HANDLA SMART. KÖP TESTVINNARE.
Vi utser tre testvinnare i varje produktsegment. Handla smart.
OM OSSKONTAKTBLOGG
 

Massagestol bäst-i-test

 

1. OGAWA Master Drive AI

OGAWA Master Drive AI
 • Använder artificiell intellgiens (AI)
 • Lär sig och anpassar massage efter din kropp
 • Eliminerar spänningar bättre än någonsin
 • 26 olika helkroppsmassager
 • 4D-massage
 • Knämassage i 3D
 • Automatiskt benstöd
 • Zonterapi fotmassage
 • Lufttrycksmassage
Läs mer »
 

2. Rubinetto Massagestol

Rubinetto Massagestol
 • 3D massage
 • Smart massagestol
 • Shiatsu, Knocking och Knådning
 • Full kroppsmassage
 • Lokal- och punktmassage
 • Olika intesitetslägen
 • Magnetisk massage
 • Uppvärmning
 • Fler hastighetslägen
 • Koppla ihop med app
Läs mer »
 

3. FinnSpa Massagestol

FinnSpa Massagestol
 • 5 automatiska program
 • Ställ in massagepunkter
 • Tryck, Shiatsu, Knåd eller Rull
 • Luftkuddar
 • Full Air och Zero Gravity-funktioner
 • Vibrations- och värmefunktion
 • Separat nackmassage
 • Timer
Läs mer »
Innehåll [ visa ]

Massagestol

En massagestol hjälper med att förebygga ledvärk och smärtor i muskler i allmänhet, men även återhämtning efter träning. Oavsett vad du ämnar använda massagestolen till kommer den hjälpa dig på många olika sätt. Därför har vi listat de bästa massagestolarna i en topplista så du enkelt kan göra ditt köp. På grund av att kostnaden är dyr är det många som blir avskräckta, men istället ska du tänka på hur den kommer hjälpa kropp och själ på lång sikt. Dessutom är det den perfekta presenten till mamma och pappa, eller mormor och morfar. Börja med att läsa hela vår köpguide nedan för att sedan jämföra de bästa modellerna ovan.

Så väljer du en massagestol

Innan du ska köpa en massagestol är det några faktorer du ska lägga större vikt vid än andra. Därför har vi nedan gjort en lista över hur du väljer en massagestol som passar dina behov och ekonomiska förutsättningar.

 1. Tillverkare
  Det kan tänkas underligt att börja titta på tillverkare/varumärket på massagestolen, men det är otroligt viktigt. Orsaken är att konkurrensen på senare tid ökat vilket följaktligen gjort att flera tillverkare slagit sig in på marknaden. Därmed finns det mängder av varianter med varierande kvalitet som är svåra att särskilja från de riktiga guldkornen. Därför ska du välja en modell som är tillverkad av ett välkänt varumärke som garanterar kvalitet. Tyvärr måste du betala några tusenlappar extra, men det lönar sig ofta då massagestolens livslängd blir dubbelt så lång. Därtill ingår det oftare garanti från välrenommerade tillverkare.
 2. Program
  Något som skiljer billiga massagestolar från dyra är antalet program som erbjuds. Till exempel finns det varianter där du kan välja mellan ryggmassage, fotmassage, benmassage och armmassage. Men det finns också de som bara erbjuder ryggmassage. Således måste du se till att massagestolen masserar den del av kroppen som du har mest problem med. Kort sagt är fler program förenat med en större kostnad.
 3. Kundrecensioner
  Den bästa fingervisningen om en massagestols kvalitet får du genom att läsa kundrecensionerna. På så vis får du en objektiv bedömning. Dessutom är det många recensenter som skickar med bilder till recensionen som gör att du kan se hur massagestolen ser ut i sammanhanget av ett hem. Av den orsaken har vi, i bedömningen av varje modell, tagit recensionerna i beaktande för att sålunda få ett så opartiskt slutbetyg som möjligt.
 4. Bekvämlighet
  Skillnaden mellan en budget- och premiumstol är massagestolens komfort. Orsaken är att tillverkaren, för att spara in på omkostnader, ibland använder sämre material som gör att det blir obekvämt att sitta i stolen länge. Å andra sidan får inte massagestolen vara för mjuk heller, utan den måste vara tillräckligt hård för att massera effektivt. Därför har vi sållat bort de modellerna som använder komponenter av lägre kvalitet, så du kan sitta och njuta av ett Netflix-maraton utan att få ont någonstans.
 5. Utrymme
  Planerar du att placera massagestolen på altanen, framför TV:n eller i sovrummet, då är uppmätning av utrymmet något du måste vara noggrann med. Börja därför din köpresa genom att mäta upp det totala utrymmet du har i din bostad. Därefter kan du enkelt filtrera bort större modeller och göra ditt val smidigare. Är du osäker på om stolen får plats eller inte, ska du hellre välja än mindre variant än större så du inte blir besviken när leveransen kommer.
 6. Kostnad
  Sist men inte minst är priset en viktig faktor när du ska köpa en massagestol. Däremot finns det en anledning till varför kostnaden hamnar så långt ner i den här listan. Skälen är många; för det första går det inte att sätta ett pris på välbefinnande. Det vill säga det välmåendet som du får genom en massagestol är ovärderligt. För det andra betyder en lägre kostnad också att produkten livslängd är kortare vilket får följden att du behöver byta ut den tidigare. Sålunda måste du betala för en ny stol när den gått sönder vilket på lång sikt är ohållbart.

Fördelar med massagestol

Fördelarna med en massagestol är otroligt många. Först och främst får du en massage av samma kvalitet från en massagestol, som du får av en massageterapeut. Därmed får du en gratis massage varje gång du sätter dig i stolen. Vidare är avkopplingen en stor faktor, det har nämligen visats i studier att det är ångestdämpande och hjälper till med att utsöndra serotonin. Förutom nämnda fördelar har vi nedan listat de största anledningarna till varför en massagestol är ett utmärkt köp.

Billig massagestol

Trots att vi så långt i den här guiden lärt dig att hellre spendera några tusenlappar extra, istället för att köpa en billig massagestol av sämre kvalitet, finns det trots allt billigare modeller som är bra. Däremot måste du vara extra vaksam på faktorer som garanti och returalternativ, d.v.s. du måste ha möjlighet att skicka tillbaka stolen om den inte levererar på dina krav. Fortsättningsvis måste du vara medveten om att antalet program är begränsade. Desto billigare massagestolen är desto färre program – precis som vi lärt dig ovan. Å andra sidan kanske du har hittat en massagestol som har de program som du de facto behöver, och som är prisvärd – i så fall har du hittat den perfekta modellen, nämligen den som uppfyller dina individuella behov.

Massagestol för gravida

För en gravid kvinna kan en massagestol vara räddningen i nöden. Anledningen är att stolen masserar svanken i allmänhet och korsryggen i synnerhet. Således slipper du vara orolig över att smärtan kommer hålla i sig under flera timmar. Sätt dig istället i massagestolen i några minuter och så är värken över. Dessutom hjälper det mot mensverk. Därjämte är det ju gratis, så du slipper betala för gravidmassage varje gång du har ont. Dock måste vi understryka att inte använda en massagestol under svår foglossning.

Pris

Priset för en massagestol varierar i hög grad. Till exempel kan du köpa en för bara 5 000 kr. Däremot saknar dessa konstläder och antalet program är högst begränsade. Vidare är varumärket inte av samma dignitet som en dyrare modell, vilket gör att risken för att den ska gå sönder är betydligt högre. I andra sidan av spektrat finns det modeller som kostar hela 100 000 kr, alltså lyxmodeller av episka proportioner. Därför ska du välja en variant där kvalitet och funktioner är i paritet med priset du är beredd att betala.

bästa massagestolen massagestol bäst i test massagestol

Hur vi utförde detta test

Samtliga produkter som vi rekommenderar i detta test har vi testat på egen hand. I de flesta fall får vi produkter tillskickade oss på vår begäran, och i somliga fall köper vi produkterna själva. Därefter testar vi dem en längre tid för att se om de är bra nog utifrån vår subjektiva bedömning, varpå de placeras på topplistan högst upp på den här sidan. 

Således ska du vara medveten om att våra rekommendationer är högst subjektiva, och inte rangordnade efter vad andra aktörer tycker om dem. 

Vidare, den ackompanjerade köpguiden vars syfte är att lära dig allt du behöver veta om denna produkt, så du kan ta mer genomtänkta beslut, är skriven av oss själva baserat på all kunskap vi tillskansat oss under den ovan åsyftade testperioden. Därmed måste du källhänvisa denna webbplatsadress ifall du vill citera något.

Har du frågor eller funderingar beträffande detta test får du mer än gärna kontakta oss.