäck?

Material som polyester eller nylon är populära val på grund av deras hållbarhet och vattenavvisande egenskaper. Se efter material som är slitstarka och tåliga nog att klara av vardagligt bruk och eventuella påfrestningar.

Finns det en specifik ficka för mobiltelefonen?

Många datorryggsäckar har dedikerade fickor för mobiltelefoner för att hålla den åtskild och lättillgänglig. Kontrollera ryggsäckens design och organisatoriska funktioner för att se om det finns en sådan ficka.

Har ryggsäcken vadderade axelremmar för extra komfort?

Ja, många laptop ryggsäckar har vadderade axelremmar för att minska belastningen på axlarna och ge extra komfort under bärning. Detta hjälper till att minska obehag och förhindra att axlarna blir ömma. Detta är särskilt viktigt eftersom en bärbar dator kan väga ganska mycket.

Finns det extra säkerhetsfunktioner för att skydda min laptop?

De bästa laptop ryggsäckarna har extra säkerhetsfunktioner som låsbara dragkedjor eller dolda laptopfack för att förhindra obehörig åtkomst. Detta ger extra trygghet och skydd för din laptop och dina tillhörigheter.

Är datorryggsäckar vattentäta för att skydda min laptop mot regn?

Vissa laptop ryggsäckar har vattentäta eller vattenavvisande material för att skydda din laptop mot fukt och regn. Men inte alla. Detta måste du alltså dubbelkolla i produktbeskrivningen innan köpet.


Skriven av Erik Ahlin
Skriven av Erik Ahlin

Hur vi utförde detta test

Samtliga produkter som vi rekommenderar i detta test har vi testat på egen hand. I de flesta fall får vi produkter tillskickade oss på vår begäran, och i somliga fall köper vi produkterna själva. Därefter testar vi dem en längre tid för att se om de är bra nog utifrån vår subjektiva bedömning, varpå de placeras på topplistan högst upp på den här sidan. 

Således ska du vara medveten om att våra rekommendationer är högst subjektiva, och inte rangordnade efter vad andra aktörer tycker om dem. 

Vidare, den ackompanjerade köpguiden vars syfte är att lära dig allt du behöver veta om denna produkt, så du kan ta mer genomtänkta beslut, är skriven av oss själva baserat på all kunskap vi tillskansat oss under den ovan åsyftade testperioden. Därmed måste du källhänvisa denna webbplatsadress ifall du vill citera något.

Har du frågor eller funderingar beträffande detta test får du mer än gärna kontakta oss.