KÖP SMART. KÖP TESTVINNARE. 

Vi utser tre testvinnare i varje produktsegment. Handla smart.

Menu

Massagepistol bäst-i-test

 

Flowgun massagepistol

Flowgun
 • 2 års garanti
 • 3200 slag/minut
 • 10 mm slaglängd
 • 6 olik massagehuvuden
 • Hög precision
 • Snygg design
 • Praktisk väska medföljer
Läs mer »
 

Flowgun Go

Flowgun
 • Stimulerar bindväv
 • Ökar blodcirkulationen
 • Frigör triggerpunkter
 • Väska ingår
 • 2 års garanti
 • Bäst recensioner
Läs mer »
 

Master Fitness MG500

Master
 • 4 olika massagehuvuden
 • Digital display
 • Tystlåten
 • Ökad rörlighet
 • 5 timmars batteritid
 • Glimrande recensioner
Läs mer »
Innehåll [ visa ]

Massagepistol

Letar du efter en massagepistol har du kommit till rätt plats. På grund av att du med exakt precision kan massera olika muskelgrupper, är en massagepistol utmärkt för dig som vill våra stela muskler och leder. Förutom att den mjukar upp muskler innan träning, är det också enormt bra för återhämtningen efter ett tufft träningspass. Följden av att denna produkt är så bra är att konkurrensen på marknaden är enorm. Således är det svårt att välja bland mängden alternativ. Därför har vi sammanställt en topplista så du enklare kan göra ditt val. På så vis slipper du spendera tid på att läsa recensioner av varje produkt, utan kan istället sondera i listan ovan över beprövande, kvalitativa och snygga massagepistoler.

Så väljer du en massagepistol

När du står i akt att köpa en massagepistol finns det några specifika faktorer du ska veta lite extra om. Orsaken är att ditt val blir lättare och genomförs med ett högre självförtroende om du vet vad du ska hålla utkik efter. Exempelvis finns det modeller som har en hög ljudnivå och således bidrar till mer irritation är avkoppling. Därtill måste batteriet ha en viss kraft för att kunna massera under en längre tid. Förutom dessa faktorer har vi nedan skapat en checklista som du ska läsa för att välja den bästa massagepistolen för dig.

 1. Pris
  Kostnaden för en massagepistol ligger i spannet mellan 1000 kr – 4000 kr. Till stor del bestäms priset av tillverkare, batteri, munstycken och designen. Kort sagt: ju fler munstycken desto dyrare blir det i slutändan. Dock är det viktigt att poängtera att billiga varianter lätt går sönder och behöver ersättas, vilket på lång sikt innebär ett större kostnad i jämförelse mot att köpa en erkänt kvalitativ massagepistol från början. Dessutom vet du ju inte när du kommer få mer muskel- och ledvärk, och då är det perfekt att redan ha investerat i en bra modell.
 2. Design
  Trots att designen och den estetiska utformningen inte är den viktigaste faktorn i ditt val av massagepistol, är det ändå nämnvärt. Anledningen är att du förmodligen kommer ha den i badrumsskåpet eller på en hylla i badrummet, och då ska den agera som en inredningsdetalj i sig. Numera finns det otroligt snygga, stilrena och fräcka modeller att välja mellan. Därmed är detta ingen stel, vit och tråkig produkt vars design inte bör ha nån betydelse.
 3. Batteri
  Som med alla elektriska produkter behövs ett kvalitativt batteri för att den ska kunna användas länge. Därjämte ska inte batterikraften minskas per laddning. Med andra ord ska du välja en massagepistol med tillräckligt lång batteritid för att utföra det massageprogram du vill ha. Därför är vår rekommendation att inte välja en modell som erbjuder mindre än 3,5 timmars batteritid.
 4. Slagkraft
  Om du ämnar massera ett område du har problem med vill du ha en ordentlig slagkraft. Med andra ord vill du att massagen ska verka djupt och effektivt. Sålunda behöver du se till att massagepistolen har olika hastighetslägen så du själv kan ställa in hur hård slagkraft du vill ha. Dessutom krävs olika hög slagkraft beroende på vilket område du masserar. Till exempel krävs det mer kraft till låret än till nacke och rygg.
 5. Munstycken
  Olika munstycken är otroligt viktigt i ditt val av massagepistol och ska till stor del begränsa dina valmöjligheter. För det första finns det fyra olika munstycken: gaffel, boll, kula och platt munstycke. Beroende på vad du ämnar massera så skiljer munstycket som rekommenderas. För det andra finns det många varianter som bara inkluderar ett eller två munstycken – på tok för lite enligt oss. Därför ska du se till att massagepistolen har minst fyra munstycken:

  1. Boll – detta munstycket är primärt ansvarig för uppvärmningen av muskeln. Därmed är det ofta den du kommer använda som första steg i massageprogrammet. Bollen är större än kulan och är därför effektiv för större områden som t.ex. benmuskler och rygg.
  2. Kula – kulan är mindre än bollen och lämpar sig sålunda bäst för händer och fötter, alternativt mindre muskelknutor. Genom detta munstycke får du absolut bäst precision med massagepistolen.
  3. Gaffel – precis som namnet indikerar är det ett gaffelliknande munstycke som är ämnat för vader, fötter, armar och andra muskelgrupper som behöver det där lite extra.
  4. Platt – det fjärde munstycket du kan välja är det som mest liknar en massage av en hand med handleden nedtryckt mot ett specifikt område. Funkar särskilt bra för rumpa, bröst och skuldror då det värmer upp stela muskler.
 6. Vibrationsnivåer
  I vibrationsmassage, som är en av de vanligaste metoderna, måste du kunna välja mellan olika vibrationsnivåer. Om du inte kan detta betyder det att det endast finns en nivå, och således når massagepistolen inte till djupet av muskeln. Se därför till att det finns minst 3 vibrationsnivåer att välja mellan i din massagepistol.
 7. Ljudet
  Inte sällan kommer du hem efter en tuff dag på jobbet, eller ett hårt träningspass, och vill ha en skön avkoppling framför TV:n. Men detta förstörs på grund av den enorma ljudnivån från massagepistolen. Orsaken till detta är för att de billiga varianterna saknar en inbyggd ljuddämpare vilket gör att ljudet ibland kan uppgå till hela 70 dB – på tok för högt. Därför ska du se till att absolut inte välja en modell vars decibelnivå är högre än 65 dB.

Fördelar med massagepistol

 • Aktiverar muskler innan träning
  En massagepistol framkallar muskelsammandragningar vilket gör att musklerna blir uppvärmda inför ett träningspass. Skillnaden på ett joggingpass om du masserat musklerna innan eller inte – är enorm. För det första kommer du vara mjuk i lederna. För det andra kommer det inte kännas lika tungt för under- och överben. För det tredje blir återhämtningen mer effektiv och fylld med mindre träningsverk.
 • Underlättar återhämtning efter träning
  Desto mer du använder en massagepistol efter träning, desto kortare blir återhämtningstiden. Följaktligen är du piggare efter träning i kombination med att slaggprodukterna rensas bort från kroppen på rekordtid. Därtill bygger du muskler mer effektivt. För att klargöra effekten blir helt enkel rehabiliteringen av olika smärtor snabb och smidig.
 • Kirurgisk precision
  Tack vare den innovativa designen som en massagepistol har, får du en större precision över din massage än med t.ex. en massagedyna eller massagestol. Detta är förmodligen den största fördelen med denna utmärkta produkt.
 • Förbättrar blodcirkulationen
  På grund av att massagehuvudena når djupt ner i muskulaturen, påskyndas blodcirkulationen som en konsekvens av att blodet tillkallas musklerna. Sålunda ökar ämnesomsättningen samtidigt som syresättningen och näringsämnen till musklerna förhöjs. På så vis blir kroppen mindre öm.
 • Minskar stress, ångest och oro
  Om du vill ha en genväg för att stilla oro och minska stress och ångest, är massagepistolen ett perfekt verktyg. Sätt dig i soffan och börja massera t.ex. lårmuskulaturen, och känn hormoner utsöndras som gör dig lugn och harmonisk.
 • Påskyndar läkning av ärrvävnad
  Som en effekt av att massagepistolen masserar djupt, bryter den ner ärrvävnaden som gör att den på lång sikt läker fortare.
 • Bättre sömn
  Ser du till att använda en massagepistol regelbundet kommer du få känna alla ovannämnda positiva effekter. Konsekvensen av detta blir i slutändan också bättre sömn.

Bästa massagepistolen

Vi har utsett den bästa massagepistolen baserat på samlande recensioner i kombination med våra egna tester. Således har vi en balanserad blandning mellan subjektivitet och objektivitet i vår bedömning. För det första analyserade vi vilken massagepistol som är bäst inom följande områden: batteri, slagkraft, design och ljudnivå. Därefter tog vi priset i beaktande för att säkerställa att kvaliteten är i nivå med priset. Baserat på dessa faktorer kom vi enhälligt framtill att den bästa massagepistolen är Flowgun.

Så använder du en massagepistol

Nu när du har beställt en massagepistol återstår det att veta hur du bäst använder den. Därför har vi skrivit anvisningar i hur du bäst går till väga för en effektiv och snabb massage.

 1. Börja med att bekanta dig med verktyget genom att testa olika munstycken, hastighetsnivåer, program etc.
 2. Därefter kan du sätta igång den och välja den minsta vibrationsnivån.
 3. Placera nu lugnt och fint munstycket mot t.ex. låret och gör en cirkulär rörelse med massagepistolen.
 4. Bli inte rädd för obehagskänslor då det är en vanlig reaktion till en ny sensuell upplevelse.
 5. Har du en muskelknuta så välj en låg hastighetsnivå och tryck tillräckligt hårt för att känna lite värk – dock ska det inte göra ont, då gör du det för hårt.
 6. Massera inte direkt på smärtan utan behandla området runtomkring så blodcirkulationen ökas. På så vis igångsätter du kroppen naturliga rehabiliteringssystem.
 7. Använd massagepistolen i max 30 minuter i taget.
 8. Klart!

Skillnad på massagepistol och massageapparat

Skillnaden mellan en massagepistol och massageapparat är att den senare termen innefattar mängder av apparater som t.ex. massagebälte. Nackdelen med en massageapparat är att du inte har lika stor valfrihet i punktinsatsen. Det vill säga med ett massagebälte är du låst till antingen ben, mage eller nacke, medan en massagepistol kan massera i princip överallt.

Vad säger forskningen?

Kort sagt finns det många användningsområden där massagepistolen har bevisad effekt enligt samstämmiga undersökningar. Däremot är det alltid viktigt att påpeka att effekten är olika för alla människor och beror i hög grad på hur vältränad man är, eller hur den individuella muskulaturen ser ut. Dessutom är detta en förhållandevis ny produkt på marknaden vilket innebär att det finns färre genomförda experiment än med andra apparater. Med det sagt finns det inget likhetstecken mellan vetenskapligt stöd och effekt, så det du ska göra är att testa det för att se om behandlingen funkar för just dig.

bästa massagepistolen

massagepistol användning

massagepistol test

massagepistol

Hur vi utförde detta test

Samtliga produkter som vi rekommenderar i detta test har vi testat på egen hand. I de flesta fall får vi produkter tillskickade oss på vår begäran, och i somliga fall köper vi produkterna själva. Därefter testar vi dem en längre tid för att se om de är bra nog utifrån vår subjektiva bedömning, varpå de placeras på topplistan högst upp på den här sidan. 

Således ska du vara medveten om att våra rekommendationer är högst subjektiva, och inte rangordnade efter vad andra aktörer tycker om dem. 

Vidare, den ackompanjerade köpguiden vars syfte är att lära dig allt du behöver veta om denna produkt, så du kan ta mer genomtänkta beslut, är skriven av oss själva baserat på all kunskap vi tillskansat oss under den ovan åsyftade testperioden. Därmed måste du källhänvisa denna webbplatsadress ifall du vill citera något.

Har du frågor eller funderingar beträffande detta test får du mer än gärna kontakta oss.