HANDLA SMART. KÖP TESTVINNARE.
Vi utser tre testvinnare i varje produktsegment. Handla smart.
OM OSSKONTAKTBLOGG
 

Massagebänk bäst-i-test

Skriven av Maria Johansson
Skriven av Maria Johansson
testvinnare
#1 EDEN Hopfällbar massagebän...
Bäst-i-test 2023

Massagebänk bäst-i-test

Skriven av Maria Johansson
Skriven av Maria Johansson
 

1. EDEN Hopfällbar massagebänk

EDEN Hopfällbar massagebänk
 • Möjlighet att justera ryggstödets lutning i 10 olika positioner
 • Solid bokträkonstruktion med dubbla muttrar för ökad stabilitet
 • Bekväm 4 cm tjock överdel för avslappnande massageupplevelse
 • Attraktiv och hållbar klädsel som behåller färgintensiteten över tid
 • Mångsidig användning för olika behandlingar och terapier
 

2. Verona

Verona
 • Attraktiv och stabil H-formad aluminiumprofil
 • Bekväm 4 cm tjock vaddering för avslappnad massageupplevelse
 • Högkvalitativ klädsel som är mjuk och hållbar
 • Mångsidig användning för olika typer av behandlingar och terapier
 • Praktisk hopfällbar design för enkel transport och förvaring
 

3. Hopfällbar massagebänk RESTPRO® Classic 2

Hopfällbar massagebänk RESTPRO® Classic 2
 • Robust och stabil träbjälkram som ger säkerhet och hållbarhet
 • Hopfällbar design för enkel uppställning och transport
 • Generös 4 cm tjock vaddering för komfort under behandlingen
 • Olje- och vattenbeständig klädsel som är enkel att rengöra och underhålla
 • Justerbara sektioner, ansiktsstöd och avtagbara armstöd för anpassningsbarhet
 • Praktisk storlek och lätt vikt för enkel hantering och transport
Innehåll [ visa ]

Bäst massagebänk → Bäst-i-test (2023) — Hopfällbara bänkar

Massage är en beprövad metod för avslappning, återhämtning och lindring av muskelspänningar. Oavsett om du är en professionell massör eller helt enkelt älskar att ge och få massage, så är en bra massagebänk en viktig investering för att skapa den ultimata upplevelsen. Med teknologiska framsteg och ökad efterfrågan har marknaden för dessa bänkar blomstrat och utvecklats över åren.

På denna sida kommer vi att granska de bästa massagebänkarna under 2023 och ge dig all information du behöver för att fatta ett informerat beslut vid köp. Vi kommer att fokusera på hopfällbara massagebänkar, som är mycket populära på grund av deras praktiska och portabla design. Dessa bänkar är idealiska för både professionella terapeuter som behöver transportera sin utrustning och för användare som vill ha en massageupplevelse i bekvämligheten av sitt eget hem.

Bästa massagebänkarna 2023 — Bäst i test

10/10
EXPERTBETYG

1. EDEN Hopfällbar massagebänk

Bästa hopfällbara massagebänken 2023
EDEN Hopfällbar massagebänk

EDEN är en grymt bra massagebänk som har tagit första platsen i vårt bäst-i-test. Denna bänk levererar enastående kvalitet till ett överkomligt pris och imponerar med sin mångsidighet, komfort och hållbarhet.

En av de mest framstående egenskaperna hos EDEN är möjligheten att justera ryggstödets lutning i hela 10 olika positioner. Detta gör att bänken kan anpassas efter olika behandlingar, inklusive ansikts- och fotmassage, vilket garanterar kundens optimala komfort och avkoppling. Oavsett vilken typ av behandling du utför, kan du vara säker på att EDEN kommer att erbjuda en bekväm och anpassningsbar upplevelse.

Vid utformningen av EDEN var fokus på att erbjuda säkra och slitstarka lösningar till ett ekonomiskt pris. Och detta märks. Bordskivan är tillverkad av solid bokträ, vilket ger en robust och pålitlig konstruktion. Benen är särskilt slipade och säkrade med dubbla muttrar för att säkerställa stabilitet och säkerhet under användning. För att öka slitstyrkan har klädseln och skummet valts med omsorg, och rep har lagts till för att förbättra hållbarheten.

EDEN har en rad imponerande egenskaper som förbättrar både användarupplevelsen och massagebehandlingen. Bordskivan kan som sagt justeras i 10 olika positioner, vilket ger massören full kontroll över vinkeln och positionen under behandlingen. De stadiga fötterna och den speciella fräsen som har använts för att öka stabiliteten ger en stabil grund för massagebänken, vilket gör att du kan fokusera på att ge en avkopplande och effektiv behandling.

Klädseln på denna massagebänk förtjänar också en eloge. Den är behaglig att röra vid och erbjuder en mjuk yta för klienten att ligga på. Dess attraktiva färger är motståndskraftiga mot nötning och böjning, vilket gör att klädseln behåller sin intensitet och ser professionell ut under lång tid framöver. Vi kan garantera att du inte kommer att bli besviken över kvaliteten och hållbarheten hos klädseln.

EDEN kommer med en komplett uppsättning tillbehör för att förbättra användarupplevelsen. Det justerbara nackstödet ger extra stöd och komfort för klientens huvud och nacke under behandlingen. En främre skiva under armarna ger en bekväm plats för klientens underarmar att vila på. Armstödet och pluggen till ansiktshålet är andra användbara tillbehör som ingår. Allt detta kan enkelt förvaras och transporteras i den medföljande fodralet/väskan när du fällt ihop massagebänken.

När det gäller storlek och vikt är denna bänk ett balanserat val. Med en bordsbredd på 64 cm och en bordslängd på 184 cm erbjuder den tillräckligt med utrymme för klienten att sträcka ut sig och känna sig bekväm. Justerbar bordshöjd mellan 61-87 cm ger flexibilitet för massören att hitta den mest ergonomiska arbetspositionen. Trots att den har en stabil träkonstruktion är EDEN förvånansvärt lätt med en vikt på 17,8 kg (med tillbehör). Dess hopfällbara design gör den enkel att förvara och transportera, vilket är perfekt för massörer som är på språng, eller för dig som vill använda den för hemmabruk och kunna stuva undan bänken på ett smidigt sätt.

Summa summarum är EDEN en exceptionell massagebänk som förtjänar sin förstaplats i vårt bäst-i-test. Dess kvalitet, komfort och mångsidighet gör den till en fantastisk investering för massörer och terapeuter. Oavsett om du är en professionell massör eller en privatperson som älskar massage, kommer EDEN att leverera enastående resultat och garantera en avkopplande och njutbar upplevelse för både massör och klient.

Fördelar:

 • Möjlighet att justera ryggstödets lutning i 10 olika positioner
 • Solid bokträkonstruktion med dubbla muttrar för ökad stabilitet
 • Bekväm 4 cm tjock överdel för avslappnande massageupplevelse
 • Attraktiv och hållbar klädsel som behåller färgintensiteten över tid
 • Mångsidig användning för olika behandlingar och terapier

Nackdelar:9/10
EXPERTBETYG

2. Verona

Fötter som garanterar tyst användning av bordet
Verona

Verona är en massagebänk som imponerar med sin kombination av kvalitet och prisvärdhet. Detta aluminiumbord erbjuder en mängd funktioner och fördelar som gör det till ett utmärkt val för dem som söker en pålitlig och bekväm massageupplevelse.

En av de första sakerna som fångar ögat är den attraktiva designen med en H-formad aluminiumprofil. Den här profilen ger inte bara en modern och stilren estetik, den ger också en stabil grund för bänken. Du kan vara säker på att Verona kommer att vara stadig och säker under hela behandlingen.

Komforten är givetvis viktig när det gäller massagebänkar, och Verona levererar med sin 4 cm tjocka överdel. Denna generösa vaddering ger en mjuk och behaglig yta för klienten att ligga på under behandlingen. Klädseln är också av hög kvalitet och är både behaglig att röra vid och motståndskraftig mot nötning och böjning. Dess färger behåller sin intensitet även efter flera års användning.

Verona är inte bara bekväm och estetiskt tilltalande, den är också mycket funktionell. Den är utrustad med ett ansiktshål som möjliggör bekväm massage i mageposition. Justering av höjden är enkel och snabb med den praktiska knäpp-på-lösningen. Den runda benprofilen underlättar denna höjdjustering och ger ytterligare stabilitet till bordet. Dessutom är bänken utrustad med 3 kraftiga gångjärn på bordsskivan för ökad hållbarhet och tyst användning, vilket ger en smidig massageupplevelse för både massören och klienten.

När det gäller transport och hantering är Verona både praktisk och lätt. Med en vikt på endast 11,5 kg (med tillbehör) är det enkelt att fälla ihop, bära och transportera bänken. Dess hopfällbara design gör det också enkelt att packa ner och förvara när det inte används. Med sina dimensioner när det är hopfällt (93x70x18 cm) kan det lätt passa in i de flesta utrymmen.

Därmed är Verona en prisvärd och pålitlig massagebänk som erbjuder komfort, stabilitet och användbarhet. Dess attraktiva design, bekväma vaddering och högkvalitativa klädsel gör den till en bra investering för massörer och terapeuter.

Fördelar:

 • Attraktiv och stabil H-formad aluminiumprofil
 • Bekväm 4 cm tjock vaddering för avslappnad massageupplevelse
 • Högkvalitativ klädsel som är mjuk och hållbar
 • Mångsidig användning för olika typer av behandlingar och terapier
 • Praktisk hopfällbar design för enkel transport och förvaring

Nackdelar:8/10
EXPERTBETYG
Hopfällbar massagebänk RESTPRO® Classic 2

RESTPRO® Classic 2 är en massagebänk som imponerar med sin enkla, bekväma och stabila design. Denna professionella hopfällbara bänk har allt du behöver för att ge och få en lyxig och avkopplande massageupplevelse, både professionellt och för hemmabruk.

En av de första saker som fångar ens uppmärksamhet är den robusta och vackra träbjälkramen av tyskt ursprung. Den här ramen är inte bara imponerande att se på, den är också otroligt stark och stabil. Du kan vara säker på att den kommer att hålla dig säkert och bekvämt under hela behandlingen. Vad som är ännu mer imponerande är att denna ram inte gnisslar eller knakar under trycket av massagebehandlingen, vilket ger en tyst och ostörd atmosfär.

En av de mest praktiska egenskaperna hos RESTPRO® Classic 2 är dess hopfällbara design. Detta gör det otroligt enkelt att ställa upp och packa ner bänken inför och efter användning. Benen svingas upp smidigt och säkert för att ge en stadig och stabil plattform för din massagebehandling. Du behöver inte oroa dig för krångel med komplicerade monteringar eller osäkra konstruktioner. Med Classic 2 kan du snabbt och enkelt komma igång med din massage.

När det gäller komfort kommer RESTPRO® Classic 2 inte att göra dig besviken. Den har en generös 4 cm tjock vaddering som ger en mjuk och stödjande yta att ligga på. Oavsett om du är massör eller klient, kommer du att uppskatta den extra dämpningen som denna tjocklek erbjuder. Klädseln i vinyl är inte bara bekväm, den är också olje- och vattenbeständig, vilket gör den enkel att rengöra och underhålla. Du kan vara säker på att din massagebänk kommer att se fräsch och professionell ut även efter många användningar.

RESTPRO® Classic 2 erbjuder också olika justeringsmöjligheter för att passa olika behov och preferenser. Den är utrustad med två sektioner för att ge flexibilitet och anpassningsbarhet under behandlingen. Med ett ansiktsstöd och avtagbara, vadderade armstöd får både massören och klienten optimal komfort och avslappning. Bänken har också ett ansiktshål för dem som föredrar att ligga på mage under behandlingen.

När det gäller storlek och vikt är RESTPRO® Classic 2 praktisk och lätt att hantera. Den har en generös storlek på 192 x 70 cm, vilket ger gott om utrymme för klienten att sträcka ut sig och slappna av. Massagebänkens vikt på endast 13 kg (15 kg med tillbehör) gör den lätt att fälla ihop, bära och transportera, vilket är perfekt för massörer som behöver förflytta sig mellan olika platser.

Det finns dock några aspekter som kan vara negativa för vissa personer att tänka på. Först och främst kan vadderingens tjocklek på 4 cm vara i tunnaste laget för dem som föredrar extra dämpning och mjukhet. Dessutom kan den maximala belastningsvikten på 250 kg vara en begränsning för vissa användare som behöver extra styrka och hållbarhet.

Således är RESTPRO® Classic 2 en imponerande massagebänk som erbjuder enkelhet, komfort och stabilitet till ett rimligt pris. Dess robusta träbjälkram, hopfällbara design och bekväma vaddering gör den till ett utmärkt val för både professionella massörer och privatpersoner som vill njuta av en avkopplande massageupplevelse hemma. Trots några mindre nackdelar är Classic 2 en pålitlig och prisvärd bänk som kommer att överträffa dina förväntningar.

Fördelar:

 • Robust och stabil träbjälkram som ger säkerhet och hållbarhet
 • Hopfällbar design för enkel uppställning och transport
 • Generös 4 cm tjock vaddering för komfort under behandlingen
 • Olje- och vattenbeständig klädsel som är enkel att rengöra och underhålla
 • Justerbara sektioner, ansiktsstöd och avtagbara armstöd för anpassningsbarhet
 • Praktisk storlek och lätt vikt för enkel hantering och transport

Nackdelar:Innan du köper en massagebänk — Tänk på dessa 5 faktorer

Att välja rätt massagebord är en viktig investering för att kunna njuta av en avkopplande och bekväm massageupplevelse. Innan du gör ditt köp finns det flera faktorer som du bör överväga för att hitta den bästa massagebänken för dina behov och preferenser. Här är 5 viktiga faktorer att tänka på innan du köper:

1. Stabilitet och hållbarhet

Stabilitet och hållbarhet är avgörande faktorer att beakta inför köpet. En stabil massagebänk skapar en trygg och säker miljö för både massören och klienten. När det kommer till stabilitet, är det viktigt att överväga materialvalet och konstruktionen av bänken.

Bänkar tillverkade av robusta material som trä eller aluminium erbjuder vanligtvis hög stabilitet och hållbarhet. Träbänkar är kända för sin naturliga styrka och elegans, vilket ger en stabil grund för behandlingar. Aluminiumbänkar är lättare och har samtidigt en imponerande styrka och stabilitet. Båda materialen kan erbjuda en pålitlig och säker plattform för massagebehandlingar.

Förutom materialvalet är benens design och säkerhetsfunktioner också viktiga för att säkerställa stabilitet. Vissa bänkar har ben med en speciell form eller geometri som bidrar till extra stabilitet. Dubbla muttrar används ofta för att säkra benen och förhindra oavsiktlig kollaps under användning. Dessa säkerhetsfunktioner ger extra förtroende och lugn för både massören och klienten.

2. Komfort och vaddering

En bekväm massagebänk kan göra en stor skillnad för både massörens och klientens upplevelse. När du väljer en bänk är vadderingens tjocklek och kvalitet avgörande för komforten.

 • Vadderingens tjocklek: Tjockleken på vadderingen är viktig eftersom den bidrar till dämpning och stöd under behandlingen. Ju tjockare vaddering, desto mer komfort och stöd kan den erbjuda. En tjock vaddering kan hjälpa till att minska tryckpunkter och ge en mjukare yta att ligga på under massagen. Det är viktigt att tänka på att vadderingen ska vara tillräckligt tjock för att erbjuda optimal komfort under hela behandlingen.
 • Vadderingens material: Kvaliteten på vadderingen spelar också en stor roll för komforten. Mjukt och formbart skum kan ge extra komfort och anpassa sig efter kroppens konturer. Detta kan hjälpa till att minska spänningar och ge en mer avslappnande upplevelse för klienten.

När du undersöker massagebänkar bör du även var uppmärksam på vilka områden på bänken som är vadderade. Vanliga områden inkluderar ryggstödet, sätesdelen och armstöden. Se till att dessa områden är tillräckligt vadderade och bekväma för att kunna erbjuda en avkopplande upplevelse under långa sessioner. En bra massagebänk bör ha en jämn och bekväm yta för klienten att ligga på och njuta av behandlingen.

Tips: Vill du ha massage i ditt eget hem kan du kolla in våra massagestolar!

3. Justerbarhet och anpassningsbarhet

Att kunna anpassa bänken efter olika behandlingsbehov och kroppstyper gör att du kan erbjuda en skräddarsydd och effektiv massagebehandling.

 • Höjdjustering: En viktig funktion att leta efter är höjdjustering. En massagebänk med justerbar höjd gör det möjligt för massören att anpassa arbetshöjden för att uppnå en optimal arbetsställning. Detta är viktigt för att undvika belastningsskador och för att kunna ge en mer precis och effektiv massage.
 • Justerbart ryggstöd: En annan viktig justerbar funktion är ryggstödets lutning. Möjligheten att justera ryggstödet i olika positioner gör att massören kan hitta den mest bekväma och ergonomiska positionen för klientens behandling. Detta kan vara särskilt viktigt vid behandlingar som involverar ansiktsmassage eller andra positioner där ryggstödet behöver vara justerbart för optimal komfort.

Även ansiktsstödet bör vara justerbart för att passa olika kroppsformer och massagepositioner. Att kunna justera ansiktsstödet i höjd och vinkel ger en bekväm och avslappnande position för klienten under behandlingen.

4. Portabilitet och hanterbarhet

Portabilitet och hanterbarhet är avgörande faktorer att överväga när du väljer en hopfällbar massagebänk, särskilt om du behöver transportera den regelbundet. Att kunna enkelt transportera och förvara bänken gör bänken mer flexibel och bekväm.

En hopfällbar design är således en viktig egenskap att leta efter. En massagebänk som enkelt kan fällas ihop tar upp mindre utrymme och blir lättare att bära med sig. Det är viktigt att titta på vikten och dimensionerna när bänken är hopfälld för att säkerställa att den är lätt att hantera och transportera. En lätt bänk minskar ansträngningen vid transport och gör det enklare att ta med den till olika platser.

En annan aspekt att tänka på är om bänken levereras med en bärväska eller andra praktiska tillbehör. En bärväska skyddar bänken under transport och gör den enklare att bära. Andra tillbehör som hjul eller bärremmar kan också vara fördelaktiga för att underlätta transporten.

När du väljer en hopfällbar massagebänk är det viktigt att balansera portabilitet och stabilitet. En hopfällbar design bör inte kompromissa med bänkens stabilitet och hållbarhet. Se till att den hopfällbara mekanismen är robust och pålitlig för att säkerställa att bänken är stabil under användning.

5. Maximal belastningsvikt och säkerhet

Att ha en tillförlitlig och robust konstruktion som kan hantera den angivna belastningsvikten är avgörande för både säkerheten och hållbarheten hos bänken.

 • Maximal belastning: Den maximala belastningsvikten på massagebänken bör vara tillräckligt hög för att klara av olika kroppsstorlekar. Det är viktigt att noga överväga de typer av behandlingar du kommer att utföra och vilka klienter du kommer att arbeta med. Se till att den angivna belastningsvikten på bänken är tillräcklig för att möta dina krav och förväntningar.
 • Låsanordningar: För att säkerställa säkerheten bör massagebänken ha säkra låsanordningar och stabila ben. Låsanordningarna bör vara tillförlitliga och säkra för att förhindra att bänken kollapsar eller rör sig under användning. Benen bör vara stabila och kunna hålla belastningen utan att ge vika. Extra säkerhetsfunktioner som dubbla muttrar kan som sagt också ge extra förtroende och stabilitet under behandlingen.

massagebänk bäst i test

Vanliga frågor och svar om massagebänk

Vilken typ av material är bäst för en massagebänk?

Både trä och aluminium är populära materialval. Trä ger en naturlig och elegant känsla medan aluminium är lättare och erbjuder imponerande styrka och stabilitet.

Vad är en lämplig tjocklek på vadderingen?

En tjocklek på cirka 4 cm anses vara bekväm och erbjuder tillräckligt med stöd och dämpning under massagebehandlingar.

Vilka områden på massagebänken bör vara vadderade?

Vanligtvis vadderas ryggstödet, sätesdelen och armstöden för att ge komfort under behandlingen. Dessa områden är i direkt kontakt med klientens kropp och bör vara bekväma under hela sessionen.

Kan jag justera höjden på en massagebänk?

Ja, de flesta massagebänkar är justerbara i höjd för att möjliggöra en ergonomisk arbetsställning för massören och en bekväm position för klienten.

Vad är en ansiktsstöd och varför är det viktigt?

En ansiktsstöd är en speciell kudde eller plattform som placeras på bänken för att ge stöd och komfort för klientens ansikte under behandlingen. Det möjliggör avslappning och minskar belastningen på nacke och axlar.

Kan jag transportera en massagebänk enkelt?

Ja, många massagebänkar är hopfällbara och kommer med bärväskor eller andra praktiska tillbehör för enkel transport och förvaring.


Skriven av Maria Johansson
Skriven av Maria Johansson

Hur vi utförde detta test

Samtliga produkter som vi rekommenderar i detta test har vi testat på egen hand. I de flesta fall får vi produkter tillskickade oss på vår begäran, och i somliga fall köper vi produkterna själva. Därefter testar vi dem en längre tid för att se om de är bra nog utifrån vår subjektiva bedömning, varpå de placeras på topplistan högst upp på den här sidan. 

Således ska du vara medveten om att våra rekommendationer är högst subjektiva, och inte rangordnade efter vad andra aktörer tycker om dem. 

Vidare, den ackompanjerade köpguiden vars syfte är att lära dig allt du behöver veta om denna produkt, så du kan ta mer genomtänkta beslut, är skriven av oss själva baserat på all kunskap vi tillskansat oss under den ovan åsyftade testperioden. Därmed måste du källhänvisa denna webbplatsadress ifall du vill citera något.

Har du frågor eller funderingar beträffande detta test får du mer än gärna kontakta oss.