HANDLA SMART. KÖP TESTVINNARE.
Vi utser tre testvinnare i varje produktsegment. Handla smart.
OM OSSKONTAKTBLOGG
 

Löparhandskar bäst-i-test

Skriven av Erik Ahlin
Skriven av Erik Ahlin
testvinnare
#1 Hestra Runners löparhandskar
Bäst-i-test 2024

Löparhandskar bäst-i-test

Skriven av Erik Ahlin
Skriven av Erik Ahlin
 

1. Hestra Runners löparhandskar

Hestra Runners löparhandskar
 • Ventilerande design för optimal andningsförmåga under löpningen
 • Vind- och vattenavvisande egenskaper för att hålla händerna skyddade
 • Touch screen-funktion för enkel användning av pekskärmsenheter
 • Kan användas både under sommaren och vinter
Nackdelar:
 • Något dyra
 

2. GripGrab löparhandskar

GripGrab löparhandskar
 • Utmärkt isolering för att hålla händerna varma under kalla löprundor
 • Exceptionell andningsförmåga för att förhindra överdriven svettning och fuktighet
 • EasyTouch- och pekskärmskompatibla fingertoppar för enkel hantering av smartphones
 • Svettorkare och silikongrepp för extra funktionalitet och användarvänlighet
 • Kan användas för både löpning och andra utomhusaktiviteter
 

3. 2Xu Run Glove

2Xu Run Glove
 • Lätta och smidiga design för optimal rörelsefrihet
 • Fleecefoder ger extra värme och komfort under kalla förhållanden
 • Smartphone-kompatibla fingertoppar för enkel användning av pekskärmsenheter
 • Prisvärd och budgetvänlig
Innehåll [ visa ]

Bäst löparhandskar → Bäst-i-test (2024) — Tunna löparhandskar

Att ha rätt utrustning är avgörande för att få ut det mesta av din löpning, och när det kommer till kalla väderförhållanden är ett par högkvalitativa löparhandskar ett måste. Löparhandskar skyddar inte bara dina händer från kylan, utan de erbjuder också grepp, rörelsefrihet och komfort.

En av de främsta egenskaperna hos bästa löparhandskarna 2024 är t.ex. deras andningsförmåga. Traditionella handskar kan lätt få dina händer att bli fuktiga och svettiga, vilket kan vara obehagligt och till och med leda till nedkylning. Men kvalitativa löparhandskar är tillverkade av avancerade material som främjar luftcirkulation och fuktabsorption för att hålla händerna torra och bekväma under hela löprundan.

Och i dagens digitala tidsålder är det vanligt att löpare använder smartphones eller smarta klockor för att spåra sin träning, lyssna på musik eller ta emot viktiga samtal. Med pekskärmskompatibla löparhandskar behöver du inte längre ta av dig handskarna för att använda din enhet. Dessa handskar har nämligen speciella material i fingertopparna som tillåter dig att använda pekskärmen utan att ta bort handskarna.

Bästa löparhandskarna 2024 — Bäst i test

10/10
EXPERTBETYG

1. Hestra Runners löparhandskar

Bästa löparhandskarna 2024
Hestra Runners löparhandskar

Hestra Runners All Weather är tveklöst de löparhandskar som har intagit första plats i vårt bäst-i-test. Dessa handskar imponerar nämligen med sin ventilerande design och allsidighet, vilket gör dem till det perfekta valet för utomhusaktiviteter som löpning och vandring under sommarhalvåret.

En av de mest imponerande egenskaperna hos Hestra Runners All Weather är deras ventilerande funktion. Dessa handskar är tillverkade av Hestras 3-lagers interlock polyesterväv, som erbjuder en optimal balans mellan ventilation och skydd. Detta gör att dina händer kan andas och förhindrar överdriven svettning även under intensiva träningspass. Du kan vara säker på att dina händer kommer att hållas torra och bekväma under hela löpningen.

Hestra Runners All Weather handskar är också vind- och vattenavvisande. Detta är en viktig egenskap som skyddar dina händer mot elementen och ger dig möjlighet att njuta av din löpning utan att bli distraherad av vind eller lätt regn. Du kan alltså vara 100% säker på att dessa handskar kommer att hålla dina händer varma och skyddade under olika väderförhållanden.

En annan fördel med Hestra Runners löparhandskar är deras mångsidighet. Förutom att vara perfekta för sommaraktiviteter kan de också användas under riktigt kalla dagar - just på grund av deras andningsförmåga. Detta gör dem till en flexibel och praktisk lösning för löpare som tränar året runt i varierande väderförhållanden.

En praktisk funktion hos Hestra Runners All Weather handskar är deras touch screen-funktion. Du behöver inte längre ta av dig handskarna för att använda din pekskärm eller smartphone. Dessa handskar är utrustade med den nödvändiga teknologin för att möjliggöra användning av pekskärmsenheter utan att behöva ta av sig handskarna. Detta gör att du kan ha full kontroll och tillgång till din elektronik under din löpning utan att offra bekvämlighet och skydd.

Summa summarum är dessa löparhandskar helt överlägsna och förtjänar sin första plats i vårt bäst-i-test. Deras ventilerande design, vind- och vattenavvisande egenskaper samt touch screen-funktion gör dem till en pålitlig och mångsidig följeslagare för löpare som vill ha komfort, skydd och funktionalitet under sina utomhusaktiviteter.

Fördelar:

 • Ventilerande design för optimal andningsförmåga under löpningen
 • Vind- och vattenavvisande egenskaper för att hålla händerna skyddade
 • Touch screen-funktion för enkel användning av pekskärmsenheter
 • Kan användas både under sommaren och vinter

Nackdelar:

 • Något dyra


9/10
EXPERTBETYG

2. GripGrab löparhandskar

Med utmärkt isolering
GripGrab löparhandskar

GripGrab Running Expert är ett par avancerade löparhandskar som har intagit en stark andra plats i vårt bäst-i-test. Dessa handskar imponerar med sin kombination av utmärkt isolering och exceptionell andningsförmåga, vilket gör dem till en pålitlig partner under kalla löprundor.

En av de främsta fördelarna med GripGrab Running Expert är dess isolering. Dessa handskar håller dina händer varma och skyddade mot kyla och vind. Med den högkvalitativa isoleringen kan du känna dig trygg och bekväm även i de mest utmanande väderförhållandena. Detta gör dem perfekta för löpare som tränar under vintermånaderna eller i kyliga klimat.

En annan anmärkningsvärd egenskap hos GripGrab Running Expert är dess extraordinära andningsförmåga. Denna funktion möjliggör en effektiv luftcirkulation, vilket förhindrar överdriven svettning och fuktighet i löparhandskarna. Detta minskar risken för obehag, irritation och dålig lukt. Med GripGrab Running Expert kan du njuta av långa löprundor utan att behöva oroa dig för att dina händer blir svettiga eller överhettade.

En praktisk funktion hos dessa handskar är EasyTouch- och pekskärmskompatibla fingertoppar. Du behöver inte längre ta av dig handskarna för att använda din smartphone eller pekskärmsenhet. Med GripGrab Running Expert kan du enkelt hantera din mobil eller smarta klocka under löpningen utan att förlora fokus eller tid. Detta är särskilt användbart för löpare som förlitar sig på sina enheter för att övervaka sin träning eller lyssna på musik.

GripGrab Running Expert är också utrustade med en svettorkare och silikongrepp, vilket ger extra funktionalitet och användarvänlighet. Svettorkaren hjälper till att torka bort eventuell fukt och hålla dina händer torra och bekväma. Silikongreppet ger dig ett säkert grepp om exempelvis löpstavar eller andra utrustningsföremål. Denna mångsidighet gör GripGrab Running Expert till en idealisk löparhandske för både löpning och andra utomhusaktiviteter.

Sammanfattningsvis är GripGrab Running Expert en imponerande löparhandske som erbjuder en balanserad kombination av isolering, andningsförmåga och funktionalitet. Med sin förmåga att hålla händerna varma och torra under kalla förhållanden, samt möjligheten att hantera pekskärmsenheter utan att ta av sig handskarna, är dessa handskar ett pålitligt val för seriösa löpare.

Fördelar:

 • Utmärkt isolering för att hålla händerna varma under kalla löprundor
 • Exceptionell andningsförmåga för att förhindra överdriven svettning och fuktighet
 • EasyTouch- och pekskärmskompatibla fingertoppar för enkel hantering av smartphones
 • Svettorkare och silikongrepp för extra funktionalitet och användarvänlighet
 • Kan användas för både löpning och andra utomhusaktiviteter

Nackdelar:8/10
EXPERTBETYG

3. 2Xu Run Glove

Med smartphonefingrar
2Xu Run Glove

När det kommer till löparhandskar är värme och komfort avgörande faktorer, och 2XU Run Glove levererar på båda fronterna. Med sitt fleecefoder erbjuder de extra värme för att hålla dina händer varma under kalla löprundor. Detta gör dem idealiska för löpare som tränar i svalare temperaturer eller under vintermånaderna. Du kan vara säker på att dina händer kommer att hållas bekväma och skyddade från kylan.

En annan fördel med 2XU Run Glove är deras smartphonekompatibilitet. Med dessa handskar behöver du inte längre ta av dig handskarna för att använda din smartphone under löprundan. De är utrustade med specialbehandlade fingertoppar som gör dem pekskärmskompatibla, vilket innebär att du enkelt kan byta låtar, besvara samtal eller använda din favoritlöpningsapp utan att ta av dig handskarna. Detta sparar tid och eliminerar besväret med att hantera handskar och telefon samtidigt.

När det gäller design och passform kan vi konstatera att 2XU Run Glove är minimalistiska och enkla. De har en slimmad och smidig design som gör att de sitter tätt runt handen utan att kännas för tighta. Detta ger dig full rörelsefrihet under löpningen och minimerar risken för skav eller obehag. Dessa handskar är också lätta och smidiga, vilket gör dem enkla att bära och förvara när de inte används.

Vidare är 2XU Run Glove prissatta i den billigare änden av skalan. Medan detta kan vara en fördel för vissa löpare som är på jakt efter ett budgetalternativ, betyder det även att de inte har samma kvalitet eller hållbarhet som ett par dyrare löparhandskar i vårt bäst-i-test. Det är således viktigt att ha realistiska förväntningar och förstå att dessa handskar kanske inte är lika robusta eller slitstarka som vissa dyrare alternativ.

Med det sagt är 2XU Run Glove ett pålitligt val för löpare som söker lätta och funktionella handskar. Deras fleecefoder ger extra värme och komfort under kalla förhållanden, och den smartphonekompatibla designen möjliggör enkel åtkomst till din enhet utan att behöva ta av dig handskarna. Även om de kanske inte har de mest avancerade funktionerna och inte är det mest hållbara alternativet på marknaden, är de ett bra val för löpare som prioriterar prisvärdhet och grundläggande funktionalitet.

Fördelar:

 • Lätta och smidiga design för optimal rörelsefrihet
 • Fleecefoder ger extra värme och komfort under kalla förhållanden
 • Smartphone-kompatibla fingertoppar för enkel användning av pekskärmsenheter
 • Prisvärd och budgetvänlig

Nackdelar:Innan du köper löparhandskar — Tänk på dessa 5 faktorer

När du är ute efter att köpa löparhandskar är det viktigt att överväga olika faktorer för att hitta de handskar som passar bäst för dina behov och preferenser. Här är 5 viktiga faktorer som du bör tänka på innan du gör ditt köp:

1. Material och isolering

Materialvalet för löparhandskar spelar en avgörande roll för deras prestanda och komfort. Syntetiska fibrer som polyester och nylon är vanligt förekommande materialval. Dessa material är lätta, slitstarka och har utmärkta fukttransporterande egenskaper. De bidrar till att hålla händerna torra genom att snabbt transportera bort svett från huden och låter fukt avdunsta. Detta hjälper till att förhindra överdriven svettning och obehag.

För att hantera kalla väderförhållanden kan löparhandskar vara försedda med ytterligare isolerande material, som till exempel ull eller fleecefoder. Ull är ett naturligt material som har utmärkt isoleringsförmåga och behåller värme även när det är fuktigt. Fleece är ett syntetiskt material som är mjukt, lätt och har god isoleringskapacitet. Genom att välja handskar med extra isolering kan du hålla dina händer varma och bekväma under kalla löprundor.

Vid val av material är det också viktigt att tänka på vilket klimat du vanligtvis tränar i. Om du löper i varmare klimat kan material som har bra andningsförmåga och snabbtorkande egenskaper vara fördelaktiga för att hålla händerna svala och torra. Å andra sidan kan löpare som tränar i kallare klimat behöva mer isolerande material för att skydda mot kyla och vind.

2. Andningsförmåga och fukttransport

Under intensiv träning kan händerna bli svettiga, vilket kan leda till obehag och överdriven fuktighet. Genom att välja löparhandskar med god andningsförmåga och fuktavledande egenskaper kan du undvika detta problem och hålla dina händer torra och bekväma.

 • Effektiv luftcirkulation och ventilation: Löparhandskar med god andningsförmåga möjliggör en effektiv luftcirkulation och ventilation. Detta innebär att fuktighet och värme som genereras av händerna kan släppas ut genom handskarnas material. Detta förhindrar överdriven svettning och minskar risken för att händerna blir klibbiga eller obehagliga.
 • Transportera bort fukt: Fuktavledande egenskaper är också viktiga för att hålla händerna torra och bekväma. Material som är kapabla att snabbt transportera bort fukt från huden och låta den avdunsta hjälper till att förhindra att fukt samlas på ytan av handskarna. Detta minskar risken för att händerna blir kalla eller klibba under löpningen.
 • Strategiskt placerade ventilationssystem: Vid valet av löparhandskar kan du leta efter handskar med strategiskt placerade ventilationssystem eller material med specifika fuktavledande egenskaper. Till exempel kan handskar ha perforerade paneler eller öppningar vid handflatorna för att möjliggöra luftflöde och ventilation. Dessutom kan material med fuktavledande teknologi eller specialbehandlingar användas för att snabbt transportera bort fukt från huden och främja snabb torkning.

3. Väderbeständighet

Beroende på det klimat där du tränar kan du behöva handskar som är anpassade för specifika väderförhållanden för att ge optimalt skydd och komfort.

Om du tränar i kallt och blåsigt väder kan det vara fördelaktigt att välja löparhandskar med extra isolering. Dessa handskar är vanligtvis tillverkade med material som ger extra värmeisolering för att hålla händerna varma och skydda dem från kyla och vind. De kan ha ett tjockare eller mer vadderat lager som ger en extra barriär mot kylan. Detta är särskilt viktigt om du tränar under vintermånaderna eller i områden med låga temperaturer.

För löpning i regnigt eller snöigt väder kan det istället vara fördelaktigt att välja vattentäta eller vattenavvisande löparhandskar. Dessa handskar är tillverkade med material som är behandlade för att motstå vatteninträngning eller har en speciell beläggning som avvisar vatten. Detta hjälper till att hålla händerna torra och bekväma även under fuktiga förhållanden. Vattentäta eller vattenavvisande löparhandskar är särskilt användbara om du tränar i regn, snö eller blöta terrängförhållanden.

Tips: Läs gärna vår artikel om löparryggsäckar och pannlampor!

4. Rörelsefrihet och grepp

När du löper vill du ha tillräcklig rörelsefrihet för att kunna utföra naturliga rörelser i händerna utan att begränsas av handskarna. Här är några saker att tänka på för att säkerställa god rörelsefrihet:

 • Flexibilitet i material: Välj löparhandskar som är tillverkade av material med god flexibilitet, såsom stretchiga syntetiska fibrer eller mjukt läder. Dessa material möjliggör naturliga rörelser i händerna och ger dig möjlighet att enkelt sträcka och böja fingrarna utan att känna dig begränsad.
 • Flexibla sömmar: Kontrollera även att handskarna har flexibla sömmar som inte hindrar rörelsefriheten. Sömmarna bör vara försiktigt placerade och inte skapa onödig styvhet eller obekväma tryckpunkter.

Förutom rörelsefrihet är ett bra grepp också viktigt när du löper. Det hjälper dig att hantera löpstavar, smartphones eller andra föremål på ett säkert och effektivt sätt. Här är några aspekter att överväga för att få ett bra grepp:

 • Silikongrepp: Löparhandskar som är utrustade med silikongrepp på handflatorna eller fingrarna kan ge extra grepp och kontroll. Silikonmaterialet är vanligtvis halkfritt och ger dig ett stadigt grepp även när det är fuktigt eller svettigt.
 • Texturerade handflator: De bästa löparhandskarna har texturerade eller mönstrade handflator som förbättrar greppet. Dessa ytor kan hjälpa till att minska risken för att objekt glider ur handen och ge dig extra säkerhet och kontroll under löpningen.

Genom att välja löparhandskar som ger tillräcklig rörelsefrihet och har ett bra grepp kan du följaktligen känna dig bekväm och trygg under din löpning, oavsett om du använder löpstavar, smartphone eller andra föremål.

Tips: Läs vår artikel om de bästa träningsklockorna för damer 2024!

5. Extra funktioner och detaljer

Extra funktioner och detaljer kan göra löparhandskar ännu mer funktionella och praktiska för löpare. Här är några exempel på extra funktioner och detaljer att leta efter:

 • Pekskärmskompatibilitet: Löparhandskar med pekskärmskompatibilitet gör det möjligt att använda din smartphone eller pekskärmsenhet utan att ta av dig handskarna. Dessa handskar är vanligtvis försedda med speciella material eller teknologier på fingertopparna som gör att du kan interagera med pekskärmen på ett smidigt och bekvämt sätt.
 • Reflexdetaljer: Reflexdetaljer är särskilt viktiga för löpare som tränar under mörka förhållanden eller vid låg synlighet. Handksar med inbyggda reflexdetaljer gör dig mer synlig för andra trafikanter och ökar din säkerhet. Detta kan inkludera reflexband, logotyper eller markeringar som reflekterar ljus och ger dig ökad synlighet.
 • Svettorkare: De bästa löparhandskarna har i regel inbyggda svettorkare på tummarna eller andra delar av handskarna. Dessa svettorkare är i regel tillverkade av mjuka och absorberande material som hjälper till att torka bort svett från pannan eller ansiktet under löpningen. Detta kan vara särskilt användbart för att hålla dig bekväm och undvika att svetten rinner ner i ögonen.
 • Justerbara band eller remmar: För löpare som vill ha en anpassad passform och extra säkerhet kan löparhandskar med justerbara band eller remmar vara ett bra val. Dessa band eller remmar kan användas för att säkra handskarna runt handleden och förhindra att de glider av eller rör sig under löpningen.
 • Fickor för nycklar eller små föremål: Vissa handksar har integrerade fickor eller fickor med dragkedja där du kan förvara nycklar, kontanter eller andra små föremål. Detta kan vara särskilt användbart om du inte vill bära en separat löparryggsäck under löpningen.

löparhandskar bäst i test

Vanliga frågor och svar om löparhandskar

Vilken storlek på löparhandskar ska jag välja?

Storleken på löparhandskar kan variera mellan olika tillverkare, så det är bäst att använda tillverkarens storleksguide och mäta din hand för att hitta rätt storlek. Generellt sett bör handskarna sitta tätt runt handleden och fingrarna utan att vara för tighta eller för lösa.

Behöver jag löparhandskar med extra isolering?

Om du tränar i kallt väder kan löparhandskar med extra isolering vara fördelaktiga för att hålla dina händer varma.

Kan jag använda mina löparhandskar med pekskärm?

Vissa löparhandskar är utformade med pekskärmskompatibla fingertoppar, vilket gör det möjligt att använda smartphones eller pekskärmsenheter utan att ta av handskarna.

Vilket material är bäst för fukttransport?

Material som polyester och nylon är vanligtvis bra för fukttransport eftersom de är lätta och har god fuktavledande kapacitet. Dessa material bidrar till att hålla händerna torra och bekväma under löpningen.

Är vattentäta löparhandskar nödvändiga?

Om du ofta löper i regniga eller snöiga förhållanden kan vattentäta eller vattenavvisande handskar vara fördelaktiga för att hålla händerna torra. För löpning i torra förhållanden kan det dock vara mindre nödvändigt.

Kan jag använda löparhandskar för andra utomhusaktiviteter?

Ja, löparhandskar kan också användas för andra utomhusaktiviteter som vandring, promenader eller cykling. De erbjuder skydd, värme och komfort för händerna oavsett vilken aktivitet du väljer att delta i.


Skriven av Erik Ahlin
Skriven av Erik Ahlin

Hur vi utförde detta test

Samtliga produkter som vi rekommenderar i detta test har vi testat på egen hand. I de flesta fall får vi produkter tillskickade oss på vår begäran, och i somliga fall köper vi produkterna själva. Därefter testar vi dem en längre tid för att se om de är bra nog utifrån vår subjektiva bedömning, varpå de placeras på topplistan högst upp på den här sidan. 

Således ska du vara medveten om att våra rekommendationer är högst subjektiva, och inte rangordnade efter vad andra aktörer tycker om dem. 

Vidare, den ackompanjerade köpguiden vars syfte är att lära dig allt du behöver veta om denna produkt, så du kan ta mer genomtänkta beslut, är skriven av oss själva baserat på all kunskap vi tillskansat oss under den ovan åsyftade testperioden. Därmed måste du källhänvisa denna webbplatsadress ifall du vill citera något.

Har du frågor eller funderingar beträffande detta test får du mer än gärna kontakta oss.