HANDLA SMART. KÖP TESTVINNARE.
Vi utser tre testvinnare i varje produktsegment. Handla smart.
OM OSSKONTAKTBLOGG
 

Strykbräda bäst-i-test

Skriven av Karin Stagnelius
Skriven av Karin Stagnelius
testvinnare
#1 Glide Strykbräda
Bäst-i-test 2024

Strykbräda bäst-i-test

Skriven av Karin Stagnelius
Skriven av Karin Stagnelius
 

1. Glide Strykbräda

Glide Strykbräda
 • Unik kompakt design
 • Snabb, enkel installation och justerbar till sju höjdlägen från 84 cm till maximalt 99 cm
 • Värmebeständigt silikonjärnstöd
 • Hängkrok för enkel förvaring
Nackdelar:
 • Dyr
 

2. Strykbräda 40x31x137 cm

Strykbräda 40x31x137 cm
 • Justerbar höjd: 82 – 92 cm
 • Med en hylla
 • Hopfällbar
 • Montering krävs: Nej
 • Mått (hopfälld): 40 x 31 x 137 cm (L x B x H)
 • Mått bricka: 46 x 30 x 2 cm (L x B x T)
Nackdelar:
 • Upptar mycket plats
 

3. Brabantia Strykbräda

Brabantia Strykbräda
 • Robust bräda med bra vaddering som gör strykningen lätt
 • Kan höjdjusteras med en enkel omkopplare
 • Höjd: 7 cm
 • Bredd: 48.5 cm
 • Längd: 160.5 cm
 • Vikt: 4 kg
Nackdelar:
 • Designen lämnar mer att önska
Innehåll [ visa ]

Strykbräda → Bäst-i-test (2024) — Bästa strykbrädet

Är du på jakt efter det bästa strykbrädet? Då har du kommit till rätt ställe. Strykbrädan är en viktig del av många hushåll, oavsett om du bara behöver stryka några kläder till vardags eller om du har en stor familj och behöver stryka stora mängder kläder varje vecka.

Det finns många olika strykbrädor på marknaden och det kan vara svårt att veta vilken som är den bästa för dina behov. I den här artikeln kommer vi att ta en närmare titt på några av de bästa varianter på marknaden idag, samt diskutera dess för- och nackdelar. strykbräda bäst i test

Bästa strykbräda 2024 — Bäst i test

10/10
EXPERTBETYG

1. Glide Strykbräda

Bästa strykbräda 2024
Glide Strykbräda

Detta är den bästa strykbräda vi har testat, med en unik stativdesign som gjorde den mycket mer kompakt vid förvaring än andra konventionella brädor. När den är ihopfälld är den både smal och lätt, vilket gör att den enkelt kan förvaras i små utrymmen utan att ta upp mycket plats.

Installationen av denna strykbräda var enkel och smidig, och den är justerbar till sju olika höjdlägen från 84 cm till maximalt 99 cm. Detta gör det möjligt att anpassa höjden efter din egen längd och ge bästa möjliga ergonomi vid strykning av kläder.

En annan funktion som vi uppskattade med denna bräda är dess värmebeständiga silikonjärnstöd som är integrerat i skivan. Detta ger en säker plats att placera strykjärnet när det inte används, vilket minskar risken för att det ska falla och orsaka skada.

Dessutom ingår en separat hängkrok för enkel förvaring när brädan inte används. Med dess grå färg och mått på 130 x 38 cm, är denna bräda en praktisk och användbar modell för alla som söker en pålitlig och kompakt lösning för strykning av kläder.

Därmed är denna variant ett utmärkt val för alla som behöver en kompakt och smidig lösning för strykning av kläder. Med dess justerbara höjdlägen, värmebeständiga silikonjärnstöd och separat hängkrok, är det en praktisk lösning för alla som söker en riktigt bra strykbräda som enkelt kan förvaras i små utrymmen.

Fördelar:

 • Unik kompakt design
 • Snabb, enkel installation och justerbar till sju höjdlägen från 84 cm till maximalt 99 cm
 • Värmebeständigt silikonjärnstöd
 • Hängkrok för enkel förvaring

Nackdelar:

 • Dyr


9/10
EXPERTBETYG

2. Strykbräda 40x31x137 cm

Väldigt stabil och rejäl konstruktion
Strykbräda 40x31x137 cm

Vi har testat denna strykbräda som visade sig vara en utmärkt bräda för alla som söker en stabil och pålitlig modell. Brädan är tillverkad av ett speciellt PP-material som är både tåligt och temperaturbeständigt, vilket gör att den kan hålla höga temperaturer utan att påverka dess kvalitet.

De fyra benen på brädan säkerställer bättre stabilitet och dess justerbara höjd från 82 till 92 cm gör att du enkelt kan anpassa brädan efter din egen längd och ge bästa möjliga ergonomi. Detta resulterar i perfekta strykresultat varje gång.

En annan funktion som vi uppskattar med denna strykbräda är dess hylla för strykjärnet som ger en bekväm och säker plats att placera järnet när du inte använder det. När du är klar med din strykning kan du fälla ihop brädan för enkel och smidig förvaring, och den kan stå av sig själv så att du inte behöver oroa dig för att den tippar över.

Dess mått på 40 x 31 x 137 cm när den är hopfälld gör den enkel att förvara i garderoben eller under sängen när den inte används. Den är också lätt att montera och kräver ingen ytterligare installation för att använda.

Fördelar:

 • Justerbar höjd: 82 – 92 cm
 • Med en hylla
 • Hopfällbar
 • Montering krävs: Nej
 • Mått (hopfälld): 40 x 31 x 137 cm (L x B x H)
 • Mått bricka: 46 x 30 x 2 cm (L x B x T)

Nackdelar:

 • Upptar mycket plats


7/10
EXPERTBETYG

3. Brabantia Strykbräda

Prisvärd strykbräda i enkel design
Brabantia Strykbräda

Brabantias förstklassiga strykbräda har en robust konstruktion och hög kvalitet. Brädan har en storlek på 110 x 30 cm med en vitlackerad ram som ger den en modern och stilren känsla.

Strykningen på denna bräda är enkel och bekväm, tack vare dess bra vaddering som ger en jämn yta att arbeta på. Dess höjdjusterbara funktion gör det möjligt att anpassa höjden för att passa din egen längd och ge bästa möjliga ergonomi.

Brabantias bräda är dessutom miljövänlig och Cradle-to-Cradle®-certifierad på bronsnivå. Detta innebär att den uppfyller höga standarder för återvinning och materialval. Överdraget är tillverkat av 100% bomull med ett elastiskt skumlager som ger en jämn strykning. Överdraget kan dessutom enkelt tas av och tvättas för hand för enkel rengöring.

Vi uppskattar också att strykjärnhållaren är justerbar för vänster- eller högeranvändning, vilket gör att denna strykbräda passar alla användare. Med dess kompakta design och en vikt på 4 kg, är den också enkel att förvara och transportera.

Fördelar:

 • Robust bräda med bra vaddering som gör strykningen lätt
 • Kan höjdjusteras med en enkel omkopplare
 • Höjd: 7 cm
 • Bredd: 48.5 cm
 • Längd: 160.5 cm
 • Vikt: 4 kg

Nackdelar:

 • Designen lämnar mer att önska


Köpguide för strykbräda — 8 saker att tänka på innan ditt köp

När du ska köpa en strykbräda finns det flera faktorer som du bör tänka på. Här är en köpguide med 8 faktorer som kan hjälpa dig att välja rätt modell för dina behov:

1. Storlek

Storleken på strykbrädan är viktig eftersom det påverkar hur mycket yta du har att arbeta med. En större bräda kan vara mer praktisk för att stryka stora plagg som lakan och gardiner, medan en mindre bräda kan vara lättare att förvara och använda för mindre plagg som t-shirts.

Tänk på hur mycket yta du behöver och var du planerar att förvara den när den inte används – dessa två saker hjälper dig identifiera vilken storlek som passar dig.

2. Höjdjustering

En annan viktig faktor att tänka på är höjdjustering. En strykbräda som kan justeras i höjd gör det avsevärt mer bekvämt och ergonomiskt att använda. Du bör välja en bräda som kan justeras så att den passar din längd och att du inte behöver böja dig för mycket när du stryker. Annars är det lätt att få ryggont.

3. Yta

Ytan på strykbrädan varierar från modell till modell. En bra yta att stryka på ska vara slät och jämn. Det är också viktigt att ytan är värmetålig och inte skadas av höga temperaturer. En annan viktig faktor att tänka på är om ytan är lätt att rengöra.

4. Stabilitet

Stabiliteten på strykbrädan är otroligt viktig för att du ska kunna stryka på ett säkert och bekvämt sätt. En stabil bräda är mindre benägen att välta när du stryker på den och det kan också göra det lättare att hålla järnet på plats.

Ju dyrare desto mer kvalitativ, vilket i förlängningen innebär en högra grad av stabilitet. Tänk således på att välja en bräda med en stabil och stadig bas.

5. Tillbehör

Vissa strykbrädor levereras med tillbehör som kan göra strykningen enklare och mer effektiv. Till exempel kan en integrerad strykbrädsöverdrag göra det enklare att byta ut överdraget när det slits. Andra tillbehör kan vara en bräda med ett inbyggt stativ för steamern, resestrykjärnet eller en utdragbar klädhängare.

6. Vägghängd strykbräda

En annan faktor att tänka på när du ska köpa en strykbräda är om du vill ha en vägghängd bräda eller en fristående modell. En vägghängd strykbräda kan vara ett bra val om du har begränsat med utrymme eller om du vill ha en bräda som inte tar upp mycket plats när den inte används.

En vägghängd bräda fälls enkelt upp och ner och kan förvaras på en diskret plats när den inte används. En fristående bräda kan vara mer lämplig om du har gott om utrymme och vill ha en bräda som är lätt att flytta runt. Köp det som passar dina behov och din livsstil.

7. Utfällbar strykbräda

En utfällbar strykbräda kan också vara ett bra val om du har begränsat med utrymme eller om du vill ha en bräda som är enkel att använda och förvara.

En utfällbar bräda kan fällas ut från väggen eller från en garderob och ger dig en platt yta att stryka på när du behöver det. När du inte använder brädan kan den fällas upp och tas bort för att spara utrymme. Dock kräver den ofta montering vilket kostar extra om du inte kan göra det själv.

bästa strykbrädorna

8. Garanti

Slutligen är det viktigt att tänka på garantin för strykbrädan. En bra garantiperiod skänker en rejäl portion trygghet och skydd om något går fel med brädan. Tänk på att välja en bräda med en garanti som täcker eventuella tillverkningsfel och som ger dig en tillräckligt lång tidsperiod att testa brädan och se om den fungerar för dina behov.

Således finns det många faktorer att tänka på när du ska köpa en strykbräda. Genom att välja en bräda som är rätt storlek, justerbar i höjd, vägghängd eller stationär, utfällbar med en stabil yta och tillverkad av ett lämpligt material, kan du göra strykningen mer effektiv och bekväm. Tänk också på tillbehör så som strykbrädsöverdrag, pris, märke, användarrecensioner och garantin när du väljer den perfekta brädan för dina behov.

För- och nackdelar med strykbräda

Fördelar

 • Gör strykningen enklare och mer effektiv: En av de största fördelarna med att använda en strykbräda är att den gör strykningen enklare och mer effektiv. Brädan ger dig en jämn yta att arbeta på, vilket gör det lättare att få plagg att se rena och prydliga ut.
 • Ger ett professionellt resultat: Strykning på en bra bräda ger oftast ett mer professionellt resultat än att stryka på en provisorisk platt yta, som till exempel ett bord eller golvet. Det kan göra en stor skillnad i hur dina kläder ser ut och kan bidra till att göra ett bra intryck.
 • Kan hjälpa till att förlänga klädernas livslängd: Genom att använda en strykbräda när du stryker dina kläder kan du minska risken för att kläderna utsätts för onödigt slitage och skador. En jämn yta gör det lättare att stryka utan att skada tyget, vilket kan bidra till att förlänga klädernas livslängd.

Nackdelar

 • Tar upp utrymme: En av de största nackdelarna med en strykbräda är att den tar upp utrymme. En stor variant kan vara svår att förvara när den inte används.
 • Kan vara svår att använda på vissa plagg: En strykbräda kan vara svår att använda för vissa plagg, särskilt om de har knappar, fickor eller andra detaljer. Detta kan göra det svårt att få kläderna att se prydliga ut och kan kräva att man använder en annan metod för att få dem raka och fina.

Vanliga frågor och svar

Vilken är den bästa typen av strykbräda?

Det finns ingen enkelt svar på denna fråga eftersom det beror på dina specifika behov och preferenser. Om du har begränsat med utrymme kan en vägghängd eller utfällbar bräda vara ett bra val. Om du har stora mängder kläder att stryka kan en stor fristående bräda vara bättre. Tänk på vad som är viktigast för dig och välj en bräda som passar dina behov.

Vilket material är bäst för en strykbräda?

Det finns flera material som vanligtvis används för att göra strykbrädor, såsom trä, metall och plast. Trä och metall är mer hållbara och stabila, medan plast är lättare och mer portabelt. Det beror på dina specifika behov och preferenser när det gäller att välja det bästa materialet för din bräda.

Hur håller jag min strykbräda i gott skick?

För att hålla din strykbräda i gott skick ska du se till att du rengör den regelbundet och torkar av eventuella fläckar och smuts med en fuktig trasa. Använd alltid ett strykbrädsöverdrag för att skydda ytan och undvik att stryka på höga temperaturer som kan skada ytan.

Hur mycket bör jag betala för en strykbräda?

Priset på strykbrädor kan variera från några hundralappar till flera tusen beroende på faktorer som storlek, material och funktioner. Det är viktigt att bestämma din budget och vad du är villig att betala för en bräda. Tänk på att en högre prislapp inte alltid betyder högre kvalitet, så se till att du väljer en bräda som passar dina behov och budget.

Slutsats

Genom att tänka på faktorer som storlek, material, justerbarhet, utfällbarhet och användarvänlighet kan du välja en bräda som passar dina specifika behov. Det är också viktigt att tänka på faktorer som tillbehör, märke, användarrecensioner och garanti för att säkerställa att du väljer en strykbräda av hög kvalitet och som passar din budget.

Med rätt strykbräda kan du enkelt och effektivt få dina kläder att se rena och prydliga ut, vilket gör det möjligt för dig att göra ett gott intryck och känna dig bekväm i dina kläder.


Skriven av Karin Stagnelius
Skriven av Karin Stagnelius

Hur vi utförde detta test

Samtliga produkter som vi rekommenderar i detta test har vi testat på egen hand. I de flesta fall får vi produkter tillskickade oss på vår begäran, och i somliga fall köper vi produkterna själva. Därefter testar vi dem en längre tid för att se om de är bra nog utifrån vår subjektiva bedömning, varpå de placeras på topplistan högst upp på den här sidan. 

Således ska du vara medveten om att våra rekommendationer är högst subjektiva, och inte rangordnade efter vad andra aktörer tycker om dem. 

Vidare, den ackompanjerade köpguiden vars syfte är att lära dig allt du behöver veta om denna produkt, så du kan ta mer genomtänkta beslut, är skriven av oss själva baserat på all kunskap vi tillskansat oss under den ovan åsyftade testperioden. Därmed måste du källhänvisa denna webbplatsadress ifall du vill citera något.

Har du frågor eller funderingar beträffande detta test får du mer än gärna kontakta oss.