HANDLA SMART. KÖP TESTVINNARE.
Vi utser tre testvinnare i varje produktsegment. Handla smart.

Hängmatta med stativ bäst-i-test

 

Vivere med tallstativ

Vivere
 • 1 års garanti
 • Extremt bekväm
 • Stativ av massiv tall för extra stabilitet
 • Sänglängd: 220 cm
 • Bredd: 119 cm
 • Höjd: 104 cm
Läs mer »
 

Vivere med ställning

Vivere
 • Dubbel hängmatta i 100% bomull
 • Monteras på ett par minuter utan verktyg
 • Stativ i pulveriserat täckt stål
 • Fantastisk komfort
Läs mer »
 

Vivere med Tallbågstativ

Vivere
 • 1 års garanti
 • Bastanta träramar
 • Matta av bomull
 • Tätvävd dubbel bomullshängmatta
 • Vackra Vivere-färger
Läs mer »
Innehåll [ visa ]

Hängmatta med stativ

Så du har ett spabad, garagetält och kanske ett hönshus i din trädgård, men vad är allt detta om du inte vid dagens slut kan koppla av i en hängmatta med stativ? Sedan urminnes tider har folk använt hängmattan för avslappning. Vanligtvis monterades den mellan två träd, men tack vare tidens förlopp finns det nu stativ så man ska kunna sätta upp hängmattan hemma. Antingen inomhus eller utomhus. På grund av att utbudet är stort är det svårt för många konsumenter att välja. Därför har vi sammanställt en bäst-i-test lista så du kan hitta bäst hängmatta med stativ. Därmed slipper du läsa enskild recensioner själv och kan istället välja en modell från topplistan ovan. Dessutom har vi skrivit en köpguide som handlar om allt du behöver tänka på innan du gör ditt köp. Således rekommenderar vi att du börjar med att läsa på nedan, för att därefter göra ett så genomtänkt köp som möjligt.

Så väljer du hängmatta med stativ

Innan du köper en hängmatta med stativ är det några saker du behöver veta. Till en början ska du välja vilket typ av stativ du vill ha. Därefter vilken typ av dyna. Därför har vi nedan listat de faktorer som du ska ha i beaktande innan ditt köp.

 1. Smidighet
  Fastän du kanske planerar att ha hängmattan ute hela sommaren är det många som vill förvara den i förrådet eller garaget under natten. På så vis undviker du att regn sipprar in i varenda tygfiber samtidigt som vinden drar med sig smuts, och gör att hängmattan måste rengöras. Därför är det viktigt att den variant du väljer har möjligheten att lätt fällas ihop för enkel och smidig förvaring. Således ska du se till att produktbeskrivningen tydligt uppger att stativet är hopfällbart. Trots att det finns överdrag som skyddar hängmattan är detta alltså en viktig faktor.
 2. Storlek
  Medan de flesta hängmattorna med stativ har stöd för två personer, finns det likväl många modeller som endast är för en person. Därmed måste du noggrant fundera på hur många som ska få plats i hängmattan, för priset blir dyrare desto högre maxkapaciteten blir. Vidare ska du mäta hur stort utrymme du har i trädgården så stativet får plats.
 3. Material
  Vill du verkligen välja bäst hängmatta med stativ så måste du säkerställa att tyget som hängmattan är tillverkat i både är UV-resistent och har en PVC-beläggning. Dessutom ska tyget vara både smuts- och vattenavvisande. Följaktligen är polyester i kombination med bomull ett bra val då det förstnämnda är vattenavvisande och det sistnämnda är bekvämt och förhindrar rynkor i tyget. Fortsättningsvis ska stativmaterialet väljas, och där rekommenderar vi trä som däremot är dyrare än stål, men desto vackrare att vila ögonen på.
 4. Kudde
  Trots att en hängmatta är otroligt skön i sig själv, kan det bli ännu skönare med hjälp av en nackkudde. Förutom att nackkuddar i allmänhet hjälper mot nackont, bidrar de också till att hålla huvudet uppe i en position som är perfekt för dig som t.ex. vill läsa i hängmattan. Sålunda ska du grunna på om du ska köpa en kudde från början, eller vänta och se hur det känns utan. Oavsett är det bra att ha det i åtanke när du gör ditt köp då det finns hängmattor med stativ där en kudde ingår i priset.

Fördelar med hängmatta med stativ

hängmatta med stativ hängmatta med stativ bäst i test bästa hängmattan med stativ

Hur vi utförde detta test

Samtliga produkter som vi rekommenderar i detta test har vi testat på egen hand. I de flesta fall får vi produkter tillskickade oss på vår begäran, och i somliga fall köper vi produkterna själva. Därefter testar vi dem en längre tid för att se om de är bra nog utifrån vår subjektiva bedömning, varpå de placeras på topplistan högst upp på den här sidan. 

Således ska du vara medveten om att våra rekommendationer är högst subjektiva, och inte rangordnade efter vad andra aktörer tycker om dem. 

Vidare, den ackompanjerade köpguiden vars syfte är att lära dig allt du behöver veta om denna produkt, så du kan ta mer genomtänkta beslut, är skriven av oss själva baserat på all kunskap vi tillskansat oss under den ovan åsyftade testperioden. Därmed måste du källhänvisa denna webbplatsadress ifall du vill citera något.

Har du frågor eller funderingar beträffande detta test får du mer än gärna kontakta oss.