HANDLA SMART. KÖP TESTVINNARE.
Vi utser tre testvinnare i varje produktsegment. Handla smart.
OM OSSKONTAKTBLOGG
 

Säng med förvaring bäst-i-test

 

1. Dubbelsäng med förvaring 160x200cm

Dubbelsäng med förvaring 160x200cm
 • Stilren design
 • Tillverkad av solid trä
 • Klädd med mycket behagligt tyg
 • Smart förvaring (lådor)
 • Sängmått: 160x200cm
 • Höjd: 39 cm
 • Mycket prisvärd
 • Bra omdömen
Läs mer »
 

2. Enkelsäng med förvaring (Boxbed)

Enkelsäng med förvaring (Boxbed)
 • Boxbed 90 x 200 cm
 • Stor praktisk förvaring
 • 9 cm pickerad bäddmadrass ingår
 • Finskarvad stomme
 • Mycket fin design
 • Utomordentlig sovkomfort
 • Dubbelfjädrade resårsystem
 • Klämrisk förekommer, så var försiktig
Läs mer »
 

3. Kontinentalsäng med förvaring

Kontinentalsäng med förvaring
 • Extremt mycket förvaringsutrymme
 • Utrustad med pocketfjädersystem
 • 6 cm tjock bäddmadrass ingår
 • Fingerskarvad stomme
 • Aluminiumben ingår
 • Bredd: 160 cm
 • Längd: 200 cm
 • Totalhöjd: 62 cm
Läs mer »
Innehåll [ visa ]

Säng med förvaring

En säng med förvaring är en väldigt praktisk lösning för dig som vill frigöra mer utrymme i sovrummet. Antingen väljer du en modell med lådor längsmed sängens kanter, eller en förvaringssäng som öppnas med hjälp av ett pocketfjädersystem. Det förra alternativet är billigare medan det senare är mer kostsamt men ger dig å andra sidan mer förvaringsutrymme. Dessutom finns det olika typer att välja mellan och det är viktigt att du vet skillnaderna dessa emellan innan du gör ditt köp.

Därför har vi kurerat en köpguide innehållandes allt du behöver veta innan du köper en säng med förvaring. Bland annat skriver vi om fördelarna, men även om de negativa aspekter som en förvaringssäng innebär. Börja således med att förkovra dig nedan för att därefter välja den modell som passar dig bäst från topplistan högst upp på sidan.

Typer av säng med förvaring

Det första du måste veta om förvaringssängar i allmänhet, är att det huvudsakligen finns tre typer att välja mellan. Nedan förklarar vi skillnaderna med varje typ.

 1. Divansäng
 2. Ottoman
 3. Sängram med lådor
 4. Bäddsoffa med förvaring

Divansäng

Kort sagt är en divansäng med förvaring konstruerad med en solid ram vilken du kan fälla upp för att komma åt förvaringsutrymmet. Dessa är ofta kompatibla med en sänggaveln. Dessutom är de ofta försedda med hjul så de blir lätta att flytta. Vidare har de oftast lådor för förvaring, men det finns även modeller vars madrass lyfts upp via ett pocketfjädersystem.

bäst säng med förvaring

Ottoman

Vill du ha en säng med förvaring som utnyttjar allt utrymme så ska du välja en ottoman säng. Madrassen lyfts genom ett smidigt pocketfjädersystem och avslöjar det rymliga förvaringsutrymmet undertill. På så vis slipper du tänka på lådor som dras ut och kräver mycket utrymme omkring sängen. Därmed är detta det ultimata valet för små sovrum. Huruvida du väljer en säng som du öppnar vid foten eller på sidan beror på hur rummet ser ut; har du begränsat utrymme på sidan av sängen så ska du välja en som öppnas från sidan.

Fördelar:

Nackdelar:

Sängram med lådor

säng med förvaring

En sängram med lådor är den tredje typen av förvaringssäng och även den billigaste. Lådorna är antingen placerade på långsidan eller på kortsidan – eller på båda. Vidare har de olika bredd och längd, så det är viktigt att du först mäter sängramens storlek för att därefter mäta hur stor sängen är med lådorna utdragna. På så sätt kan du dubbelkolla att sängen verkligen får plats i det tilltänkta rummet.

Hur många lådor och hur stora dem är beror på sängmodellen. Men i regel finns det två breda lådor på långsidan och två mindre på kortsidan.

Fördelen med lådor är att de är smidiga att dra ut och lätta att stänga, så till och med väldigt unga barn kan använda dem. Nackdelen är att du inte får lika mycket utrymme som en ottomansk säng eller en divansäng.

Fördelar:

Nackdelar:

Bäddsoffa med förvaring

Sist men inte minst kan du välja en bäddsoffa med förvaring. Detta är ett högst prisvärt alternativ eftersom den har flera olika användningsområden. När sängen är ihopfäll används den som soffa, och i utfällt läge som säng. Dessutom ser de ut som helt vanliga soffor så det är ingen som ser skillnad. Dock är skillnaden att en bäddsoffa med förvaring har ett integrerat utrymme avsett för förvaring. Därmed kan du förvara sängkläderna och extra kuddar i detta utrymme.

Fördelar:

Nackdelar:

Så väljer du säng med förvaring

Innan du köper en förvaringssäng så finns det några saker du på förhand ska veta. För det första finns det olika typer av förvaringar att välja mellan, t.ex. lådor. För det andra ska du välja rätt storlek så du inte råkar köpa en för stor säng med förvaring. För det tredje bör du fundera över huruvida sängen ska vara platsbyggd eller inte för bästa resultat. Utöver detta har vi nedan listat de viktigaste faktorerna du behöver vara införstående med för att kunna ta ett så välinformerat val som möjligt.

1. Typ av förvaring

Inte helt oväntat så är den viktigaste faktorn när du väljer en säng med förvaring – just förvaringen. Med det menar vi hur mycket och vilken typ av förvaring du får, samt huruvida den är inbyggd eller inte. Det viktigaste är dock att du vet att det finns somliga sängar vars madrass lyfts upp m.h.a. hydraulik, och andra modeller som använder lådor längsmed sidorna av sängen. Oavsett vilket av dessa två alternativ du väljer, så ska du först tänka ut hur mycket utrymme du kan tänkas behöva. Ett smart tips för att göra detta är att mäta hur mycket utrymme du har i t.ex. en byrålåda, för att därefter välja en förvaringssäng som har tillräckligt mycket utrymme för ditt behov.

Ett vanligt fel många gör – och vi går igenom detta mer ingående längre ned i artikeln – är att de köper en säng med på tok för mycket förvaring. Därmed slösar de både pengar och utrymme. Börja istället i andra änden och välj storlek på sängen först.

2. Storlek

Har du ett litet sovrum så är behovet av förvaring grundläggande. Men oavsett hur stort ditt sovrum är så finns det sängar i alla möjliga storlekar som har möjlighet till förvaring. De vanligaste storlekarna som konsumenter väljer är en 180- eller 160-säng med förvaring. Däremot kan det vara svårt att veta vilken storlek du ska välja, varför vi nedan förklarar skillnaderna

En sak du inte får glömma när du väljer sängstorlek är att kontrollera utrymmet runt sängen. Annars kommer du inte kunna dra ut lådorna fullt ut. Så innan du köper en säng med förvaring måste du mäta hur mycket utrymme som du har i ditt sovrum. Därefter blir det lättare eftersom du har en storlek att utgå ifrån som du inte kan ignorera.

3. Platsbyggd

För bästa resultat så ska du köpa en platsbyggd säng med förvaring. Detta innebär att snickare kommer hem till dig efter din beställning, varpå de bygger sängen i rummet och på den plats du önskar. På så vis finns det ingen risk att sängen inte går att få in genom dörren. Dessutom blir resultatet optimalt på grund av att det är kunniga snickare som gör jobbet. Dessutom sköter de alla mått som behövs så du slipper ta det ansvaret.

Emellertid är en platsbyggd säng betydligt dyrare, så detta är endast ett alternativ för dig som dels har budgeten, dels vill ha bästa resultat.

4. Pris & Garanti

På grund av att en säng med förvaring kostar mellan 2000-15.000 kronor, är det oerhört viktigt att du inte gör något impulsköp på nätet. Tvärtom ska du i lugn och ro läsa igenom hela denna guide så du har full förståelse för både för- och nackdelarna, samt allt annat du behöver tänka på. Baserat på detta kan du sedan i lugn och ro sondera terrängen tills du hittat modellen som passar dig.

Anledningen till varför vi uppmanar dig att inte göra något förhastat är just för att det är lätt att köpa den fösta billigaste modeller du kommer över. Men då är risken för att sängens livslängd kommer vara försvinnande kort. Därför ska du ta tid och göra ett köp baserat på fakta och inte känslor.

Av samma anledning är garantin även viktig. Och vi rekommenderar att du endast handlar från återförsäljare som erbjuder minst 5 års garanti. Annars kommer du inte ha rätt till ekonomisk ersättning skulle något gå sönder.

Fördelar med säng med förvaring

Att en säng med förvaring sparar utrymme är den självklara fördelen. Men visste du att den även är perfekt för gästrummet eller barnrummet? Läs samtliga fördelar med denna utomordentligt praktiska sängtyp nedan.

Nackdelar med säng med förvaring

Nu när vi lärt dig vilka fördelar det finns är det hög tid att även gå igenom alla nackdelar med en säng med förvaring. Många är av uppfattningen att de enkom är av godo, men så är inte fallet. Och vet du inte detta innan ditt köp finns risken att du blir besviken, så läs alla negativa aspekter noggrant så du vet vad du kan förvänta dig.

Bygga säng med förvaring

Att bygga sin egen säng med förvaring är faktiskt inte så svårt som det kan verka. Tvärtom går det alldeles utmärkt så länge du följer ritningarna och anvisningarna. Här finns en utmärkt guide som beskriver hur du gör från början till slut. Och om du inte vill ha en textguide som kan du följa instruktionerna från YouTube-klippet nedan.

https://www.youtube.com/watch?v=4XZDLu8WLOQ

bygga säng med förvaring

Hur vi utförde detta test

Samtliga produkter som vi rekommenderar i detta test har vi testat på egen hand. I de flesta fall får vi produkter tillskickade oss på vår begäran, och i somliga fall köper vi produkterna själva. Därefter testar vi dem en längre tid för att se om de är bra nog utifrån vår subjektiva bedömning, varpå de placeras på topplistan högst upp på den här sidan. 

Således ska du vara medveten om att våra rekommendationer är högst subjektiva, och inte rangordnade efter vad andra aktörer tycker om dem. 

Vidare, den ackompanjerade köpguiden vars syfte är att lära dig allt du behöver veta om denna produkt, så du kan ta mer genomtänkta beslut, är skriven av oss själva baserat på all kunskap vi tillskansat oss under den ovan åsyftade testperioden. Därmed måste du källhänvisa denna webbplatsadress ifall du vill citera något.

Har du frågor eller funderingar beträffande detta test får du mer än gärna kontakta oss.