HANDLA SMART. KÖP TESTVINNARE.
Vi utser tre testvinnare i varje produktsegment. Handla smart.
OM OSSKONTAKTBLOGG
 

Crêpejärn bäst-i-test

Skriven av Karin Stagnelius
Skriven av Karin Stagnelius
testvinnare
#1 Steba crepejärn
Bäst-i-test 2024

Crêpejärn bäst-i-test

Skriven av Karin Stagnelius
Skriven av Karin Stagnelius
 

1. Steba crepejärn

Steba crepejärn
 • Extra stor yta på 35 cm för generösa och läckra crepes
 • Justerbar temperatur ger full kontroll över gräddningen
 • Non-stick-belagd stekplatta för enkel lossning och enkel rengöring
 • Praktiska träverktyg och gummifötter för enkel hantering och stabil placering
 

2. Le Creuset crêpejärn

Le Creuset crêpejärn
 • Tillverkat av högkvalitativt gjutjärn för överlägsen hållbarhet
 • Utmärkt värmeledningsförmåga
 • Livstidsgaranti från tillverkaren för extra trygghet i ditt köp
 • Jämnt och fint lager färg ger en stilfull och elegant estetik i köket
 • Diameter på 27 cm
Nackdelar:
 • Något dyr
 

3. Steba CR32

  Steba CR32
 • Effektiv non-stick beläggning förhindrar att crepes fastnar
 • Steglös temperaturreglering ger kontroll över tillagningsprocessen
 • Inkluderar praktiska träredskap för enklare hantering
 • Effekt på 1200 watt

i samarbete med PriceRunner

Innehåll [ visa ]

Bäst crêpejärn → Bäst-i-test (2024) — 3 bästa crêpejärnen

Crêpes, dessa tunna, ljuvligt mjuka och frasiga franska pannkakor, är en delikatess som har erövrat hjärtan över hela världen. Med sitt ursprung i Frankrike har crêpes blivit en favoriträtt för frukost, mellanmål, dessert och till och med huvudrätt för många matälskare. Om du är en av dem som älskar att tillaga och njuta av dessa himmelska kreationer, kommer du att uppskatta fördelarna med ett crêpejärn.

Att hitta det bästa crêpejärnet för dina behov kan dock vara en utmaning. Utbudet av modeller och varumärken på marknaden kan vara överväldigande, och det kan vara svårt att veta vilket järn som kommer att ge dig det perfekta resultatet. Men oroa dig inte! I denna guide kommer vi att ta dig igenom allt du behöver veta för att välja det bästa crêpejärnet 2024.

Bästa crêpejärn 2024 — Bäst i test

10/10
EXPERTBETYG

1. Steba crepejärn

Bästa crêpejärnet 2024
Steba crepejärn

Detta elektriska crêpejärn kommer att förvandla din köksupplevelse och ge dig möjlighet att skapa perfekta franska crepes samt läckra pannkakor på ett enkelt och effektivt sätt. Det är inte konstigt att detta järn hamnade på förstaplatsen i vårt bäst-i-test, och låt oss berätta varför.

Det första vi vill nämna är järnets imponerande storlek. Med en diameter på hela 35 cm erbjuder Steba crêpejärn en extra stor yta som ger dig friheten att skapa generösa och läckra crepes. Dessutom är detta fantastiska järn inte bara begränsat till crepes, utan fungerar även utmärkt för att tillaga pannkakor. Det ger dig flexibilitet och mångsidighet i ditt kök, vilket gör det till en oumbärlig apparat för alla älskare av pannkaks- och crêpekonst.

En av de imponerande funktionerna hos Steba crêpejärn är dess justerbara temperaturinställning. Detta ger dig full kontroll över gräddningsprocessen och möjlighet att anpassa temperaturen efter dina preferenser. Oavsett om du föredrar ljust gyllene crepes eller något mer välstekta, kan du skapa dem med precision och perfektion varje gång. Därmed är detta järn utformat för att leverera enastående resultat och ge dig möjlighet att imponera på dig själv och dina gäster.

Vi uppskattar också den non-stick-belagda stekplattan hos Steba. Den förhindrar att dina crepes och pannkakor bränner fast och garanterar en jämn tillagning samt enkel lossning från pannan. Du kan njuta av perfekt frasiga crepes utan besväret med att de fastnar eller går sönder. Dessutom är stekplattan avtagbar, vilket gör rengöringen till en enkel och bekväm process. Du kan snabbt och effektivt rengöra järnet och hålla det i toppskick för kommande kulinariska äventyr.

När det kommer till användarvänlighet och praktiska funktioner gör detta crêpejärn inga kompromisser. Den låga kanten på pannan gör det lätt att vända crepes med de medföljande träverktygen. Du kan följaktligen hantera och forma dina crepes med lätthet och precision. Dessutom är järnet utrustat med gummifötter undertill, vilket ger en stabil och stadig placering på underlaget. Således kan du känna dig trygg med att järnet står stadigt och säkert när du lagar dina läckra kreationer, något vi anser vara särskilt viktigt i sammanhanget.

Med en effekt på 1500 W ger Steba crêpejärn tillräckligt med kraft för att snabbt värma upp och ge den optimala temperaturen för tillagning. Trots dess kraftfulla prestanda är järnet förvånansvärt lätt med en vikt på endast 2,5 kg. Detta gör det bekvämt att hantera, ta fram och stuva undan.

Summa summarum är detta ett enastående crêpejärn som tar första platsen i vårt bäst-i-test med rätta. Dess imponerande storlek, justerbara temperaturinställning, non-stick-belagda stekplatta och praktiska funktioner gör det till det perfekta valet för alla crêpe- och pannkaksentusiaster. För de som strävar efter att skapa storslagna och läckra crepes är detta tvivelsutan det ultimata verktyget att ha i köket.

Fördelar:

 • Extra stor yta på 35 cm för generösa och läckra crepes
 • Justerbar temperatur ger full kontroll över gräddningen
 • Non-stick-belagd stekplatta för enkel lossning och enkel rengöring
 • Praktiska träverktyg och gummifötter för enkel hantering och stabil placering

Nackdelar:9/10
EXPERTBETYG

2. Le Creuset crêpejärn

Extremt hög kvalitet med livstidsgaranti
Le Creuset crêpejärn

Det första som fångade vår uppmärksamhet är det högkvalitativa gjutjärnsmaterialet som crepejärnet är tillverkat av. Detta ger det enastående hållbarhet och värmeledningsförmåga. Gjutjärnet fördelar värmen jämnt över hela stekytan, vilket säkerställer att dina crepes blir perfekt jämnt tillagade och får den eftertraktade gyllenbruna färgen. Varje tugga kommer att vara en smakexplosion när du njuter av detta mästerverk.

Le Creuset har inte bara fokuserat på prestanda utan också på estetiken. Crepejärnet har ett jämnt och fint lager färg, vilket ger den en stilfull och elegant look i ditt kök. Du kan enkelt matcha det med andra produkter i samma färg för att skapa en enhetlig och harmonisk atmosfär, eller låta det sticka ut och bli en iögonfallande detalj som uttrycker din egen personliga stil.

Vi uppskattar också att tillverkaren lämnar en livstidsgaranti på detta crepejärn. Detta visar på tillverkarens förtroende för produktens hållbarhet och ger dig extra trygghet i ditt köp. Du kan vara säker på att detta järn är av högsta kvalitet och kommer att vara en pålitlig följeslagare i dina kulinariska äventyr under lång tid framöver.

När det gäller skötselråd är Le Creuset crepejärn enkelt att hantera och rengöra. Det tål maskindisk, vilket underlättar efter användning. Innan du använder det rekommenderas det dock att du diskar den med varmt vatten och diskmedel, sköljer den noggrant och torkar den ordentligt. Det är viktigt att se till att järnet har svalnat helt innan du rengör den och undvika rengöringsmedel som innehåller slipmedel och lösningsmedel. För att bevara dess skönhet och hållbarhet rekommenderas det att undvika användning av stålull och hårda borstar samt att torka av den med en torr trasa direkt efter rengöring.

Vi vill också nämna några eventuella negativa aspekter för att ge en rättvis bild av produkten. För vissa kan storleken på crepejärnet vara något mindre än önskat, vilket kan begränsa möjligheten att göra större crepes eller hantera större mängder smet åt gången. Dessutom kan vikten på grund av gjutjärnsmaterialet vara något tung för vissa användare, vilket kan göra hanteringen och manövreringen något utmanande. Vidare är det ganska kostsamt, men å andra sidan får man livstidsgaranti.

Således är detta ett grymt bra crepejärn som ger dig möjlighet att skapa perfekta crepes med enastående smak och konsistens. Dess hållbarhet, värmeledningsförmåga och stilfulla design gör det till en investering värd att överväga. Även om det finns vissa potentiella nackdelar, är de övergripande fördelarna och prestandan hos detta järn svåra att överträffa.

Fördelar:

 • Tillverkat av högkvalitativt gjutjärn för överlägsen hållbarhet
 • Utmärkt värmeledningsförmåga
 • Livstidsgaranti från tillverkaren för extra trygghet i ditt köp
 • Jämnt och fint lager färg ger en stilfull och elegant estetik i köket
 • Diameter på 27 cm

Nackdelar:

 • Något dyr


8/10
EXPERTBETYG

3. Steba CR32

Med steglös temperatur reglering
Steba CR32

Steba CR32 är en imponerande crepepanna som kommer att ta dina crepes till en ny nivå. Med denna kraftfulla modell kan du enkelt steka läckra och autentiska franska crepes till hela familjen. Steba CR32 hamnade på en välförtjänt tredjeplats i vårt bäst-i-test, och det är inte svårt att förstå varför.

En av de mest imponerande funktionerna hos Steba CR32 är dess formgjutna yta av aluminium med en non-stick beläggning av hög kvalitet. Denna beläggning är otroligt effektiv och garanterar att dina crepes inte bränner fast. Du kan laga dina crepes med förtroende, och de kommer att släppa lätt från pannan utan att fastna. Resultatet blir perfekt tillagade crepes med en frasig konsistens och en lockande gyllenbrun färg.

Med en effekt på 1200 watt är Steba CR32 crêpejärn tillräckligt kraftfull för att snabbt värmas upp och ge dig den perfekta temperaturen för att tillaga dina crepes. Dessutom har den en steglös temperaturreglering, vilket ger dig full kontroll över tillagningsprocessen. Oavsett om du föredrar tunna och lätta crepes eller något mer välstekta och robusta, kan du enkelt justera temperaturen för att få det önskade resultatet.

Vi uppskattar också de praktiska funktionerna hos Steba CR32. Den är nämligen utrustad med en kontrollampa som indikerar när pannan är redo att användas. Detta är både bekvämt och användarvänligt, eftersom du inte behöver gissa eller vänta i onödan. Dessutom har crêpejärnet en smart sladdförvaring, vilket underlättar förvaring och minskar risken för trassliga sladdar i köket.

Med sina generösa 32 cm i diameter erbjuder Steba CR32 tillräckligt med utrymme för att göra crepes i en rejäl storlek. Du kan njuta av generösa och läckra crepes som passar hela familjen. För att underlätta tillagningen ingår även två praktiska träredskap. Dessa redskap är perfekta för att sprida ut smeten jämnt över pannan och vända crêpesen med precision och lätthet.

Därmed är Steba CR32 ett imponerande crêpejärn som har allt du behöver för att tillaga läckra crepes. Med sin effektiva non-stick beläggning, steglösa temperaturreglering och praktiska funktioner kommer du att kunna skapa perfekta crepes med lätthet.

Fördelar:

 • Effektiv non-stick beläggning förhindrar att crepes fastnar
 • Steglös temperaturreglering ger kontroll över tillagningsprocessen
 • Inkluderar praktiska träredskap för enklare hantering
 • Effekt på 1200 watt

Nackdelar:

Återförsäljare:Innan du köper crêpejärn — Tänk på dessa 4 faktorer

Att välja rätt crêpejärn är faktiskt avgörande för att skapa perfekta franska crêpes. Med så många alternativ tillgängliga på marknaden är det viktigt att ta hänsyn till olika faktorer innan du tar ett beslut. Här är 4 viktiga faktorer att tänka på när du köper:

1. Storlek och diameter

Det finns en rad olika storlekar att välja mellan, och det är viktigt att hitta rätt storlek för dina behov och preferenser.

Mindre crêpejärn, med en diameter på cirka 20-25 cm, är idealiska för enskilda portioner eller mindre hushåll. De är lätta att hantera och tar upp mindre utrymme i köket. Dessa mindre järn är perfekta om du bara vill göra en eller två crêpes åt gången. De är också praktiska om du har begränsat utrymme i köket eller om du bara vill njuta av crêpes för dig själv.

Å andra sidan kan större crêpejärn, med en diameter på 30 cm eller mer, vara mer lämpliga om du vill göra flera crêpes samtidigt eller om du ofta lagar till större grupper. Dessa större järn göra rejäla crêpes, vilket sparar tid och gör det enklare att servera en hel grupp. De är perfekta för familjemiddagar eller bruncher.

Överväg således hur många crêpes du vill kunna göra åt gången och hur ofta du kommer att använda järnet. Tänk också på hur mycket utrymme du har i köket för förvaring och användning. En balans mellan storlek och funktionalitet kommer att hjälpa dig att välja det perfekta crêpejärnet som passar just dig och dina krav.

Storlek Diameter (cm) Rekommendationer
Mindre 20-25 cm Enskilda portioner, mindre hushåll, begränsat utrymme
Större 30 cm eller mer Flera crêpes samtidigt, familjer, större grupper

2. Material och beläggning

Valet av material och beläggning för crêpejärnet är avgörande för dess prestanda och hållbarhet. Det finns olika material att välja mellan, och var och en har sina egna fördelar och egenskaper.

 • Gjutjärn: Gjutjärn är ett vanligt materialval för crêpejärn och är känt för sin utmärkta värmeledningsförmåga. Gjutjärn fördelar värmen jämnt över hela stekytan, vilket ger en jämn tillagning av crêpes. Den jämnt fördelade värmen hjälper till att skapa en perfekt gyllenbrun färg och en jämn textur. Gjutjärn är också känt för sin hållbarhet och långa livslängd. De är robusta och kan hantera höga temperaturer, vilket gör dem idealiska för att skapa professionella crêpes.
 • Aluminium: Aluminium är ett annat populärt materialval för crêpejärn. Det är lättare än gjutjärn och värms snabbt upp, vilket gör dem perfekta för snabb tillagning. De når snabbt önskad temperatur och är redo att användas på nolltid. De är alltså idealiska för de som vill ha snabba och effektiva resultat vid tillagning av crêpes.

När det gäller beläggning är non-stick-beläggning att föredra för crêpejärn. Non-stick-beläggningen gör att crêpes inte fastnar vid tillagning, vilket gör det enklare att vända och lossa den från pannan utan att de går sönder. Det gör också rengöringen av järnet mycket enklare, eftersom maten inte fastnar på ytan. Non-stick-beläggningen minskar också behovet av att använda extra fett eller olja vid tillagning, vilket resulterar i hälsosammare mat.

3. Temperaturkontroll och effekt

Att kunna kontrollera temperaturen ger dig möjlighet att anpassa värmen efter dina preferenser och det specifika receptet du använder. Det är viktigt att kunna justera temperaturen för att uppnå perfektion i tillagningen av dina crêpes.

Många crêpejärn är utrustade med en justerbar temperaturkontroll, vilket ger dig möjlighet att välja önskad temperatur för att få den perfekta konsistensen och färgen. Med en exakt temperaturkontroll kan du enkelt anpassa värmen efter om du föredrar ljust gyllene eller mer välstekta crêpes. Att ha möjlighet att justera temperaturen ger dig också flexibilitet att använda järnet till andra maträtter som kräver specifika temperaturer, som pannkakor eller omeletter.

Utöver temperaturkontrollen är effekten på crêpejärnet en annan viktig faktor att överväga. Effekten mäts i watt och avser hur snabbt järnet når önskad temperatur. En högre effekt innebär att järnet snabbt når den önskade temperaturen och kan ge en jämn tillagning. Det är särskilt fördelaktigt om du vill göra flera crêpes i följd, eftersom järnet snabbt återhämtar sig och håller en stabil temperatur.

Tips: Läs gärna vår artikel om rånjärn om du tycker om att tillaga rån också!

4. Hanterbarhet och användarvänlighet

Ett crêpejärn bör vara enkelt att hantera och använda för att skapa en smidig och trevlig matlagningserfarenhet.

Börja med att se till att järnet har en bekväm och ergonomisk design. Det är viktigt att järnet passar bra i din hand och har handtag som ger bra grepp och kontroll. Detta gör det enkelt att manövrera järnet och hälla smeten på pannan för att få optimala recept.

Enkel inställning och användning är också viktigt. Crêpejärnet bör ha tydliga och intuitiva kontroller för att justera temperaturen och andra inställningar. Det bör vara lätt att välja önskad temperatur och anpassa den efter dina behov.

För att göra tillagningen ännu enklare kan det vara fördelaktigt att leta efter järn med indikatorlampor eller ljudsignaler. Dessa funktioner kan hjälpa dig att veta när järnet är tillräckligt uppvärmt för att börja tillaga dina crepes och när de är klara att tas ut.

crepejärn bäst i test

Vanliga frågor och svar om crêpejärn

Vad är ett crêpejärn och hur fungerar det?

Ett crêpejärn är en köksapparat som används för att tillaga crêpes och pannkakor. Det består vanligtvis av en stekplatta med en non-stick-beläggning och en justerbar temperaturkontroll. Järnet värms upp, och smeten hälls på den uppvärmda plattan där crêpes tillagas och får sin gyllenbruna färg.

Vilket material är bäst för crêpejärn?

Det finns olika material att välja mellan, men gjutjärn och aluminium är de vanligaste. Gjutjärn ger utmärkt värmeledning och jämn tillagning, medan aluminiumjärn är lättare och värms snabbt upp. Båda materialen fungerar bra, och valet beror på personliga preferenser och behov.

Hur rengör jag ett crêpejärn?

De bästa crêpejärnen har en non-stick-beläggning som gör rengöringen enkel. Efter användning kan du torka av den med en fuktig trasa. Om smeten har fastnat kan du blötlägga järnet i varmt vatten och använda en mjuk borste för att avlägsna resterna. Var noga med att följa tillverkarens instruktioner för rengöring och undvik att använda stålull eller slipande rengöringsmedel.

Hur justerar jag temperaturen?

De flesta modeller har en justerbar temperaturkontroll. Kontrollerna kan vara knappar, vred eller digitala paneler beroende på modellen. Följ tillverkarens instruktioner för att ställa in önskad temperatur. Det är vanligt att rekommendera en medelhög till hög temperatur för att få bästa resultat.

Kan jag använda crêpejärnet till andra maträtter?

Ja, det kan användas till att tillaga andra maträtter som pannkakor, omeletter, quesadillas och tunnbröd. Den justerbara temperaturen gör att du kan anpassa tillagningen till olika rätter.

Hur mycket kostar ett crêpejärn?

Priset kan variera beroende på storlek, material, märke och funktioner. Enklare modeller kan kosta från ett par hundralappar, medan mer avancerade och professionella järn kan kosta några tusenlappar. Det är viktigt att hitta en balans mellan pris och kvalitet som passar dina behov och budget.

Kan jag använda crêpejärnet på induktionshäll?

Det beror på crêpejärnets konstruktion och material. Vissa järn är specifikt utformade för att fungera på induktionshällar och kommer att ha en märkning som indikerar detta. Se till att kontrollera produktbeskrivningen eller tillverkarens specifikationer för att säkerställa att järnet är kompatibelt med induktionshällar, induktionsplattor och glaskeramikhällar.


Skriven av Karin Stagnelius
Skriven av Karin Stagnelius

Hur vi utförde detta test

Samtliga produkter som vi rekommenderar i detta test har vi testat på egen hand. I de flesta fall får vi produkter tillskickade oss på vår begäran, och i somliga fall köper vi produkterna själva. Därefter testar vi dem en längre tid för att se om de är bra nog utifrån vår subjektiva bedömning, varpå de placeras på topplistan högst upp på den här sidan. 

Således ska du vara medveten om att våra rekommendationer är högst subjektiva, och inte rangordnade efter vad andra aktörer tycker om dem. 

Vidare, den ackompanjerade köpguiden vars syfte är att lära dig allt du behöver veta om denna produkt, så du kan ta mer genomtänkta beslut, är skriven av oss själva baserat på all kunskap vi tillskansat oss under den ovan åsyftade testperioden. Därmed måste du källhänvisa denna webbplatsadress ifall du vill citera något.

Har du frågor eller funderingar beträffande detta test får du mer än gärna kontakta oss.