HANDLA SMART. KÖP TESTVINNARE.
Vi utser tre testvinnare i varje produktsegment. Handla smart.
OM OSSKONTAKTBLOGG
 

Massagepistol bäst-i-test

Skriven av Maria Johansson
Skriven av Maria Johansson
testvinnare
#1 Flowgun massagepistol
Bäst-i-test 2023

Massagepistol bäst-i-test

Skriven av Maria Johansson
Skriven av Maria Johansson
 

1. Flowgun massagepistol

Flowgun massagepistol
 • 2 års garanti
 • 3200 slag/minut
 • 10 mm slaglängd
 • 6 olik massagehuvuden
 • Hög precision
 • Snygg design
 • Praktisk väska medföljer
 

2. Flowgun Go

Flowgun Go
 • Stimulerar bindväv
 • Ökar blodcirkulationen
 • Frigör triggerpunkter
 • Väska ingår
 • 2 års garanti
 • Bäst recensioner
 

3. Theragun Massager Pro

Theragun Massager Pro
 • Quiet Force teknologi
 • Smart Percussive Therapy som ansluts via Bluetooth
 • 3 inbyggda förinställda rutiner som är appstyrda
 • OLED-skärm
 • Anpassningsbar hastighet: 1750-2400 PPM
 • Kraftmätare
 • Justerbar arm som ger större räckvidd
Innehåll [ visa ]

Bäst massagepistol — Bäst-i-test (2023)

Letar du efter en massagepistol har du kommit till rätt plats. På grund av att du med exakt precision kan massera olika muskelgrupper, är en massagepistol utmärkt för dig som vill vårda stela muskler och leder. Förutom att den mjukar upp muskler innan träning, är det också enormt bra för återhämtningen efter ett tufft träningspass. Dessutom bidrar en massagepistol till att du får förbättrad sömn, minskad muskelömhet samt reducering av stress, oro och ångest.

Dock finns det även nackdelar med massagepistoler så som att risken för skador är hög om du använder den fel. Men också att de är tunga, otympliga och tar stor plats i väskan. Vidare är ljudnivån hög vilket stör resterande familjemedlemmar, speciellt på tidiga morgnar och sena kvällar.

I denna guide kommer vi därför gå igenom vad du ska tänka på innan du köper en massagepistol, för- och nackdelar, samt hur du använder den på bästa sätt. Därtill informerar vi om hur bra det är att komplettera med en massagekudde, massagedyna eller en massagestol. Börja därför med att läsa på nedan för att därefter välja den modell som passar dig bäst.

massagepistol

Så väljer du en massagepistol

När du står i akt att köpa en massagepistol finns det några specifika faktorer du ska veta lite extra om. Orsaken är att ditt val blir lättare och genomförs med ett högre självförtroende om du vet vad du ska hålla utkik efter. Exempelvis finns det modeller som har en hög ljudnivå och således bidrar till mer irritation är avkoppling. Därtill måste batteriet ha en viss kraft för att kunna massera under en längre tid. Förutom dessa faktorer har vi nedan skapat en checklista som du ska läsa för att välja den bästa massagepistolen för dig.

1. Batteri

Som med alla elektriska produkter behövs ett kvalitativt batteri för att den ska kunna användas länge. Därjämte ska inte batterikraften minskas per laddning. Med andra ord ska du välja en massagepistol med tillräckligt lång batteritid för att utföra det massageprogram du vill ha. Därför är vår rekommendation att inte välja en modell som erbjuder mindre än 3,5 timmars batteritid.

Givetvis finns det massagepistoler vars batteritid är betydligt längre. Men den negativa konsekvensen av detta är att de ökar i storlek i takt med att batteritiden förlängs. Orsaken är givetvis att batteriet är större desto mer kraft det har, vilket leder till att hela produkten ökar i storlek. Således måste du göra en avvägning mellan batterikraft och storlek.

 • Försök hitta en gyllene mellanväg mellan batteritiden och storleken.

2. Slagkraft

Om du ämnar massera ett område du har problem med vill du ha en ordentlig slagkraft. Med andra ord vill du att massagen ska verka djupt och effektivt. Sålunda behöver du se till att massagepistolen har olika hastighetslägen så du själv kan ställa in hur hård slagkraft du vill ha. Dessutom krävs olika hög slagkraft beroende på vilket område du masserar. Till exempel krävs det mer kraft till låret än till nacke och rygg.

Billiga modeller har i regel en svag slagkraft – något som gör att du helt enkelt inte kommer åt de djupa områdena som krävs, medan de bästa massagepistolerna har en väldigt stark slagkraft. Därmed får du vad du betalar för. Mot bakgrund av detta så behöver du nödvändigtvis inte en hög slagkraft, speciellt inte om du är elitidrottare. Men vill du en effektiv, djuplodande och ordentlig massage så ska du definitivt inte köpa en budgetvariant.

 • Ju högre slagkraft desto högre kostnad.
 • Har du inte behov av en proffsmassage och nöjer dig med en grundlig, så kan du spara stora pengar genom att köpa en billigare modell.

3. Munstycken

Olika munstycken är otroligt viktigt i ditt val av massagepistol och ska till stor del begränsa dina valmöjligheter. För det första finns det fyra olika munstycken: gaffel, boll, kula och platt munstycke. Beroende på vad du ämnar massera så skiljer munstycket som rekommenderas. För det andra finns det många varianter som bara inkluderar ett eller två munstycken – på tok för lite enligt oss. Därför ska du se till att massagepistolen har minst fyra munstycken:

 • Boll – detta munstycket är primärt ansvarig för uppvärmningen av muskeln. Därmed är det ofta den du kommer använda som första steg i massageprogrammet. Bollen är större än kulan och är därför effektiv för större områden som t.ex. benmuskler och rygg.
 • Kula – kulan är mindre än bollen och lämpar sig sålunda bäst för händer och fötter, alternativt mindre muskelknutor. Genom detta munstycke får du absolut bäst precision med massagepistolen.
 • Gaffel – precis som namnet indikerar är det ett gaffelliknande munstycke som är ämnat för vader, fötter, armar och andra muskelgrupper som behöver det där lite extra.
 • Platt – det fjärde munstycket du kan välja är det som mest liknar en massage av en hand med handleden nedtryckt mot ett specifikt område. Funkar särskilt bra för rumpa, bröst och skuldror då det värmer upp stela muskler.

Utöver ovan nämnda munstycken finns det flera varianter av varje. Till exempel finns det små och stora boll-munstycken vilket är anpassat för större muskler såsom lårmuskulaturen. Därför ska du utgå från vad du behöver som mest. Dock ska du vara medveten om att munstycken ofta går att köpa separat som tillbehör. Således behöver du inte nödvändigtvis köpa den bästa massagepistolen som innehåller myriader av munstycken, utan det går bra med ett par, tre stycken för att sedan komplettera om det skulle behövas.

4. Vibrationsnivåer

I vibrationsmassage, som är en av de vanligaste metoderna, måste du kunna välja mellan olika vibrationsnivåer. Om du inte kan detta betyder det att det endast finns en nivå, och således når massagepistolen inte till djupet av muskeln. Se därför till att det finns minst 3 vibrationsnivåer att välja mellan i din massagepistol. Dock är antalet vibrationsnivåer baserat på priset, d.v.s ju dyrare modell du köper, desto fler vibrationsnivåer kommer du kunna välja mellan.

Fördelen med flera vibrationsnivåer är att du t.ex. behöver en låg nivå när du masserar axlarna, och en högre när du masserar låren. Sålunda ska du välja en modell utifrån vad du som oftast behöver massera. Här kan du alltså spara stora pengar genom att fundera på förhand – innan köpet – vad du ämnar använda massagepistolen till.

 • Antalet vibrationsnivåer är särskilt viktigt om du är särskilt öm om vissa muskler.

5. Ljudnivån

Inte sällan kommer du hem efter en tuff dag på jobbet, eller ett hårt träningspass, och vill ha en skön avkoppling framför TV:n. Men detta förstörs på grund av den enorma ljudnivån från massagepistolen. Orsaken till detta är för att de billiga varianterna saknar en inbyggd ljuddämpare vilket gör att ljudet ibland kan uppgå till hela 70 dB – på tok för högt. Därför ska du se till att absolut inte välja en modell vars decibelnivå är högre än 65 dB. Annars kommer du endast irritera människorna i din omgivning, och kommer inte kunna använda den varken på morgonen eller på kvällen.

 • Välj en variant vars decibelnivå inte överstiger 65 dB.

6. Pris

Kostnaden för en massagepistol ligger i spannet mellan 1000 kr – 4000 kr. Till stor del bestäms priset av tillverkare, batteri, munstycken och designen. Kort sagt: ju fler munstycken desto dyrare blir det i slutändan. Dock är det viktigt att poängtera att billiga varianter lätt går sönder och behöver ersättas, vilket på lång sikt innebär ett större kostnad i jämförelse mot att köpa en erkänt kvalitativ massagepistol från början. Dessutom vet du ju inte när du kommer få mer muskel- och ledvärk, och då är det perfekt att redan ha investerat i en bra modell.

7. Design

Trots att designen och den estetiska utformningen inte är den viktigaste faktorn i ditt val av massagepistol, är det ändå nämnvärt. Anledningen är att du förmodligen kommer ha den i badrumsskåpet eller på en hylla i badrummet, och då ska den agera som en inredningsdetalj i sig. Numera finns det otroligt snygga, stilrena och fräcka modeller att välja mellan. Därmed är detta ingen stel, vit och tråkig produkt vars design inte bör ha nån betydelse.

Fördelar med massagepistol

Det finns några påtagliga fördelar med massagepistoler som är värda att nämna. Däribland förbättras blodcirkulationen samtidigt som muskelömheten minskas. Dessutom bidrar den till att återhämtningen påskyndas efter träning. Men en fördel som sällan nämns är att en massagepistol bidrar till att minska stress, ångest och oro – tre saker som de flesta människor idag upplever på daglig basis. Således är det absolut inte ett verktyg enbart för träningsgalningar, utan även för dem som helt enkelt vill koppla av efter sitt dagsverke.

Nedan har vi listat samtliga fördelar som vi anser värdiga att poängtera. Glöm för guds skull inte att läsa nackdelarna längre ner på sidan så du vet vad som är både bra och dåligt med massagepistoler.

 • Förbättrar blodcirkulationen
 • Minskad muskelömhet
 • Aktiverar muskler innan träning
 • Underlättar återhämtning efter träning
 • Kirurgisk precision
 • Minskar stress, ångest och oro
 • Påskyndar läkning av ärrvävnad
 • Förbättrad sömn

Aktiverar muskler innan träning

En massagepistol framkallar muskelsammandragningar vilket gör att musklerna blir uppvärmda inför ett träningspass. Skillnaden på ett joggingpass om du masserat musklerna innan eller inte – är enorm. För det första kommer du vara mjuk i lederna. För det andra kommer det inte kännas lika tungt för under- och överben. För det tredje blir återhämtningen mer effektiv och fylld med mindre träningsverk. På så sätt är det alltså perfekt att använda en massagepistol innan du ger dig ut i elljusspåret!

Underlättar återhämtning efter träning

Desto mer du använder en massagepistol efter träning, desto kortare blir återhämtningstiden. Följaktligen är du piggare efter träning i kombination med att slaggprodukterna rensas bort från kroppen på rekordtid. Därtill bygger du muskler mer effektivt. För att klargöra effekten blir helt enkel rehabiliteringen av olika smärtor snabb och smidig. Dock får du inte glömma att massera efter varje träningspass, för om du hoppar över massagen så kommer smärtorna snabbt göra sig påminda. Så glöm alltså inte att använda den efter varje träningspass.

massagepistol test

Kirurgisk precision

Kirurgisk precision kanske är att ta i, men att massagepistolen har en högre precision än andra massageverktyg är ett ofrånkomligt faktum. Tack vare den innovativa designen som en massagepistol har – d.v.s. att den ser ut som en pistol vars mynning går att rikta var som helst – får du en större precision över din massage än med t.ex. en massagekudde, massagedyna eller massagestol. Detta är förmodligen den största fördelen med denna utmärkta produkt. Har du exempelvis ont i ett specifikt område på låret, vaden eller ryggen – så är det bara att välja rätt munstycken och sedan köra en punktmassage på det ömma området.

Minskar stress, ångest och oro

Har du någon gång besökt en massageterapeut så vet du förmodligen hur själsligt tillfredsställande det är. Pulsen minskas, andetagen blir djupare och mer rytmiska, och musklerna börjar slappa av. Om du vill ha en genväg för att stilla oro och minska stress och ångest, är massagepistolen följaktligen ett perfekt verktyg. Sätt dig i soffan och börja massera t.ex. lårmuskulaturen, och känn hormoner utsöndras som gör dig lugn och harmonisk. Trots att du inte har några direkta kroppsskador eller smärtor så går den ändå att använda för att minska stress, ångest och oro – är inte det en enorm fördel så säg!

Påskyndar läkning av ärrvävnad

Som en effekt av att massagepistolen masserar djupt, bryter den ner ärrvävnaden som gör att den på lång sikt läker fortare. Så om du är en av dem har en hel del ärrvävnad så ska du definitivt testa denna utmärkta produkt.

Förbättrar blodcirkulationen

På grund av att massagehuvudena når djupt ner i muskulaturen, påskyndas blodcirkulationen som en konsekvens av att blodet tillkallas musklerna. Sålunda ökar ämnesomsättningen samtidigt som syresättningen och näringsämnen till musklerna förhöjs. På så vis blir kroppen mindre öm. Orsaken är för att ökat blodflöde gör att återhämtningsprocessen snabbas upp markant. Därtill bidrar massagepistolen till att återuppbygga den skadade vävnaden. Eftersom syretillförseln till muskelvävnaden ökar så blir återhämtningen avsevärt mer effektiv än om du inte hade masserat området.

Minskad muskelömhet

Tillhör du den stora grupp människor som joggar ett par gånger i veckan så har du med all säkerhet upplevt ömhet i musklerna. Kort sagt är muskelömhet en stramande, öm känsla som vanligtvis gör sig påminnande 24-30 timmar efter löpningen. Orsaken till varför muskelömhet uppkommer är för att det uppstår förslitningar i muskelfibrerna. Detta innebär att skaderisken är betydligt högre inför din nästa joggingrunda. Men genom att använda en massagepistol direkt efter ditt träningspass – och före – så hjälper vibrationsmassagen med att återställa muskelfibrerna. Därmed är det perfekt att använda den om du ofta upplever muskelömhet.

Förbättrad sömn

Ser du till att använda en massagepistol regelbundet kommer du få känna alla ovannämnda positiva effekter. Konsekvensen av detta blir i slutändan också bättre sömn. Anledningen till varför sömnen förbättras är för att kroppens muskulatur är avslappnad och inte spänd. Till exempel har de flesta stressade människor en spänd muskulatur vilket gör att de har svårt att slappna av när det är dags att krypa till kojs. Därför påverkar massage sömnen så pass mycket.

För att förbättra sömnen ytterligare kan du komplettera en massagestol med antingen en kroppskudde, ergonomisk kudde eller knäkudde.

Nackdelar med massagepistol

Nu när vi gått igenom fördelarna är det hög tid att ta reda på huruvida massagepistoler är bra eller dåligt. Detta kommer vi göra genom att gå igenom alla nackdelar som är behäftade med massagepistoler. Många köpguider väljer att utesluta de negativa aspekterna på grund av att de vill sälja så många produkter som möjligt, men vårt syfte med Testvinnarna.se är ge våra besökare en objektiv bild av alla de dåliga sidor. Annars är det omöjligt för konsumenterna att jämföra för- och nackdelarna med varandra, för att på så sätt komma fram till om det är värt pengarna eller inte.

Därför ska du noggrant läsa igenom nedanstående nackdelar så du vet vad du kan förvänta dig.

 • Risk för skador
 • Väger för mycket i många fall
 • Vibrerande och bullrig
 • Inte tillräckligt portabla
 • Begränsad batteritid

Risk för skador

Det finns en orsak till varför de bästa massagepistolerna har en inbyggd timer som gör att de automatiskt stängs av efter några minuter, nämligen för att förhindra skador. Många använder dem under långa perioder för att det känns så skönt med punktmassage, men det är som sagt inte rekommenderat. Vidare är många av uppfattningen att ju längre du använder den desto mer effektiv massagen, men det är inte heller sant. Faktum är att om du varken är en massör (certifierad) eller en utbildad sjukgymnast så måste du vara väldigt försiktig, annars kommer risken för skador vara betydligt större. Därmed är denna nackdel snarare en risk som du måste tänka på när du använder en massagepistol, men ack så viktig att ha kännedom om, varför vi nämner den här.

Väger för mycket i många fall

Ytterligare en nackdel med massagepistoler är att de i regel är väldigt tunga. Och eftersom man använder dem under ganska lång tid kommer du snabbt bli trött i armen, handleden eller axeln. Trots att det numera finns modeller som är små och väger mindre, så är det stora flertalet bulkiga, tunga och otympliga. Låt oss säga att du till exempel ska massera nacken och således behöver hålla pistolen ovanför huvudet – då kommer du snabbt få mjölksyra i armen och rappt få avsluta massagen. Sålunda finns det en överhängande risk att ansträngningen som krävs för att hålla uppe den leder till mer muskelvärk än vad du hade från början.

Därmed måste du använda den försiktigt, varsamt och absolut inte för länge. För då kan du alltså få mer ont än innan massagen. Fortsättningsvis gör storleken även att de blir svåra att stuva ner i resväskan, så det finns en hel del nackdelar med bara dess tyngd.

Vibrerande och bullrig

Den största nackdelen med massagepistoler är tvivelsutan att de dels låter för mycket, dels vibrerar för intensivt. Detta gör att den bullrar och irriterar inte bara dig själv, utan även din omgivning. Till exempel är det i princip omöjligt att använda dem på kvällen när resten av familjen sover. Anledningen är helt enkelt att de låter på tok för mycket, och det är för att den vibrerar så pass fort att friktion uppstår. Således är de omöjliga att använda både på tidiga morgnar och sena kvällar – de tillfällen när de flesta har tid med en massage.

Men bullrigheten är inte endast irriterande för andra utan även för en själv. Efter några minuter gör det ont i handen för att den vibrerat så febrilt, vilket gör att man måste stänga av den eller byta hand. Följaktligen är den höga ljudvolymen och dess vibrerande läten en högst påtaglig nackdel med massagepistoler.

Inte tillräckligt portabla

Har du tidigare ägt en massagepistol eller helt enkelt testat i en butik eller hos en vän, så vet du förmodligen hur stora de är. Tyvärr är detta en stor nackdel eftersom det blir betydligt svårare att ta med den på resan eller gymmet. De upptar helt enkelt för mycket plats i väskan – speciellt med alla munstycken och batterisladd. Detta är något du måste vara medveten om då det är så många som tror att de är smidiga att medtaga på resan. Trots att det finns rykten om att företag såsom Flowlife har börjat tillverka små massagepistoler, är detta ännu ej bekräftat, så om du har för avsikt att ta med den vid olika tillfällen så rekommenderar vi att du inte ska köpa en massagepistol i skrivande stund (1/1/2022).

Uppdatering: Nu finns det små massagepistoler som är anpassade för att ta med i ryggsäcken, resväskan eller till och med byxfickan!

Begränsad batteritid

Varje massagepistol måste laddas i några timmar innan de kan användas. Det som sker då är att batteriet laddas så du kan använda den trådlöst. Detta är givetvis väldigt bra då det möjliggör en flexibilitet som t.ex. en massagestol inte erbjuder. Nackdelen är att batteriet tar slut fort och därpå måste laddas igen. Problemet som uppstår är när du tar med massagepistolen till exempelvis gymmet, och märker till din stora förtret att det bara finns ett par minuters batteritid kvar. Följaktligen måste du hela tiden ha kontroll på exakt hur mycket batteritid det finns, eller ha för vana att ladda den varje morgon eller kväll.

Fastän detta är inte är en lika påtaglig nackdel som de ovannämnda, är den ändock värd att poängtera eftersom det är otroligt viktigt för varje konsument att veta vad de kan förvänta sig.

massagepistol nackdelar

Använd inte en massagepistol om du lider av något av följande

Nånting du måste veta är när du inte ska använda en massagepistol. Har du exempelvis muskeldystrofi eller benskörhet så är det direkt skadligt att använda ett verktyg som pulserar så starkt som denna produkt gör. Det leder till att problemen förvärras vilket är katastrofalt på alla sätt och vis. Därför har vi nedan gjort en lista med vissa åkommor, och om du lider av någon av dessa så får du absolut inte använda en massagepistol.

OBS: Lider du av något annat som inte är listat nedan så ska du rådfråga din läkare.
 • Högt blodtryck
 • Åderbrock
 • Artrit, gikt, artros eller fibromylagi
 • Perifer artärsjukdom
 • Djup ventrombos
 • Arterioskleros
 • Benskörhet
 • Muskeldystrofi

Bästa massagepistolen 2023

Vi har utsett den bästa massagepistolen baserat på samlande recensioner i kombination med våra egna tester. Således har vi en balanserad blandning mellan subjektivitet och objektivitet i vår bedömning. För det första analyserade vi vilken massagepistol som är bäst inom följande områden: batteri, slagkraft, design och ljudnivå. Därefter tog vi priset i beaktande för att säkerställa att kvaliteten är i nivå med priset. Baserat på dessa faktorer kom vi enhälligt framtill att den bästa massagepistolen 2023 är Flowgun.

bästa massagepistolen

Så använder du en massagepistol

Nu när du har beställt en massagepistol återstår det att veta hur du bäst använder den. Därför har vi skrivit anvisningar i hur du bäst går till väga för en effektiv och snabb massage.

 1. Börja med att bekanta dig med verktyget genom att testa olika munstycken, hastighetsnivåer, program etc.
 2. Därefter kan du sätta igång den och välja den minsta vibrationsnivån.
 3. Placera nu lugnt och fint munstycket mot t.ex. låret och gör en cirkulär rörelse med massagepistolen.
 4. Bli inte rädd för obehagskänslor då det är en vanlig reaktion till en ny sensuell upplevelse.
 5. Har du en muskelknuta så välj en låg hastighetsnivå och tryck tillräckligt hårt för att känna lite värk – dock ska det inte göra ont, då gör du det för hårt.
 6. Massera inte direkt på smärtan utan behandla området runtomkring så blodcirkulationen ökas. På så vis igångsätter du kroppen naturliga rehabiliteringssystem.
 7. Använd massagepistolen i max 30 minuter i taget.
 8. Klart!

Skillnad på massagepistol och massageapparat

Skillnaden mellan en massagepistol och massageapparat är att den senare termen innefattar mängder av apparater som t.ex. massagebälte. Nackdelen med en massageapparat är att du inte har lika stor valfrihet i punktinsatsen. Det vill säga med ett massagebälte är du låst till antingen ben, mage eller nacke, medan en massagepistol kan massera i princip överallt.

Forskning om massagepistoler och dess framtid

Kort sagt finns det många användningsområden där massagepistolen har bevisad effekt enligt samstämmiga undersökningar. Däremot är det alltid viktigt att påpeka att effekten är olika för alla människor och beror i hög grad på hur vältränad man är, eller hur den individuella muskulaturen ser ut. Dessutom är detta en förhållandevis ny produkt på marknaden vilket innebär att det finns färre genomförda experiment än med andra apparater. Med det sagt finns det inget likhetstecken mellan vetenskapligt stöd och effekt, så det du ska göra är att testa det för att se om behandlingen funkar för just dig.

Vanliga frågor och svar

Vilken är den bästa massagepistolen?

Under 2023 är Flowgun från det svenska företaget Flowlife den tveklöst bästa massagepistolen. Designen är helt fantastisk, och i kombination med funktionalitet och enkelhet slår den samtliga konkurrenter med hästlängder.

Vilket företag tillverkar de bästa massagepistolerna?

Det är Flowlife. Flowlife är ett företag som är blott tre år gammalt, men som på väldigt kort tid seglat upp som den bästa tillverkaren av massagepistoler. Förutom att de tillverkar produkter med slittålighet, robusthet och kraftfullhet, erbjuder de även väldigt förmånliga garantiperioder. Exempelvis får du 1 års garanti på den senaste modellen de lanserat – något som inga andra tillverkare för tillfället gör. Orsaken är att Flowlife litar på sina produkter till den grad, att de vet att ytterst få konsumenter kommer bli besvikna.

Hur fungerar en massagepistol?

Massagepistoler fungerar genom att munstycket pulserar i rask takt vilket gör att det penetrerar djupt in i muskelvävnaden. Detta innebär att du får en djuplodande massage som är utmärkt både innan och efter träning, och är synnerligen bra för dig som upplever muskelömhet eller stelhet.

Finns det några alternativ till massagepistoler?

Ja, det finns faktiskt flera olika bra alternativ. Till exempel finns det massagekuddar som är utomordentliga att använda medan du ligger i soffan eller sitter på en kontorsstol. Vidare finns det massagedynor, massagestolar och massageapparater varav samtliga är fullvärdiga alternativ och komplement till massagepistoler.

Hur ofta ska man använda en massagepistol?

Hur frekvent du ska använda en massagepistol beror till hög grad på vilka smärtor du upplever idag. Dessutom beror det på hur van du är vid massage sedan tidigare. Är du t.ex. helt ny och aldrig tidigare fått en djuplodande massage ska du använda den max 3-4 ggr/vecka. Men är du van så är det helt okej att använda den 2 ggr/dag, d.v.s. en gång innan träning och en gång efter. Dock ska du försöka begränsa varje användningsperiod till 1-2 minuter så du inte får motsatt effekt.

Kan jag använda en massagepistol mot nacksmärtor?

Du ska vara extremt försiktig innan du använder en massagepistol på nacken. Dels är det svårt att komma åt själv vilket inte sällan leder till att du masserar fel muskel från fel vinkel – något som otvivelaktigt leder till att stjälpa mer än att hjälpa. Därför ska du börja med att rådfråga din läkare. Därutöver ska du använda en kudde som är bra mot nackont så nacken kan vila på ett naturligt sätt under nattens gång.

Går det att använda en massagepistol om man är gravid?

Nej, du ska inte använda en massagepistol om du är gravid.

Slutsats

Sammanfattningsvis är en massagepistol en briljant produkt som är utmärkt att använda både innan och efter träning. Därtill bidrar den till att minska stress, oro och ångest. Men det är viktigt att du använder den på rätt sätt, och att du masserar väldigt försiktigt inledningsvis – speciellt nacken som är extra känslig – använd istället en nackmasserare så du inte skadar nacken. Så glöm inte att läsa hur du ska använda den i vår lathund i artikeln ovan.

Fortsättningsvis finns det flera nackdelar med massagepistoler som vi gått igenom. Till exempel är risken för skador hög om du använder den på fel sätt. Därtill låter de mycket och är onödigt bullriga. Så glöm inte att läsa nackdelarna noggrant så du vet vad du kan förvänta dig.

Utöver detta ska du absolut inte använda en massagepistol om du lider av benskörhet, högt blodtryck eller åderbrock.

Har du frågor eller funderingar så ska du kontakta oss så ska vi göra allt i vår makt för att guida dig rätt.


Skriven av Maria Johansson
Skriven av Maria Johansson

Hur vi utförde detta test

Samtliga produkter som vi rekommenderar i detta test har vi testat på egen hand. I de flesta fall får vi produkter tillskickade oss på vår begäran, och i somliga fall köper vi produkterna själva. Därefter testar vi dem en längre tid för att se om de är bra nog utifrån vår subjektiva bedömning, varpå de placeras på topplistan högst upp på den här sidan. 

Således ska du vara medveten om att våra rekommendationer är högst subjektiva, och inte rangordnade efter vad andra aktörer tycker om dem. 

Vidare, den ackompanjerade köpguiden vars syfte är att lära dig allt du behöver veta om denna produkt, så du kan ta mer genomtänkta beslut, är skriven av oss själva baserat på all kunskap vi tillskansat oss under den ovan åsyftade testperioden. Därmed måste du källhänvisa denna webbplatsadress ifall du vill citera något.

Har du frågor eller funderingar beträffande detta test får du mer än gärna kontakta oss.