HANDLA SMART. KÖP TESTVINNARE.
Vi utser tre testvinnare i varje produktsegment. Handla smart.
OM OSSKONTAKTBLOGG
 

Mini tvättmaskin bäst-i-test

Skriven av Karin Stagnelius
Skriven av Karin Stagnelius
testvinnare
#1 Electrolux EW6T3226A2
Bäst-i-test 2024

Mini tvättmaskin bäst-i-test

Skriven av Karin Stagnelius
Skriven av Karin Stagnelius
 

1. Electrolux EW6T3226A2

Electrolux EW6T3226A2
 • Centrifugering: 1200 varv/min
 • Tvättkapacitet: 6 kg
 • Motortyp: Traditionell
 • Timer-funktion: Nej
 • Tvätta och torka ull och silke
 • Fuzzy logic anpassar tvättprogrammen
Nackdelar:
 • Snäppet för dyr (Över 5000 kr)
 

2. Whirlpool TDLR7220LSEU

Whirlpool TDLR7220LSEU
 • Centrifugering: 1200 varv/min
 • Väldigt bra recensioner
 • Tvättkapacitet: 7 kg
 • Motortyp: Traditionell
 • Sensorstyrd tvätt med 6TH SENSE-teknologi
 • Soft Opening
Nackdelar:
 • Saknar timer-funktion
 

3. Cylinda TT251D

Cylinda TT251D
 • Centrifugering: 1000 varv/min
 • Tvättkapacitet: 5.50 kg
 • Välj mellan snabbtvätt, daglig tvätt och syntet
 • Fördröjd start
 • Snabbtvätt
Nackdelar:
 • Saknar AquaStop
Innehåll [ visa ]

Mini tvättmaskin

Om du tänker på att köpa en mini tvättmaskin har du kommit till rätt plats. Genom att investera i en mindre tvättmaskin får du inte bara mer utrymme, utan även tid över att göra annat. Orsaken till varför du får mer tid är att du slipper att vare sig tvätta för hand eller gå ner i tvättstugan varje gång. Särskilt när du bara vill tvätta ett plagg inför det viktiga mötet i morgon. Vidare är en mini tvättmaskin ett utmärkt alternativ för dig som har en sommarstuga eller ett attefallshus där du vill stuva in en mindre tvättmaskin för att spara på utrymmet. På grund av att det minimalistiska tankesättet ”less is more” på senare tid fått fäste i gemene mans medvetande, har portabla vitvaror ökat i popularitet. Följaktligen finns det väldigt många alternativ att välja mellan vilket leder till att det är svårt att veta vilken som är bäst. Därför har vi utsett den bästa mini tvättmaskinen så du lättare kan göra ditt val. Därtill har vi skrivit en köpguide som innehåller allt du ska tänka på innan du lägger din beställning.

Börja därför med att läsa på om allt du ska tänka nedan, för att därefter välja en modell från topplistan ovan.

Så väljer du mini tvättmaskin

Det är inte konstigt att många konsumenter finner det svårt att välja en mini tvättmaskin. För det första ska du välja en med låg energiåtgång så elräkningen inte spårar ur. För det andra måste du noggrant mäta storleken i badrummet så du inte köper en för stor modell. För det tredje ska du ta ställning till hur stor volym maskinen ska ha för att tillfredsställa dina eller din familjs behov. Därför har vi gjort en lathund nedan för alla de faktorer som du ska tänka på innan du slutför köpet.

 1. Kapacitet
  Kapaciteten på en mini tvättmaskin är helt enkelt hur många kilo tvätt som maskinen kan inhysa. Medan vissa inte behöver mer än 1 kg i kapacitet för att täcka sina behov, är det annorlunda för dig som är van att tvätta flera människors kläder samtidigt. Därmed är det en extremt viktig faktor för dig som t.ex. har en familj med flera barn som kräver en tvättmaskin med en kapacitet på uppåt 10 kg. Följaktligen ska du fundera på välja en modell vars kapacitet varken går under eller över dina behov.
 2. Vikt
  En positiv konsekvens av en mini tvättmaskin är att den väger väldigt lite. Till exempel finns det modeller som inte väger mer än 4 kg. Således är det jättelätt att ta med den till sommarhuset eller campingen. Dock finns det många varianter som väger mycket mer, så se till att lägga ett extra öga vid vikten så den blir lätthanterlig för dig att bära och flytta runt. Vidare ska du tänka på att ju lättare maskinen är, desto mer vibrerar den; så du kan behöva köpa till vibrationsdämpare i vissa fall.
 3. Garanti
  Med tanke på att en mini tvättmaskin i regel är en dyr investering, ska du alltid säkerställa att en fördelaktig garanti ingår i köpet. Ifall du märker att ingen garanti framgår av produktbeskrivningen ska du antingen kontakta återförsäljaren eller lämna sida med omedelbar verkan. Orsaken är att det finns modeller som erbjuder hela 10 års garanti, så varför ska du då köpa en utan garanti.
 4. Smart tvättmaskin med WiFi
  Den tekniska innovation som givit oss smart-tv, och som ger oss möjligheten att kontrollera en apparat via WiFi, har nu även integrerats i tvättmaskiner. Sålunda går det nu att starta eller pausa en tvätt från soffan, toaletten eller sovrummet. Förutom att du kan lägga in kläder i tvättmaskinen för att sedan starta igång tvätten på jobbet, kan du likväl kontrollera energiåtgången från läsfåtöljen på kvällen. Dessutom kan du kontrollera energiförbrukningen i realtid. Dock kostar dessa varianter lite extra, så tänk över om det är en funktionalitet som du hade uppskattat eller inte.
 5. Tvättprogram för barnkläder
  På grund av att barnkläder tenderar att vara smutsiga och inte sällan behövs tvätta två gånger om, ska du fundera över om du inte behöver en mini tvättmaskin med tvättprogram för just barnkläder. Genom detta dedikerade tvättprogram appliceras högre temperaturer för att på så sätt tvätta bort ingrodda fläckar och bakterier. Däremot innebär detta också att du behöver betala några hundralappar extra, men det är helt klart värt det om du har eller funderar på att skaffa barn.
 6. Tystgående
  Trots att utvecklingen inom vitvaror på senare år skridit fram i rekordfart, finns det ändock de modeller som fortfarande låter irriterande högt. Dessutom vibrerar de ständigt och bidrar med ett lågfrekvent och enerverande ljud. Därför ska du välja en mini tvättmaskin som har en s.k. intelligent motor som är anpassad för öppna planlösningar och är väldigt tystgående.
 7. Program för sportkläder
  Är du en aktiv människa som gillar att springa i elljusspåret eller styrketräna på gymmet, så behöver du ett program för sportkläder. Skälet till detta är för att idrottskläder har ett syntetiskt material som kräver en mer delikat tvättning. Ifall du tvättar sportkläder på ett vanligt program med 40 grader förstör du de fiber i tyget som andas, vilket sedermera leder till att du kommer svettas snabbare och lukta värre.

Fördelar med mini tvättmaskin

 • Perfekt för camping
  När du campar med familjen så är det en stor fröjd att ha en egen mini tvättmaskin inuti husvagnen. På så sätt sparar du pengar då du slipper betala för engångskostnaden som campingtvättstugan kräver per tvätt. Därjämte sparar du tid på grund av att du slipper ränna fram och tillbaka till tvättstugan.
 • Mer utrymme till annat
  Genom att köpa en mini tvättmaskin istället för en traditionell pjäs frigör du massor av utrymme. Således kan du köpa andra saker till badrummet som t.ex. ett litet spabad eller praktiska förvaringslådor.
 • Lägre elförbrukning
  Tack vare att du tvättar mindre behöver du också betala mindre. Anledningen är att vatten- och elförbrukningen också reduceras vilket leder till minimerad energiåtgång och följaktligen lägre elutgifter.

mini tvättmaskin bäst i test bästa mini tvättmaskinen mini tvättmaskin test


Skriven av Karin Stagnelius
Skriven av Karin Stagnelius

Hur vi utförde detta test

Samtliga produkter som vi rekommenderar i detta test har vi testat på egen hand. I de flesta fall får vi produkter tillskickade oss på vår begäran, och i somliga fall köper vi produkterna själva. Därefter testar vi dem en längre tid för att se om de är bra nog utifrån vår subjektiva bedömning, varpå de placeras på topplistan högst upp på den här sidan. 

Således ska du vara medveten om att våra rekommendationer är högst subjektiva, och inte rangordnade efter vad andra aktörer tycker om dem. 

Vidare, den ackompanjerade köpguiden vars syfte är att lära dig allt du behöver veta om denna produkt, så du kan ta mer genomtänkta beslut, är skriven av oss själva baserat på all kunskap vi tillskansat oss under den ovan åsyftade testperioden. Därmed måste du källhänvisa denna webbplatsadress ifall du vill citera något.

Har du frågor eller funderingar beträffande detta test får du mer än gärna kontakta oss.