HANDLA SMART. KÖP TESTVINNARE.
Vi utser tre testvinnare i varje produktsegment. Handla smart.
OM OSSKONTAKTBLOGG
 

Bäddvärmare bäst-i-test

Skriven av Karin Stagnelius
Skriven av Karin Stagnelius
testvinnare
#1 Beurer UB100
Bäst-i-test 2024

Bäddvärmare bäst-i-test

Skriven av Karin Stagnelius
Skriven av Karin Stagnelius
 

1. Beurer UB100

Beurer UB100
 • Bästa bäddvärmaren 2024
 • 9 tempetarlägen per temperaturzon (kropp & fötter)
 • BSS ® överhettningsskydd
 • Ovansida bestå av mikro-fleecefibrer som är väldigt bekvämt
 • Automatisk avstängning
 • Anti-allergisk
 • Storlek ca. 198x92cm (passar 200×90 cm och 200×100 cm)
 

2. Beurer TS23

Beurer TS23
 • 3 års garanti
 • Effekt på 60 watt
 • Tar 30 minuter att värma upp
 • 3 temperaturlägen
 • Storlek på 150×80 cm
 • Kan maskintvättas i 40 grader
 • Överhettningsskydd
 

3. Beurer UB 53 Fleecy

Beurer UB 53 Fleecy
 • Supermjuk bäddvärmare i fleece med 4 temperaturlägen.
 • Automatisk avstängning efter 12 timmar
 • Automatisk sänkning av temperaturen efter 3 timmar
 • Kan tvättas i tvättmaskin, 30 °C
 • BSS® överhettningsskydd
 • Storlek: 150x80cm
Innehåll [ visa ]

Bästa bäddvärmaren 2024

Att under kyliga vintertider använda en bäddvärmare i sängen är otroligt skönt. På så vis slipper du ligga och frysa eller använda extra täcken och filtar. Dessutom har de bästa sängvärmarna olika temperaturzoner så du kan välja om fötterna ska ha en högre temperatur än resten av kroppen.

På denna sida rangordnar vi de bästa bäddvärmarna 2024 i olika prisklasser. Dessutom kommer du hitta en praktisk köpguide som informerar om alla de viktigaste faktorerna. Häng med!

bäddvärmare bäst i test

Så väljer du den bästa bäddvärmaren – Köpguide

Innan du införskaffar en bäddvärmare ska du fundera över om du vill ha olika värmezoner för kroppen och fötterna. Dessutom är antalet temperaturnivåer en viktig aspekt så du har ett stort antal temperaturer att välja mellan. Men då det finns betydligt mer att ha i huvudet har vi nedan uppställt en köpguide som du kan använda som referenspunkt innan ditt köp.

 • Olika värmezoner för kroppen och fötterna
 • Antal temperaturnivåer
 • Automatiskt reglerbar temperatur
 • Handkontroll med LCD-display
 • Endast somliga bäddvärmare har snabbuppvärmning
 • Skydd mot överhettning
 • Tvättbar i tvättmaskin
 • Kontrollera bäddvärmarens certifikat
 • Sängstorlek

Olika värmezoner för kroppen och fötterna

Den första faktorn du bör tänka på är olika värmezoner. Om bäddvärmaren bara har en temperaturzon för hela kroppen så innebär det att du inte kan ställa in temperaturen för fötterna specifikt, vilket kan vara extremt irriterande då fötterna inte sällan är kallare än resten av kroppen.

Men det finns värmare som har olika temperaturzoner både för kroppen och fötterna, dessa är betydlig bättre eftersom du på så vis kan anpassa olika temperaturer för olika delar av kroppen, precis som du vill. Detta är en lyx du inte ska underskatta. Det är först när man testat detta som man inser hur ljuvligt det är.

Antal temperaturnivåer

En bäddvärmare bör ha flera olika temperaturnivåer för att man ska kunna anpassa den precis efter sina behov. Det finns dock modeller som bara har två eller tre temperaturlägen, vilket bör undvikas eftersom det inte är tillräckligt enligt våra tester.

bästa bäddvärmaren

Ett bättre alternativ är en modell med minst sju temperaturläge. På så vis får du större kontroll och kan anpassa temperaturen precis som du vill. Dock kommer dessa modeller givetvis kosta en slant extra.

Automatiskt reglerbar temperatur

De bästa bäddvärmarna är alltid försedda med något som kallas för automatisk temperaturreglering. Detta innebär att den automatiskt kommer reglera temperaturen beroende på hur varmt det är i rummet. Låt oss säga att du ställt in en varm temperaturnivå innan du går och lägger dig, men allteftersom utomhustemperaturen stiger så kommer det bli för varmt i sängen – då kommer bäddvärmarna med automatiskt reglerbar temperatur att anpassa sig.

Detta är verkligen en bonusfunktion som gör sömnen fantastiskt skön och jämn. Det är dock inte alla modeller som har denna funktionalitet, så det är något du bör ha i åtanke om det intresserar dig.

Handkontroll med LCD-display

En bäddvärmare bör ha en handkontroll med en LCD-display. På så vis har du bättre kontroll och kan lättare ställa in temperaturen precis som du vill. LCD-displayen gör det även möjligt att se vilken temperatur värmaren är inställd på just nu, så du slipper gissa dig fram. Tänk på att displayens siffror ska vara stora så slipper kisa för att se dem.

Endast somliga bäddvärmare har snabbuppvärmning

De bästa bäddvärmarna har i regel snabbuppvärmning. Detta innebär att värmen når hela bädden på bara några minuter. Detta är avsevärt bättre jämfört med modeller som inte sällan tar hela 15-30 minuter på sig för att värma bädden.

Så vill du inte vänta på att den ska värma sängen så bör du undersöka om modellen har snabbuppvärmning innan du handlar.

Skydd mot överhettning

Alla bäddvärmare bör ha inbyggt skydd mot överhettning. Detta innebär att den automatiskt kommer slås av om temperaturen börjar bli för hög. Det är en mycket viktig funktion att ha eftersom det adderar en ordentlig portion trygghet och säkerhet. Särskilt på natten när man sover bör man inte behöva oroa sig för att det ska bli för varmt och att man ska börja svettas.

Men många konsumenter är även oroade för att det ska börja brinna – något som inte är otänkbart med de billigaste bäddvärmarna som vissa beställer från Kina. Därför bör du alltid undersöka om modellen som fångat ditt intresse har för skydd mot överhettning innan du handlar.

Bäddvärmare med timer är viktigt

Ytterligare en funktion som varje bäddvärmare enligt oss bör ha, är en inbyggd timer. Detta är viktigt för att du ska kunna ställa in när den ska sättas på eller stängas av. T.ex. kan du ställa in den så att den börjar gå på en timme innan du ska gå och lägga dig. På så vis är bädden varm när du kryper ner i den, vilket är mycket skönt. På samma sätt kan du ställa in att den ska stängas av efter 2 timmar. På så vis kommer du njuta av värmen tills du somnar och några minuter till, för att därefter stängas av automatiskt. Då slipper du förbruka mer energi än nödvändigt.

Observera att förhållandevis många bäddvärmare saknar en timerfunktion, och dessa ska du undvika eftersom det är en mycket begränsande funktion att inte ha.

sängvärmare med timer

Tvättbar i tvättmaskin

Vissa bäddvärmare är till och med tvättbara i tvättmaskin. Detta innebär att du med lite regelbundenhet kan hålla dem rena och hygieniska. Det är viktigt för både din och din familjs hälsa.

Kontrollera bäddvärmarens certifikat

Något som inte får glömmas bort är bäddvärmarens certifikat. De bästa modellerna är alltid CE-märkt och godkänt av både RoHS och REACH. Detta innebär att den uppfyller de kraven som ställs på elektriska apparater och således är ansedd att vara helt ofarlig. Det ska alltid framgå av produktinformationen om bäddvärmaren har dessa certifikat, så det bör inte vara något problem att hitta om de saknar det. Och är den inte certifierad ska du absolut inte köpa den!

Sängstorlek

Sist men inte minst bör du ha i åtanke din sängstorlek när du handlar bäddvärmare, i synnerhet om du har en dubbelsäng. De flesta modellerna är ungefär lika stora. Det är dock viktigt att du köper en variant som faktiskt passar din bäddstorlek, eftersom det inte är skönt om den inte täcker hela bädden. Även om de ofta är både justerbara och böjliga, så finns det vissa gränser för hur mycket de kan sträckas ut. Så kolla alltid måtten innan ditt köp.

Fördelar med bäddvärmare

 • Fantastiskt skönt på vintern: Att ligga och frysa är inte bara obekvämt, det kan faktiskt leda till förkylning och annan sjukdom. Speciellt under de iskalla vintrarna vi tenderar att genomlida i vårt avlånga land. Då är en bäddvärmare en räddare i nöden som gör att du somnar lättare och vaknar varm och utvilad!
 • Två temperaturzoner: De bästa bäddvärmarna har som sagt olika temperaturzoner. På så vis kan du välja hur varmt det ska vara både på fot- och huvudänden av bädden. Detta är både praktiskt och bekvämt, eftersom man ofta har behov av en högre temperatur på fötterna.
 • De är billigare än vad de flesta tror: Många bäddvärmare är mycket prisvärda och passar perfekt för en budgetmedveten konsument. Inte sällan kostar de under femhundralappen vilket är ett riktigt kap! Detta är en enorm fördel som få är medvetna om då de tror att alla elektriska prylar med så mycket funktionalitet kommer kosta skjortan – men så är det alltså inte!

Nackdelar med bäddvärmare

 • Behöver lite planering: Vissa modeller tar som sagt lite tid att värma upp. Därmed måste du tänka på att sätta på den i god tid innan du går och lägger dig. Detta är inte alla som vet så det är viktigt att du antingen är medveten om detta på förhand, eller köper en bäddvärmare med snabbuppvärmning.

Sammanfattning

En bäddvärmare är både praktisk och bekväm. Dessutom är det en mindre investering än vad många tror! Därför rekommenderar vi starkt att du köper en sådan, speciellt om du bor i ett kallare klimat. Då slipper du ligga och frysa på natten, utan kan sova gott och vakna utvilad.

Kom ihåg att alltid kolla bäddvärmarens certifikat, så du är säker på att den uppfyller de krav som ställs. Och tänk på din sängstorlek också. De flesta modeller är ungefär lika stora, men det finns vissa gränser för hur mycket de kan sträckas ut. Så kolla alltid måtten innan ditt köp! På så vis är du säker på att få en variant som passar både din säng och dina behov!

Glöm inte att läsa vår köpguide för bäddvärmare, så du är helt medveten om alla de viktigaste faktorerna. Stort lycka till med ditt val, och sov gott!


Skriven av Karin Stagnelius
Skriven av Karin Stagnelius

Hur vi utförde detta test

Samtliga produkter som vi rekommenderar i detta test har vi testat på egen hand. I de flesta fall får vi produkter tillskickade oss på vår begäran, och i somliga fall köper vi produkterna själva. Därefter testar vi dem en längre tid för att se om de är bra nog utifrån vår subjektiva bedömning, varpå de placeras på topplistan högst upp på den här sidan. 

Således ska du vara medveten om att våra rekommendationer är högst subjektiva, och inte rangordnade efter vad andra aktörer tycker om dem. 

Vidare, den ackompanjerade köpguiden vars syfte är att lära dig allt du behöver veta om denna produkt, så du kan ta mer genomtänkta beslut, är skriven av oss själva baserat på all kunskap vi tillskansat oss under den ovan åsyftade testperioden. Därmed måste du källhänvisa denna webbplatsadress ifall du vill citera något.

Har du frågor eller funderingar beträffande detta test får du mer än gärna kontakta oss.