HANDLA SMART. KÖP TESTVINNARE.
Vi utser tre testvinnare i varje produktsegment. Handla smart.
OM OSSKONTAKTBLOGG
 

Bastu tält med kamin bäst-i-test

Skriven av Erik Ahlin
Skriven av Erik Ahlin
testvinnare
#1 Terma-4 Bastutält
Bäst-i-test 2023

Bastu tält med kamin bäst-i-test

Skriven av Erik Ahlin
Skriven av Erik Ahlin
 

1. Terma-4 Bastutält

Terma-4 Bastutält
 • Imponerande storlek och kapacitet för 10-12 personer
 • Högkvalitativt tyg i 240D Oxford polyester med skydd mot fukt och vind
 • Möjlighet att dela tältet i två avdelningar med skiljevägg för extra flexibilitet
 • Medföljande varmvattenberedare för att skölja av sig med varmt vatten efter bastubadet
 • Rördiameter: 90 mm
 • Rörlängd totalt: 1980 mm
 • Ståltjocklek: 0,8 mm
 • Lucköppning: 18×18 cm
Nackdelar:
 • Tungt och otympligt att transportera för vissa
 • Dyrare än många andra bastutält med kamin
 

2. Pumori Bastutält med kamin

Pumori Bastutält med kamin
 • Portabel och kan enkelt ställas upp var som helst
 • Grym kamin med glaslucka för att njuta av sprakande eld under bastubadet
 • Inbyggd ånggenerator för att skapa en behaglig och konstant ånga
 • Snabb och enkel montering på endast 10 minuter
 • Möjlighet att laga mat på kaminens ovansida
 • Stadiga tältbågar i aluminium som står emot hård vind
Nackdelar:
 • Behöver stundvis skakas av vid tung snö för att inte överbelastas
Innehåll [ visa ]

Bäst bastu tält med kamin → Bäst-i-test (2023) — Bärbar bastu

I en hektisk värld där stress och press blir allt mer påfrestande, finns det få saker som kan matcha en bastus avkopplande och terapeutiska effekter. Att sätta sig ner i en bastu och låta värmen svepa över kroppen är inte bara ett sätt att koppla av och rensa sinnet, utan det har också en rad hälsofördelar. Om du letar efter den perfekta bastuupplevelsen som kan följa med dig överallt, oavsett om det är ut i naturen eller i din egen trädgård, så kan ett bastutält med kamin vara den ultimata lösningen för dig.

Ett bastutält med kamin är en portabel och praktisk lösning för att njuta av bastubad var som helst. Det har en tältliknande struktur som kan enkelt monteras och demonteras, vilket gör det möjligt att ta med sig bastun på campingresor, picknickar, eller till och med till stranden. Dessutom kan det enkelt placeras på tomten för att skapa en personlig avkopplande oas i ditt eget hem.

Denna artikel är din ultimata guide till att upptäcka det bästa bastutältet med kamin under 2023. Så häng med!

Bästa bastu tält med kamin 2023 — Bäst i test

10/10
EXPERTBETYG

1. Terma-4 Bastutält

Det ingår även en varmvattenberedare
Terma-4 Bastutält

Terma-4 Bastutält med kamin har tagit en välförtjänt första plats i vårt bäst-i-test. Detta bastutält erbjuder nämligen enastående funktioner i kombination med exceptionell kvalitet, som gör det till den perfekta lösningen för dig som söker en lyxig och avkopplande bastuupplevelse för stora sällskap.

En av de mest imponerande egenskaperna hos Terma-4 är dess imponerande storlek och kapacitet. Med en dimension på 1,9 x 2,1 x 4 meter och en kapacitet för 10-12 personer, kan du bjuda in familj och vänner till en bastuupplevelse utöver det vanliga. Det är den ultimata platsen att koppla av och njuta av varma bad i gott sällskap.

Terma-4 är tillverkat av kraftigt tyg i 240D Oxford polyester, vilket ger en pålitlig och robust struktur. Tältet har en vattenpelare på minst 2000 mm, vilket garanterar skydd mot regn och fukt. Det finns en rymlig dörröppning med handtag och två mindre fönster på 32 x 62 cm i bottre änden, som ger möjlighet att stänga dem med gardiner för att skapa privatliv. Tältet har även flertalet fästen för stormlinor och en kraftig tältduk nertill för att skydda mot drivsnö och vind. Ventilationer med insektsnät finns i båda ändarna för att hålla luften frisk och bekväm.

Kaminen i Terma-4 Bastutält är tillverkad av rostfritt stål och är av hög kvalitet. Den har en gnistskyddad lucka och en rördiameter på 90 mm. Med en total rörlängd på 1980 mm och en ståltjocklek på 0,8 mm är kaminen både robust och hållbar. Två kraftiga bärhandtag på kaminen gör den enkel att hantera och transportera.

Detta bastutält med kamin är inte bara rymligt och hållbart, det är också enkelt att montera. På endast cirka 10 minuter kan du snabbt och smidigt få tältet uppställt och redo att användas. Efter cirka en halvtimmes eldande kan du påbörja sessionen. På totalt 40 minuter kan du följaktligen ha en bastu redo för 10-12 personer att njuta av - ganska svårslaget, eller hur?

För att ytterligare förbättra användarupplevelsen har Terma-4 flera praktiska funktioner. Det finns som sagt möjlighet att dela tältet i två separata delar med en skiljevägg och ha en kamin i varje avdelning. Detta gör det möjligt att skapa separata utrymmen och ge gästerna mer integritet. En inre dörr kan också användas för att skapa en separat del för omklädning eller andra ändamål. Dessutom kan ytterdörren stängas med en dragkedja för att använda tältet som boende om så önskas.

En annan fördel med Terma-4 är den medföljande varmvattenberedaren. Detta gör det möjligt att skölja av sig med varmt vatten efter bastubadet, vilket ger en extra känsla av lyx och komfort.

Trots alla dess fördelar finns det några saker att överväga med detta bastutält. På grund av dess storlek och vikt kan det vara en utmaning att transportera och flytta runt tältet för vissa personer (Kaminen väger 17 kg och tältet väger 20 kg). Dessutom kan tältets storlek göra det mindre praktiskt för mindre sällskap som endast vill ha en intim bastuupplevelse.

Mot bakgrund av detta är Terma-4 otroligt kvalitativt och levererar enastående bastuupplevelser för stora sällskap. Dess imponerande storlek, hållbara material och praktiska funktioner gör det till det ultimata valet för de som söker lyx och avkoppling. Men det är viktigt att komma ihåg att bastutältets storlek och vikt kan vara en nackdel för vissa, samt att det huvudsakligen är lämpat för större grupper och evenemang.

Fördelar:

 • Imponerande storlek och kapacitet för 10-12 personer
 • Högkvalitativt tyg i 240D Oxford polyester med skydd mot fukt och vind
 • Möjlighet att dela tältet i två avdelningar med skiljevägg för extra flexibilitet
 • Medföljande varmvattenberedare för att skölja av sig med varmt vatten efter bastubadet
 • Rördiameter: 90 mm
 • Rörlängd totalt: 1980 mm
 • Ståltjocklek: 0,8 mm
 • Lucköppning: 18×18 cm

Nackdelar:

 • Tungt och otympligt att transportera för vissa
 • Dyrare än många andra bastutält med kamin


9/10
EXPERTBETYG

2. Pumori Bastutält med kamin

Glaslucka så du kan njuta av den sprakande elden
Pumori Bastutält med kamin

Pumori Bastutält med kamin är en bastu som har imponerat oss och tagit en välförtjänt tredjeplats i vårt bäst-i-test. Detta bastutält är den ultimata lösningen för dig som önskar en mobil bastuupplevelse, oavsett om du vill njuta av den i naturen, vid en sjö eller i din egen trädgård.

Ett av de första fördelarna med Pumori Bastutält är dess mångsidighet och portabilitet. Det är enkelt att ställa upp tältet var du än önskar. Du kan ta med dig det på äventyr, packa det på skotern och basta på fjället eller ha det med i båten för att njuta av bastubad vid havet. Möjligheterna är oändliga. Dessutom är det lika enkelt att placera tältet i din trädgård och skapa din personliga avkopplande oas där.

En av de mest imponerande funktionerna hos Pumori Bastutält är den grymma kaminen med sin glaslucka. Detta gör att du kan njuta av den sprakande elden medan du bastar, vilket skapar en unik och avkopplande atmosfär. För att ytterligare förbättra din bastuupplevelse har kaminen även en inbyggd ånggenerator. Genom att enkelt hälla vatten på sidan av kaminen skapas en behaglig och konstant ånga som bidrar till att förstärka dina bastubad.

Att montera Pumori Bastutältet är en enkel och smidig process. På endast 10 minuter kan du få tältet uppställt och klart för användning. Efter cirka en halvtimmes eldande är det dags att njuta av bastun. På bara 40 minuter kan du ha en bastu redo att användas av upp till 3-4 personer. Detta gör det till ett perfekt alternativ för både mindre sällskap och familjer.

Tältbågarna i Pumori Bastutält är tillverkade av 13 mm tjock aluminium, vilket ger en stadig konstruktion som står emot även hård vind. Dessutom finns det flera stormlinor runt tältet för att ytterligare säkerställa stabiliteten vid blåsiga förhållanden. Dock bör du vara medveten om att om det är mycket tung blötsnö kan det vara nödvändigt att skaka av tältet emellanåt för att undvika att det blir överbelastat. Det är också viktigt att komma ihåg att långvarig exponering för vind och solljus kan påverka tältets hållbarhet.

Utöver den fantastiska bastuupplevelsen erbjuder Pumori Bastutält med kamin också möjligheten att laga mat på kaminens ovansida. Du kan enkelt placera en gryta eller en mindre stekpanna på den plana ytan och kombinera din bastuupplevelse med att tillaga läckra måltider. En annan praktisk detalj är att samtliga rör kan rymmas inuti kaminen, vilket underlättar vid transport.

Kaminen i Pumori Bastutält är tillverkad av rostfritt stål och har en gnistskyddad glaslucka. Röret har en diameter på 90 mm och en total längd av 1980 mm. Med en ståltjocklek på 0,8 mm och en lucköppning på 18x18 cm är kaminen välkonstruerad och robust. Dessutom har den fyra stadiga ben som enkelt kan fällas in under kaminen för att underlätta transport och förvaring. En praktisk asklucka finns också undertill för enkel rengöring.

Pumori Bastutält har flera detaljer som förhöjer användarupplevelsen. Tältet har en ytterdörr som stängs automatiskt med resårband, vilket eliminerar behovet av att hantera dragkedjor. Detta är inte bara bekvämt utan också en säkerhetsfaktor för snabb utrymning vid behov. Andra detaljer inkluderar en dörröppning med handtag på båda sidor, ett stort fönster med möjlighet att stänga det med en gardin, flertalet fästen för stormlinor samt ventilationsmöjligheter för friskluft och skorsten.

Därutöver är Pumori Bastutält tillverkat av kraftigt tyg i 240D Oxford polyester med en vattenpelare på minst 2000 mm. Tältet har också en robust tältduk nertill som skyddar mot drivsnö och vind. De kraftiga dragkedjorna för tältbågarna bidrar till tältets stabilitet och hållbarhet. Tältet kommer också med en praktisk väska för enkel transport och förvaring.

Mot bakgrund av detta är Pumori Bastutält med kamin en minst sagt exceptionell tältbastu som erbjuder en mobil bastuupplevelse med hög kvalitet. Dess portabilitet och enkla montering gör det till en perfekt följeslagare för äventyr och avkoppling utomhus. Den enastående kaminen med glaslucka och inbyggd ånggenerator skapar en unik atmosfär och förhöjer bastuupplevelsen. Det är dock viktigt att vara medveten om tältets begränsningar vid tung snö och dess exponering för vind och solljus över tid.

Fördelar:

 • Portabel och kan enkelt ställas upp var som helst
 • Grym kamin med glaslucka för att njuta av sprakande eld under bastubadet
 • Inbyggd ånggenerator för att skapa en behaglig och konstant ånga
 • Snabb och enkel montering på endast 10 minuter
 • Möjlighet att laga mat på kaminens ovansida
 • Stadiga tältbågar i aluminium som står emot hård vind

Nackdelar:

 • Behöver stundvis skakas av vid tung snö för att inte överbelastas


Innan du köper bastu tält med kamin — Tänk på dessa 6 faktorer

Det finns några viktiga faktorer att överväga när du letar efter det bästa bastutältet med kamin för dina behov. En av de viktigaste aspekterna är storleken på bastun. Beroende på om du föredrar att njuta av bastubadet ensam eller i sällskap av andra, kan du välja mellan olika storlekar. Det finns kompaktare modeller som är perfekta för en person eller mindre grupper, och det finns större varianter som kan rymma fler personer samtidigt. En annan viktig faktor att överväga är kaminens effektivitet och värmefördelning. Nedan går vi igenom alla faktorer du bör känna till innan köpet:

1. Storlek och kapacitet

När du väljer ett bastutält med kamin är storlek och kapacitet en viktig faktor att överväga. Det är viktigt att tänka på hur många personer som kommer att använda bastun samtidigt för att kunna skapa den perfekta bastuupplevelsen för ditt sällskap. Olika modeller är utformade för olika antal personer, så det är viktigt att välja en storlek och kapacitet som passar dina behov och önskemål.

Om du planerar att ha bastun för dig själv eller endast för en eller två personer, finns det mindre modeller som erbjuder en intim och mysig bastuupplevelse. Dessa mindre bastutält är perfekta för att skapa en lugn och avkopplande stund för dig själv eller för att dela med en partner.

För större grupper och familjer som vill njuta av bastun tillsammans finns det bastutält med kamin som har en kapacitet för upp till 10-12 personer. Dessa rymliga modeller är perfekta för sociala tillställningar eller när du vill dela bastuupplevelsen med vänner och familj. De ger gott om utrymme för alla att sitta bekvämt och njuta av värmen och ångan.

När du väljer storlek och kapacitet är det viktigt att tänka på både bekvämlighet och funktionalitet. Du vill ha tillräckligt med utrymme för att alla ska kunna sitta eller ligga bekvämt, samtidigt som du bör försöka undvika att välja en modell som är för stor för dina behov. Att hitta rätt balans är avgörande för att skapa den perfekta bastuupplevelsen för dig och ditt sällskap.

Tips: Vill du även ha en liten bastu inomhus kan du läsa vår artikel om detta.

2. Materialkvalitet och hållbarhet

Materialkvaliteten spelar en central roll i hållbarheten hos bastutältet och kaminen. Genom att noggrant titta på de material som används kan du försäkra dig om att din investering kommer att ge dig långvarig användning och njutning av din bastuupplevelse.

 • Tältdukens kvalitet: När det gäller själva tältet är tyget och tältdukens kvalitet avgörande. Kraftiga och väderbeständiga material är att föredra för att skydda tältet mot de element som det kan utsättas för. En vanlig rekommendation är att välja ett bastutält som är tillverkat av 240D Oxford polyester, vilket är känt för sin hållbarhet och vattentäthet. Detta material ger skydd mot fukt och vind samtidigt som det är tillräckligt robust för att klara av utomhusmiljöer och påfrestningar.
 • Kaminens konstruktion: En viktig aspekt att överväga är också kaminens konstruktion och material. En robust och hållbar kamin kommer att kunna hantera höga temperaturer och långvarig användning utan att tappa i kvalitet eller prestanda. Rostfritt stål är ett vanligt materialval för kaminer i bastutält, eftersom det är korrosionsbeständigt och tåligt mot värme.

3. Enkel montering och demontering

När du köper ett bastutält med kamin är enkel montering och demontering en viktig faktor att beakta. Att kunna sätta upp och plocka ned tältet på ett snabbt och smidigt sätt gör användningen bekväm och praktisk. Ingen vill spendera timmar på att fumla med komplicerade instruktioner eller krångliga processer när det är dags att njuta av en avkopplande bastu.

Därför är det viktigt att välja en modell som erbjuder enkel montering utan onödig komplexitet. Utvärdera tillverkarens monteringsanvisningar och försäkra dig om att de är tydliga, lättförståeliga och följer en logisk steg-för-steg-process. Det är även en fördel om tältet levereras med tydliga bilder eller illustrationer som hjälper till att underlätta monteringen.

Snabba och enkla anslutnings- eller fästsystem kan göra monteringen ännu smidigare. Bastutält som använder sig av tältbågar av lättviktigt, men ändå hållbart material gör monteringsprocessen mycket enklare. Tänk också på hur tältet fästs i marken för stabilitet och om det finns några extra funktioner som underlättar monteringen, såsom snabbkopplingar eller kardborreband.

Likaså är demontering av tältet lika viktigt som monteringen. Tänk på hur snabbt och enkelt det går att plocka ned tältet och packa ihop det för transport eller förvaring. Lätthanterliga delar och en smidig förvaringsväska kan vara en bonus när det kommer till demonteringen av bastutältet.

4. Kaminens effektivitet och prestanda

En högkvalitativ kamin är hjärtat i ditt bastutält, och dess egenskaper och funktioner kommer att påverka hur snabbt och jämnt bastun värms upp, säkerheten och den visuella njutningen av elden.

 • Kaminens värmeledningsförmåga: En viktig faktor är kaminens värmeledningsförmåga. En effektiv kamin kommer att kunna generera och sprida värme snabbt och jämnt i bastun. Det är fördelaktigt att välja en kamin som har hög värmeledningsförmåga, vilket innebär att den kan överföra värmen effektivt från elden till bastun. Detta resulterar i snabbare uppvärmning och en behaglig bastuupplevelse.
 • Gnistskydd: För att förbättra både säkerheten och den visuella upplevelsen kan du titta efter extra funktioner på kaminen. Ett gnistskydd är en viktig säkerhetsfunktion som förhindrar gnistor och brinnande partiklar från att spridas utanför kaminen. Detta minskar risken för olyckor och skador.
 • Glaslucka: En glaslucka är också en populär funktion, då den låter dig njuta av eldens sprakande skönhet samtidigt som du håller elden säkerhetsförseglad inuti kaminen.

5. Säkerhetsfunktioner och ventilation

När du använder bastutält med kamin är säkerhetsfunktioner och ventilation avgörande för att skapa en trygg och behaglig bastuupplevelse. Att ha rätt säkerhetsåtgärder på plats kommer att ge dig en sinnesfrid och göra din bastuupplevelse säkrare och mer avkopplande.

 • Ventilationssystem: En viktig aspekt att beakta är bastutältets ventilationssystem. Det är avgörande att tältet har lämpliga ventilationer för att säkerställa tillräcklig luftcirkulation och frisklufttillförsel. Ventilationen hjälper till att förhindra överhettning och dålig luftkvalitet i bastun. Det kan vara genom ventilationsöppningar, takventiler eller andra mekanismer som möjliggör luftutbyte och ger en behaglig bastuupplevelse.
 • Automatisk stängning av dörren: Förutom ventilation är det också viktigt att titta på andra säkerhetsfunktioner. Automatisk stängning av dörren är en viktig säkerhetsåtgärd som gör att du kan komma ut snabbt om det skulle behövas. Detta kan vara särskilt viktigt om du befinner dig ensam i bastun eller om olyckan skulle vara framme. Att ha en pålitlig mekanism som stänger dörren automatiskt ger en extra trygghet och minskar risken för incidenter.

Tips: Läs gärna vår artikel om taktält!

6. Tillbehör och extra funktioner

När du står i akt att införskaffa ett bastutält med kamin är det enligt oss definitivt värt att överväga vilka tillbehör och extra funktioner som kommer med köpet. Dessa tillägg kan nämligen ytterligare förbättra din bastuupplevelse och ge dig extra bekvämlighet och njutning.

 • Väska för transport och förvaring: En praktisk väska för transport och förvaring är ett tillbehör som kan vara mycket användbart. En väska gör det enklare att bära med sig tältet till olika platser och skyddar det mot damm och smuts när det inte används. Det är bekvämt att kunna packa ned tältet i en väska och ha allt på ett ställe för enkel hantering.
 • Varmvattenberedare: Vidare kan extra funktioner som en varmvattenberedare vara en trevlig tillägg. Att kunna skölja av sig med varmt vatten efter en bastu kan vara väldigt avkopplande och förhöja din bastuupplevelse. Det är en extra lyx att kunna njuta av varmt vatten på begäran och göra tiden i bastutältet ännu mer njutbar.
 • Yta på kaminen för matlagning: För dem som gillar att laga mat kan möjligheten att använda kaminen för matlagning vara en spännande funktion att ha. De bästa bastutälten med kaminer har en plan yta på kaminen där du kan placera en gryta eller stekpanna för att tillaga enklare måltider. Detta ger dig möjligheten att njuta av en varm måltid i kombination med din bastuupplevelse, vilket kan vara både praktiskt och trevligt.

bastu tält med kamin

Vanliga frågor och svar om bastu tält med kamin

Vad är ett bastutält med kamin?

Ett bastutält med kamin är en portabel bastu som inkluderar ett tält och en kamin. Det ger dig möjligheten att njuta av en bastuupplevelse var som helst, antingen utomhus i naturen eller på din egen tomt.

Hur fungerar en bastutält?

En bastutält fungerar genom att kaminen, vanligtvis tillverkad av rostfritt stål, genererar värme genom att elda ved eller andra bränslen. Värmen sprider sig sedan genom tältet och skapar en varm och ångande bastu.

Vilka fördelar finns det med att använda ett bastutält med kamin?

Ett bastutält erbjuder flera fördelar. För det första kan du njuta av en bastuupplevelse i naturen eller på din egen tomt utan att behöva bygga en permanent bastuanläggning. Det är också portabelt och kan enkelt monteras och demonteras. Dessutom ger det dig möjlighet att basta med vänner och familj oavsett var du befinner dig.

Vilken storlek och kapacitet bör jag välja för mitt bastutält?

Storleken och kapaciteten på bastutältet beror på hur många personer som kommer att använda bastun samtidigt. Det finns modeller som passar en eller två personer, medan andra kan rymma upp till 10-12 personer. Välj en storlek och kapacitet som passar dina behov och det antal personer du planerar att dela bastuupplevelsen med.

Hur enkelt är det att montera och demontera ett bastutält?

De flesta modeller är utformade för enkel montering och demontering. Tänk på att välja en modell som erbjuder snabb och smidig montering utan komplicerade eller tidskrävande processer. Enkelheten i monteringen gör det möjligt för dig att snabbt njuta av din bastuupplevelse och gör användningen mer flexibel och praktisk.

Finns det några säkerhetsåtgärder jag bör tänka på när jag använder ett bastutält med kamin?

Ja, se till att bastutältet har lämpliga ventilationssystem för att säkerställa tillräcklig luftcirkulation och frisklufttillförsel. Det är också viktigt att följa tillverkarens instruktioner för användning och underhåll av kaminen. Var noga med att ha nödvändiga säkerhetsåtgärder på plats, som automatisk stängning av dörren och ett effektivt gnistskydd, för att minimera riskerna.

Vilka tillbehör kan följa med ett bastutält med kamin?

Det kan vara en praktisk väska för enkel transport och förvaring av tältet. Vissa modeller kan också komma med extra funktioner som varmvattenberedare för att skapa en ännu mer avkopplande bastuupplevelse.


Skriven av Erik Ahlin
Skriven av Erik Ahlin

Hur vi utförde detta test

Samtliga produkter som vi rekommenderar i detta test har vi testat på egen hand. I de flesta fall får vi produkter tillskickade oss på vår begäran, och i somliga fall köper vi produkterna själva. Därefter testar vi dem en längre tid för att se om de är bra nog utifrån vår subjektiva bedömning, varpå de placeras på topplistan högst upp på den här sidan. 

Således ska du vara medveten om att våra rekommendationer är högst subjektiva, och inte rangordnade efter vad andra aktörer tycker om dem. 

Vidare, den ackompanjerade köpguiden vars syfte är att lära dig allt du behöver veta om denna produkt, så du kan ta mer genomtänkta beslut, är skriven av oss själva baserat på all kunskap vi tillskansat oss under den ovan åsyftade testperioden. Därmed måste du källhänvisa denna webbplatsadress ifall du vill citera något.

Har du frågor eller funderingar beträffande detta test får du mer än gärna kontakta oss.