HANDLA SMART. KÖP TESTVINNARE.
Vi utser tre testvinnare i varje produktsegment. Handla smart.
OM OSS ‱ KONTAKT ‱ BLOGG
 

Massagedyna bÀst-i-test

Skriven av Maria Johansson
Skriven av Maria Johansson
testvinnare
#1 Beurer MG300
BĂ€st-i-test 2023

Massagedyna bÀst-i-test

Skriven av Maria Johansson
Skriven av Maria Johansson
 

1. Beurer MG300

Beurer MG300
 • Extra stor massageyta
 • VĂ€rmefunktion
 • Enkel manövrering med fjĂ€rrkontroll
 • VĂ€lj massageomrĂ„den (övre, nedre, full rygg)
 • 2 hastigheter
 • TvĂ€ttbart ryggöverdrag vid 40 °C
 • UtmĂ€rkta recensioner
 • 14 dagars Ă„ngerrĂ€tt
 

2. Beurer MG206

Beurer MG206
 • Shiatsu-massage
 • 4 inbyggda massagehuvuden
 • UtmĂ€rkt balans mellan kvalitet och kostnad
 • Praktisk hake för förvaring
 • Inbyggd timer
 • 14 dagars Ă„ngerrĂ€tt
 

3. Medisana MC825

Medisana MC825
 • Med vĂ€rmefunktion
 • FĂ„r spĂ€nda muskler att slappna av
 • Shiatsu- och akupressurmassage
 • Separat nackmassage
 • MockalĂ€der
 • Avtagbar klĂ€dsel
 • Styr med fjĂ€rrkontroll
InnehÄll [ visa ]

Massagedyna — BĂ€st-i-test (2023)

Med en massagedyna kan du omvandla vilken stol som helst till en massagestol. Dessutom kan du ta anvÀnda den i soffan, fÄtöljen, bilsÀtet och kontorsstolen. SÄledes Àr det en mÄngsidig massageprodukt med flera anvÀndningsomrÄden. De bÀsta massagedynorna Àr utrustade med flera typer av massage som t.ex. vibrations- och punktmassage. Men det finns Àven dynor med funktioner sÄ som vÀrme vilket mjukar upp musklerna och gör massagen avsevÀrt mer effektiv.

Syftet med en massagedyna att bĂ„de massera nacken och övre, mellersta och nedre delen av ryggen. Men de reducerar Ă€ven stress och spĂ€nningshuvudvĂ€rk – nĂ„got som de flesta har anvĂ€ndning av i vĂ„rt stressfulla samhĂ€lle. Dock finns det Ă€ven nĂ„gra nackdelar du mĂ„ste ha kĂ€nnedom om, dĂ€ribland att de inte Ă€r trĂ„dlösa och sĂ„ledes krĂ€ver sladd. DĂ€rför har vi skrivit en köpguide innehĂ„llandes allt du behöver veta innan du genomför ditt köp. Dessutom har vi utsett den bĂ€sta massagedynan 2023 i vĂ„r bĂ€st-i-test lista.

Börja sÄledes med att förkovra dig i informationen nedan för att pÄ sÄ vis göra ett sÄ vÀlinformerat köp som möjligt.

massagedyna

SÄ vÀljer du en massagedyna

Innan du vÀljer en massagedyna finns det nÄgra faktorer som du ska beakta lite extra. Exempelvis ska du fundera över vilka massagemetoder du vill att dynan ska inkludera. Antingen vÀljer du en billig variant, och dÄ fÄr du endast vibrationsmassage; eller sÄ vÀljer du en modell som kombinerar tryckmassage (Shiatsu) och vibrationsmassage. DÀrtill mÄste du vÀlja en dyna med vÀrme för mest effektivt resultat. Oavsett vad du vÀljer sÄ mÄste du ha kÀnnedom om de viktigaste faktorerna. DÀrför har vi nedan listat de kriterier som du ska övervÀga innan du genomför ditt köp.

 1. Separat nackmassage
 2. MassageomrÄden för rygg
 3. Massagedyna med vÀrme
 4. Avtagbar klÀdsel
 5. FjÀrrkontroll
 6. Höjd
 7. Tryckmassage
 8. BĂ€rbarhet
 9. Tryckmassage
 10. BĂ€rbarhet
 11. Hake för förvaring
 12. Massagehuvuden
 13. Vibrationsmassage
 14. Priset
 15. Garanti

1. Separat nackmassage

De bĂ€sta massagedynorna har en sak gemensamt – nĂ€mligen en separat nackmassage. Detta innebĂ€r att det sitter en separat modul i nacken som Ă€r avhĂ€ngig frĂ„n ryggmassagen. SĂ„ldes gĂ„r det att göra olika instĂ€llningar för ryggen och nacken. Detta bidrar till en mer effektiv och skonsam massage. Detta skiljer sig frĂ„n de billigaste modellerna dĂ€r separat nackmassage lyser med sin frĂ„nvaro. SĂ„ om du Ă€r mĂ„n om nacken eller redan har nacksmĂ€rtor sĂ„ Ă€r detta ett mĂ„ste.

Tips: Du kan ocksÄ vÀlja en dedikerad nackmasserare om du vill ha Ànnu bÀttre resultat.

Dock Àr dessa modellerna betydligt dyrare Àn de utan separat nackmassage. Har du dÀrför en mindre budget sÄ Àr detta nÄgot du kan avstÄ frÄn, men dÄ ska du samtidigt vara medveten om att nacken inte kommer kÀnnas lika mjuk som ryggen efter en massagesession.

 • Separat nackmassage innebĂ€r att du kan stĂ€lla in olika massageprogram för rygg och nacke.
 • Dynor med nackmassage kostar mer Ă€n dem utan, sĂ„ har du en lĂ„g budget bör du avstĂ„.

2. MassageomrÄden för rygg

Utöver ovan nÀmnd nackmassage finns det ytterligare massageomrÄden som massagedynan ska klara av att masseras. Annars kommer du inte fÄ en helkroppsmassage som Àr sÄ skonsam för kroppen. Varje dyna masserar olika omrÄden av ryggen, och ju bÀttre den Àr desto fler omrÄden tenderar den att massera. Men det viktigaste Àr att varje omrÄde Àr separat frÄn varandra. Till exempel ska det i bÀsta fall finnas massageomrÄden för övre, nedre och mellersta delen av ryggen.

Vidare ska dessa massageomrÄden vara avhÀngiga frÄn varandra sÄ du frÄn fjÀrrkontrollen kan stÀlla in hur intensiv massagen ska vara beroende pÄ vilken del av ryggen. PÄ sÀtt fÄr du störst kontroll över massagen och kan reglera hastighet utifrÄn nivÄn pÄ dina muskelspÀnningar.

Ju fler massageomrĂ„den som massagedynan klarar av att massera – desto dyrare Ă€r den. Men det innebĂ€r Ă€ven en mer effektfull massage. SĂ„ledes mĂ„ste du frĂ„ga dig sjĂ€lv hur viktigt priset Ă€r i förhĂ„llande till massagekvaliteten.

 • Se till att dynan masserar 3 olika massageomrĂ„den pĂ„ ryggen: övre, mellersta och nedre delen.
 • Var förberedd att det kostar mer ju fler massageomrĂ„den som dynan har.

Tips: Det finns nÄgot som heter vÀrmedynor som ocksÄ Àr vÀldigt bra för ryggen.

massagedyna rygg

3. Massagedyna med vÀrme

För bĂ€sta effekt rekommenderar vi att vĂ€lja en massagedyna med vĂ€rme. VĂ€rmen mjukar upp musklerna vilket gör att massagen fĂ„r bĂ€ttre effekt. Dessutom kommer det kĂ€nnas skönare medan massagen gör sitt – i synnerhet under vintern nĂ€r musklerna drar ihop sig Ă€n mer pĂ„ grund av kylan. Vill du ha Ă€n mer effektiv uppvĂ€rmning sĂ„ Ă€r infraröd vĂ€rme att föredra eftersom denna teknik vĂ€rmer upp musklerna fortare.

Dock mÄste du dubbelkolla produktbeskrivningen sÄ dynan har en inbyggd funktion för att förhindra överhettning. Detta Àr sÀrskilt viktigt ur ett sÀkerhetsperspektiv dÄ somliga billiga modeller saknar detta, vilket kan fÄ förödande konsekvenser.

Vidare har vissa fjÀrrkontroller en knapp för att sÀtta pÄ och stÀnga av vÀrmen vilket Àr vÀldigt smidigt. För nÀr det Àr som varmast under sommarmÄnaderna sÄ vill du definitivt inte ha vÀrmen pÄ, tro mig.

 • En massagedyna med vĂ€rme hjĂ€lper att mjuka upp musklerna vilket gör massagen Ă€n mer effektiv.
 • Överhettningsskydd mĂ„ste finnas för sĂ€kerhets skull.
 • Se till att det gĂ„r att sĂ€tta pĂ„ och stĂ€nga av vĂ€rmen frĂ„n fjĂ€rrkontrollen.
 • VĂ€rme Ă€r extremt hĂ€rligt under de kyliga vintermĂ„naderna.

4. Avtagbar klÀdsel

AnvÀnder du en massagedyna ofta kommer du snabbt bli varse om att det blir varmt. SÀrskilt om du vÀljer en dyna med vÀrme. DÄ kommer svett att penetrera klÀdseln vilket efter upprepade anvÀndningar kommer börja lukta. DÀrför Àr det absolut grundlÀggande att vÀlja en modell vars klÀdsel Àr avtagbar. PÄ sÄ vis kan du enkelt tvÀtta den i tvÀttmaskinen med jÀmna mellanrum för att hÄlla den frÀsch.

Hur snabbt massagedynans klĂ€dsel blir ofrĂ€sch baseras dels pĂ„ hur mycket du som person svettas (alla svettas olika mycket), dels vilket material klĂ€dseln Ă€r tillverkad av. Till exempel finns det varianter som Ă€r försedda med mockalĂ€der – ett material som tĂ„l betydligt mycket Ă€n ett billigare textil. Dessutom Ă€r det lĂ€ttare att rengöra.

DÀrför ska du inte underskatta vikten av en avtagbar klÀdsel som helst ska vara tillverkad av ett bra material som andas.

 • För att hĂ„lla dynan frĂ€sch mĂ„ste du se till att vĂ€lja en med avtagbar klĂ€dsel.
 • Det bĂ€sta materialet Ă€r mockalĂ€der dĂ„ fibrerna inte absorberar svett lika lĂ€tt som andra textilier.
 • Glöm inte att kontrollera antalet grader sĂ„ du inte rĂ„kar krympa klĂ€dseln i tvĂ€ttmaskinen.

5. FjÀrrkontroll

Ytterligare en viktig faktor i ditt val av massagedyna Àr den medföljande fjÀrrkontrollen. Det som skiljer fjÀrrkontrollerna Ät frÄn modell till modell Àr dels hur intuitiva de Àr att anvÀnda, dels hur mÄnga knappar det finns. Ju fler knappar desto bÀttre, för detta innebÀr att det finns fler massageprogram att vÀlja mellan; men det indikerar Àven en större kontroll över punktmassage. Till exempel gÄr det att frÄn kontrollen stÀlla in att du endast vill ha massage under den vÀnstra skuldran, eller pÄ nedre sidan av ryggen. Dessutom gÄr det att kontrollera timern.

Dock Àr antalet knappar pÄ fjÀrrkontrollen en konsekvens av hur mÄngsidig massagedynan Àr. Köper du den bÀsta massagedynan kommer fjÀrrkontrollen ha vÀldigt mÄnga instÀllningar till skillnad om du köper en billig modell.

DÀrutöver finns det dynor vars fjÀrrkontroll Àr trÄdbunden eller trÄdlös. Fördelen med trÄdbundna kontroller Àr att det Àr omöjligt att bli av med den. DÀremot Àr du lÄst till sladdlÀngden vilket du inte Àr med en trÄdlös fjÀrrkontroll. FastÀn detta inte Àr den viktigaste faktorn i ditt val finns det vissa konsumenter som i gemen avskyr allt som har med sladdar att göra, sÄ fundera över huruvida det Àr viktigt för dig eller inte.

 • Antalet alternativ pĂ„ fjĂ€rrkontrollen Ă€r en direkt konsekvens över hur mĂ„ngsidig massagedyna du vĂ€ljer.
 • VĂ€lj mellan trĂ„dlös eller trĂ„dbunden fjĂ€rrkontroll.

6. Höjd

Massagedynans rygghöjd passade mig men dessvÀrre Àr den för kort för min sambo som Àr 30 cm lÀngre Àn mig.

OvanstĂ„ende recension Ă€r inte ovanligt förekommande nĂ€r det kommer till massagedynor. Faktum Ă€r att vi har sett liknande recensioner för i princip varje populĂ€r dyna. DĂ€rför mĂ„ste du vara medveten om att de flesta dynorna Ă€r anpassade för mĂ€nniskor som Ă€r medellĂ„nga, d.v.s. mellan 1,60 cm – 1,85 cm.  Är du lĂ€ngre eller kortare Ă€n detta kommer massagen inte vara lika effektiv.  Av den orsaken rekommenderar vi att du besöker en fysisk butik Ă€r du faktiskt kan provsitta dynan för att pĂ„ sĂ„ vis kĂ€nna efter hur det kĂ€nns; alternativt kontakta Ă„terförsĂ€ljaren för att försĂ€kra dig om att dynan som fĂ„ngat ditt intresse Ă€r lĂ€mplig för din kroppslĂ€ngd.

FortsÀttningsvis finns det vissa massagedynor med anpassningsbar höjd, men dessa Àr fÄ och gÄr bara att reglera inom ett 10-centimetersspann.

 • Observera att varje dyna Ă€r avsedd för mĂ€nniskor som har en lĂ€ngd inom ett visst spann.
 • Provsitt gĂ€rna i en fysisk butik sĂ„ du Ă€r sĂ€ker pĂ„ passformen.

7. Tryckmassage (Shiatsu)

Tryckmassage, Àven kallat Shiatsu, Àr den mest populÀra massagemetoden pÄ senaste tiden. Orsaken Àr att du mjukar upp musklerna genom tryck pÄ olika punkter. TillvÀgagÄngssÀttet Àr som sÄ att ett lufttryck skapas i dynan som sedan slÀpps för att skapa ett tryck pÄ en specifik punkt. Denna funktion Àr ett mÄste för dig som har problem med ett speciellt omrÄde och sÄledes vill ha en punktinsats.

Somliga massagedynor har en inbyggd sensor som skannar av ryggen. PÄ sÄ vis blir massagen betydligt mer effektiv och anpassad utifrÄn din individuella ryggtavla. Givetvis kostar dessa modellerna mer, men det Àr definitivt vÀrt de extra hundralapparna om du vill ha en bÀttre massage.

8. BĂ€rbarhet

Har du för avsikt att ta med din massagedyna till jobbet, bilen och sÄ vidare, Àr bÀrbarheten en viktig faktor. Vissa modeller Àr avsedda för att lÀtt vikas ihop sÄ det Àr smidig att ta med sig överallt, medan andra Àr mer otympliga och svÄrare att vika ihop. DÀrför ska du vÀlja en modell avsedd för bÀrbarhet om detta Àr nÄgot som Àr viktigt för dig.

9. Hake för förvaring

NÀr du inte anvÀnder massagedynan Àr det viktigt att den Àr lÀtt att förvara. DÀrför ska du vÀlja en modell som Àr försedd med en praktisk hake. Detta innebÀr att du smidigt kan hÀnga den i ett skÄp nÀr den inte anvÀnds. MÄnga konsumenter Àr av uppfattningen att alla modeller Àr utrustade med en hake, men faktum Àr att sÄ inte Àr fallet. DÀrför mÄste du lÀsa produktbeskrivningen noggrant sÄ du sÀkerstÀller att detta tydligt framgÄr. Annars mÄste du kontakta kundservicen hos ÄterförsÀljaren, för enligt oss Àr detta ett minimikrav för varje massagedyna, sÄ se till att det ingÄr.

10. Massagehuvuden

För nacke och skuldror ska du se till att massagedynan har roterande massagehuvuden. Enligt undersökningar Àr roterande massage den metod som lÀmpar sig bÀst för att nysta upp muskelknutor och slÀppa pÄ spÀnningar. DÀrför ska du sÀkerstÀlla att dynan du Àmnar köpa, har denna funktion inbyggd.

11. Vibrationsmassage

Den mest elementÀra typen av massage kallas för vibrationsmassage. Det vill sÀga en vibrerande effekt som bidrar till avkoppling, stressreduktion och mindre Ängest. Dock ska du inte vÀlja en massagedyna som endast Àr utrustad med denna massagemetod. TvÀrtom rekommenderar vi att köpa en dyna som erbjuder en kombination av vibrationsmassage, punktmassage och vÀrmemassage.

12. För bilen

Fundera pÄ om du vill ha en massagedyna som ocksÄ Àr anpassad för bilsÀten. I sÄ fall finns det mÄnga alternativ sÄ du kan fÄ massage medan du kör till jobbet eller hÀmtar barnen frÄn fotbollstrÀningen. Anledningen till varför massagedynor till bilar Àr populÀrt Àr för att det finns 12 volts uttag som agerar strömkÀlla. SÄledes har det aldrig varit enklare att fÄ en vibrations- eller tryckmassage i bilen.

massagedyna till bil

13. Priset

En massagedyna kostar mellan 300 – 4000 kronor.  Och ju mer du betalar, desto fler funktioner fĂ„r du. Exempelvis finns det massagedynor med mĂ€ngder av program, bĂ€ttre material, bekvĂ€mare sittplats och större massagezoner. DĂ€remot Ă€r behoven hos alla olika. DĂ€rför ska du tĂ€nka igenom vad som Ă€r viktigt för just dig baserat pĂ„ alla dessa faktorer vi hittills nĂ€mnt.

Trots att massagedynan som fÄngat ditt intresse bara kostar nÄgra hundralappar och endast har ett program, sÄ kanske den Àr perfekt just det du behöver. DÀrmed gÄr det inte att sÀga att den dyraste alltid Àr bÀst. Mot den bakgrunden sÄ skall du utgÄ frÄn dina personliga behov och storleken pÄ plÄnboken.

 • Försök hitta en balans mellan kostnad, kvalitet och effektivitet.
 • Köp inte den dyraste modellen om du inte har allvarliga problem med muskelspĂ€nningar och knutor.

14. Garanti

Eftersom en massagedyna inte sĂ€llan kostar över tusenlappen Ă€r det vĂ€ldigt viktigt att det finns en fördelaktig garanti. Varje Ă„terförsĂ€ljare erbjuder olika lĂ„ng garanti, sĂ„ i mĂ„nga fall lönar det sig att sondera terrĂ€ngen och analysera olika Ă„terförsĂ€ljares erbjudande – det kommer löna sig i lĂ€ngden. För köper du en modell utan garanti kommer du inte ha rĂ€tt till ekonomisk ersĂ€ttning skulle den gĂ„ sönder eller om det Ă€r ett produktionsfel.

Du ska absolut inte inte köpa en modell vars garantiperiod Àr kortare Àr 12 mÄnader. För inom ett Är kan en hel del hÀnda, och dÄ vill du ha möjlighet att fÄ en ny eller pengarna tillbaka om nÄgot ovÀntat skulle ske. Dessutom bidrar en lÀngre garantiperiod en mindre stress för dig som konsument. SÄ bortse inte frÄn denna till synes oviktiga faktor.

 • VĂ€lj alltid en garantiperiod som Ă€r minst 12 mĂ„nader lĂ„ng.

massagedyna bäst i test

Fördelar med massagedyna

Det finns flera fördelar med massagedynor. Först och frÀmst Àr de vÀldigt enkla att anvÀnda och det Àr i princip omöjligt att göra fel. DÀrtill Àr de vÀldigt effektiva pÄ att mjuka upp knutor i muskler. Men de gÄr Àven att anvÀnda i sÀngen vilket gör att du inte alltid behöver sitta pÄ en stol för att anvÀnda dem. Utöver detta Àr det ett betydligt billigare alternativ till de dyra massagestolarna.

För att du ska fÄ en tydlig bild över alla fördelar har vi nedan listat de mest pÄtagliga positiva aspekterna:

 • Behandlar muskelknutor
  Tack vare att massagedynor har roterande massagehuvuden, s.k. Shiatsumassage, mjukar de snabbt upp knutor i muskler. Detta innebÀr att bÄde muskler och leder mjukas upp vilket sedermera leder till en större avslappning. SÄ Àr du en person som trÀnar ofta sÄ Àr en dyna perfekt för ÄterhÀmtning efterÄt, och Ànnu bÀttre Àr det att komplettera med en massagepistol ocksÄ för mer specifika muskler.
 • Enkelt att komma igĂ„ng
  IstÀllet för att spendera stora pengar och lÄng tid pÄ att besökare den lokala massageterapeuten, kan du köpa en massagedyna och pÄ sÄ vis fÄ gratis massage nÀr du vill. DÀrtill Àr det jÀtteenkelt att börja: koppla bara in kontakten till eluttaget och kontrollera massagen genom den medföljande fjÀrrkontrollen. SÄlunda Àr detta en av de massageprodukter som har kortast startstrÀcka att lÀra sig.
 • StĂ€ll in timer
  PÄ grund av att en massagedyna har en inbyggd timer, slipper du sjÀlv hÄlla reda pÄ hur lÄng tid som förflutit. Orsaken Àr att det inte Àr rekommenderat att massera vissa omrÄden för lÀnge, och dÄ Àr det utmÀrkt att stÀlla in timern pÄ t.ex. 20 minuter och pÄbörja njutningen. MÄnga anvÀnder dynan i sÀngen, soffan eller fÄtöljen och dÄ Àr det lÀtt att somna; och nÀr du vaknar upp kommer du vara extremt stel i kroppen. Genom att sÀtta pÄ timern slipper du detta problem.
 • Reducerar stress
  Enligt samstÀmmiga undersökningar Àr det bevisar att massage minskar stress. Följaktligen Ängest och oroande tankar. Anledningen Àr att oxycontin utsöndras i kroppen vilket ger dig en lugn, harmonisk och avslappnande sinnesförfattning. DÀrmed Àr det perfekt att koppla av med en massagedyna efter en veckas idogt arbete, och pÄ sÄ vis ÄterhÀmta dig inför nÀsta veckas arbetsstart. Men det Àr Àven bra om du Àr en orolig natur och helt enkelt vill kÀnna dig lugnare.
 • Billigare Ă€n massagestolar
  Eftersom en massagestol kostar tiotusentals kronor Àr det inte konstigt att mÄnga avstÄr frÄn att investera sina surt förvÀrvade pengar pÄ en sÄdan. DÀrför Àr en massagedyna ett prisvÀnligt alternativ som passar fler mÀnniskor ur ett ekonomiskt perspektiv. Givetvis Àr det en stor kvalitetsskillnad pÄ en dyna och en stol, men har du en begrÀnsad budget Àr det en stor fördel att dynor Àr avsevÀrt billigare Àn massagestolar.
 • Perfekt för nacksmĂ€rtor 
  PÄ grund av att det stora flertalet mÀnniskor arbetar framför en dator, och har en dÄlig hÄllning, Àr det mÄnga som drabbas av gamnacke eller andra smÀrtor i nervÀndar. Genom att anvÀnda en massagedyna regelbundet minskar du bÄde smÀrtan samtidigt som du minimerar riskerna att fÄ allvarliga nackproblem nÀr du blir Àldre. Komplettera gÀrna med en kudde för nacksmÀrtor sÄ du sover med en ergonomisk kudde pÄ natten. För har du en dÄlig kudde kommer en massagedyna hjÀlpa föga.
 • Minskar axelsmĂ€rtor
  En av de mest rapporterade smÀrtorna som gemene man upplever Àr axelsmÀrtor. De flesta massagedynor mjukar upp axlar och Àr följaktligen vÀldigt bra för den typen av smÀrtor. Dock Àr det endast de bÀsta massagedynorna som masserar axlarna effektivt, sÄ om detta Àr ett omrÄde du har problem med mÄste du vÀlja en kvalitativ modell dÀr det uttryckligen stÄr att den masserar axlarna.
 • Lindrar ryggsmĂ€rtor
  Eftersom massagedynor stimulerar blodcirkulationen och mildrar stela muskler Àr de sÀrskilt effektiva för ryggen. Det Àr dÀrför de Àr utformade som de Àr. DÀrför Àr det en enorm fördel att anvÀnda en kvalitativ dyna för dig som har problem i lÀndryggen eller andra delar av ryggen.
 • Minskar spĂ€nningshuvudvĂ€rk
  Ytterligare en fördel med massagedynor Àr att de minskar spÀnningshuvudvÀrk och migrÀn. Orsaken till varför detta uppstÄr Àr inte sÀllan nack-och axelsmÀrtor, som sedan sprider sig till huvudet dÀr smÀrtan upplevs. Genom att massera dessa omrÄden kommer Àven huvudvÀrken minskas.

Nackdelar med massagedyna

Nu nÀr du har kÀnnedom om fördelarna Àr det hög tid att Àven informera dig om alla nackdelar med massagedynor. Trots att fördelarna Àr fler, finns det Àndock nÄgra negativa aspekter som Àr viktiga för dig att veta innan köpet. Annars Àr det omöjligt att vÀga för- och nackdelarna mot varandra för att göra ett sÄ informativt val som möjligt. DÀrför rekommenderar vi att du noggrant lÀser nackdelarna sÄ du vet vad du kan förvÀnta dig.

 • Drivs inte av batteri
  TyvÀrr mÄste du koppla in din massagedyna i ett eluttag i din bostad, eller 12 volts uttaget i bilen, för att den ska fungera. Dock finns det tecken pÄ att det snart kommer lanseras trÄdlösa varianter som alltsÄ Àr batteridrivna, men sÄ Àr inte fallet Ànnu. SÄlunda Àr detta en pÄtaglig nackdel som du mÄste kÀnna till, eftersom det pÄverkar sekundÀra faktorer som t.ex. sladdlÀngd.
 • Passar inte för lĂ„nga eller för korta mĂ€nniskor
  Är du över 1,90 cm lĂ„ng sĂ„ mĂ„ste du hitta en specifik massagedyna avsedd för lĂ„nga mĂ€nniskor. Annars kommer rygg- och nackmassagen inte vara optimal vilket i vĂ€rsta fall leder till fler muskelspĂ€nningar och knutor efter massage – d.v.s. direkt motsatt effekt. DĂ€rför mĂ„ste du dessvĂ€rre bege dig till en fysisk butik för att provsitta en dyna avsedd för lĂ€ngre eller kortare mĂ€nniskor. Annars mĂ„ste du köpa en pĂ„ chans – nĂ„got vi inte rekommenderar.

AnvÀndningsomrÄden för massagedynor

Som vi nĂ€mnde ovan Ă€r en av fördelarna med massagedynor de mĂ„nga anvĂ€ndningsomrĂ„den som finns. DĂ€rför ska vi nu gĂ„ igenom pĂ„ vilka olika sĂ€tt du kan nyttja dynan sĂ„ du förstĂ„r hur bra det de facto Ă€r. För skillnaden mellan en dyna och en massagestol Ă€r att du kan ta med dynan varsomhelst samt anvĂ€nda den pĂ„ kontoret, i sĂ€ngen, i bilen och hemma i soffan. Detta Ă€r Ă€ven en av de primĂ€ra anledningarna till varför massagedynan blivit sĂ„ populĂ€r pĂ„ sistone. Nog med prat – lĂ„t oss nu dyka in i anvĂ€ndningsomrĂ„dena.

1. Kontoret

Jag köpte en massagedyna till kontorsstolen och det Àr en av de bÀsta investeringar jag gjort!

Har du ett stillasittande arbete Àr det ultimata att ta med din massagedyna och fÀsta den pÄ din kontorsstol. PÄ sÄ vis fÄr du massage nÀr du vill och du slipper vÀnta tills du kommer hem. Dessutom fÄr du dÄ en jÀmn massage nÀr du vÀl behöver, istÀllet för att vÀnta pÄ att spÀnningar ackumuleras vilket gör det svÄrare att mjuka upp vid ett senare tillfÀlle.

Ska du sedan in i ett möte kan du utan problem ta med dig dynan dÄ ocksÄ. SÄledes Àr detta utmÀrkt för dig som jobbar pÄ kontor eller sitter i en stol den stora delen av dagen.

2. Chaufförsjobb och bilister

Är du truckförare, budbilsförare, taxiförare, busschaufför, lastbilschaufför, lokförare, spĂ„rvagnsförare eller har nĂ„got annat transportyrke, Ă€r en massagedyna utmĂ€rkt. Tillhör du nĂ„gon av nĂ€mnda yrkesgrupper vet du hur stel kroppen blir efter 8 timmar framför ratten. DĂ€rför Ă€r det skonsamt för kroppen att stundvis fĂ„ massage pĂ„ de omrĂ„den du kĂ€nner stelhet i. Givetvis ska du inte överanvĂ€nda massagen för dĂ„ har det motsatta effekter, men anvĂ€nder du den sparsamt kommer din kropp tacka dig nĂ€r du blir Ă€ldre.

Detta gÀller Àven för dig som kör bil till och frÄn jobbet varje dag. Strömförsörjningen sker smidigt genom cigarettÀndarens uttag.

3. SĂ€ngen

Ett anvÀndningsomrÄde som mÄnga konsumenter inte kÀnner till att en massagedyna anvÀnds för, Àr sÀngen. Det Àr nÀmligen sÄ att du kan vika ut dynan och placera den raklÄng pÄ sÀngen. DÀrefter placerar du ryggen och nacken pÄ rÀtt plats och pÄbörjar ett massageprogram. Detta Àr extremt effektivt eftersom hela kroppen tenderar att slappna av allra mest nÀr vi ligger raklÄngt i sÀngen.

Dock fĂ„r du inte glömma att sĂ€tta pĂ„ timern sĂ„ du inte rĂ„kar somna – annars kommer du vakna upp stel som en staty med Ă€nnu fler spĂ€nningar Ă€n tidigare.

4. FÄtöljen och soffan

Sist men inte minst ska vi prata om hur man anvÀnder massagedynan hemma i fÄtöljen och soffan. För det Àr givetvis sÄ att detta Àr det vanligaste anvÀndningsomrÄdet, d.v.s. hemma i sitt eget vardagsrum. BetrÀffande soffan och fÄtöljen mÄste du sÀkerstÀlla att ryggstödet Àr tillrÀckligt högt sÄ dynan kommer Ät nacken ocksÄ. Annars kommer dynan hÀnga över ryggstödet och du kommer enbart fÄ ryggmassage.

SÄ ska du anvÀnda massagedynan i fÄtöljen, stolen eller soffan sÄ glöm inte ryggstödet!

bästa massagedynan

BĂ€sta massagedynan 2023

Den bÀsta massagedynan 2023 Àr utan tvekan Beurer MG300 XL. För det första Àr den försedd med bÄde vÀrmefunktion och tryckluftsmassage. DÀrtill har den tvÄ roterande massagehuvuden avsedda för nacken. För det andra fÄr du lufttrycksmassage pÄ benomrÄdet som du enkelt kan justera till lÄromrÄdet. Vidare gÄr överdraget att tvÀtta sÄ dynan hÄller sig frÀsch. För det tredje Àr designen snygg, priset överkomligt och kvaliteten stabil. Slutligen har den hela tre nivÄer av intensitet samt en timerfunktion.

Slutsummering

Sammanfattningsvis Àr en massagedyna ett billigt och bra alternativ till den dyra massagestolen. Anledningen Àr att du med en dyna kan transformera vilken stol som helst till en massagestol. PÄ grund av att den Àr sÄ mÄngsidig kan du anvÀnda den pÄ kontoret, i favoritfÄtöljen, i bilen eller i sÀngen. Dock mÄste du noggrant lÀsa alla ovan nÀmnda faktorer sÄ du vet vad det Àr du ska tÀnka pÄ innan ditt köp.

Glöm inte heller att lÀsa bÄde fördelarna och nackdelarna noggrant. Annars Àr det svÄrt att fÄ en översiktsbild över vad som generellt sÀtt Àr bra och dÄligt med massagedynor.

Har du frÄgor eller funderingar ska du kontakta oss sÄ ska vi hjÀlpa dig att vÀlja rÀtt utifrÄn dina personliga preferenser.

Relaterade massageprodukter:


Skriven av Maria Johansson
Skriven av Maria Johansson

Hur vi utförde detta test

Samtliga produkter som vi rekommenderar i detta test har vi testat pĂ„ egen hand. I de flesta fall fĂ„r vi produkter tillskickade oss pĂ„ vĂ„r begĂ€ran, och i somliga fall köper vi produkterna sjĂ€lva. DĂ€refter testar vi dem en lĂ€ngre tid för att se om de Ă€r bra nog utifrĂ„n vĂ„r subjektiva bedömning, varpĂ„ de placeras pĂ„ topplistan högst upp pĂ„ den hĂ€r sidan. 

SĂ„ledes ska du vara medveten om att vĂ„ra rekommendationer Ă€r högst subjektiva, och inte rangordnade efter vad andra aktörer tycker om dem. 

Vidare, den ackompanjerade köpguiden vars syfte Àr att lÀra dig allt du behöver veta om denna produkt, sÄ du kan ta mer genomtÀnkta beslut, Àr skriven av oss sjÀlva baserat pÄ all kunskap vi tillskansat oss under den ovan Äsyftade testperioden. DÀrmed mÄste du kÀllhÀnvisa denna webbplatsadress ifall du vill citera nÄgot.

Har du frÄgor eller funderingar betrÀffande detta test fÄr du mer Àn gÀrna kontakta oss.