HANDLA SMART. KÖP TESTVINNARE.
Vi utser tre testvinnare i varje produktsegment. Handla smart.
OM OSS ‱ KONTAKT ‱ BLOGG
 

Elektrisk potatisskalare bÀst-i-test

Skriven av Karin Stagnelius
Skriven av Karin Stagnelius
testvinnare
#1 Elvita CPS2012V
BĂ€st-i-test 2024

Elektrisk potatisskalare bÀst-i-test

Skriven av Karin Stagnelius
Skriven av Karin Stagnelius
 

1. Elvita CPS2012V

Elvita CPS2012V
 • 1 kg fĂ€rdigskalad potatis pĂ„ 2 min
 • SĂ€kerhetsspĂ€rr om locket inte sitter pĂ„
 • EnergisnĂ„l
 • Genomskinligt lock
 • LĂ„g ljudnivĂ„
 • Skalarblad i rostfritt stĂ„l
 

2. Rubicson potatisskalare

Rubicson potatisskalare
 • Motoreffekt pĂ„ 85W
 • Skalar potatis, frukter och grönsaker
 • Inget vatten behövs
 • TystlĂ„ten
 • Transparent lock
 • Tar endast 3 minuter för perfekt resultat
 • Utrustad med tvĂ„ hastighetslĂ€gen
 • Storlek: 28 x 28 cm
 

3. Rotato Express

Rotato Express
 • Extremt bra recensioner
 • Skalar en potatis per gĂ„ng
 • Skala bĂ„de potatis och frukt
 • Halkfri bas
 • Inbyggd förvaring
 • Inkluderar 6V adapter
 • Bra pris
InnehÄll [ visa ]

Elektrisk potatisskalare — BĂ€st-i-test (2024)

Genom att anvÀnda en elektrisk potatisskalare sparar du enorma mÀngder tid. Orsaken Àr att manuella skalare med vev krÀver fysisk anstrÀngning, vilket efter ett tag blir bÄde tröttsamt och trÄkigt. Men en elektrisk variant skalar potatisarna noggrant, snabbt och effektivt. Till exempel kan du skala över 1 kilo potatis pÄ en minut.

DessvÀrre Àr utbudet brett och det finns mÄnga olika varianter att vÀlja mellan. DÀrför har vi listat de bÀsta elektriska potatisskalarna pÄ marknaden. PÄ sÄ vis slipper du göra egna efterforskningar om varje produkt. Dessutom har vi skrivit en omfattande köpguide innehÄllandes allt du behöver tÀnka pÄ innan ditt köp.

Börja sÄledes med att lÀsa pÄ nedan för att dÀrefter vÀlja en modell frÄn topplistan ovan.

SÄ vÀljer du en elektrisk potatisskalare

Innan du köper en elektrisk potatis finns det nÄgra saker du ska veta om. För det första mÄste du vÀlja en modell med hög prestanda sÄ det inte finns skal kvar pÄ vissa potatisar. För det andra ska inte enheten vara för stor sÄ den upptar för mycket plats pÄ köksbÀnken. För det tredje mÄste du vÀlja en variant med minst 1 Ärs garanti. Utöver detta har vi nedan listat de viktigaste faktorerna som du ska tÀnka pÄ för att göra ett sÄ genomtÀnkt köp som möjligt.

 1. Storlek
  En av de viktigaste faktorerna nÀr du ska vÀlja en elektrisk potatisskalare Àr hur stor den Àr. Kort sagt ska den inte ta upp för mycket utrymme i köket, men samtidigt mÄste den ha en stor kapacitet sÄ du kan skala mÄnga potatisar samtidigt. SÄledes mÄste du hitta en gyllene mellanvÀg mellan storlek och kapacitet. Exempelvis rekommenderar vi en liten modell för dig som Àmnar anvÀnda den lite dÄ och dÄ, och en större för dig som Àlskar potatis och dÀrför tillagar det ofta.
 2. Kvalitet
  Hur lÀnge en elektrisk potatisskalare kommer hÄlla bestÀms till högsta grad av dess kvalitet. NÀmligen vilket material som de individuella komponenterna Àr tillverkade av. Trots att de flesta modellerna Àr tillverkade av plast, finns det olika typer av plast med varierande hÄrdhet och kvalitet. DÀrför ska du vÀlja en modell frÄn ett bra varumÀrke i.o.m. att de har stÄtt pall mot tidens tand, och sÄlunda Àr beprövade.
 3. Kapacitet
  FastÀn de mest populÀra potatisskalarna bestÄr av en stor behÄllare dÀr du kan fylla pÄ kilovis potatis, finns det Àven modeller som skalar en potatis Ät gÄngen. SÄledes Àr det viktigt att du tÀnker pÄ hur mÄnga potatisar du behöver skala Ät gÄngen. Som nÀmnt ovan ska du vÀlja en variant vars kapacitet tillfredsstÀller dina behov. SÄ om du har en stor familj ska du vÀlja en med stor kapacitet, men bor du sjÀlv eller med en partner sÄ rÀcker en elektriskt potatisskalare som skalar en potatis Ät gÄngen.
 4. Prestanda
  Ju starkare motorkraft du vÀljer, desto snabbare och mer effektivt kommer potatisarna skalas. DÀrför ska du vÀlja en modell med sÄ hög effekt (Watt) som möjligt. Annars kommer den bÄde vara lÄngsam och slarvig. Dessutom kan potatisarna förstöras om inte prestandan Àr kraftfull nog. Med det i Ätanke behöver du inte vÀlja det dyraste alternativet, men du ska absolut inte heller vÀlja den billigaste varianten du kan hitta.
 5. HastighetslÀgen
  PÄ de bÀsta elektriska potatisskalarna kan du vÀlja mellan olika hastighetslÀgen. PÄ sÄ vis kan du anvÀnda den för mer Àn bara potatis. Till exempel gÄr det förtrÀffligt att Àven slunga sallad och skala grönsaker med skal. Dock kostar dessa lite extra, men det Àr vÀrt det om du vill anvÀnda den till mer Àn potatis.
 6. Genomskinligt lock
  Vi rekommenderar att vÀlja en sort med genomskinligt lock. Anledningen till detta Àr att du kan se hur potatisskalningen gÄr och hur pass skalade varje potatis Àr. PÄ sÄ vis har du full kontroll över processen och kan stoppa maskinen nÀr arbetet Àr slutfört.
 7. Pris
  En automatisk potatisskalare kostar mellan 200 – 2000 kronor. FastĂ€n det Ă€r förstĂ„eligt att du vill köpa den billigaste modellen, Ă€r det inget vi rekommenderar. Orsaken Ă€r att risken för att den gĂ„r sönder ökar pĂ„ grund av att kvaliteten helt enkelt Ă€r sĂ€mre. DĂ€rtill kommer inte potatisen att skalas lika noggrant. DĂ€rför ska du hellre spendera nĂ„gra hundralappar extra sĂ„ den hĂ„ller i flera Ă„r och ger bra resultat.
 8. Garanti
  PÄ grund av att en elektrisk potatisskalare Àr förhÄllandevis dyr och anvÀnds ofta, sÄ ska du försöka hitta en ÄterförsÀljare som erbjuder minst 1 Ärs garanti. Annars riskerar du att den av en hÀndelse gÄr sönder, och dÄ stÄr du dÀr utan möjlighet till ekonomisk ersÀttning. FastÀn mÄnga ÄterförsÀljare erbjuder 3-6 mÄnaders garanti, sÄ tycker inte vi att det Àr tillrÀckligt. SÄ var försiktig med impulsköp och kontrollera garantin innan du genomför bestÀllningen.

Tips: Kolla gÀrna in vÄr artikel om pommes frites skÀrare!

Fördelar med elektrisk potatisskalare

Det finns en hel del fördelar med elektrisk potatisskalare. Först och frÀmst Àr de betydligt sÀkrare att anvÀnda Àn en manuell variant. DÀrtill gÄr det mycket snabbare. Förutom dessa har vi nedan listat de mest pÄtagliga fördelarna.

 • SĂ€krare
  MÄnga rÄkar skÀra sig pÄ manuella potatisskalare varje dag. I synnerhet om de skalar mÄnga potatisar och under ett obevakat ögonblick tÀnker pÄ nÄt annat. Tack vare en elektrisk potatisskalare finns det ingen risk för att knogarna börjar blöda.
 • Snabbare
  Vi alla har skalat potatisar med kÀnslan att det aldrig kommer ta slut. Speciellt om du lagar mat till en hel familj. Genom att skala potatisen med en elektrisk potatisskalare kan du skala upp till 1 kilo potatis pÄ 1 minut. DÀrmed fÄr du tid över att fokusera pÄ att hacka grönsaker eller torka frukter.
 • UtmĂ€rkt komplement till potatispressen
  Börjar du med att skala potatisarna kan du dÀrefter anvÀnda en potatispress för att tillaga potatispuré, potatismos och barnmat.

elektrisk potatisskalare test bäst elektrisk potatisskalare elektrisk potatisskalare bäst i test


Skriven av Karin Stagnelius
Skriven av Karin Stagnelius

Hur vi utförde detta test

Samtliga produkter som vi rekommenderar i detta test har vi testat pĂ„ egen hand. I de flesta fall fĂ„r vi produkter tillskickade oss pĂ„ vĂ„r begĂ€ran, och i somliga fall köper vi produkterna sjĂ€lva. DĂ€refter testar vi dem en lĂ€ngre tid för att se om de Ă€r bra nog utifrĂ„n vĂ„r subjektiva bedömning, varpĂ„ de placeras pĂ„ topplistan högst upp pĂ„ den hĂ€r sidan. 

SĂ„ledes ska du vara medveten om att vĂ„ra rekommendationer Ă€r högst subjektiva, och inte rangordnade efter vad andra aktörer tycker om dem. 

Vidare, den ackompanjerade köpguiden vars syfte Àr att lÀra dig allt du behöver veta om denna produkt, sÄ du kan ta mer genomtÀnkta beslut, Àr skriven av oss sjÀlva baserat pÄ all kunskap vi tillskansat oss under den ovan Äsyftade testperioden. DÀrmed mÄste du kÀllhÀnvisa denna webbplatsadress ifall du vill citera nÄgot.

Har du frÄgor eller funderingar betrÀffande detta test fÄr du mer Àn gÀrna kontakta oss.