HANDLA SMART. KÖP TESTVINNARE.
Vi utser tre testvinnare i varje produktsegment. Handla smart.
OM OSSKONTAKTBLOGG
 

Iskross bäst-i-test

Skriven av Karin Stagnelius
Skriven av Karin Stagnelius
testvinnare
#1 Dorre Iskross Connor
Bäst-i-test 2024

Iskross bäst-i-test

Skriven av Karin Stagnelius
Skriven av Karin Stagnelius
 

1. Dorre Iskross Connor

Dorre Iskross Connor
 • Smidig handvev
 • Står stadigt på köksbänken
 • Vacker design
 • Väldigt prisvärd
 • Perfekt även för större isbitar
Nackdelar:
 • Något plastig känsla
 

2. Iskross Princess 282984

Iskross Princess 282984
 • Snabb och enkel iskross
 • Stor öppning som klarar stora isbitar
 • Isbehållaren rymmer upp till 300 g krossad is
 • Tillräckligt med is för 2 stora cocktails
 • Perfekt för slushy
Nackdelar:
 • Ganska högljudd
Innehåll [ visa ]

Iskross → Bäst-i-test (2024) — Köpguide

Att hitta den bästa iskrossen för dina behov kan vara en utmaning. Speciellt då det finns ett stort utbud av olika modeller och varumärken på marknaden. Iskrossar är det självklara valet för att snabbt och enkelt krossa is till en perfekt storlek för cocktails, smoothies och andra drinkar, eller varför inte det iskalla Cola-glaset en varm sommardag?

Men med så många iskrossar att välja mellan, hur vet du vilken som är den bästa för dig? Vilka funktioner och specifikationer bör du leta efter när du jämför olika modeller? Vilka är för- och nackdelarna med olika typer? I den här artikeln kommer vi att ta en närmare titt på några av de bästa iskrossarna på marknaden, och ge dig all information du behöver för att göra en informerad köpbeslut.

Tips: Använd en ismaskin för att skapa vackra isbitar som du sedan kan krossa till valfri storlek.

Bästa iskrossen 2024 — Bäst-i-test

8/10
EXPERTBETYG

1. Dorre Iskross Connor

Ytterst estetiskt tilltalande design
Dorre Iskross Connor

Den här iskrossen är verkligen användbar när du vill ha perfekt is till dina drinkar. Den är enkel att använda, och du kan få krossad is på nolltid, vilket är perfekt för att skapa en svalkande drink på en varm sommardag.

Iskrossen i sig är också mycket snyggt designad, med runda former och en kromad yta som gör att den kan stå framme hela festen. Dessutom är den utrustad med tillbehör som gör det enkelt att krossa isen, inklusive en rejäl vevarm och gummitassar som garanterar att den står stadigt på bordet när du krossar is.

Du kan enkelt lägga stora isbitar i behållaren, dra några varv med vevarmen, och sedan har du perfekt krossad is för att använda i din drink. Oavsett om det är till en svalkande sommardrink som en Mojito eller en kall Vodka Martini, är Iskross Connor från Dorre en perfekt maskin för att göra iskrossning enkel och snabb.

Fördelar:

 • Smidig handvev
 • Står stadigt på köksbänken
 • Vacker design
 • Väldigt prisvärd
 • Perfekt även för större isbitar

Nackdelar:

 • Något plastig känsla


8/10
EXPERTBETYG

2. Iskross Princess 282984

Bästa elektriska modellen 2024
Iskross Princess 282984

Vi har testat Princess Iskross 282984 och är väldigt imponerade. Det är verkligen enkelt och snabbt att göra krossad is med denna maskin, vilket är perfekt för att göra uppfriskande drinkar och cocktails på en varm sommardag. Maskinen har en stor behållare som rymmer upp till 300 gram krossad is, vilket räcker till 2 stora cocktails. Det är också väldigt lätt att ta bort behållaren för att enkelt kunna fylla på med mer is.

Denna modell har en stor öppning som gör det lätt att krossa stora isbitar, vilket är bra eftersom du vill undvika att späda ut din cocktail med för mycket smältvatten. Maskinen har också ett säkerhetspåfyllningslock som stänger maskinen när isen krossas, vilket garanterar att ingen is kommer ut.

Den här elektriska iskrossen är verkligen ett måste för dig som vill göra de bästa drinkarna snabbt och enkelt. Den är enkel att använda och ger dig möjlighet att skämma bort dina gäster med iskalla drycker på din nästa fest eller grillkväll. Eller varför inte använda krossad is i matlagning för att hålla fisk- och desserträtter kalla?

Dock är maskinen förhållandevis högljudd, vilket är den enda nackdelen vi hittade.

Fördelar:

 • Snabb och enkel iskross
 • Stor öppning som klarar stora isbitar
 • Isbehållaren rymmer upp till 300 g krossad is
 • Tillräckligt med is för 2 stora cocktails
 • Perfekt för slushy

Nackdelar:

 • Ganska högljudd


iskross bäst i test

Köpguide för iskross — 10 faktorer att tänka på innan ditt köp

Att köpa en iskross kan vara en utmaning. Men med den här köpguiden kommer du att ha all information du behöver för att hitta den perfekta iskrossen för dina behov. Vi kommer att gå igenom de viktigaste faktorerna att tänka på innan du köper:

1. Typ av iskross

När det gäller typen av iskross finns det två huvudalternativ: manuella och elektriska. Båda typerna har sina för- och nackdelar, så det är viktigt att tänka på dina behov och preferenser innan du väljer en.

Manuella iskrossar med vev

Manuella är enklare i design och är vanligtvis billigare än elektriska. De fungerar genom att du vrider på en handvev för att krossa isen, vilket ger dig mer kontroll över hur isen krossas. De är också tystare än elektriska iskrossar, vilket kan vara en fördel om du vill undvika höga ljudnivåer i ditt kök. En annan fördel med manuella är att de är bärbara och lätta att ta med sig på picknick eller camping.

Men det finns också nackdelar med dem. Eftersom du måste veva själv kan det ta längre tid att krossa isen, vilket kan vara ett problem om du behöver krossa stora mängder is. De är också mindre effektiva än elektriska och kan inte krossa is till samma fina konsistens.

Fördelar:

 • Enklare i design och vanligtvis billigare än elektriska
 • Ger mer kontroll över hur isen krossas
 • Tystare än elektriska
 • Bärbara och lätta att ta med sig på picknick eller camping

Nackdelar:

 • Tar längre tid att krossa isen
 • Mindre effektiva
 • Kan inte krossa is till samma fina konsistens

Elektriska iskrossar

Elektriska iskrossar är motoriserade och kan krossa is snabbt och enkelt. De är perfekta om du behöver krossa stora mängder is regelbundet eller om du behöver det snabbt. De kan också krossa is till mycket fina konsistenser, vilket gör dem perfekta för cocktails och drycker som kräver en jämn storlek på bitarna. De är också vanligtvis mer robusta och har längre livslängd än manuella iskrossar.

Men det finns också nackdelar med elektriska iskrossar. De är vanligtvis dyrare än manuella och låter även mer. De kräver också el, vilket innebär att de inte är lika portabla som manuella. De är också mer komplicerade i design och kräver mer underhåll än manuella.

Sammanfattningsvis beror valet mellan manuella och elektriska på dina behov och preferenser. Om du vill ha en enkel och billig modell för hemmabruk kan en manuell vara det bästa valet. Om du behöver krossa stora mängder is snabbt eller vill ha en finare konsistens på isen är en elektrisk iskross att föredra.

Fördelar:

 • Motoriserade och kan krossa is snabbt och enkelt
 • Krossar is till mycket fina konsistenser
 • Robustare och längre livslängd än manuella

Nackdelar:

 • Vanligtvis dyrare än manuella
 • Har högre ljudnivå
 • Kräver el, vilket gör dem mindre bärbara än manuella
 • Kräver mer underhåll än manuella

2. Kapacitet

En annan viktig faktor att tänka på är kapaciteten på iskrossen. Detta avgör hur mycket is den kan krossa på en gång. Om du bara kommer att använda den för att göra drinkar hemma behöver du kanske inte en stor kapacitet. Men om du ska använda den för en större grupp eller evenemang, behöver du ha en iskross med hög kapacitet.

köpguide för iskross

3. Material

Många modeller är tillverkade av antingen plast eller metall. Plast kan vara lättare att rengöra och hantera, men metall kan vara mer hållbart och ha en längre livslängd. Det är viktigt att tänka på vilket material som passar dig bäst. Plast är givetvis billigare men har en tendens att lättare gå sönder.

4. Storlek och vikt

En annan faktor att tänka på är storleken och vikten. Om du har begränsat med utrymme i ditt kök vill du kanske ha en mindre iskross som enkelt kan förvaras när den inte används. Om du behöver ta med din krossen på utflykter eller till fester, är det mer lämpligt att välja en liten och nätt variant som är lätt att bära med sig.

5. Krossningsgrad

En viktig faktor att tänka på när du köper en iskross är hur fint eller grovt isen krossas. Vissa kan krossa is till små bitar som är perfekta för smoothies, medan andra kan krossa is till större bitar som är bättre för cocktails. Tänk på vilken typ av is du vill ha och välj som kan krossa den till rätta storlek utifrån dina behov.

6. Bullernivå

Elektriska iskrossar kan vara ganska bullriga, särskilt om du använder dem ofta eller under en längre tid. Om du vill undvika höga ljudnivåer, leta efter en som har en tystgående motor och som kan användas utan att störa dina grannar eller familjemedlemmar.

7. Pris

De finns i olika prisklasser, från budgetalternativ till mer exklusiva modeller. Det är viktigt att välja en som passar din budget, men också en som ger dig den kvalitet och funktionalitet som du behöver. Du kan hitta prisvärda iskrossar som fungerar bra för hemmabruk, men om du behöver en mer professionell modell för att använda i din restaurang eller bar, kanske du vill investera i en dyrare iskross.

8. Användarvänlighet

Glöm inte att det även är viktigt att tänka på användarvänligheten. Man vill ju ha en modell som är både enkel att använda och rengöra. Om den har många knappar och inställningar kan det vara svårt att förstå hur den fungerar, vilket kan leda till frustration och felaktig användning. Se därför till att välja en som är enkel att använda och rengöra.

9. Märke och kvalitet

Att köpa en iskross från ett välkänt märke är alltid ett säkert och tryggt val. Välrenommerade märken är nämligen kända för att tillverka högkvalitativa produkter som är hållbara och effektiva. Det är också en bra idé att läsa recensioner och betyg av olika märken och modeller för att få en bättre uppfattning om deras kvalitet och prestanda.

10. Garanti och service

Slutligen, tänk på garantier och service när du köper en iskross. De flesta tillverkare erbjuder garantier på sina produkter, vilket ger dig trygghet och skydd i händelse av problem eller defekter. Du vill också välja en från ett företag som har bra kundservice och teknisk support, om du behöver hjälp eller råd med din produkt.

För- och nackdelar med iskross

Fördelar

 • Möjlighet att krossa is snabbt och enkelt
 • Perfekt att använda som komplement till en ismaskin
 • Ger dig möjlighet att skapa en mängd olika drinkar, inklusive cocktails och smoothies
 • Gör det enklare att kyla drycker på ett sätt som är mer effektivt än att använda vanlig krossad is
 • Finns i olika storlekar och modeller för att passa dina behov
 • Kan vara en investering som sparar dig pengar på lång sikt, eftersom du inte behöver köpa krossad is i butiken

Nackdelar

 • Kan vara högljudda, vilket kan vara ett problem i en tyst miljö eller om du använder den ofta
 • Kräver utrymme för förvaring och användning på köksbänk och i köksskåp
 • Dyra att köpa, särskilt mer professionella modeller
 • Kräver underhåll och rengöring för att vara både effektiv och hygienisk
 • Krossning av is kan slita på krossens knivar eller blad, vilket innebär kostnader för reparation på lång sikt

Vanliga frågor och svar

Vad är en iskross och vad används den till?

En iskross är en köksmaskin som används för att krossa is till mindre bitar eller till en finare grad. Den används oftast för att göra drinkar, cocktails och smoothies, men kan också användas för att kyla andra drycker.

Finns det olika typer av iskrossar?

Ja, det finns manuella och elektriska. De manuella används genom vevning medan de elektriska är motoriserade. Det finns också olika storlekar och modelle för att passa olika behov och användningsområden.

Vad är fördelarna?

Fördelarna med att använda en iskross inkluderar möjligheten att krossa is snabbt och enkelt, skapa en mängd olika drinkar, göra det enklare att kyla drycker på ett sätt som är mer effektivt än att använda vanligt krossad is.

Vad är nackdelarna?

Nackdelarna med att använda en iskross inkluderar dess höga ljudvolym, krav på utrymme för förvaring och användning, höga kostnader för mer professionella modeller, krav på underhåll och rengöring samt att krossning av is sliter på krossens knivar/blad som förr eller senare behöver bytas ut, vilket är ytterligare en kostnad som många inte räknar med.

Hur rengör jag min iskross?

Vanligtvis kan du rengöra ytan med en fuktig trasa eller svamp. För att rengöra insidan kan du använda vatten och mild tvål eller en lösning av vatten och ättika. Se också till att torka av krossens knivar eller blad efter varje användning.

Slutsats

Sammanfattningsvis kan en iskross vara en användbar köksmaskin för att skapa drinkar och kyla drycker på ett effektivt sätt. Det finns olika typer att välja mellan, inklusive manuella och elektriska modeller, och det är viktigt att överväga för- och nackdelar med varje variant innan man köper. För att använda den på bästa sätt är det också viktigt att rengöra och underhålla den regelbundet – inte minst ur ett hygieniskt perspektiv.


Skriven av Karin Stagnelius
Skriven av Karin Stagnelius

Hur vi utförde detta test

Samtliga produkter som vi rekommenderar i detta test har vi testat på egen hand. I de flesta fall får vi produkter tillskickade oss på vår begäran, och i somliga fall köper vi produkterna själva. Därefter testar vi dem en längre tid för att se om de är bra nog utifrån vår subjektiva bedömning, varpå de placeras på topplistan högst upp på den här sidan. 

Således ska du vara medveten om att våra rekommendationer är högst subjektiva, och inte rangordnade efter vad andra aktörer tycker om dem. 

Vidare, den ackompanjerade köpguiden vars syfte är att lära dig allt du behöver veta om denna produkt, så du kan ta mer genomtänkta beslut, är skriven av oss själva baserat på all kunskap vi tillskansat oss under den ovan åsyftade testperioden. Därmed måste du källhänvisa denna webbplatsadress ifall du vill citera något.

Har du frågor eller funderingar beträffande detta test får du mer än gärna kontakta oss.