KÖP SMART. KÖP TESTVINNARE. 

Vi utser tre testvinnare i varje produktsegment. Handla smart.

Menu

Massagedyna bäst-i-test

 

Beurer MG 295

 • 4 Shiatsu-massagehuvuden
 • Exakt precision
 • 3D-vibration
 • Reglera höj- och sänkbara fingrar
 • Automatisk avstängning
 • Tvätta överdraget i 40°C
 

Beurer MG 320

 • Djupverkande tryckluftsmassage
 • Snygg design
 • Avslappnande nackmassage
 • Värmefunktion
 • Automatisk avstängning
 • Tvätta överdraget enkelt
 

Casada Quattro V BT

 • 3D-massageteknik
 • Braintronics avslappningsprogram
 • Styr via app på mobiltelefonen
 • Bluetooth
 • Ladda ner massageprogram
 • Karbonvärme
 • Shiatsu, Knåd, Rull och Tappning
Innehåll [ visa ]

Massagedyna

Är du på jakt efter en massagedyna har du kommit till rätt ställe. Speciellt om du vill ha en smidig lösning med shiatsu för nacken och ryggen. Trots att massagestolen är populär förstår vi att det finns behov för mindre punktinsatser vilket en dyna är perfekt för. Vi har nämligen testat och därefter recenserat de bästa massagedynorna på marknaden. På så vis slipper du själv jämföra och läsa recensioner om varje produkt. Istället kan du titta på vår topplista för att på ett överskådligt sätt se dem med högst kvalitet. Oavsett om du letar efter en massagedyna för bilen, kontoret eller hemmet, har vi vad du letar efter. Börja med att läsa vår köpguide nedan för att lära dig allt du behöver veta. Därefter rekommenderar vi att jämföra produkterna i topplistan varpå du väljer massagedynan som passar dina individuella behov bäst.

Så väljer du en massagedyna

Innan du väljer en massagedyna finns det några faktorer som du ska beakta lite extra. Exempelvis ska du fundera över vilka massagemetoder du vill att dynan ska inkludera. Antingen väljer du en billig variant, och då får du bara vibrationsmassage, eller så väljer du en modell som kombinerar tryckmassage och vibrationsmassage. Oavsett vad du väljer måste du veta vad du ska letar efter. Därför har vi nedan listat de kriterier som du ska överväga innan du genomför ditt köp.

 1. Tryckmassage
  Tryckmassage, även kallat Shiatsu, är den mest populära massagemetoden på senaste tiden. Orsaken är att du mjukar upp musklerna genom tryck på olika punkter. Tillvägagångssättet är som så att ett lufttryck skapas i dynan som sedan släpps för att skapa ett tryck på en specifik punkt. Denna funktion är ett måste för dig som har problem med ett speciellt område och således vill ha en punktinsats.
 2. Massagehuvuden
  För nacke och skuldror ska du se till att massagedynan har roterande massagehuvuden. Enligt undersökningar är roterande massage den metod som lämpar sig bäst för att nysta upp muskelknutor och släppa på spänningar. Därför ska du säkerställa att dynan du ämnar köpa, har denna funktion inbyggd.
 3. Vibrationsmassage
  Den mest elementära typen av massage kallas för vibrationsmassage. Det vill säga en vibrerande effekt som bidrar till avkoppling, stressreduktion och mindre ångest. Dock ska du inte välja en massagedyna som endast är utrustad med denna massagemetod. Tvärtom rekommenderar vi att köpa en dyna som erbjuder en kombination av nämnda metoder.
 4. Priset
  Ju mer du betalar, desto fler funktioner får du. Exempelvis finns det massagedynor med mängder av program, bättre material, bekvämare sittplats och större massagezoner. Däremot är behoven hos alla olika. Därför ska du tänka igenom vad som är viktigt för just dig. Trots att massagedynan bara kostar några hundralappar och endast har ett program, så kanske den är perfekt just det du behöver. Därmed går det inte att säga att den dyraste alltid är bäst. Med det sagt så skall du definitivt köpa en kvalitativ modell om du har allvarliga besvär med rygg eller skuldror.
 5. För bilen
  Fundera på om du vill ha en massagedyna som också är anpassad för bilsäten. I så fall finns det många alternativ så du kan få massage medan du kör till jobbet eller hämtar barnen från fotbollsträningen. Anledningen till varför massagedynor till bilar är populärt är för att det finns 12 volts uttag som agerar strömkälla. Således har det aldrig varit enklare att få en vibrations- eller tryckmassage i bilen.
 6. Värmefunktion
  Sist men inte minst ska du kontemplera över om du vill ha värmefunktion i massagedynan. Fördelarna med värme är att muskler och leder mjukas upp naturligt, så den efterföljande massagen för större effekt. Dessutom är det perfekt under vinterhalvåret då det finns få saker lika njutningsfulla som en varm massage medan snön vackert faller utanför fönstret. Vidare är värme infraröd vilket är bra ur en säkerhetssynpunkt då massagedynan stängs av automatiskt om det blir för varmt.

Fördelar med massagedyna

 • Behandlar muskelknutor
  Tack vare att massagedynor har roterande massagehuvuden, s.k. Shiatsumassage, mjukar de snabbt upp knutor i muskler.
 • Enkelt att komma igång
  Istället för att spendera stora pengar och lång tid på att besökare den lokala massageterapeuten, kan du köpa en massagedyna och på så vis få gratis massage när du vill. Därtill är det jätteenkelt att börja: koppla bara in kontakten till eluttaget och kontrollera massagen genom den medföljande fjärrkontrollen.
 • Ställ in timer
  På grund av att en massagedyna har en inbyggd timer, slipper du själv hålla reda på hur lång tid som förflutit. Orsaken är att det inte är rekommenderat att massera vissa områden för länge, och då är det utmärkt att ställa in timern på t.ex. 20 minuter och påbörja njutningen.
 • Reducerar stress
  Enligt samstämmiga undersökningar är det bevisar att massage minskar stress. Följaktligen ångest och oroande tankar. Anledningen är att oxycontin utsöndras i kroppen vilket ger dig en lugn, harmonisk och avslappnande sinnesförfattning.

Nackdelar

 • Drivs inte av batteri
  Tyvärr måste du koppla in din massagedyna i ett eluttag i din bostad, eller 12 volts uttaget i bilen, för att den ska fungera. Dock finns det tecken på att det snart kommer lanseras trådlösa varianter som alltså är batteridrivna, men så är inte fallet ännu.

Bästa massagedynan

Den bästa massagedynan är utan tvekan Beurer MG 320. För det första är den försedd med både värmefunktion och tryckluftsmassage. Därtill har den två roterande massagehuvuden avsedda för nacken. För det andra får du lufttrycksmassage på benområdet som du enkelt kan justera till lårområdet. Vidare går överdraget att tvätta så dynan håller sig fräsch. För det tredje är designen snygg, priset överkomligt och kvaliteten stabil. Slutligen har den hela tre nivåer av intensitet samt en timerfunktion.

massagedyna bäst i test bästa massagedynan massagedyna

Hur vi utförde detta test

Samtliga produkter som vi rekommenderar i detta test har vi testat på egen hand. I de flesta fall får vi produkter tillskickade oss på vår begäran, och i somliga fall köper vi produkterna själva. Därefter testar vi dem en längre tid för att se om de är bra nog utifrån vår subjektiva bedömning, varpå de placeras på topplistan högst upp på den här sidan. 

Således ska du vara medveten om att våra rekommendationer är högst subjektiva, och inte rangordnade efter vad andra aktörer tycker om dem. 

Vidare, den ackompanjerade köpguiden vars syfte är att lära dig allt du behöver veta om denna produkt, så du kan ta mer genomtänkta beslut, är skriven av oss själva baserat på all kunskap vi tillskansat oss under den ovan åsyftade testperioden. Därmed måste du källhänvisa denna webbplatsadress ifall du vill citera något.

Har du frågor eller funderingar beträffande detta test får du mer än gärna kontakta oss.