HANDLA SMART. KÖP TESTVINNARE.
Vi utser tre testvinnare i varje produktsegment. Handla smart.
OM OSSKONTAKTBLOGG
 

Trädgårdspall bäst-i-test

Skriven av Karin Stagnelius
Skriven av Karin Stagnelius
testvinnare
#1 Trädgårdspall med förvaring
Bäst-i-test 2024

Trädgårdspall bäst-i-test

Skriven av Karin Stagnelius
Skriven av Karin Stagnelius
 

1. Trädgårdspall med förvaring

Trädgårdspall med förvaring
 • Väger under 1 kg
 • Förvaringsplats för redskap
 • Knäkuddfunktionen är vadderad med mjuk skumgummi
 • Maximal belastning: 100 kg
Nackdelar:
 • Ingen nackdel
 

2. Trädgårdspall Granngården

Trädgårdspall Granngården
 • Smart förvaringsväska vid sidan av
 • Kan vändas och användas som knädyna
 • Enkel och praktisk design
 • Upptar lite utrymme när den inte används
Nackdelar:
 • Saknar bekväm sittdyna
 

3. Trädgårdspall med verktygsväska

Trädgårdspall med verktygsväska
 • Går att använda som knästöd
 • Förvaringsväska för verktyg ingår
 • Väskan kan även fästas runt midjan
 • Dyna tillverkad av bekvämt EVA-gummi
Nackdelar:
 • Designen lämnar mer att önska
Innehåll [ visa ]

Trädgårdspall → Bäst-i-test (2024) & Köpguide

En trädgårdspall är en oumbärlig möbel för alla som älskar att spendera tid utomhus. Med en trädgårdspall kan du sitta bekvämt medan du njuter av din trädgård, läser en bok eller umgås med vänner och familj. Men vilken pall ska man välja? I denna artikel kommer vi att presentera en omfattande köpguide för att hjälpa dig hitta den bästa trädgårdspallen för dina behov.

Vi kommer också att diskutera för- och nackdelar med olika typer från Jula, Rusta & Granngården så att du kan fatta ett informerat beslut innan du köper en.

Bästa trädgårdspall 2024 — Topplista

9/10
EXPERTBETYG
Trädgårdspall med förvaring

Green-it trädgårdspall med förvaring har en smart och praktisk design som gör den idealisk för att använda både som pall och som knäkudde.

Förvaringsplatsen för redskap är mycket användbar och ger oss en bra plats att förvara våra trädgårdsredskap. Vi uppskattar också att knäkuddfunktionen är vadderad med mjuk skumgummi, vilket gör den mycket bekväm att använda även under längre tid. Min gamla mamma kunde arbeta i trädgården betydligt längre än med pallen hon tidigare använt som inte var vadderad.

Vidare är trädgårdspallen också stark och robust med en maximal belastning på 100 kg. Detta betyder att man kan använda den för att sitta på eller stå på utan att vara orolig för att den ska ge vika. Därtill är den också lätt och enkel att flytta runt efter behov.

Vi är också nöjda med att den är tillverkad av högkvalitativa material som PP och EVA. Färgkombinationen av svart, orange och grå är mycket snygg.

Summa summarum är Green-it trädgårdspall med förvaring en utmärkt produkt som vi starkt rekommenderar för alla som söker en multifunktionell och praktisk trädgårdspall med förvaring.

Fördelar:

 • Väger under 1 kg
 • Förvaringsplats för redskap
 • Knäkuddfunktionen är vadderad med mjuk skumgummi
 • Maximal belastning: 100 kg

Nackdelar:

 • Ingen nackdel


8/10
EXPERTBETYG

2. Trädgårdspall Granngården

Vändbar pall som även kan användas som knädyna
Trädgårdspall Granngården

Denna trädgårdspall från Granngården är trots sin enkelhet väldigt funktionell. Denna pall är högst praktisk och har en smart design som gör den idealisk för att använda både som pall och som knädyna.

Vi uppskattar speciellt att pallen är vändbar, vilket innebär att vi också kan använda den som knädyna för att skydda våra knän när vi arbetar i trädgårdslandet. Detta gör trädgårdsarbetet mycket bekvämare och mindre påfrestande för kroppen.

Vi är också nöjda med den praktiska förvaringsväska som finns på sidan av pallen. Detta ger en bra plats att förvara trädgårdsverktygen på, vilket gör det lätt att ha dem nära till hands.

Därtill har denna pall fått utmärkta recensioner. Mot bakgrund av detta är trädgårdspallen från Granngården en utmärkt produkt som vi starkt rekommenderar för alla som söker en praktisk och multifunktionell pall.

Fördelar:

 • Smart förvaringsväska vid sidan av
 • Kan vändas och användas som knädyna
 • Enkel och praktisk design
 • Upptar lite utrymme när den inte används

Nackdelar:

 • Saknar bekväm sittdyna


7/10
EXPERTBETYG

3. Trädgårdspall med verktygsväska

Multifunktionell pall med väska på sidan
Trädgårdspall med verktygsväska

Denna hopvikbara trädgårdspall med bekväm sittdyna i EVA-gummi är en av de bästa modellerna vi testat. Denna pall har en smart och praktisk design som gör den idealisk för att använda både som sittpall och knästöd.

Vi uppskattar att pallen har två lägen, vilket innebär att man som sagt kan använda den som sittpall eller som knästöd beroende på våra behov. Denna flexibilitet gör att man kan arbeta i trädgården utan att behöva oroa sig för att få ont i knäna eller ryggen.

Den medföljande verktygsväskan som kan hängas på pallens kant eller fästas runt midjan, är en utmärkt detalj som de andra pallarna saknar. Detta ger dig en bra plats att förvara trädgårdsverktygen i, vilket gör det lätt att ha dem nära till hands när man arbetar i trädgården.

Fortsättningsvis är den tillverkad av högkvalitativa material som järn, oxfordtyg och EVA-gummi, vilket gör den mycket hållbar och robust. Färgkombinationen av grått och grönt är dock inte så snyggt, åtminstone enligt oss.

Slutligen är vi glada över att denna trädgårdspall är hopvikbar, vilket gör den lätt att förvara när den inte används.

Fördelar:

 • Går att använda som knästöd
 • Förvaringsväska för verktyg ingår
 • Väskan kan även fästas runt midjan
 • Dyna tillverkad av bekvämt EVA-gummi

Nackdelar:

 • Designen lämnar mer att önska


Köpguide för trädgårdspall — 10 saker att tänka på innan ditt köp

Att köpa en trädgårdspall kan vara en utmaning med tanke på det stora utbudet som finns på marknaden. Men med rätt kunskap och information kan du göra ett smart val som passar dina behov och din budget. Här är 10 faktorer att tänka på innan du köper en trädgårdspall:

1. Material

Trädgårdspallar kan vara gjorda av olika material som trä, metall, plast eller rotting. Varje material har sina fördelar och nackdelar. Trä ger en rustik känsla, men kräver mer underhåll än andra material. Metall är mer hållbara men kan bli hiskeligt varma i solen. Plast och rotting är lättskötta och kan motstå väder och vind, men är i regel mindre hållbara än andra material.

2. Storlek

Innan du köper en trädgårdspall bör du också tänka på dess storlek och hur den passar in i din trädgård eller uteplats. Om du har en liten uteplats bör du välja en mindre pall som inte tar upp för mycket utrymme. Om du har en stor trädgård kan du välja en större pall eller flera mindre pallar.

3. Komfort

Komforten är en viktig faktor att tänka på. Se till att den har en bekväm sits med dynor, och eventuellt ett ryggstöd. En pall med justerbart ryggstöd kan vara ett bra alternativ om du vill kunna ändra vinkeln på ryggstödet.

4. Design

Det är viktigt att välja en design som passar din trädgårds stil och personliga smak. En klassisk träpall kan passa bra i en lantlig trädgård, medan en modern pall i metall kan passa bättre på en minimalistisk uteplats.

5. Hållbarhet

Hållbarhet är en ytterligare en faktor att tänka på när du väljer en trädgårdspall. Tänk på hur pallen kommer att användas och hur mycket slitage den kommer att utsättas för. En högkvalitativ pall kommer att hålla längre än en billig pall.

6. Pris

Priset på en trädgårdspall kan variera beroende på material, storlek och kvalitet. Innan du köper en pall bör du sätta en budget och jämföra priser från olika återförsäljare som t.ex. Jula, Bauhaus, Granngården och Rusta. Tänk på att en högre pris inte alltid garanterar bättre kvalitet eller hållbarhet.

7. Väderbeständighet

Trädgårdspallar kommer att utsättas för väder och vind och det är därför viktigt att välja en pall som kan motstå dessa element. Om du bor i ett område med mycket regn eller hög luftfuktighet kan du välja en pall som är vattentät eller har en vattenavvisande yta. Om du bor i ett område med höga temperaturer kan en pall i metall bli för varm att sitta på, medan en plast- eller rottingpall kan motstå höga temperaturer bättre.

8. Portabilitet

Om du vill flytta runt pallen ofta medan du gör olika bestyr i trädgården, eller förvara den när den inte används, bör du välja en pall som är lätt att både flytta och förvara. Dubbelkolla hur många kilo den väger i produktbeskrivningen.

9. Förvaringsplats för redskap i pallen

En annan faktor som kan vara viktig när du köper en trädgårdspall är om den har förvaringsplats för redskap. Vissa pallar har nämligen en förvaringslåda under sitsen där du kan förvara dina trädgårdsredskap eller kuddar och dynor.

Detta kan vara en praktisk funktion om du har en liten trädgård eller uteplats där du inte har mycket plats för förvaring av dina redskap, eller om du helt enkelt vill ha snabb åtkomst till redskapen.

Se till att förvaringsutrymmet är tillräckligt stort för att rymma dina redskap och att det är lätt att öppna och stänga.

bästa trädgårdspallen

10. Maximal belastning

Sist men inte minst får du inte glömma trädgårdspallens maximala belastning. Det är viktigt att välja en pall som har tillräcklig styrka för att kunna hålla den maximala vikten av personer som kommer att sitta på den. Innan du köper en pall ska du därför kontrollera den maximala belastningen som återförsäljaren rekommenderar.

Om du planerar att använda pallen för flera personer samtidigt är det än viktigare att välja en pall med en högre maximal belastning. Detta kommer att garantera att pallen är säker och stabil att använda och undvika eventuella olyckor eller skador.

För- och nackdelar med trädgårdspall

Fördelar

 • Flexibilitet: De kan användas på olika platser i trädgården eller på uteplatsen, t.ex. kan du flytta den från fixandet i växthuset till att under kvällen sitta bredvid eldfatet i trädgården.
 • Lätt att flytta: De flesta trädgårdspallar är lätta och enkla att flytta, vilket gör dem idealiska för personer som vill ändra sittplats ofta. De är också lätta att fälla ihop så de upptar lite utrymme.
 • Prisvärda: De finns i olika prisklasser vilket gör det möjligt för dig att hitta en som passar din budget, t.ex. är kostanden från Jula, Bauhaus & Granngården högst varierande, så det går alltid att hitta en för din budget.
 • Hållbara: De är oftast gjorda av material som är hållbara och kan motstå väder och vind. Om du sköter om din pall kan den hålla i många år.
 • Mångsidiga: Pallarna kan användas för olika syften, från att sitta och koppla av till att äta en måltid eller arbeta med trädgårdsarbete.

Nackdelar

 • Inte lika bekväma som andra möbler: De är inte alltid lika bekväma som andra utomhusmöbler, särskilt om de inte har en kudde eller mjuk sits. Därmed blir de inte skönare än en hängmatta med stativ eller en brassestol – två utomhusmöbler många har i trädgården.
 • Ingen skydd mot sol och regn: Om du inte väljer en pall som är vattentät eller med skydd mot sol kan den bli skadad av regn eller blekas av solen.
 • Inte så stabila: De flesta pallar är förhållandevis instabila, särskilt om de är gjorda av material som inte är lika tunga och robusta.

4 vanliga misstag du bör undvika när du köper trädgårdspall

 1. Att bara fokusera på priset: Det kan vara lockande att välja den billigaste trädgårdspallen på marknaden, men det kan leda till en pall av sämre kvalitet. Tänk på att en högre prislapp inte alltid garanterar bättre kvalitet, men att en alltför billig pall kan kompromissa med hållbarhet och komfort.
 2. Att ignorera kvaliteten: En högkvalitativ trädgårdspall är givetvis dyrare, men det kan vara värt det i det långa loppet. En högkvalitativ pall är också mer hållbar och bekväm, vilket innebär att du inte behöver byta ut den så ofta.
 3. Att glömma bort komforten: Komforten är som sagt en viktig faktor när du väljer en trädgårdspall. Att välja en pall som är obekväm att sitta på kan göra att du inte vill använda den eller att du inte kan sitta där länge innan det börjar göra ont.
 4. Att välja en pall med låg maximal belastning: Om du planerar att använda pallen för flera personer samtidigt måste du se till att välja en pall med en högre maximal belastning.

Skillnader mellan pallarna från Jula, Rusta, Granngården & Bauhaus

Återförsäljare Material Design Pris Tillbehör Varumärken
Jula Trä, metall, plast, rotting Enkla och minimalistiska 100-200 kr Kuddar och dynor Jula
Rusta Trä, metall, plast Enkla och minimalistiska 240-320 kr Kuddar och dynor Rusta
Granngården Trä, plast, rotting Enkla och minimalistiska till mer dekorativa 300-600 kr Endast kuddar Granngården, Hillerstorp, Brafab
Bauhaus Trä Enkla och minimalistiska till mer dekorativa 500-700 kr Endast kuddar Bauhaus, Hillerstorp, Brafab

Som tabellen visar erbjuder alla fyra återförsäljare trädgårdspallar tillverkade av olika material, såsom trä, metall, plast och rotting. De har också en variation av enkla och minimalistiska designalternativ till mer dekorativa alternativ. Prisnivån varierar från låg till hög (100-700 kr) beroende på butik och material/kvalitet.

Vidare erbjuder Jula och Rusta kuddar och dynor som tillbehör till pallarna. Slutligen har varje återförsäljare också några specifika varumärken som de erbjuder. Jula och Rusta erbjuder huvudsakligen sina egna varumärken, medan Granngården och Bauhaus även säljer pallar från Hillerstorp och Brafab.

trädgårdspall bäst i test

Slutsats

Att välja rätt trädgårdspall kan göra en stor skillnad i trädgården, och det finns många faktorer att tänka på innan du köper en. Genom att överväga material, storlek, komfort, design, hållbarhet, pris, väderbeständighet, portabilitet, förvaring och maximal belastning, kan du hitta den bästa trädgårdspallen som passar dina behov och önskemål.

Dessa pallar är en flexibel och mångsidig möbel som passar bra för personer som vill ha en bekväm sittplats utomhus till ett överkomligt pris. Emellertid finns det nackdelar, till exempel att vissa modeller är mindre hållbara och mindre stabila än andra. Det är viktigt att överväga både för- och nackdelar innan du köper en trädgårdspall, så att du kan göra ett informerat beslut som passar dina behov och önskemål.


Skriven av Karin Stagnelius
Skriven av Karin Stagnelius

Hur vi utförde detta test

Samtliga produkter som vi rekommenderar i detta test har vi testat på egen hand. I de flesta fall får vi produkter tillskickade oss på vår begäran, och i somliga fall köper vi produkterna själva. Därefter testar vi dem en längre tid för att se om de är bra nog utifrån vår subjektiva bedömning, varpå de placeras på topplistan högst upp på den här sidan. 

Således ska du vara medveten om att våra rekommendationer är högst subjektiva, och inte rangordnade efter vad andra aktörer tycker om dem. 

Vidare, den ackompanjerade köpguiden vars syfte är att lära dig allt du behöver veta om denna produkt, så du kan ta mer genomtänkta beslut, är skriven av oss själva baserat på all kunskap vi tillskansat oss under den ovan åsyftade testperioden. Därmed måste du källhänvisa denna webbplatsadress ifall du vill citera något.

Har du frågor eller funderingar beträffande detta test får du mer än gärna kontakta oss.