HANDLA SMART. KÖP TESTVINNARE.
Vi utser tre testvinnare i varje produktsegment. Handla smart.
OM OSSKONTAKTBLOGG
 

Fågelbad bäst-i-test

Skriven av Karin Stagnelius
Skriven av Karin Stagnelius
testvinnare
#1 Fuera fågelbord
Bäst-i-test 2024

Fågelbad bäst-i-test

Skriven av Karin Stagnelius
Skriven av Karin Stagnelius
 

1. Fuera fågelbord

Fuera fågelbord
 • Höjd: 132 cm
 • Diameter: 25 cm
 • Material: Rostfritt stål
 • Tvättas enkelt med fuktig trasa
 • Använd som matskål under vinterhalvåret
 • Takskydd
 

2. Round Up Fågelbad Guld

Round Up Fågelbad Guld
 • Funkar även som en fågelmatare under vintern
 • Höjd: 60 cm
 • Diameter: 22 cm
 • Bra recensioner
 • Tillverkad i rostfritt stål
 • Utmärkt varumärke
 

3. Hängande fågelbad

Hängande fågelbad
 • Höjd: 11 cm
 • Diameter: 25 cm
 • Material: Keramik
 • Perfekt för mesar och talgoxar
 • Praktiskt upphängningssnöre (1 m)
 • Går snabbt att hänga up och ta ner
 • Kan användas året runt Tillverkat av Eva Solo
Innehåll [ visa ]

Fågelbad — Bäst-i-test (2024)

Genom att använda ett fågelbad i trådgården lockar du dit vackra fåglar som antingen badar, dricker eller rengör sig. På så vis blir det betydligt mysigare att umgås i trädgården, ackompanjerad av det lugnande fågelkvittret och de vackra fågelsångerna. Dessutom är ett fågelbad på fot väldigt estetiskt tilltalande och adderar därmed en extra dimension till din trädgård. Oavsett om du letar efter en modell i betong, sten, granit eller gjutjärn så kommer fåglarna trivas fantastiskt bra. Som en konsekvens av att ha ett fågelbad är att fåglarna hjälper dina trädgårdsväxter genom att eliminera både bladlöss och larver. Således bidrar det med många positiva effekter utöver det självklara. Dock är utbudet enormt vilket försvårar valet för många konsumenter. Därför har vi sammanställt en lista över de bästa fågelbaden på marknaden. Förutom det har vi skrivit en omfattande köpguide innehållandes allt du behöver tänka på innan ditt köp.

Börja därför med att läsa på nedan för att därefter välja en modell från bäst-i-test listan ovan. Glöm inte att kolla igenom både fördelarna och nackdelarna så du vet vad du kan förvänta dig.

Typer av fågelbad

Det första du måste känna till är att det huvudsakligen finns tre typer: fågelbad på fot, på pinne samt hängande. Dessa tre varianter skiljer sig åt på många sätt, varför vi nedan kommer börja med denna distinktion så du vet vad du ska välja.

Fågelbad på fot

Den mest populära typen är fågelbad på fot. Dessa består av ett fat högst upp som är förankrat på en kort eller lång fot. Denna fot är antingen solid och odekorerad vilket påminner om en dorisk kolonn, eller så är den utsmyckad och för tankarna till de joniska kolonnerna. Vidare är denna typ betydligt stabilare än de som har en pinne undertill, så vill du ha något permanent och kvalitativt är detta det självklara valet. Dessa är ofta tillverkade av gjutjärn, betong eller sten vilket samtliga är material som är väldigt slittåliga. Sålunda går det att använda badet oavsett årstid.

fågelbad på fot

Däremot så väger fågelbad på fot en hel del. Därtill kostar de betydligt mer än modellerna som är monterade på en pinne. Således finns det både fördelar och nackdelar.

Fördelar:

 • Stabil och slittålig
 • Mer estetiskt tilltalande på grund av dess dekorativa och snirkliga utsmyckningar
 • Foten klarar av ett större fat till flera fåglar

Nackdelar:

 • Svårflyttad på grund av dess tyngd
 • Dyr

Fågelbad på pinne

Den andra typen du kan välja är fågelbad på pinne. Precis som det låter är en pinne avsevärt smalare än en fot vilket gör att badet kommer svaja mer när vinden ligger på. Däremot väger konstruktionen väldigt mycket mer vilket är ett plus för dig som lätt vill kunna flytta runt den till olika ställen på trädgården. Allt du behöver göra för att installera ett fågelbad på pinne är att trycka ner pinnen i jorden – det är allt. Nackdelen är att dessa modeller inte är av samma kvalitet som dem på fot, t.ex. ger de lätt vika för vindens kraft.  Men den billiga kostnaden väger upp för nackdelen.

Fördelar:

 • Avsevärt billigare än modellerna på fot
 • Lätt att bara sticka ner i gräset

Nackdelar:

 • Pinnen ger vika vid för stora bad

Hängande fågelbad

Hängande fågelbad är en annan typ du kan välja mellan, och som på senare år blivit alltmer populär. Det är nämligen så att du kan använda denna variant oavsett om du har en trädgård eller inte. Allt du behöver ha är ett närliggande träd eller en större buske. Därefter är det bara att hänga fågelbadet i valfri gren.

Vi har hängt fågelbadet i äppelträdet vilket gjort trädgården så väldans mycket mysigare.

Eftersom man hänger badet behövs varken en fot som placeras på marken, eller en pinne som trycks ner i jorden. Således sparar man utrymme vilket är en högst påtaglig fördel och som är en av de primära anledningarna till varför hängande fågelbad ökat så pass i popularitet.

Fördelar:

 • Sparar plats
 • Du behöver inte ha en trädgård
 • Billigaste varianten

Nackdelar:

 • Plats för mindre vatten
 • Vattnet rinner ut när det blåser
 • Kräver tätare påfyllning
 • Somliga fåglar gillar inte när badet skakar för mycket

Så väljer du fågelbad

Innan du köper ett fågelbad finns det några saker du ska ta extra hänsyn till. För det första ska du tänka på vilket material det ska vara. För det andra bör du fundera huruvida du vill ha ett stort bad eller litet. För det tredje finns det modeller med eller utan fontän och som i så fall drivs av solceller. Utöver dessa faktorer måste du betänka att välja rätt djup samt att bottenytan inte ska vara för hal för då känns fåglarna otrygga.

1. Djup

En av de viktigaste faktorerna när du ska välja ett fågelbad är djupet. Orsaken är att det är direkt livsfarligt för fåglarna om det är så pass djupt att de saknar flygkraft nog att ta sig ur. Därför ska du noga övervaka de första fåglarna som badar så du tydligt ser att de inte har några problem att flyga iväg. Dessutom är ett för stort djup en av de primära anledningarna till varför fåglar undviker dessa typer av bad, så glöm inte att kontrollera djupet ordentligt.

Rekommenderat djup: mellan 2,5 cm – 5,5 cm.

2. Stilla vatten eller med fontän

De flesta köper ett fågelbad med stilla vatten, d.v.s. en modell som varken har en kran varifrån vatten porlar, eller en fontän. Nackdelen med fontäner är att de är mycket dyrare. Däremot är det bevisat att stilla vatten som inte rör sig kommer inte attrahera lika många fåglar. Det är helt enkelt ett ofrånkomligt faktum att fåglar älskar när vattnet rör sig, så vill du ha många fåglar till trädgården ska du välja en modell med en kran eller fontän. Notera även att myggor älskar att lägga ägg i det stilla vattnet, så genom att välja ett fågelbad med fontän eller någon form av vattenkonstruktion är bättre ur flera hänseenden.

3. Proportion till resten av trädgården

En ofta förbisedd faktor när det handlar om fågelbad är proportionen i förhållande till resten av din trädgård. Till exempel finns det somliga som köper ett alldeles för stort bad som upptar för mycket utrymme mellan t.ex. hönshuset och spabadet. Anledningen till varför det då ser konstigt ut är för att det är oproportionerligt. Därtill måste det placeras på ett lagom avstånd till utemöbler och liknande då ingen vill att fåglar ska fånga mat på matbordet. Detta är den huvudsakliga anledningen till varför så många konsumenter köper ett fågelbad på fot, nämligen att det då tar mindre plats och passar in på vilken trädgård som helst.

4. Bottenytan ska inte vara hal

Bottenytan i ett fågelbad ska vara grov så att fåglarna lätt får fäste med klorna. Annars kommer de känna obehag och oro medan de dricker – något som gör att de med all säkerhet inte kommer återvända. Så glöm alltså inte att kontrollera ytan på botten så den inte är för hal. Läser du detta efter ditt köp så kan du ändå lösa problemet genom att hälla i lite småsten så att greppet blir bättre.

fågelbad test

5. Material

Materialet på ett fågelbad är väldigt viktigt då det dikterar under vilka årstider som det kan användas. Till exempel så är det många som varje år rapporterar att deras fågelbad spruckit på grund av kylan. Därför måste du välja ett material som tål extrem kyla. Exempelvis betong, sten, keramik och gjutjärn. Om du väljer ett material som inte klarar av att utstå den svenska vintern får du inte glömma att förvara det i förrådet under vinterhalvåret. Dock finns det uppvärmda fågelbad som håller vattnet ljummet under vintern.

6. Pris

Ett fågelbad kostar allt från 100 – 5000 kronor. Trots att det finns många billiga modeller som lockar till impulsköp, rekommenderar vi att du hittar en variant i mellanskiktet. D.v.s. inte för dyr, men inte heller för billig så kvaliteten blir lidande vilket i värsta fall innebär att du behöver köpa en ny kort därefter. Väljer du ett stort fågelbad kommer det i regel kosta mer, men inte i alla fall. Vidare är fågelbad på fot betydligt dyrare än de som du placerar på gräset. Orsaken är de dels är vackrare och ståtligare, dels säkrare då rovdjur inte kan nå fåglarna i badet. Därför rekommenderar vi att du i lugn och ro sonderar terrängen och läsa recensioner för varje bad.

7. Fågelarter

En ofta underskattad faktor, som inte nämns i de flesta köpguider, är att olika fågelbad lockar olika fågelarter. Således behöver du köpa ett robust bad som tål mer vikt om du vill locka dit stora fåglar som t.ex. hackspettar. Annars kommer badet gå sönder av endast vikten av fåglarna. Å andra sidan räcker ett billigt fågelbad om du endast vill locka dit finkar, blåfåglar och andra småfåglar, i.o.m. att de väger så pass lite.

8. Färgen lockar till sig olika fåglar

Något som anknyter till faktorn ovan är färgen på fågelbadet. Anledningen till detta är att olika färger lockar till sig olika typer av fåglar. Till exempel så kommer gult locka till sig guldvinkar och kolibrier, medan blått attraherar blåfåglar och blåskrika. Av samma orsak ska du absolut inte välja en helvit modell eftersom vitt inte sällan skrämmer bort fåglarna. Nedan har vi styltat upp vilka färger som attraherar vilka fåglar. Observera att detta givetvis skiljer sig åt beroende på var i landet du befinner dig.

 • Orange: Kolibri
 • Rosa: Kolibri
 • Blå: Blåskrika och blåfågel
 • Gul: Guldfink och kolibri

9. Design

Fastän den estetiska framtoningen inte är den viktigaste faktorn i ditt val, är det likväl en viktig komponent. Glöm inte att många fågelarter lockas av starka färger. Därtill vill du ju såklart att badet harmoniserar med trädgårdens övergripande tema. Det finns mängder av olika färger, mönster, former och storlekar du kan välja mellan. Så ta en titt ut i trädgården och försök visualisera hur badet som fångat ditt intresse kommer passa in.

10. Tillbehör

Ofta köper många till olika tillbehör till sitt fågelbad. Inte sällan för att locka fler fåglar, men också för att det är roligt att bygga ut sitt fågelnäste. Exempel på populära tillbehör är en fågelmatare. Genom att fästa en fågelmatare nära badet så kan du både erbjuda dem dryck och mat för att på så sätt locka dit ännu fler. Därtill är det många som köper till en solcellsfontän eller en pump som får vattnet att röra på sig, vilket i sin tur reflekteras av solen, och fungerar som en signal för fåglarna att komma dit.

Fördelar med fågelbad

Det finns många fördelar med att äga ett fågelbad. Till exempel är det underbart att vakna upp till kvittret och sångerna om morgnarna. Därtill kan det användas som matskål under vintern. Läs mer detaljerat nedan om varje fördel som vi har identifierat.

 • Fröjd för vilda fåglar
  Ibland har vilda fåglar svårt att hitta goda vattenkällor att dricka ur. I synnerhet på landsbygden. Därför är ett fågelbad perfekt för dig som vill ta hand om en del av ekosystemet och hjälpa fåglarna på dess värd till varmare breddgrader.
 • Atmosfären
  Har du växt upp på landet bland fåglar, höns, kor och andra härliga djur, så vet du hur mycket de adderar till atmosfären. Få saker är så fulla av njutning som att vakna upp en tidig sommarmorgon, hälla upp en kopp kaffe och gå ut i trädgården och lyssna till fåglarnas symfonier. Därför är ett fågelbad perfekt för dig som bor på landet, men även för dig som har en liten plätt av grönska där du vill få in fler naturelement.
 • Slipp bespruta växterna
  Vanligtvis behöver du som trädgårdsägare bespruta växterna för att hålla ohyra såsom masker och larver borta. Genom att köpa ett fågelbad kommer du locka tillräckligt många fåglar till rabatterna där de kommer äta upp bladlöss och larver. Således slipper du bespruta växterna vilket både sparar dig pengar och tid.
 • Använd som matskål under vintern
  Istället för att förvara fågelbadet i förrådet under vintern, kan du använda det som matskål för att erbjuda fåglarna näring. Fyll helt enkelt badet med näringsrik fågelmat och njut av sikten när de första flocken fåglar dyker ner för att få sig en ordentlig mumsbit.

Nackdelar med fågelbad

Nu när du känner till fördelarna är det dags att även informera om alla nackdelar med fågelbad. Fastän de inte är så många så finns det ändock några negativa aspekter som du måste känna till. Annars kan du omöjligen väga för- och nackdelar med varandra för att få en objektiv bild. Därför ska du noggrant läsa samtliga nackdelar som vi listat nedan så du vet vad du kan förvänta dig.

 • Attraherar för många fåglar
  De flesta ägare av fågelbad oroar sig för om någon fågel överhuvudtaget ska dyka upp och njuta av badet, men faktum är att motsatsen är än vanligare, nämligen att badet attraherar på tok för många fåglar. Detta är inget problem per se, men ju fler fåglar som försöker komma åt badet samtidigt desto mer problematiskt blir det. Så märker du att det samlas för många fåglar för din smak så ska du avlägsna fågelbadet i några dagar och försöka igen.
 • Kan dröja innan fåglarna börjar använda fågelbadet
  Ytterligare en nackdel med fågelbad som flera vittnar om är att många fåglar till en början väntar innan de börjar dricka från badet. Det som sker är att fåglarna inledningsvis är trevande och försiktiga, och ägnar sig åt att bygga fågelbon – inte sällan högt upp i träden så de blir svåra att få ner senare. Således lockar du fåglar till trädgården utan att de faktiskt använder fågelbadet. Dock ska det sägas att detta beteendet skiftar beroende på vilka fåglar som befinner sig i närheten, samt vilken årstid det är. Däremot är det något du ska ha kännedom om så du är förberedd.
 • Vattnet måste rengöras ofta
  Eftersom vattnet i fågelbadet snabbt utsätts för smuts och bakterier så kontamineras det fort. Detta innebär att fåglarna kommer undvika att dricka vattnet. Följaktligen måste du se till att rengöra fågelbadet minst 1-2 gånger per vecka så det hålls fräscht. Annars kommer fåglarna snabbt lära sig att inte återvända. Trots att det är ett kort arbete att hålla vattnet rent så är det likväl en nackdel då det är något man måste tänka på och som tar lite tid.
 • Fågelbajs och fågelfjädrar
  Har du aldrig tidigare ägt ett fågelbad så måste du också känna till att både fågelbajs och fågelfjädrar samlas i badet. Sålunda påskyndas nedsmutsningsprocessen i takt med att allt fler fåglar dyker upp. Speciellt under varma sommardagar när fåglarna är som törstigast. Så är du känslig mot fågelbajs ska du inte köpa ett fågelbad.

Var och hur du ska placera ett fågelbad

Placerar du ett fågelbad på fel plats så kommer det inte göra nytta. Det är nämligen så att fåglar behöver känna sig trygga nog för att bada och dricka, och om du har positionerat badet på ett sådant sätt att rovdjur kan komma åt det, så kommer de flesta fåglar undvika det. Vidare ska du inte placera det nära exempelvis ett fönster. För att förtydliga hur du ska placera det har vi nedan gjort en liten lista över punkter du ska ha i åtanke.

 • Synlighet: Det första du ska tänka på gällande positioneringen är att fågelbadet ska vara tydligt synligt från alla vinklar. Dels ska fåglarna se badet från ovan, dels ska du som betraktare kunna se spektaklet också.
 • Lä: Om fågelbadet är placerat i mitten av din trädgård, utan intilliggande byggnader eller liknande, kommer de flesta fåglar undvika att bada eftersom de inte har någonstans att fly om rovdjur dyker upp. Därför är det smart att placera det förhållandevis nära en buske eller ett träd, för då kommer fåglarna känna sig trygga att snabbt flyga iväg om det behövs.
 • Sommar eller vinter: Under sommaren ska badet placeras i skuggan så inte vattnet blir för varmt. Under vintern ska du försöka flytta runt badet så det exponeras för så mycket sol som möjligt.
 • Rätt höjd: Är fågelbadet placerat för lågt så kommer inte fåglar våga bada eller dricka eftersom det är alldeles för hög risk att ett rovdjur som t.ex. en katt kommer krypandes bakifrån. Därför måste det vara förhöjt på en fot, pinne eller hängas i ett träd eller balkong.

Ovanstående tips är väldigt bra att utgå ifrån om du inte vet var du ska positionera badet. Dock gäller det att du experimenterar över tid så du märker vad dina lokala fåglar tycker om. Så om inte tillräckligt många fåglar dyker upp så ska du testa att byta plats!

bäst fågelbad

Gjuta fågelbad

Om du inte vill köpa ett färdigt bad så kan du gjuta fågelbad helt själv. På så sätt kan du formge det hur du själv vill. Dessutom är det väldigt enkelt att göra. Därför har vi nedan skrivit instruktioner på hur du på bästa sätt gjuter ett fågelbad.

Detta behöver du:

 • Rabarberblad
 • Sand
 • Betong

Så gjuter du fågelbad:

 1. Börja med att skära av ett rabarberblad av valfri storlek. Tänk på att du själv bestämmer hur stort badet ska vara, så använd ditt kreativa sinne.
 2. Ta fram sanden och skapa en liten sandkulle med hjälp av händerna.
 3. Placera rabarberbladet på sandhögen. Obs: du måste lägga bladet uppochnervänt på sandkullen.
 4. Häll betongen över bladet så det täcker alla kanter.
 5. Gör en plan yta i mitten av bladet med hjälp av en spade eller liknande, för att på så vis kunna placera den rakt på en fot eller en pinne senare.
 6. Under de nästkommande 24 timmarna ska betongen nu torka vilket bäst görs i frånvaro av solsken. Därför ska du antingen torka det i ett förråd eller se till att övertäcka det med något.
 7. Avsluta arbetet med att avlägsna bladet.

Slutresultat:

gjuta fågelbad

Så använder du ett fågelbad

Trots att du inte behöver anstränga dig nämnvärt för att sköta om ett fågelbad finns det ändock några saker du ska tänka på. Exempelvis måste du rengöra det kontinuerligt och se till att du tar in det i ett förråd under vintern. Utöver detta rekommenderar vi dig att göra följande:

 • När du fått fågelbadet hemlevererat är det viktigt att du installerar det på rätt sätt. Förslagsvis på fot så det får en höjd som är hög nog att hålla hundar och katter borta.
 • Rengör fågelbadet noggrant med jämna mellanrum. Annars kommer det snabbt bli smutsigt vilket påverkar både utseendet och dragningskraften för fåglarna. Använd en blandning av tvättmedel och vatten för att avlägsna smuts. Skölj därefter noggrant så inte fåglarna får i sig kemikalier.
 • Ämnar du använda ett fågelbad under vintern måste du tänka på att köpa en modell som tål frost. Annars är riskerar du att det fina badet spricker i sin konstruktion.

Vanliga frågor och svar

Ska fågelbad placeras i solen eller i skuggan?

Eftersom syftet med ett fågelbad är att locka fåglar att kyla ner sig under hettande sommardagar så är det bäst att placera det i skuggan. De flesta fåglar har av förklarliga skäl svårt att undvika solen när de flyger och kan endast njuta av skuggan när klorna når marken. Därför hjälper du dem på traven genom att ställa det på en plats i trädgården där inte solen skiner. På så vis kan fåglarna dricka och bada i lugn och ro, och även kyla ned sin kropp, innan de börjar flyga igen.

De flesta fåglar använder inte fågelbadet – vad ska jag göra?

Orsaken till varför de flesta fåglar väljer att inte använda ditt fågelbad är antingen för att det är smutsigt eller för att badet är för djupt. Beträffande den senare anledningen ska djupet vara mellan 2,5-5,5 cm för att fåglarna ska känna sig trygga. Gällande den förra anledningen så måste du som sagt rengöra badet ofta, annars kommer fåglarna också tycka det är äckligt och flyga iväg.

Utöver de två ovan nämnda anledningarna finns det även en tredje; nämligen att fågelbadet du köpt har för ljusa och klara färger – något som påminner fåglarna om rovdjur. Så kontrollera dessa tre orsaker och använd uteslutningsmetoden för att komma fram till vilket problem som du måste ta itu med för att fåglarna ska börja använda fågelbadet.

Hur ofta ska jag byta ut vattnet i fågelbadet?

Vi rekommenderar att byta ut vattnet minst två gånger per vecka. Givetvis skiljer sig behovet åt beroende på var du placerat fågelbadet; står det under ett träd så kommer det garanterat att fyllas med smuts väldigt fort, medan en annan placering gör att du enbart behöver byta vattnet en gång per vecka. Så glöm inte att experimentera med positionen om du känner att det blir smutsigt för snabbt.

Hur undviker man att rost uppstår?

Uppstår det rost i fågelbadet så har du förmodligen köpt en billig modell tillverkad av aluminium. Tyvärr är det i princip oundvikligt om du använt badet under sommaren när solen ligger på. Det du kan göra för att undvika det framgent är att rengöra det med jämna mellanrum, och ta in det inomhus under nätterna.

Finns det fågelbad med fontän som drivs av solceller?

Eftersom många vill ha ett fågelbad med fontän, men ogärna vill dra kablar i trädgården, så är solceller ett modernt, prisvärt och smidigt alternativ. Och det finns faktiskt redan modeller som fungerar på detta sätt och då kallas de för solcellsfontän. Dessa är dyrare än modellerna utan solceller, men gör även att det blir roligare för fåglarna vilket i förlängningen attraherar än fler fåglar.

fågelbad fontän

Vilket material på ett fågelbad är bäst?

Det bästa materialet på ett fågelbad är betong. Först och främst är det korrosionsbeständigt vilket gör att det inte löses upp och står pall mot tidens tand. Därjämte kan det inte drabbas av rost vilket sker med metaller av olika slag. Förutom detta är betong också stabilt och robust vilket gör att det även är det bästa valet om du vill ha ett fågelbad på fot. Keramik, gjutjärn och koppar är tre andra godkända material, men inte lika bra som betong.

Varför behöver fåglar ett fågelbad?

Eftersom fåglar både behöver rengöra sig själva och dricka vatten så är fågelbad en praktisk lösning på båda behoven. Speciellt viktigt är det under vintern när de flesta vattenkällor är frysta vilket gör att fåglarna har ytterst få alternativ. Men även under sommaren då det inte sällan uppstår perioder av torka vilket påverkar fåglarna väldigt negativt.

Fortsättningsvis behöver fåglar rengöra och putsa sina vingar så de kan bibehålla värme under kalla vinternätter. Genom att bada i ett fågelbad rengörs vingarna från smuts, damm och lösa fjädrar vilket sammantaget hjälper fåglarna under vintern. Därmed är det absolut grundläggande ur ett hälsoperspektiv.

Slutsummering

Avslutningsvis är fågelbad ett utmärkt sätt att göra trädgården livligare genom att locka till sig mängder av fåglar. Glöm inte att det finns tre typer: på fot, på pinne och hängande fågelbad – samtliga med fördelar och nackdelar. När du väl bestämt dig för vilken typ du vill ha måste du kontrollera djupet samt dubbelkolla att bottenytan inte är hal, för då kommer inte fåglarna känna sig trygga. Att olika färger lockar till sig olika fågelarter är också viktigt att känna till.

Nackdelarna med fågelbad är att vattnet måste rengöras ofta. Ytterligare en nackdel är att fågelbajs och fjädrar ofta lämnas i badet vilket gör att det måste rengöras ännu oftare än de flesta tror.

Därutöver så rapporterar många konsumenter att badet antingen attraherar på tok för många fåglar, eller alldeles för få. Har det sistnämnda drabbat dig så ska du välja en modell med fontän eftersom porlande vatten gör de flesta fåglar väldigt intresserade. Fortsättningsvis får du inte glömma att placera det på rätt sätt så det är synligt och inte ligger i lä.

Har du frågor eller funderingar ska du kontakta oss så ska vi försöka guida dig rätt.


Skriven av Karin Stagnelius
Skriven av Karin Stagnelius

Hur vi utförde detta test

Samtliga produkter som vi rekommenderar i detta test har vi testat på egen hand. I de flesta fall får vi produkter tillskickade oss på vår begäran, och i somliga fall köper vi produkterna själva. Därefter testar vi dem en längre tid för att se om de är bra nog utifrån vår subjektiva bedömning, varpå de placeras på topplistan högst upp på den här sidan. 

Således ska du vara medveten om att våra rekommendationer är högst subjektiva, och inte rangordnade efter vad andra aktörer tycker om dem. 

Vidare, den ackompanjerade köpguiden vars syfte är att lära dig allt du behöver veta om denna produkt, så du kan ta mer genomtänkta beslut, är skriven av oss själva baserat på all kunskap vi tillskansat oss under den ovan åsyftade testperioden. Därmed måste du källhänvisa denna webbplatsadress ifall du vill citera något.

Har du frågor eller funderingar beträffande detta test får du mer än gärna kontakta oss.