HANDLA SMART. KÖP TESTVINNARE.
Vi utser tre testvinnare i varje produktsegment. Handla smart.
OM OSSKONTAKTBLOGG
 

Handledsvärmare bäst-i-test

Skriven av Erik Ahlin
Skriven av Erik Ahlin
testvinnare
#1 Handledsvärmare Wrist Gaiter ...
Bäst-i-test 2024

Handledsvärmare bäst-i-test

Skriven av Erik Ahlin
Skriven av Erik Ahlin
 

1. Handledsvärmare Wrist Gaiter 200

Handledsvärmare Wrist Gaiter 200
 • Med logotyp instickad på ovansidan
 • 18 cm lång
 • Storlek: Onesize
 • Svartfärgad
 • Utmärkt kvalitet
Innehåll [ visa ]

Handledsvärmare

Tenderar du att bli kall om händer och fingrar under vintern så är handledsvärmare en utmärkt lösning. Syftet är att värma upp både handleden och händerna, speciellt område kring pulsådern eftersom det är ett extra känsligt område för kyla. Vidare är de väldigt praktiska eftersom dina fingrar är fria, men somliga modeller har även möjligheten att fälla upp en del så handsken omsluter fingrarna också. Därmed blir de inte klumpiga, utan du kan fortfarande använda handen i vardagen utan att handledsvärmaren komplicerar saken.

Så väljer du handledsvärmare

Innan du köper en handledsvärmare måste du veta vad du ska tänka på. För det första är passformen det viktigaste för om den sitter för löst kommer du inte känna värmen. För det andra måste du välja modell utifrån vilket klimat du bor i, för somliga når endast upp till en viss temperatur. För det tredje är det viktigt att inte bortse från kvaliteten. Utöver detta har vi nedan listat de viktigaste sakerna du ska veta för att göra ett så bra val som möjligt.

1. Material

När du letar efter handledsvärmare så kommer du märka att de finns i många olika material. Exempelvis ull, fårskinn, merinoull, fleece och neopren. Egenskaperna för dessa material skiljer sig åt; vissa är mjukare än andra medan andra är varmare än andra. Till exempel är ull extremt mjuk vilket gör att de lämpar sig för dig med känslig hud och som avskyr klåda, medan neopren är perfekt för dig som kommer använda dem under träning eftersom de hanterar svett väldigt bra.

Således är material något högst subjektivt och bestäms till hög grad av den planerade aktiviteten.

2. Passform och design

Balansen mellan design och passform är alltid intressant. Somliga människor sätter bekvämligheten före designen, medan andra gör motsatsen. Oavsett vilken som är din preferens så finns det modeller som tillgodoser båda dessa behov.

Men i dagens samhälle är de flesta självmedvetna om vad de har på sig, och handledsvärmare är inget undantag. Och det finns ett stort utbud, så hittar du ingen modell som passar dig så leta efter en annan återförsäljare som har ett större urval.

Emellertid anser vi att bekvämligheten är mer intressant. Därför ska du noggrant testa handledsvärmare i en butik så du hittar en som passar din handled och hand. Annars är risken att du beställer online och måste skicka tillbaka den för att passformen inte är bra nog.

Det värsta som finns är för trånga eller för löst åtsittande modeller. Av den anledningen är det viktigt att du väljer rätt storlek. Därför har vi nedan i tabulär form styltat upp de storlekar som finns, och vilken längd och bredd de representerar. Mät din handled med ett måttband för att hitta den storlek som passar dig bäst.

Storlekar av handledsvärmare:

Storlek Längd Bredd
S 18 cm 8 cm
M 19 cm 9 cm
L 20 cm 10 cm
 • Undvik för trånga eller löst åtsittande handledsvärmare – de är ineffektiva
 • Hittar du ingen passade design på en butik, fortsätt leta för utbudet är enormt
 • Följ storlekstabellen ovan för att hitta en modell som passar din handled perfekt.

3. Väder

Befinner du dig i Sverige och är på jakt efter ett par handledsvärmare inför den svenska vintern, så är detta inte en faktor du behöver ta i beaktande. Men om du bor i kallare klimat så måste du välja en modell som erbjuder ordentligt med värme. Det är nämligen så att varje handledsvärmare har skiftande maxtemperaturer, så det gäller att du väljer en som har värme nog för att värma upp din handled, hand och fingrar.

Därtill måste du välja en annan handledsvärmare om du befinner dig inomhus, d.v.s. en som är anpassad för lägre temperaturer. Annars kommer det snabbt bli för varmt vilket kommer leda till att du börjar svettas. Så glöm inte att välja en modell baserat på klimatet du befinner dig i.

bäst handledsvärmare

4. Pris

En handledsvärmare kostar endast mellan 50-500 kronor beroende på material, passform, varumärke och kvalitet. Eftersom det är en så pass billig produkt rekommenderar vi dig att inte välja den billigaste du hittar. Trots att detta är lockande så kommer den inte vara lika bra. Dels kommer passformen bli lidanden, dels kommer den inte värma upp lika effektivt och jämt.

Därför anser vi det bättre att investera några tiokronor extra i en kvalitativ modell som inte går sönder efter några användningar.

5. Värmeinställningar

Det finns vissa exklusiva elektriska handledsvärmare som är utrustade med olika värmeinställningar. Detta betyder att du kan ställa in hur mycket värme du vill ha. På så vis kan du anpassa värmen utifrån hur kallt det är utomhus. Vidare har dessa modeller en funktion som gör att den stängs av automatiskt vid överhettning, men inte samtliga modeller, så dubbelkolla detta i produktbeskrivningen innan du genomför ditt köp.

Dock måste du vara vaksam om detta är en modell du är intresserad av. För vissa varianter värmer endast upp handleden, medan andra värmer upp både armen och fingrarna. Så var vaksam på detta!

6. Rörlighet

Den näst viktigaste faktorn i ditt val av handledsvärmare är rörlighet. Det värsta som finns är en modell som du inte kan röra dig fritt i, eller som begränsar din rörlighet på olika sätt. Jag testade flera modeller som försämrade min rörlighet markant, så detta måste du hålla utkik för.

När du testar en värmare i en butik ska du därför greppa tag i olika föremål och vrida handleden i olika vinklar för att säkerställa att du har fri rörlighet.

7. Nyckelhållare

De bästa handledsvärmarna är utrustade med olika funktioner. En av dessa funktioner är en nyckelhållare. Syftet med detta är primärt för dig som tränar, låt oss säga att du ska ut på en joggingtur men saknar fickor att förvara nycklarna i. Genom att ha en nyckelhållare på handledsvärmaren kan du helt enkelt minimera chanserna att tappa nycklarna – då de flesta som alternativ håller dem i en knuten näve – vilket är en briljant funktion.

Däremot kostar dessa modeller lite extra, och är avsedda för träning, så om du endast behöver detta i din vardag så kan du skippa denna funktionen.

Fördelar med handledsvärmare

Nedan hittar du samtliga fördelar med handledsvärmare. Visste du t.ex. att de lindrar artrit och inflammationer? Eller att många använder dem som extra stöd för handleden när de sitter vid datorn?

 • Underlättar för dig med artrit och seninflammation
 • Lindrar handledssmärtor och musarm
 • Täck mellanrummet mellan jackan och handskarna
 • Utmärkt om du cyklar till jobbet på senhösten eller vintern
 • Snygg träningsaccessoar
 • Använd vid datorn som stöd för handleden
 • Kan även värma underarmen om du drar upp handledsvärmaren en aning

Sticka handledsvärmare

sticka handledsvärmare

Att sticka handledsvärmare är väldigt enkelt och det finns mängder av mönster att välja mellan. Svårigheten består i att sticka tumhålet på rätt plats. Men genom att följa nedanstående guide kan du lära dig hur du på bästa sätt virkar egna handledsvärmare med tumhål.

Klicka här för att gå till guiden >


Skriven av Erik Ahlin
Skriven av Erik Ahlin

Hur vi utförde detta test

Samtliga produkter som vi rekommenderar i detta test har vi testat på egen hand. I de flesta fall får vi produkter tillskickade oss på vår begäran, och i somliga fall köper vi produkterna själva. Därefter testar vi dem en längre tid för att se om de är bra nog utifrån vår subjektiva bedömning, varpå de placeras på topplistan högst upp på den här sidan. 

Således ska du vara medveten om att våra rekommendationer är högst subjektiva, och inte rangordnade efter vad andra aktörer tycker om dem. 

Vidare, den ackompanjerade köpguiden vars syfte är att lära dig allt du behöver veta om denna produkt, så du kan ta mer genomtänkta beslut, är skriven av oss själva baserat på all kunskap vi tillskansat oss under den ovan åsyftade testperioden. Därmed måste du källhänvisa denna webbplatsadress ifall du vill citera något.

Har du frågor eller funderingar beträffande detta test får du mer än gärna kontakta oss.